Irak

Post Reply
sarajevoxxxx

#17901 Re: Irak

Post by sarajevoxxxx »

El_comadante wrote: 03/01/2020 10:57 znaći udarili Ameri po Irancima, barem u Iraku. šta če dalje da bude? nešto nema reakcije iz Irana za sada.
Svaka vojna reakcija je prevelik rizik za Iran. Za 30 godina okupirali su i postigli puno toga. Kukavice su navikle samo po civilima da udaraju. Od Kusajra, Haleba, pa do onih gradića u istočnoj Guti nema većeg šljama i većih kukavica od bijednika koje je vodio Kasim Sulejmani
Kikibombona

#17902 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Billy The Pljuc wrote: 03/01/2020 08:10
Kikibombona wrote: 31/12/2019 19:16
Evo ga ovdje (ovaj sa cvikama), sa Kasimom Sulejmanijem, liderom zloglasne i teroristicke Iranske revolucinarne garde, tj. najelitnije jedinici Snage Kudsa.

Image

Sretna NG!!

Al' namalerisa čovjeka svaka ti čast, ugasiše ga k'o svijeću.
Opa, ubijen je i ovaj drugi, bili su zajedno, Kasim Sulejmani i Abu Mehdi al-Muhandis.

Kasim Sulejmani je sef IRGC i Kuds snaga, vodja iranskih operacija u susjednim drzavama.

Abu Mehdi al-Muhandis je glavni iranski covjek u Iraku, lider Kataib Hezbolaha i jedan od dva najjaca covjeka irackog Hashd al-Shabija.

...

Srokali su dva kapitalca jednim metkom :shock: :shock:
aldinjo

#17903 Re: Irak

Post by aldinjo »

jeza u ledja wrote: 02/01/2020 21:00
aldinjo wrote: 02/01/2020 17:36
Uložili trilione dolara u skoro dvije decenije rata protiv islama i muslimana i onda onda odlučiili da pregovaraju sa Talibanima.
Prebroj koliko je bilo napada u Americi i ostalim okupatorskim kršćanskim zemljama od 2001. godine.
Pitanje je samo sta ti cekas, duznost te zove. :oops:
Čekam tebe da postaviš glupo pitanje. :wink:
Opetja033

#17904 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Proslave na ulicama Basre i Baghdada povodom ubistva generala Sulaimanija.

Muqtada as Sadr osudio ubistvo i izjavio saucesce iranskom rezimu. Objavio je ponovnu mobilizaciju svoje privatne paravojne formacije, medjutim ono sto je posebno interesantno: nije ni spomenuo SAD i Amerikance. Isto tako pozvao je na razum i suzdrzanost svih Iracana, predstavljajuci sebe kao nacionalnog lidera Iraka.
Mnogi proiranski twitterasi su se nalozili na ovo saopcenje ali je sasvim jasno da Muqtada sa svojom vrlo bitnom paravojnom formacijom nece krenuti na Amerikance i americke interese.

Ovo u principu moze zavrsiti na bilo koji nacin. Ovo ubistvo se ne moze porediti sa ubistvima bin Ladena ili Baghdadija. Ono sto je jasno jeste da smo ponovo svjedoci jednog historijskog dana nakon kojeg stvari na BI, a samim tim i ostatku svijeta, vise nece biti iste.

Iran je primoran da odgovori i to da odgovori zestoko. Jednostavno moraju. Sada je samo pitanje kako ce Trump uzvratiti. Da li mu je u interesu da udje u direktan rat sa Iranom ili ce se zadovoljiti ovim "skalpom" kao predizbornim adutom. To je kljucno pitanje.

Vrlo cudna situacija jer ovo ubistvo moze predstavljati definitivan kraj iranskim imperijalnim ambicijama, pa mozda i samom iranskom rezimu - ali ih isto tako moze ojacati do nivoa kojem se do sada nisu mogli ni nadati. Mogu izgubiti sve, od Libana preko Sirije i Iraka do Jemena ali isto tako mogu i ojacati i postati globalan faktor na stetu svih lokalnih rivala.

Naredni sati, dani i sedmice su presudne. Jedino sto je u ovom trenutku sasvim sigurno jeste da ce Iran odgovoriti.

