Pa ako su Covicevi glasaci tako slijepi boljeg vodju nisu ni zasluzili. 902 radnika (porodica) je ostalo bez posla (primanja).dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:56 Super primjer!
I sad ti malo razmisli koliko Komsic zapravo valja Covicu kad su i Aluminij stavili u drugi plan!
Ja cu sad reci ovako - da je Covic neometano usao u Predsjednistvo nakon kraha Aluminija tesko da bi se odrzao!
Zeljko Komsic je najbolji Covicev pojas za spasavanje!
Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#42076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- BHCluster
#42077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 20:52Nema potrebe. I njemu je sve jasno.BHCluster wrote: ↑03/01/2020 20:39Pa reci to Kojoviću.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 19:38
Nema potrebe.
Bakir, Dodik i Čović su već pronašli maksimalni zajednički imenitelj.
Tronožac i tačke, tačke, tačkice.
![]()
Nego zašto nam je Sifet na slici nešto zabrinut, skoro pa poplašen ?Politika Dodika, Čovića i Izetbegovića će na kraju od Bosne i Hercegovine napraviti teritoriju bez ljudi, najveće etno selo na svijetu", naglasio je Kojović.
-
putokaz1
#42078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sifet razmilja u koju stranku da udje 2022 
-
Patton44
#42079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:56Super primjer!BHCluster wrote: ↑03/01/2020 20:41Krun Covicevih poluga je trenutno:dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:27
Vidi nešta, jednako kao što Željko Komšić sada ISPRAVNO kontrira Konakoviću i ekipi - VAŽNIJA JE DRŽAVA OD KANTONA, jednako tako ne želi da prizna da je njegova stolica u predsjedništvu veliko nista naspram poluga koje u svojim rukama drzi Covic i kad nije u predsjednistvu!
само напред!
I sad ti malo razmisli koliko Komsic zapravo valja Covicu kad su i Aluminij stavili u drugi plan!
Ja cu sad reci ovako - da je Covic neometano usao u Predsjednistvo nakon kraha Aluminija tesko da bi se odrzao!
Zeljko Komsic je najbolji Covicev pojas za spasavanje!
Bogami ti ne bi vise trebao razmisljat
-
Patton44
- BHCluster
-
Patton44
-
kluz franjo
#42084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nogometni savez?
Hmmm... Pa nije to tako loše... I to barem kao generalni sekretar.
Mogao bi i Željka udomiti u predsjedništvo NS.
Željko bi mogao poraditi na članstvu BiH u UEFA.
-
Patton44
#42085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gledajuci dosadasnje transfere iz DF-a u NS ne bi me iznenadilo da i Sifet postane novi clan.Nije ti ni ova za Zeljku losa.General i Zlatni ljiljan u NS,ako nista nece ih prozivat kako su stranka dezertera.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 21:55Nogometni savez?
-
zippoo87
#42086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije da vi SDA nacionalisti ne bi voljeli instalirati par spavaca u Nasu Stranku ali to malo teze ide a ako i bude nekih pokusaja (neki vole spomenuti Marjanovica,mada ja ne vjerujem u te traceve) ,stranka to osujetiPatton44 wrote: ↑03/01/2020 22:55Gledajuci dosadasnje transfere iz DF-a u NS ne bi me iznenadilo da i Sifet postane novi clan.Nije ti ni ova za Zeljku losa.General i Zlatni ljiljan u NS,ako nista nece ih prozivat kako su stranka dezertera.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 21:55Nogometni savez?
-
kluz franjo
#42087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čekaj... Znam za Bukvu i košarkaški savez. Stojnići su u nekom borilačkom savezu. Reuf i sva tri Emira su prešli u neki GS (golubarski savez valjda), Rešidat u savezu turističkih radnika, a Karačić i Topić su u nezavisnom savezu demokratske akcije... ali ne znam za transfere iz DF u nogometni savez. Ali ti vjerujem.Patton44 wrote: ↑03/01/2020 22:55Gledajuci dosadasnje transfere iz DF-a u NS ne bi me iznenadilo da i Sifet postane novi clan.Nije ti ni ova za Zeljku losa.General i Zlatni ljiljan u NS,ako nista nece ih prozivat kako su stranka dezertera.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 21:55Nogometni savez?
DF je naprosto rasadnik saveznjačkih talenata. "Saveži konja, gdje ti Bakir kaže."
Bilo kako bilo, mislim da je to odlična ideja.
I dalje bi Željka mogli nazivati predsjednikom, a Sifeta generalnim sekretarom.
Selektora reprezentacije već imaju, a i put za članstvo BiH u UEFA bi konačno bio odblokiran.
- tovarish
#42088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Iako je meni djelovalo da je ubačeni element, sad mi više djeluje da je narcis i da sebe stavlja na prvo mjesto.
