Vjerovatno ce sacekati rezultati glasanju u SAD i novoj administraciji naplatiti ovo. Ako administracija ostane ne sumnjam da ce rakete poletjeti u nesto jako bolno za SAD i Co.King Theoden wrote: ↑04/01/2020 14:59 Svi pišu o reakciji Irana. Ono, ne sumnjaju da će doći do iste, samo se pitaju kako i u kolikom razmjeru.
Lično mislim da će čekati i udariti tamo gdje se niko, al baš niko ne nada.
IRAN
- CPT
#23476 Re: IRAN
- King Theoden
- CPT
#23478 Re: IRAN
ograniciti dotok nafte Zapadu na sve moguce nacine
Last edited by CPT on 04/01/2020 16:48, edited 1 time in total.
- emigrazione
#23479 Re: IRAN
Osim Irana daleko najvecu pomoc Bošnjama je slala Amerika, tako da je bezze raspravljati o ovim desavanjima na bazi toga ko je nama vise kada pomogao, ovo veze s tim nema....ljudi imaju neke svoje interese na levelu koji je nama dalji nego Jupiter i nema ni potrebe da glumimo neke navijače, mi na to jednostavno ne mozemo uticati ni na koji nacin...Ramo98 wrote: ↑04/01/2020 10:15 Iako nismo dugo razgovarali, kada je saznao da dolazim iz Hrvatske, samo je dobacio pitanje: “Kakva je situacija u BiH?” Na moje pitanje je li bio u BiH, Qasem je odgovorio: “Naravno da sam bio, ali davno, 1993. i 1994. Gdje god muslimani trebaju pomoć, ja sam tu”.
Dok je rahmeti General dostavljo oruzje nasim borcima,arapi su se suncali i poceli pomagati tek nakon srebrrnice.
Da bi 25 godina poslije bosnjo slavio smrt tog covjeka koji nam je dostavljo oruzje,a slavio one sto vecinu rata nisu prstom mrdnuli za nas.
Na internetu se psuje sve i zivo i mrtvo Ali Khemeneiu ,a taj isti covjek je prije 28 godina naredio da se oruzje salje za Bosnu.
E moj glupi bosnjo kad ces se vise opametit
- King Theoden
- vjeshalica
- CPT
#23483 Re: IRAN
To mislim da je zadnji i "nalaksi" potez jer cu tu napadi na americka brodovi postati neizbjezni. Kod gadjanja baze ili broda izgubis EU podrsko, izgubio ono malo podrske u SAD... A postignes jako malo. Njegova zamjena je vec tu i prije toga je radio na financiranju raznih grupa... Mislim da se budzet povecao bar za 10x sinoc.King Theoden wrote: ↑04/01/2020 16:50Zatvaranje hormuza? Ne vjerujem. Bio bi pogođen i prijatelj i neprijatelj.
Mišljenja sam da će neka raketa pogoditi neku američku bazu kad u istoj bude neka važna čivija.
To ili neki američki brod ili avion.
- bogoljub
#23484 Re: IRAN
Zločinac Trump jutros poslao min.vanj.poslova Qatara da nudi irancima ukidanje svih sankcija i vracanje vise desetina miljardi blokirani dolara iranu ali da Iran ne odgovara odmazdom za kukavičko ubistvo generala Sulejmanija.
Iran je zvanicno odbio ponudu.
Iran je zvanicno odbio ponudu.
- jeza u ledja
#23485 Re: IRAN
Ne da mi se klikat na video.
U svakom slucaju ne mijenja fakat da je Trump debil.
-
90minut
#23486 Re: IRAN
Dobar je Trump politicar ništa slabiji od prethodnih, al' da je debil debil je naravno po nastupima i kako priča.jeza u ledja wrote: ↑04/01/2020 17:00Ne da mi se klikat na video.
U svakom slucaju ne mijenja fakat da je Trump debil.
Imam ja druga svi ga uvijek ismijavali jer je mnogo slican kao Trump što se toga tice zato kad ozbiljna prica krene u 4 zida to je druga osoba.
- General War
#23487 Re: IRAN
...i Melaniju im daje
- vjeshalica
#23488 Re: IRAN
nemoj zaboraviti da je jedan gadafi se školovao u rajlovcu, pa je amerika skrhala pare koje inače nema a radi se o milijardama da uništi tog gadafija, i upali fenjer napaćenom narodu libije i dovede civilizacijuoaza85 wrote: ↑04/01/2020 15:12 Ovi ljudi su ne tako davno dolazili kod nas da uce kako se strug upali, e sad kako su oni u medjuvremenu skontali da im je pametno ulaziti u konflikt sa drzavom koja ih moze za pola sata poslati nazad u kameno doba, pojma nemam.
