Upravo su se iranci poceli siliti zbog takvog razmisljanja pa poceli provocirat i stipati amere po nogama, kao ne smiju oni uzvratiti i provocirati rat, medjutim ameri ne vratise stipanjem po nogama nego sakom direktno u glavu.King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:00 Slažem se. Prvo je amerika orkestrirala anti iranske demonstracije, onda je iran odgovorio na sličan način, pa sad ovo.
Ako ovo sranje dovede do rata, kina je ta koja će profitirati.
Zato je toliko čudan ovaj ludi potez.
IRAN
-
2604570
#23151 Re: IRAN
- Kikibombona
#23152 Re: IRAN
Izgleda da je Sulejmani dosao u Irak da izvede vojni udar
...
Majk Pompeo kaze da je Sulejmani planirao veliku akciju u Iraku
...
Iracki novinar kaze da su imali namjeru izvesti vojni udar#BREAKING Soleimani was plotting 'big action' threatening 'hundreds of American lives': Pompeo
Steven nabil
@thestevennabil
·
13h
What if the strikes were meant to stop a plan, this morning I was hearing from trusted sources close to the government leadership that they were worried of an Iranian backed plan by the Militias and Sulaimani to seize power and arrest the president and declare a new Iraqi norm.
- CPT
#23153 Re: IRAN
jel ti to ozbiljno!?Kikibombona wrote: ↑03/01/2020 18:15 Izgleda da je Sulejmani dosao u Irak da izvede vojni udar![]()
![]()
...
Iracki novinar kaze da su imali namjeru izvesti vojni udar#BREAKING Soleimani was plotting 'big action' threatening 'hundreds of American lives': Pompeo
Steven nabil
@thestevennabil
·
13h
What if the strikes were meant to stop a plan, this morning I was hearing from trusted sources close to the government leadership that they were worried of an Iranian backed plan by the Militias and Sulaimani to seize power and arrest the president and declare a new Iraqi norm.
#BREAKING Soleimani was plotting
- Kikibombona
- CPT
#23156 Re: IRAN
Jarane, on je mogao reci da je Elvis ziv. Nema potrebe siriti (ocigledne) gluposti.Kikibombona wrote: ↑03/01/2020 18:19Jarane, to je rekao americki drzavni sekretar Majk Pompeo a ne ja.
- King Theoden
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#23158 Re: IRAN
Ako ovo dovede do rata, nafta ce otici u pm, Rusija ce profitirati.King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:00Slažem se. Prvo je amerika orkestrirala anti iranske demonstracije, onda je iran odgovorio na sličan način, pa sad ovo.
Ako ovo sranje dovede do rata, kina je ta koja će profitirati.
Zato je toliko čudan ovaj ludi potez.
Visoka cijena nafte je + za Rusiju.
Niska cijena nafte je + za Kinu. Visoka cijena nafte ce usporiti Kinesko gospodarstvo.
-
allem_77
#23159 Re: IRAN
Na američkom je tržištu cijena barela porasla za 2,53 dolara ili 4,1 posto, na 63,71 dolar, a nešto ranije se popela na najvišu razinu od travnja prošle godine, od 64,09 dolara.
Stanje u Iraku zaoštreno je nakon zračnog napada na Bagdad i ubojstva moćnog iranskog čelnika Kasema Sulejmanija te zapovjednika iračke milicije Abua Mahdija al-Muhandisa.
Ode ovo na 100 dolara, ako Iranci ubrzo izvrše odmazdu? Tako da ga i mi u BiH vazda popušimo.
Stanje u Iraku zaoštreno je nakon zračnog napada na Bagdad i ubojstva moćnog iranskog čelnika Kasema Sulejmanija te zapovjednika iračke milicije Abua Mahdija al-Muhandisa.
Ode ovo na 100 dolara, ako Iranci ubrzo izvrše odmazdu? Tako da ga i mi u BiH vazda popušimo.
- King Theoden
#23160 Re: IRAN
Rusija je trenutno nebitna i vreba iz prikrajka.sime_cipol wrote: ↑03/01/2020 18:25 Ako ovo dovede do rata, nafta ce otici u pm, Rusija ce profitirati.