Dok god je uz četvorku, od mene ima veliki "like", a trenutno izgleda kako je njegov stav na tu temu čvrst.
- Point.
#42089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Budi siguran da ni Željko ni Šefik ni neko treći neće aminovati Draganu treću izbornu jedinicu.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 17:59Ne znam hoće li Željko nastaviti biti "voljan da HDZ-u ide niz dlaku" i da im možda čak i "aminuje pravo na treću izbornu jedinicu".Point. wrote: ↑03/01/2020 17:32Jeste ako si voljan da HDZ-u ideš niz dlaku i aminuješ im pravo na treću izbornu jedinicu, tj vladanje HDZ do sudnjeg dana. Ne znam kojom vizijom se vodiš ako misliš da bi HDZ ulaskom svog člana u predsjedništvo halalio sva ministarska mjesta koja mogu dograbiti..kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 15:19
Željko je aminovao da su sve ustavom garantovane pozicije za ministre iz reda hrvatskog naroda u VM i Vladi FBiH "privatna prcija HDZ-a".
Time je valjda sve objašnjeno.
Znam da je do sada "aminovao" sve što mu je Šefik rekao, da je Bakir rekao, da je HDZ tražio.
Sve u svemu, vrlo pouzdan podizvođač radova za SDA/HDZ partnere.
Što ne bih rekao za neke druge koji su izgleda progutali priču da je Željko ukrao Draganu mjesto u Predsjedništvu, te da nije pravi Hrvat sa HDZ certifikacijom.
Imaš li kakvo rješenje?
- Point.
#42090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je tako, šta onda koji q kuka i Dragan i Kolinda i ona Zovko u EU parlamentu o nelegitimnom članu Predsjedništva? Što kukaju za stolicu koja je zapravo veliko ništa?dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:27Vidi nešta, jednako kao što Željko Komšić sada ISPRAVNO kontrira Konakoviću i ekipi - VAŽNIJA JE DRŽAVA OD KANTONA, jednako tako ne želi da prizna da je njegova stolica u predsjedništvu veliko nista naspram poluga koje u svojim rukama drzi Covic i kad nije u predsjednistvu!
-
Patton44
#42091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odes na stranicu Nog.Sav. Neno,Neira,Mario i Damir.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 23:30Čekaj... Znam za Bukvu i košarkaški savez. Stojnići su u nekom borilačkom savezu. Reuf i sva tri Emira su prešli u neki GS (golubarski savez valjda), Rešidat u savezu turističkih radnika, a Karačić i Topić su u nezavisnom savezu demokratske akcije... ali ne znam za transfere iz DF u nogometni savez. Ali ti vjerujem.Patton44 wrote: ↑03/01/2020 22:55Gledajuci dosadasnje transfere iz DF-a u NS ne bi me iznenadilo da i Sifet postane novi clan.Nije ti ni ova za Zeljku losa.General i Zlatni ljiljan u NS,ako nista nece ih prozivat kako su stranka dezertera.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 21:55
Nogometni savez?
DF je naprosto rasadnik saveznjačkih talenata. "Saveži konja, gdje ti Bakir kaže."
Bilo kako bilo, mislim da je to odlična ideja.
I dalje bi Željka mogli nazivati predsjednikom, a Sifeta generalnim sekretarom.
Selektora reprezentacije već imaju, a i put za članstvo BiH u UEFA bi konačno bio odblokiran.
Ma naravno da je odlicna.Ono sto niste mogli sa Falatarom dobijete sa ZK. Sa SP dobijete ministra,plus spasite vladu SK.
- Styling
#42092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zato sto im je to polazna osnova za borbu za 3 entitet.Point. wrote: ↑04/01/2020 09:25Ako je tako, šta onda koji q kuka i Dragan i Kolinda i ona Zovko u EU parlamentu o nelegitimnom članu Predsjedništva? Što kukaju za stolicu koja je zapravo veliko ništa?dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:27Vidi nešta, jednako kao što Željko Komšić sada ISPRAVNO kontrira Konakoviću i ekipi - VAŽNIJA JE DRŽAVA OD KANTONA, jednako tako ne želi da prizna da je njegova stolica u predsjedništvu veliko nista naspram poluga koje u svojim rukama drzi Covic i kad nije u predsjednistvu!
U svim drugim izborima, glasa svako za svoje, jer je borba za skupstinske klupe, ali kada je predsjednistvo u pitanju lako je utvrditi ko je za koga glasao,i to im je polaziste (jedino, ali koje zele da prenesu i na ostale izbore) za borbu za treci.