Moji licni stavovi su pomalo pomijesani. Ne zalim ga, naprotiv smatram da se ovo trebalo desiti mnogo ranije. I da se desilo prije 4-5 godina vjerovatno mi osjecaji ne bi bili pomijesani. Sto se mene tice dobio je sta je zasluzio a za sve ostalo neka mu Bog dz.s. sudi.
Medjutim ulaskom u 2020. godinu nadao sam se samo prestanku ubijanja i ratova na BI. Sve ovo traje predugo, cijena u ljudskim zivotima je prevelika, ogromna. Trebace desetljeca mira da se Sirija i Irak oporave. Ubistvom Sulaimanija realan scenarij je da sva dosadasnja sranja budu maciji kasalj sa onim sto moze biti pred nama. Bojim se totalnog sukoba na BI koji bez ikakvih problema moze preci daleko van granica te regije.
sadie_forever

#17905 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Najjadnije mi je kad muslimani slave sto je onome tamo crkla krava,e moji suniti sjecate se da ste i vi bili zrtve Amerike prije 15ak godina? i ovako su i sijje slavile na ulicama kada su na kurban bajram ubili Sadama? i opet cete biti zrtve,svi mi ustvari nismo postedjeni i zagarantovani mir od Amerike
Kikibombona

#17906 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 15:42 Najjadnije mi je kad muslimani slave sto je onome tamo crkla krava,e moji suniti sjecate se da ste i vi bili zrtve Amerike prije 15ak godina? i ovako su i sijje slavile na ulicama kada su na kurban bajram ubili Sadama? i opet cete biti zrtve,svi mi ustvari nismo postedjeni i zagarantovani mir od Amerike
Vidi se da nemas blage veze o BI.

Isto tako se neki cude zasto se mrze slavenska braca, istog jezika, izgleda i kulture. Ne razumiju historiju, politiku i prirodu odnosa.

...

Danas mnogi shia Arapi slave pogibiju Sulejmanija i Muhandisa jer smatraju da su Perzijanci okupirali njihove zemlje i da je to jedan od razloga za siromastvo i rat kojim su zahvaceni.

...

Iran je jebo majku suni Arapima u Siriji i Iraku, a glavni izvodjac radova je Kasim Sulejmani. Izginulo je stotine hiljada, ranjeni milioni, protjerano desetine miliona. Sve je unisteno. Puno veci razmjeri nesrece nego u EX-YU.
sadie_forever

#17907 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 16:15
sadie_forever wrote: 03/01/2020 15:42 Najjadnije mi je kad muslimani slave sto je onome tamo crkla krava,e moji suniti sjecate se da ste i vi bili zrtve Amerike prije 15ak godina? i ovako su i sijje slavile na ulicama kada su na kurban bajram ubili Sadama? i opet cete biti zrtve,svi mi ustvari nismo postedjeni i zagarantovani mir od Amerike
Vidi se da nemas blage veze o BI.

Isto tako se neki cude zasto se mrze slavenska braca, istog jezika, izgleda i kulture. Ne razumiju historiju, politiku i prirodu odnosa.

...

Danas mnogi shia Arapi slave pogibiju Sulejmanija i Muhandisa jer smatraju da su Perzijanci okupirali njihove zemlje i da je to jedan od razloga za siromastvo i rat kojim su zahvaceni.

...

Iran je jebo majku suni Arapima u Siriji i Iraku, a glavni izvodjac radova je Kasim Sulejmani. Izginulo je stotine hiljada, ranjeni milioni, protjerano desetine miliona. Sve je unisteno. Puno veci razmjeri nesrece nego u EX-YU.

Kakva braca i slaveni,nista zajednicko osim jezika,sta ja imam s nekim rusom? religija je puno jaca povezanost,a ovi imaju i jezik i vjeru i drzavu istu (pricam o Iraku)..iracki siiti zale a iracki suniti slave,isto kao sto su onomad slavili pogibje Sadama siiti a suniti zalili

ne moras mi pricati o historiji bliskog istoka,to znam vrlo dobro i sama

PS:sad vidim tvrdis sijja arapi slave ubijanje ovog covjeka,pa ti veze nemas
celava_dlaka

#17908 Re: Irak

Post by celava_dlaka »

Nece se mnogi vozati autima i toyotama u skorije vrijeme :bih:
Jel zna neko je li u likvidaciji koristena ona raketa kao sa nozevima sto je likvidiran i neki isilovac nedavno
Kikibombona

#17909 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:19Kakva braca i slaveni,nista zajednicko osim jezika,sta ja imam s nekim rusom? religija je puno jaca povezanost,a ovi imaju i jezik i vjeru i drzavu istu (pricam o Iraku)..iracki siiti zale a iracki suniti slave,isto kao sto su onomad slavili pogibje Sadama siiti a suniti zalili

Isti narod. Da vidim tvoje lice i cujem tvoj glas ne bih nikako mogao znati da li se zoves Radmila, Sabaheta ili Kristina. Vjera je stvar izbora, a etnicitet je cinjenica.

...

