Tobe jarrabi, ne daju covjeku ni vjersku duznost obaviti zbog svog kriminala. Ja muslimana i vjernika, sacuvaj me Boze!
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- Styling
- seoBIH
#8102 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Gdje sam napisao da ti zelim ili prizivam? Samo sam ti napisao ono sto je REALNO! Dusa ce da te zaboli, kada ne budes mogao dati normalno obralozenje, osim "babo voli ovu zemlju".
Jedino sto si tacno napisao je ovo da nedojebane milface
PS: pisem iz Centra, gusim se isto kao i ti, ali nemam na glavi ono sto stave konjima.
Last edited by seoBIH on 03/01/2020 17:55, edited 1 time in total.
- Hajvan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
Patton44
-
zippoo87
#8107 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ja mislim da je ovo uradjeno da se politicari osiguraju da mogu dizati poreze u buducnosti?Haris.ba wrote: ↑03/01/2020 11:33 Već sada se mogu osnivati privatni penzioni fondovi, ali nema računice. Siromašno smo tržište. U razvijenim zemljama se čuju glasovi za izmjenu osnovnih postavki pio sistema, a mi da ne odgovorimo na to. Pa ove godine je urađena jedna od najvažnijih stvari u tom smjeru - prebacivanje pio fondova u budžetski sistem.
Prevedeno - država pretvara penziju u zagarantovani naknadu od strane države neovisno od punjenja fonda od doprinosa.
jer kada nestane para i kada budu ugrozene penzije,onda ce okrenuti pricu na to da ne mogu penzioneri ostati bez penzija i naravno tako ce lakse progurati svako naredne dizanje poreza...jer to je jedini kontinuitet koji od rata na ovamo imamo
kada god zafali para,oni se (sve stranke) se dogovore da podizu poreze i tako u nedogled a sada kako ce sve manje i manje biti radnika a time i privrede,ovo je neminovno i crno nam se pise sa ovim hostaplerima
-
zippoo87
#8108 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
zato ce sjednice biti svakih par mjeseci,kada se uspiju svi sakupiti ...pa nisu oni budale...napravili ljudi sebi sistem u kojem nece morati ni raditi a onda ce doci botovi tih istih stranaka i govoriti kako zastupnici cetvorke isto sjede tu i nista ne rade...izjednaciti ce i jedne i druge a to sto su ovi poceli raditi pa ih ovi skinuli,to manje bitnopici wrote: ↑03/01/2020 17:49 sa 18 rukica mora bibi sedzet nema papanja sa zahiragicem... ja bi sa njim sjeo jedino samarcinu da mu svezem preko labrnje sto ti je df i zeljkov obraz uz obraz... de za sest mjeseci da ih smjenimo i nama fali jedna rukica... jebte ne smije niko ni na trudnicko ni na belom se odvalit ode sve u MP3... jeste beton![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8109 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sjecali se iko one babicke sto je sina zaposlila u NPS i njeno predsjedavanje, kad je odlazila s vlasti nekoliko mjeseci nisu sjednicu zakazali, jer Izvjestaji o radu nisu imali dovoljno rukica pa prolongirali i onda vruc krompir uvalili sestorki a SBB imao svoje ministre u vladi dok je DF kao bio neka opozicija i bio protiv sdO... koje su to kurvezippoo87 wrote: ↑03/01/2020 20:25zato ce sjednice biti svakih par mjeseci,kada se uspiju svi sakupiti ...pa nisu oni budale...napravili ljudi sebi sistem u kojem nece morati ni raditi a onda ce doci botovi tih istih stranaka i govoriti kako zastupnici cetvorke isto sjede tu i nista ne rade...izjednaciti ce i jedne i druge a to sto su ovi poceli raditi pa ih ovi skinuli,to manje bitnopici wrote: ↑03/01/2020 17:49 sa 18 rukica mora bibi sedzet nema papanja sa zahiragicem... ja bi sa njim sjeo jedino samarcinu da mu svezem preko labrnje sto ti je df i zeljkov obraz uz obraz... de za sest mjeseci da ih smjenimo i nama fali jedna rukica... jebte ne smije niko ni na trudnicko ni na belom se odvalit ode sve u MP3... jeste beton![]()
![]()
![]()
![]()
- drug_profi
#8110 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jebiga drug, mislim da si u manjini sa tim stavom. Ono kako bi ti objasnio sto mladi furaju vani? Ili sto ne mozes dobiti posao osim ako pristajes na 20 maraka dnevnicu, za nepoznat broj radnih sati, ali ne manji od 9-10? Sto su cijene kvadrata nedostizne za svakog ko zivi od radnicke plate, i sto porezi nemilice rastu, a prava radnika se smanjuju?cyprus wrote: ↑03/01/2020 15:26Moram biti iskren i reći - preseravanjedrug_profi wrote: ↑03/01/2020 14:49 Pa covjek odlucio da napusti posao u US amabasadi i sa porodicom razguli u Ameriku... sta vise reci?