Da nije tuzno bilo bi komicno citatit likove koji na ovoj temi prizivaju kineze i ruse, a vec na drugoj liju suze za nekakvim ujgurima, ukrajinama, kurdima i sta li vec.
Izgubljeno u vremenu i prostoru.
da ti ja napravim jedno sitno poređenje njihove "zatucanosti" i našeg prosperiteta? muslimani u jugoslaviji tacno se znalo za koju šteku mogu da uhavate, i nigdje nisu imali otvorena vrata da se nametnu kao vođe u vojski i miliciji,to je bilo rezervisano za nemuslimane,ima par izuzetaka a to možeš ih naobrojati na prste dvije šake! zna se ko voli uniformu da nosi....ti dole u iraku,iranu,libiji bolje znaju ratovati nego domaćih bruda kamara...nisu oni ni glupi ni nesposobni,njih samo vodi neki duhovni nivo u neke sfere samo njima objasnjive,taj mentalitet ne pripada zapadu i obratno...treba ih pustiti da dole zive kako znaju i umiju, ili im u miru prići ili nikako....a ne ratom kojeg amerika uspostavlja....
a sta su tamo uradili? dosli da se stacioniraju da bi rušili muslimanske zemlje i krčmili naftu i vodu jer su pali kurcu za uši
amerkianci su indijance uništili,obicna nadrogirana nacija koja postoji 500 godina,hoce kazu da demokratiju uvodi tamo u perziji,odakle je svijet potekao i civilizacija
amerika ima precih problema osim da ratuje po svijetu i petlja se tamo gdje joj nije mjesto
ti tamo šije i sunije znaju kako ce jedni sa drugima to je kod njih stoljecima borba i netrpeljivost,i opcenito te tamo zemlje, ali ne treba prčkati kao sto to radi amerika,amerika to ne radi da tamo spasi napaćeni svijet vec da krčmi resurse
- alijagoro
#23489 Re: IRAN
https://youtu.be/ac3Zxz44Tbk Foxovi debili,osim brke 
- vjeshalica
-
90minut
#23491 Re: IRAN
- Kikibombona
#23492 Re: IRAN
I Aljasku.
- animals
#23493 Re: IRAN
Iz prve ruke ti vijesti
-
Hafis
#23494 Re: IRAN
Kažu da je obećao i javno šehadet izgovoriti 
- King Theoden
#23495 Re: IRAN
Jedino što stvarno znamo jeste to da je katarski mvp bio u teheranu.
Mogu misliti kako su se usijale tel žice diljem planete...
-
2604570
#23496 Re: IRAN
Je&0 te mitomanijeKikibombona wrote: ↑04/01/2020 17:10I Aljasku.![]()
Ko to jos u Bosni ne zna da je Sulejmanaga predvodio napad na Vlasic i Vozucu?
Ova zahtjeva dzenazu od IZ, a nesto se ne sjecam da su organizovali dzenazu i Bagdadiju kad su ga ameri roknuli, mislim isti su kerovi i jedan i drugi, oba ce biti upisana u historiju kao krvnici muslimana. Prolili su rijeke muslimanske krvi, razrusili domove i protjerali sve sto su stigli, svakoga ko se nije povinovalo njihovim sektaskim bolesnim hirovima. Dva pajde zastitnici Ciona, jer dok su oni bili na vrhuncu moci cionisti su mirno spavali bez da im je dlaka falila!
- CPT
#23497 Re: IRAN
King Theoden wrote: ↑04/01/2020 17:21 Jedino što stvarno znamo jeste to da je katarski mvp bio u teheranu.
- Kikibombona
#23498 Re: IRAN
Hadi al-Amiri, nakon ubistva Muhandisa, preuzima ulogu glavnog covjeka Irana za Irak. Radi se o lideru Badr organizacije koju je osnovao Iran kako bi se borila protiv rezima Sadama Huseina. Hadi al-Amiri je visedecenijski iranski igrac u Iraku.