Zasto Srbi nisu braca sa Rumunima i Bugarima? Svakom Srbinu su blizi Muhamed i Anto nego nekakav Rumun od kojeg se drasticno razlikuje u svakom pogledu.

...

Sadam je masakrirao shije i Kurde, pocinio GENOCID. Daj malo ukljuci mozak.
sadie_forever

#17910 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 16:26
sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:19Kakva braca i slaveni,nista zajednicko osim jezika,sta ja imam s nekim rusom? religija je puno jaca povezanost,a ovi imaju i jezik i vjeru i drzavu istu (pricam o Iraku)..iracki siiti zale a iracki suniti slave,isto kao sto su onomad slavili pogibje Sadama siiti a suniti zalili

Isti narod. Da vidim tvoje lice i cujem tvoj glas ne bih nikako mogao znati da li se zoves Radmila, Sabaheta ili Kristina. Vjera je stvar izbora, a etnicitet je cinjenica.

...

Zasto Srbi nisu braca sa Rumunima i Bugarima? Svakom Srbinu su blizi Muhamed i Anto nego nekakav Rumun od kojeg se drasticno razlikuje u svakom pogledu.

...

Sadam je masakrirao shije i Kurde, pocinio GENOCID. Daj malo ukljuci mozak.
Iz istog razloga sto shijja arap vise voli shija perzijance nego sunni arape :) i ko kaze da nisu braca,bugari eno snimili film koji negira genocid u srebrenici postuju se braca pravo

Nego nazad na temu,Arapi i Perzijanci imaju veliku historiju razdora.Prvo Iran je bio civilizacija i jaca od arapa,i odatle sve ide.I ako se ne slazem s njihovom vjerom cjenim taj narod jer su jako civilizovani i ovo sto ih na zapadu ima svi su edukovani,doktori ,narod ih voli za razliku od arapa.Ovi danasnji imigranti iz Irana su hazara izbjeglice iz Afghanistana,znaci nisu perzijanci(Da me ko sad nebi pobio )
Kikibombona

#17911 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:31Iz istog razloga sto shijja arap vise voli shija perzijance nego sunni arape :) i ko kaze da nisu braca,bugari eno snimili film koji negira genocid u srebrenici postuju se braca pravo

Nego nazad na temu,Arapi i Perzijanci imaju veliku historiju razdora.Prvo Iran je bio civilizacija i jaca od arapa,i odatle sve ide.I ako se ne slazem s njihovom vjerom cjenim taj narod jer su jako civilizovani i ovo sto ih na zapadu ima svi su edukovani,doktori ,narod ih voli za razliku od arapa.Ovi danasnji imigranti iz Irana su hazara izbjeglice iz Afghanistana,znaci nisu perzijanci(Da me ko sad nebi pobio )
Pravo se vole sa Bugarima, sto puta ratovali. Bugari medju prvima priznali Kosovo i koriste svaku priliku da zavuku Srbiji. Sa Rumunima prilicno hladni odnosi. Bugari i Rumuni, kao i Grci, vise vole katolicko-protestantski NATO nego pravoslavnu majku Rusiju.

I svaki Srbin ce se prije napiti sa Bosnjakom i Hrvatom nego sa Rumunom kojeg vidi kao ciganina.

...

Sija Arapi toliko vole Iran da su prosle godine zapalili iranske konzulate u Nadzefu, Basri i Kerbeli.

...

I ja cujem od rodjaka iz Amerike da su Iranci obrazovani i kulturni. Medjutim, ovdje se ne radi o Irancima vec o despotskom rezimu.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#17912 Re: Irak

Post by corolla02 »

americka posla: amerikanci drze "status quo" na terenu, tj cim jedna strana ojaca oni je sankcionisu drugu stranu podopru i tako u nedogled...
sadie_forever

#17913 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 16:42
sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:31Iz istog razloga sto shijja arap vise voli shija perzijance nego sunni arape :) i ko kaze da nisu braca,bugari eno snimili film koji negira genocid u srebrenici postuju se braca pravo

Pravo se vole sa Bugarima, sto puta ratovali. Bugari medju prvima priznali Kosovo i koriste svaku priliku da zavuku Srbiji. Sa Rumunima prilicno hladni odnosi. Bugari i Rumuni, kao i Grci, vise vole katolicko-protestantski NATO nego pravoslavnu majku Rusiju.

I svaki Srbin ce se prije napiti sa Bosnjakom i Hrvatom nego sa Rumunom kojeg vidi kao ciganina.

...

Sija Arapi toliko vole Iran da su prosle godine zapalili iranske konzulate u Nadzefu, Basri i Kerbeli.

...