Sigurno su prihodi u US ambasadi u Sarajevu bili dostatniji za visi standard zivota nego neka plata u drzavnoj sluzbi u Americi.
Ali ono sto se nudi djeci i mogucnosti koje se otvaraju su nemjerljive. U Sarajevu su nula, zilch, zero....![]()
Zdravstvo ne postoji, zakon vazi samo ako imas da platis advokate, itd. itd-... sjajno nam je, ali ja preseravam....
-
putokaz1
#8111 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam zastupnik u KS dobio sam dva poziva za sjednicu
Prvi od Konakovića i Danijele,s pečatom
Drugi od Čelika i Smilje,bez Muhura
A još Moram i na Umru
Šta da radim?
Slušam Bakira,ili obavim vjersku duđžnost ,ili slušam forumaše pa opet prodjem u parlament preko neke druge stranke

Prvi od Konakovića i Danijele,s pečatom
Drugi od Čelika i Smilje,bez Muhura
A još Moram i na Umru
Šta da radim?
Slušam Bakira,ili obavim vjersku duđžnost ,ili slušam forumaše pa opet prodjem u parlament preko neke druge stranke
- cyprus
#8112 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Niko ne tvrdi da su uslovi za mladog čovjeka ovdje sjajni, i da na Zapadu nije bolje... Ali da je baš toliko beznađe - e, to je vala preseravanje...drug_profi wrote: ↑03/01/2020 20:57Jebiga drug, mislim da si u manjini sa tim stavom. Ono kako bi ti objasnio sto mladi furaju vani? Ili sto ne mozes dobiti posao osim ako pristajes na 20 maraka dnevnicu, za nepoznat broj radnih sati, ali ne manji od 9-10? Sto su cijene kvadrata nedostizne za svakog ko zivi od radnicke plate, i sto porezi nemilice rastu, a prava radnika se smanjuju?cyprus wrote: ↑03/01/2020 15:26Moram biti iskren i reći - preseravanjedrug_profi wrote: ↑03/01/2020 14:49 Pa covjek odlucio da napusti posao u US amabasadi i sa porodicom razguli u Ameriku... sta vise reci?
Sigurno su prihodi u US ambasadi u Sarajevu bili dostatniji za visi standard zivota nego neka plata u drzavnoj sluzbi u Americi.
Ali ono sto se nudi djeci i mogucnosti koje se otvaraju su nemjerljive. U Sarajevu su nula, zilch, zero....![]()
Zdravstvo ne postoji, zakon vazi samo ako imas da platis advokate, itd. itd-... sjajno nam je, ali ja preseravam....
- drug_profi
#8113 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Aha, dobro, kad ti kazes.
Mislim ima za lahke pare posla....ko hoce time da se bavi tu je raj.
Mislim ima za lahke pare posla....ko hoce time da se bavi tu je raj.