- Banksy
#42093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nespin wrote: ↑31/12/2019 10:46 Ne oglašava se Željkija Komšićbegović samo u SDA glasilima. Oslobodjenje mu drži stranu još od predsjedničke kampanje. I sad kao mahniti prenose sva saopćenja iz njegove bijedne, uskoro nepostojeće strančice. Može li mi neko objasniti koja je veza između respektabilnog medija kao što je Oslobođenje i moralnog i političkog kepeca Komšića?
Oslobođenje nije respektabilno ima decenija, i više. Taman negdje od vremena kad ga je preuzela Selimbegovićka, koju je od Tihića naslijedio Bakir. Kako su mu iz ruke u ruku prešli Tihićevi kadrovi u stranci, tako je preuzeo i novinare.
Vedad Selimbegović, sin urednice “Oslobođenja”, novi je uposlenik “BH Telecoma”. On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara 2013. godine.
Vedad Selimbegović je primljen na poziciju “menadžera velikih korisnika”. Ovim “transferom” SDA i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH koji kontrolira “BH Telecom”, za lojalnost nagradili su urednicu Vildanu Selimbegović i obavezali je na daljnju poslušnost.
Svaki sluga SDA, pa tako i Komšić, dobiće poseban tretman podrške i hvalospjeva u Oslobođenju.
- madner
#42094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije nista. Samo nije ni previse.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#42095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa komsic je tu da bi covic mogao da kuka.Point. wrote: ↑04/01/2020 09:25Ako je tako, šta onda koji q kuka i Dragan i Kolinda i ona Zovko u EU parlamentu o nelegitimnom članu Predsjedništva? Što kukaju za stolicu koja je zapravo veliko ništa?dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:27Vidi nešta, jednako kao što Željko Komšić sada ISPRAVNO kontrira Konakoviću i ekipi - VAŽNIJA JE DRŽAVA OD KANTONA, jednako tako ne želi da prizna da je njegova stolica u predsjedništvu veliko nista naspram poluga koje u svojim rukama drzi Covic i kad nije u predsjednistvu!
Sto puta ponovljena prica, pogledaj prije komsica stanje glasova u "hrvatskom toru" a pogledaj poslije komsicevog "zajebavanja covica". Prije je covic se borio protiv 1990tke i raguza, a sada su svi ujedinjeni u hrvatskoj i hdz kontrolise sve. Hdz sad ima apsolutnu vecinu u domu naroda covjece. Hdz je dobio cijelu hrvatsku kvotu u vijecu ministara.
Zato mu ta kuknjava godi.
Kuka da iskoristi zicera koju mu je bakir nabacio.
Kuka da poveca svoju moc.
- sinuhe
#42096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U toj prici o Komsicu razni parlamenti i domovi parlamenta, kantoni ne znace nista kod njegovih glasaca ili kod onih koji cak i ne mogu glasati za njega.
- dustaban
#42097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sta ti misliš?!Point. wrote: ↑04/01/2020 09:25Ako je tako, šta onda koji q kuka i Dragan i Kolinda i ona Zovko u EU parlamentu o nelegitimnom članu Predsjedništva? Što kukaju za stolicu koja je zapravo veliko ništa?dustaban wrote: ↑03/01/2020 20:27Vidi nešta, jednako kao što Željko Komšić sada ISPRAVNO kontrira Konakoviću i ekipi - VAŽNIJA JE DRŽAVA OD KANTONA, jednako tako ne želi da prizna da je njegova stolica u predsjedništvu veliko nista naspram poluga koje u svojim rukama drzi Covic i kad nije u predsjednistvu!
Kukaju jer IMAJU DOKAZ O "UGROŽENOSTI" !
A to što svi svojim očima vidimo - Hrvati su ugroženi kad god nisu privilegovani, to je ono šta svi znamo i vidimo ALI NEMAMO DOKAZA KAKAV ONI IMAJU DA SU UGROŽENI !
Je li vam sad konačno jasno?
-
kluz franjo
#42098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bih volio da su tvoja uvjerenja utemeljena na činjenicama, a ne na željama.Point. wrote: ↑04/01/2020 09:20Budi siguran da ni Željko ni Šefik ni neko treći neće aminovati Draganu treću izbornu jedinicu.kluz franjo wrote: ↑03/01/2020 17:59Ne znam hoće li Željko nastaviti biti "voljan da HDZ-u ide niz dlaku" i da im možda čak i "aminuje pravo na treću izbornu jedinicu".
Znam da je do sada "aminovao" sve što mu je Šefik rekao, da je Bakir rekao, da je HDZ tražio.
Sve u svemu, vrlo pouzdan podizvođač radova za SDA/HDZ partnere.
Što ne bih rekao za neke druge koji su izgleda progutali priču da je Željko ukrao Draganu mjesto u Predsjedništvu, te da nije pravi Hrvat sa HDZ certifikacijom.
Imaš li kakvo rješenje?