Visoka cijena nafte je + za Rusiju.
Niska cijena nafte je + za Kinu. Visoka cijena nafte ce usporiti Kinesko gospodarstvo.
Eksperti su saglasni da je kina ta koja je u stanju da potisne ameriku i postane prva svjetska sila.
Govore o nekih 10-ak godina.
E, lud je onaj koji tvrdi da će se amerika samo tako povući i kinezima prepustiti vodeću poziciju.
Meni sve ovo liči na veliku šahovsku partiju amera i kineza u koju su uključene manje sile poput irana.
Sad, nebitno da li čile, venecuela, mijanmar ili iran, mnogi će fasovati.
- Kikibombona
#23161 Re: IRAN
Amerika je zemlja sa kojom BiH zeli formirati savez. Amerika je nasa sadasnjost i buducnost.
Amerika je nasa sigurnost i prosperitet.
Ne bih rekao da su gluposti. Ne bih sirio anti-amerikanizam. Nije pametno drug.
...
Majk Pompeo je rekao da su sprijecili plan Kasima Sulejmanija da izvede napad u kojem bi stotine Amerikanaca bilo u opasnosti. Vec se spekulise da je planiran drzavni udar.
...
Da li 100% vjerujem Pompeu?
Ne vjerujem.
Da li je moguce da je rekao istinu i da je sprijecen vojni udari?
Apsolutno moguce.
...
Mi sad mozemo samo nagadjati.
- bogoljub
#23162 Re: IRAN
Glup potez Trampa, ako je uopće njegov potez!?
- sadie_forever
#23163 Re: IRAN
Pametno ili ne,ne volim ih i vozdra..necu sad biit kao albanci i ovi kurdiKikibombona wrote: ↑03/01/2020 18:34Amerika je zemlja sa kojom BiH zeli formirati savez. Amerika je nasa sadasnjost i buducnost.
...
Majk Pompeo je rekao da su sprijecili plan Kasima Sulejmanija da izvede napad u kojem bi stotine Amerikanaca bilo u opasnosti. Vec se spekulise da je planiran drzavni udar.
...
Ne vjerujem.
Apsolutno moguce.
...
-
allem_77
#23164 Re: IRAN
A gdje vidiš Saudijsku Arabiju u svemu? Da li je dinastija Saud znala, a možda i finansirala napad?King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:32
Rusija je trenutno nebitna i vreba iz prikrajka.
Eksperti su saglasni da je kina ta koja je u stanju da potisne ameriku i postane prva svjetska sila.
E, lud je onaj koji tvrdi da će se amerika samo tako povući i kinezima prepustiti vodeću poziciju.
Meni sve ovo liči na veliku šahovsku partiju amera i kineza u koju su uključene manje sile poput irana.
- CPT
#23165 Re: IRAN
A sad ti siris gluposti... Pompeo nije Amerika, ova administracija nije Amerika. Cak i da jeste ne znaci da moras podrzavati svaku glupost. Kao sto to nece podrzati ni puno stariji prijatelji Amerike SAD. Za pocetak, Francuska.Kikibombona wrote: ↑03/01/2020 18:34Amerika je zemlja sa kojom BiH zeli formirati savez. Amerika je nasa sadasnjost i buducnost.
...
...
Ne vjerujem.
Apsolutno moguce.
...
Mike Pomepeo je vrlo "ekonomican" sa istinom i ono sto kaze ne vrijedi bas puno. Usput, sjecamo se kako je poceo rat u Iraku? Amerikanci u opasnosti, flasica otrova, ovo ono...
Sulejamani u autu (u drugoj) drzavi planirao vojni udar kojoj su Amerikanci vec napravili vojni udar*. A sat to kao sprijecili... Tell us more!
- CPT
#23166 Re: IRAN
Ovo je nekoliko stepenica iznad liga Saudaallem_77 wrote: ↑03/01/2020 18:38A gdje vidiš Saudijsku Arabiju u svemu? Da li je dinastija Saud znala, a možda i finansirala napad?King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:32
Rusija je trenutno nebitna i vreba iz prikrajka.