- madner
#8114 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znamo da je oko 500 mladih kupilo stan na kredit, dakle ne rade za dnevnicu od 20 KM, niti imaju prihode da im ne treba kredit. Ne treba pretjerivati sa pesimizmom.
- Styling
#8115 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Rata im je vise od pola plate, tako da imaju stan ali jedva sastavljaju kraj s krajem, strahujuci svaki dan da ne ostanu bez posla.
- madner
#8116 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije, jer je jedan od uslova kredita da ne bude vise od pola plata
Strah od odkaza je cinjenica, to je nesto sto drzava moze dosta efikasno rjesiti da hoce. Stavis namet na platu koji je licni i ide u dodatni penzioni fond i sluzi da se nastavi isplata plate 6 mjeseci poslje odkaza.
Samo treba biti prijavljen na puni iznos.
- Haris.ba
#8117 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma to ti je kompleksno. I nije za ove teme. Nije samo stvar poreza. Dešavaju se čudne makroekonomske stvari u čitavom svijetu. Iz prizme kantona biće zanimljivo šta i kako odgovoriti u smislu zdravstvenog fonda. Da li će se ići na slično pretvaranje vanbudžetskog fonda u čistu funkciju države da osigura zdravstvo. Gledano historijski - pravimo krug ko u komunizmu što je bilo.zippoo87 wrote: ↑03/01/2020 20:18ja mislim da je ovo uradjeno da se politicari osiguraju da mogu dizati poreze u buducnosti?Haris.ba wrote: ↑03/01/2020 11:33 Već sada se mogu osnivati privatni penzioni fondovi, ali nema računice. Siromašno smo tržište. U razvijenim zemljama se čuju glasovi za izmjenu osnovnih postavki pio sistema, a mi da ne odgovorimo na to. Pa ove godine je urađena jedna od najvažnijih stvari u tom smjeru - prebacivanje pio fondova u budžetski sistem.
Prevedeno - država pretvara penziju u zagarantovani naknadu od strane države neovisno od punjenja fonda od doprinosa.
jer kada nestane para i kada budu ugrozene penzije,onda ce okrenuti pricu na to da ne mogu penzioneri ostati bez penzija i naravno tako ce lakse progurati svako naredne dizanje poreza...jer to je jedini kontinuitet koji od rata na ovamo imamo
kada god zafali para,oni se (sve stranke) se dogovore da podizu poreze i tako u nedogled a sada kako ce sve manje i manje biti radnika a time i privrede,ovo je neminovno i crno nam se pise sa ovim hostaplerima
- Styling
#8118 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zavisi u kojoj banci dizes kredit. Meni je vise od pola plate u kreditu.madner wrote: ↑03/01/2020 21:38Nije, jer je jedan od uslova kredita da ne bude vise od pola plata![]()
Strah od odkaza je cinjenica, to je nesto sto drzava moze dosta efikasno rjesiti da hoce. Stavis namet na platu koji je licni i ide u dodatni penzioni fond i sluzi da se nastavi isplata plate 6 mjeseci poslje odkaza.
Samo treba biti prijavljen na puni iznos.
- bingov buraz
- bingov buraz
#8120 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mario Nenadić će ukopčati taj kontroler a iskopčati ove,ne znate vi čovjeka
-
zippoo87
#8121 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ti iz krusaka u jabuke...ja o Penzionom sistemu,ti o zdravstvenomHaris.ba wrote: ↑03/01/2020 21:41Ma to ti je kompleksno. I nije za ove teme. Nije samo stvar poreza. Dešavaju se čudne makroekonomske stvari u čitavom svijetu. Iz prizme kantona biće zanimljivo šta i kako odgovoriti u smislu zdravstvenog fonda. Da li će se ići na slično pretvaranje vanbudžetskog fonda u čistu funkciju države da osigura zdravstvo. Gledano historijski - pravimo krug ko u komunizmu što je bilo.zippoo87 wrote: ↑03/01/2020 20:18ja mislim da je ovo uradjeno da se politicari osiguraju da mogu dizati poreze u buducnosti?Haris.ba wrote: ↑03/01/2020 11:33 Već sada se mogu osnivati privatni penzioni fondovi, ali nema računice. Siromašno smo tržište. U razvijenim zemljama se čuju glasovi za izmjenu osnovnih postavki pio sistema, a mi da ne odgovorimo na to. Pa ove godine je urađena jedna od najvažnijih stvari u tom smjeru - prebacivanje pio fondova u budžetski sistem.
