elcaliente wrote: ↑03/01/2020 20:55Nemoj me ba zajebavati.Tanja36 wrote: ↑03/01/2020 20:48Momak jesi li ti prespavao zadnjih 20 godina?elcaliente wrote: ↑03/01/2020 20:43
Aha i Bosna pravi cipele za Pradu i municiju za Egipat a nekada smo i mi kao Turci sklapali auta za Njemce posto smo jeftina radna snaga
De ti meni navedi Turske tehnoloske izume, nesto sto su Turci izmislili i razvili sami i po cemu su poznati?
Evo neki dan predstavise auto, dizajn italijani, bosch pumpa Njemci, stakla iz Francuske a djelovi za motor iz Japana.
Vjerovatno se nisu htjeli zamarati razmisljanjem.
Ali ti sigurno mozes navesti vrhunske tehnoloske izume iz Turske koje svako domacinstvo na svijetu posjeduje.
Procitaj malo odakle je BEKO i ko je razvio ga .
Mozda ima malo veze sa British?
Evo ovo ti je recimo 100% Turska proizvodnja; bezpilotne letijelice. Od motora pa nadalje; nista se ne pravi izvan Turske:
Turska producira motore za automobile jedino sto jos nemaju vlasitu proizvodnju motora za svoj jurisni helikopter T129 i tenk no prototipi su zavrseni 2017. Evo ti ovdje:
I nemoj vise lupetati o stvarima o kojim pojma nemas.![]()
Nista ljudi nisu izmislili vecnom razvijaju dalje tehniku koju kupe.
Koje auto motore oni prave??
Sve bivse fabrike naoruzanja u ex yu bi bile tata mata na osnovu Turskih.
Opet te pitam navedi mi jedan turski izvorni tehnolski izum koji je kvalitetom prepoznatljiv u svijetu??
Telefon, auto, tv, kompjuter, software, pegla bilo sta??
Pa kod Turaka je veca mitomanija nego kod Srba.
Oni ovo, oni ovo a ustvari najveci izum sto su ostavili svijetu jogurt.
A hoces da nabrajimo izume propale Amerike?
Evo samo jedan jedini : i-net.
Pa pametnjakovicu motor je motor. Pravio ga Japanac Rusi ili Kinez. Turci prave sve sami od bezpilotnih letijelica, kamiona, jurisnih helikoptera, satelita, vozova. Sta trebaju da izmisle teleporting masinu?