Na tabutu druga Muhandisa zakleo se da ce istjerati Ameriku iz Iraka
https://mobile.twitter.com/hushamalhash ... 2270825473
Napredni i mocni Iran i Irak

Umjesto da shia Arapi budu zahvalni Americi zato sto ih je oslobodila od Sadama Huseina, oni napravili pakt sa sejtanom (Iranom)
Na tabutu druga Muhandisa zakleo se da ce istjerati Ameriku iz Iraka
https://mobile.twitter.com/hushamalhash ... 2270825473
Napredni i mocni Iran i Irak
Anti #US warriors bodies transported by the pride of #American auto industry
@Ford
Umjesto da shia Arapi budu zahvalni Americi zato sto ih je oslobodila od Sadama Huseina, oni napravili pakt sa sejtanom (Iranom)
- oaza85
#23499 Re: IRAN
Red perzije, red indijanaca, red tradicije i kulture.vjeshalica wrote: ↑04/01/2020 17:03nemoj zaboraviti da je jedan gadafi se školovao u rajlovcu, pa je amerika skrhala pare koje inače nema a radi se o milijardama da uništi tog gadafija, i upali fenjer napaćenom narodu libije i dovede civilizacijuoaza85 wrote: ↑04/01/2020 15:12 Ovi ljudi su ne tako davno dolazili kod nas da uce kako se strug upali, e sad kako su oni u medjuvremenu skontali da im je pametno ulaziti u konflikt sa drzavom koja ih moze za pola sata poslati nazad u kameno doba, pojma nemam.
Da nije tuzno bilo bi komicno citatit likove koji na ovoj temi prizivaju kineze i ruse, a vec na drugoj liju suze za nekakvim ujgurima, ukrajinama, kurdima i sta li vec.
Izgubljeno u vremenu i prostoru.![]()
da ti ja napravim jedno sitno poređenje njihove "zatucanosti" i našeg prosperiteta? muslimani u jugoslaviji tacno se znalo za koju šteku mogu da uhavate, i nigdje nisu imali otvorena vrata da se nametnu kao vođe u vojski i miliciji,to je bilo rezervisano za nemuslimane,ima par izuzetaka a to možeš ih naobrojati na prste dvije šake! zna se ko voli uniformu da nosi....ti dole u iraku,iranu,libiji bolje znaju ratovati nego domaćih bruda kamara...nisu oni ni glupi ni nesposobni,njih samo vodi neki duhovni nivo u neke sfere samo njima objasnjive,taj mentalitet ne pripada zapadu i obratno...treba ih pustiti da dole zive kako znaju i umiju, ili im u miru prići ili nikako....a ne ratom kojeg amerika uspostavlja....
a sta su tamo uradili? dosli da se stacioniraju da bi rušili muslimanske zemlje i krčmili naftu i vodu jer su pali kurcu za uši
amerkianci su indijance uništili,obicna nadrogirana nacija koja postoji 500 godina,hoce kazu da demokratiju uvodi tamo u perziji,odakle je svijet potekao i civilizacija
amerika ima precih problema osim da ratuje po svijetu i petlja se tamo gdje joj nije mjesto
ti tamo šije i sunije znaju kako ce jedni sa drugima to je kod njih stoljecima borba i netrpeljivost,i opcenito te tamo zemlje, ali ne treba prčkati kao sto to radi amerika,amerika to ne radi da tamo spasi napaćeni svijet vec da krčmi resurse
Eee kad se kod nas viljuskom jelo, oni su tamo golim rukama u usta trpali, jah.
Naravno da su Ameri tamo zbog resursa, lokalne tradicije su im zanimljive koliko i stanje na tabeli kantonalne lige kod nas.
I sad dolazimo do onog momenta, pa eto, nije fer, treba to ljudski rasporediti, svakom pomalo...upalis disney kanal i mastas.
Cinjenica je da su to tamo sve zaostale teokratije u kojima zivi samo ko mora, ko god je mogao pobjeci uhvatio se noge glavom bez obzira.
Prespavali su industrijsku revoluciju, i kad su jednog dana ustali onako bunovni zatekli su Texaco oil kako im busi po pustinji. U zamijenu za naftu uzeli ogladalca, i jos po koju djidju, potpisali a da nisu znali ni sta potpisuju, i danas kad su skontali da ih nema nidje, eto, pomarisali bi se.
Pa dobro, samo bezze ce fasovat po nosu, nije im to rjesenje.
- Herr Flick
#23500 Re: IRAN
Napravise Ameri od Kasima mucenika, treba sad i njegove slike ocekivat pored Huseinove i Alijine