kada god zafali para,oni se (sve stranke) se dogovore da podizu poreze i tako u nedogled a sada kako ce sve manje i manje biti radnika a time i privrede,ovo je neminovno i crno nam se pise sa ovim hostaplerima![]()
i sta je tu kompleksno i kakve se "cudne makroekonomske stvari desavaju" ?
ja jedino znam da ovi nasi jahaci magle znaju samo podici poreze i dici sebi plate...od rata na ovamo...ne znam da su ikada i jedan jedini potez napravili koji je valjao svim ljudima u drzavi...NIKADA
- Haris.ba
#8122 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da si prije 10 godina nekom profesoru ekonomije na ispitu rekao da će centralne svjetske banke nemilosrdno štampati novac, da neće doći do hiperinflacije, da neće biti straha od deflacije, da su referentne kamatne stope skoro nepostojeće, da će zaposlenost i rast ekonomija biti sasvim ok, da će biti toliki rast energije iz obnovljivih resursa, ali da to neće uticati drastično na cijenu nafte, da će Amerika biti jedan od najvećih proizvođača nafte i tako u slučaju šokova moći spriječiti rast cijena nafte, da će ljudi plaćati bankama da im čuvaju novac.....pao bi. Ima toga još koliko hoćeš.
Zdravstveni fond spominjem jer on ima značajnu kantonalnu komponentu. PiO nema - on je federalni. A oba su donedavno bili vanbudžetski fondovi.
Konkretno, vezanje pio za budžet ima i dobrih i loših stvari, ali jeste dobra stvar za društvo. Jer država će gledati da daje penzije sutra iz budžeta, kao što daje plate upravi. Pa će svi dijeliti istu sudbinu, a to za naše društvo je lakše. Ono - bolje da svi nemaju, nego neki imaju, a neki ne.
Zdravstveni fond spominjem jer on ima značajnu kantonalnu komponentu. PiO nema - on je federalni. A oba su donedavno bili vanbudžetski fondovi.
Konkretno, vezanje pio za budžet ima i dobrih i loših stvari, ali jeste dobra stvar za društvo. Jer država će gledati da daje penzije sutra iz budžeta, kao što daje plate upravi. Pa će svi dijeliti istu sudbinu, a to za naše društvo je lakše. Ono - bolje da svi nemaju, nego neki imaju, a neki ne.
-
zippoo87
#8123 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ali je i odlican paravan za dizanje poreza...jer gdje ces ostaviti penzionere bez penzija i budzetlije bez plata,ko se tome moze protiviti ?Haris.ba wrote: ↑03/01/2020 22:29 Da si prije 10 godina nekom profesoru ekonomije na ispitu rekao da će centralne svjetske banke nemilosrdno štampati novac, da neće doći do hiperinflacije, da neće biti straha od deflacije, da su referentne kamatne stope skoro nepostojeće, da će zaposlenost i rast ekonomija biti sasvim ok, da će biti toliki rast energije iz obnovljivih resursa, ali da to neće uticati drastično na cijenu nafte, da će Amerika biti jedan od najvećih proizvođača nafte i tako u slučaju šokova moći spriječiti rast cijena nafte, da će ljudi plaćati bankama da im čuvaju novac.....pao bi. Ima toga još koliko hoćeš.
zar nije ?
- JThomas
#8124 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma realno ekonomija nije nauka

- madner