Činjenica je da politička moć leži u dominantnom broju ruku u zastupničkim i posebno domovima naroda, a ne u 1/3 ovlasti Predsjedništva BiH.
Ko to i dalje ne razumije, neka nastavi snivati lijepe želje.
Da bi ustanovili, imamo li uopšte osnov za neku ozbiljniju diskusiju, jedno jednostavno šbb-kbb pitanje:
Koja varijanta bi danas bila više u interesu jedne prosperitetne i građanske BiH?
Ovaj raspored koji danas imamo u Predsjedništvu BiH i Domovima naroda BiH i FBiH, ili
da je npr. Čović u Predsjedništvu, ali da su u klub Hrvata u Domu naroda BiH delegirani npr. Komšić, Miletić, prof. Kukić i recimo Mlinarevićka?
-
hAZNADAR
#42099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da je Oslobodjenje nerespektabilno vise decenija - nebi se ovdje podigla skoro onolika dreka sto Oslobodjenje nije objavilo jedan Dezulovicev tekst. Izgleda da je tek tada Oslobodjenje razocaralo fgr. Slobodna Bosna isto tako iako i dalje nikoga ne stedi. A i klixu se kao zadnjem medijskom pokrovitelju ljevice cesto prigovara.Banksy wrote: ↑04/01/2020 10:15 Oslobođenje nije respektabilno ima decenija, i više. Taman negdje od vremena kad ga je preuzela Selimbegovićka, koju je od Tihića naslijedio Bakir. Kako su mu iz ruke u ruku prešli Tihićevi kadrovi u stranci, tako je preuzeo i novinare.
Svaki sluga SDA, pa tako i Komšić, dobiće poseban tretman podrške i hvalospjeva u Oslobođenju.
Mislim, kakva je to realna politicka snaga u BiH koja ne moze imati ni kanton, koja ne moze imati ni medij a da ne bude prozvan kao izdajnicki, prodan,....? Tobozi principi a u stvarnosti fobije i opsesije. Tobozi internacionalizam i kosmopolitizam a u stvarnosti ksenofobija, toboza tolerancija a u stvarnosti mrznja prema svemu drugacijem, toboza demokratija a u stvarnosti zal za jednoumljem, toboza ljevica a u stvarnosti tipicno desnicarska agenda i reakcije,....
Oslobodjenje je opet objavilo i kriticki osvrt Gojka Berica na ZK i zaljenje sto gradjanska BiH gubi bitku pred nacionalnom,... ali ocigledno i to nije dovoljno. Ovakva reakcija na ZK je samo potvrdila da je budala onaj ko igra za tu raju. Ovakvo tumacenje Oslobodjenja i Slobodne Bosne isto tako potvrdjuje da je budala ko stane skroz na tu stranu.
- ultima_palabra
#42100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva raskosna odvojenost od realnosti. U nekim bransama ovakva masta se suhim zlatom placa.hAZNADAR wrote: ↑04/01/2020 12:52Da je Oslobodjenje nerespektabilno vise decenija - nebi se ovdje podigla skoro onolika dreka sto Oslobodjenje nije objavilo jedan Dezulovicev tekst. Izgleda da je tek tada Oslobodjenje razocaralo fgr. Slobodna Bosna isto tako iako i dalje nikoga ne stedi. A i klixu se kao zadnjem medijskom pokrovitelju ljevice cesto prigovara.Banksy wrote: ↑04/01/2020 10:15 Oslobođenje nije respektabilno ima decenija, i više. Taman negdje od vremena kad ga je preuzela Selimbegovićka, koju je od Tihića naslijedio Bakir. Kako su mu iz ruke u ruku prešli Tihićevi kadrovi u stranci, tako je preuzeo i novinare.
Mislim, kakva je to realna politicka snaga u BiH koja ne moze imati ni kanton, koja ne moze imati ni medij a da ne bude prozvan kao izdajnicki, prodan,....? Tobozi principi a u stvarnosti fobije i opsesije. Tobozi internacionalizam i kosmopolitizam a u stvarnosti ksenofobija, toboza tolerancija a u stvarnosti mrznja prema svemu drugacijem, toboza demokratija a u stvarnosti zal za jednoumljem, toboza ljevica a u stvarnosti tipicno desnicarska agenda i reakcije,....
Oslobodjenje je opet objavilo i kriticki osvrt Gojka Berica na ZK i zaljenje sto gradjanska BiH gubi bitku pred nacionalnom,... ali ocigledno i to nije dovoljno. Ovakva reakcija na ZK je samo potvrdila da je budala onaj ko igra za tu raju. Ovakvo tumacenje Oslobodjenja i Slobodne Bosne isto tako potvrdjuje da je budala ko stane skroz na tu stranu.
Samo kazem.