- Stepski cuk
#23167 Re: IRAN
Da li ova tvoja izjava znači da podržavaš planetarni nered, bezakonje i džunglu? Izjednačavanje američkog i iranskog nasilja je adekvatno usporedbi mačjeg i mišjeg, a možda, čak, i lavljeg i mišjeg nasilja. Zamisli da imaš toliku moć ili ugled pa da za pregovarački sto dovedeš Amerikance i Irance i ponudiš im kompromisno rješanje, a koje se svodi na to da se sve zemlje svijeta pa, dakle, i one, sa svom svojom vojnom silom, povuku unutar svojih državnih granica, koja bi od ove dvije države odbila prijedlog i zašto? Druže, odgovornost je uvijek veća na jačem, moćnijem, superiornijem itd. itd. Nego, da ne dužim, problem je zadata agenda od koje se ne odustaje ni po koju cijenu i koja će, siguran sam, prije ili kasnije dovesti do obračuna kod 'O.K. Korala'. Iza toga nastupa novo, vjerovatno i bolje, čovječnije, ljudskije doba.Kikibombona wrote: ↑03/01/2020 17:07 Sve sto radi Amerike radi Iran. Da Iran ima snagu kao Amerika, bili bi 100 puta gori.
- King Theoden
#23168 Re: IRAN
Nikako. Oni su trezor ili banka koja se pljačka kad zafali love.
Doduše, možda podcjenjujem arapsku licemjernost, lukavstvo i iskvarenost, al ne mislim da su se plaho pitali u vezi ove operacije.
Amerika ima mnogo pametnih ljudi koji tačno znaju šta i kako, imaju planove i barem 10 alternativnih planova.
Nažalost, nema te sile tj države koja im može parirati.
Ono što ja vidim jeste hegemonija koja će potrajati.
I japan se jedno vrijeme kurcio pa su ih ameri isključili.
Sad evo kina.
Ako ne postoji Onaj Jedan, ameri će isključiti i kinu plus što će napraviti neviđeno sranje na bi.
- Stepski cuk
- RunnerX
#23170 Re: IRAN
Nije baš da je Iran neko preko koga se pametno potkusurivati.King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:32Meni sve ovo liči na veliku šahovsku partiju amera i kineza u koju su uključene manje sile poput irana.
- Stepski cuk
#23171 Re: IRAN
Američko istresanje sile nad xy faktor je lakmus papir, savršen znak da taj neko ima stav i nešto vrijedi. Zašto i čemu maltretirat i napadat pokorne. Zna se ko se dovodi u red. Zakon lavlje šape na djelu, i bukvalno!King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:54Nikako. Oni su trezor ili banka koja se pljačka kad zafali love.
Doduše, možda podcjenjujem arapsku licemjernost, lukavstvo i iskvarenost, al ne mislim da su se plaho pitali u vezi ove operacije.
Amerika ima mnogo pametnih ljudi koji tačno znaju šta i kako, imaju planove i barem 10 alternativnih planova.
Sad evo kina.
Ako ne postoji Onaj Jedan, ameri će isključiti i kinu plus što će napraviti neviđeno sranje na bi.
- Haris.ba
#23172 Re: IRAN
Neke baze oko Irana.

Domet iranskih raketa.
-
espn
- mO k3
#23174 Re: IRAN
znaju li se brojke ovih raketa??
-
allem_77
#23175 Re: IRAN
Ne znam, sve je počelo kada je jedan od Američkih predsjednika sklopio ugovor sa Saudom. Nafta za dolar, petrodolar. Dolar nema protuvrijednost u zlatu, to je ukinuto. Ali zato ga nafta održava. Kada je ovaj dogovor postignut Francuska i neke druge zemlje su se bunile. Ali koja korist. Njemačka a i druge zemlje dosta svojih rezervi zlata čuvaju u Americi. A FED, odnosno Židovi samo štampaju dolare... naravno bez pokrića. Na kraju taj novac uz pomoć MMF-a i svjetske banke upumpaju u države koje su prethodno rasturili.King Theoden wrote: ↑03/01/2020 18:54Nikako. Oni su trezor ili banka koja se pljačka kad zafali love.
Sad evo kina.
Ja mislim da se ništa na toj teritoriji ne dešava dok Saudija ne upali zeleno svjetlo?