I ja cujem od rodjaka iz Amerike da su Iranci obrazovani i kulturni. Medjutim, ovdje se ne radi o Irancima vec o despotskom rezimu.
'Napijao se i moj amidja sa onima koji su ga kasnije ubili ispred kuce ,za vrijeme rata.pusti to,ko je skim kad je situacija ozbiljna,to se gleda
Kikibombona

#17914 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:48'Napijao se i moj amidja sa onima koji su ga kasnije ubili ispred kuce ,za vrijeme rata.pusti to,ko je skim kad je situacija ozbiljna,to se gleda
Kada je situacija zajebana mozes se uzdati samo u sebe. Ako ti neko pomogne, to ce uraditi iz debelog interesa, nikada radi etnije, vjere ili boje koze.
sadie_forever

#17915 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 16:54
sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:48'Napijao se i moj amidja sa onima koji su ga kasnije ubili ispred kuce ,za vrijeme rata.pusti to,ko je skim kad je situacija ozbiljna,to se gleda
Kada je situacija zajebana mozes se uzdati samo u sebe. Ako ti neko pomogne, to ce uraditi iz debelog interesa, nikada radi etnije, vjere ili boje koze.
I sta su radili oni dobrovoljci iz Rusije za njih a dobrovoljci iz islamskih zemalja za nas? ljudi su znaci zivote zrtvovali,to ti nece uradit ni jedan stranac krscanin jer eto dobri smo i cool i jbg lijepo je s nama popiti

Isto je sa drustvom vs rodbinom.S drustvom volis biti ,svako druzenje rodbinu izradis da bi bio s drustvom ali kad zagusti ko ti prilazi? drustvo ili rodbina?
Kikibombona

#17916 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:58I sta su radili oni dobrovoljci iz Rusije za njih a dobrovoljci iz islamskih zemalja za nas? ljudi su znaci zivote zrtvovali,to ti nece uradit ni jedan stranac krscanin jer eto dobri smo i cool i jbg lijepo je s nama popiti

Isto je sa drustvom vs rodbinom.S drustvom volis biti ,svako druzenje rodbinu izradis da bi bio s drustvom ali kad zagusti ko ti prilazi? drustvo ili rodbina?
Ta sacica dobrovoljaca su obicne budale sa koeficijentom inteligencije manjim od broja cipela. Pogledaj nase delegate sto su otisli u Irak i Siriju, nijedan ne zna recenicu sastaviti.

A nekad se islo u Spaniju ratovati za Republiku. :D

Uvijek ima poneki idealista, nafuranko na rat ili jednostavno izmanipulisana budala. Mali grupa pojedinaca.

...

Da je doslo 10 000 Rusa ratovati za Srbe, dobrovoljno, to bi vec bilo nesto. 50-100 idiota, to je nista. U Visegradu je u redovima VRS bio jedan Japanac. :roll: :D
Kikibombona

#17917 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Kurdi slave ubistvo Sulejmanija
The death of Qassem Soleimani is welcomed among Kurds across Kurdistan. Soleimani is responsible for the deaths of thousands of innocent civilians in the region, and has threatened Kurdistan many times, most recently in 2017, when Kurds controlled Kirkuk.
Image
Thank you very much president Trump for your brave decision to eliminate Iran’s genocidal Jihadi terrorists leader Soleimani.
God bless America for liberating the world from Iran’s Jihadi terrorists leader Soleimani. PLEASE ELIMINATE THE REST OF THE RATS
Long live Kurdistan, Israel and America. Today finally one of our dream has come true. Iran’s Jihadi terrorists leader is in HELL now. Kurdish Kerkuk, Shingal and Maxmur regions was occupied by that Soleimani devil and his fellow Iraqi militia terrorists
90minut

#17918 Re: Irak

Post by 90minut »

Ovi cak i ne vire duboko su zavučeni , a kiki :lol:
CPT

#17919 Re: Irak

Post by CPT »

Ono kad pameti ili ponosa nemaju... Ako su Irakom lose prosli, kako li ce Iran ovo naplatiti.
sadie_forever

#17920 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 17:28 Kurdi slave ubistvo Sulejmanija
The death of Qassem Soleimani is welcomed among Kurds across Kurdistan. Soleimani is responsible for the deaths of thousands of innocent civilians in the region, and has threatened Kurdistan many times, most recently in 2017, when Kurds controlled Kirkuk.
Image
Thank you very much president Trump for your brave decision to eliminate Iran’s genocidal Jihadi terrorists leader Soleimani.
God bless America for liberating the world from Iran’s Jihadi terrorists leader Soleimani. PLEASE ELIMINATE THE REST OF THE RATS
Long live Kurdistan, Israel and America. Today finally one of our dream has come true. Iran’s Jihadi terrorists leader is in HELL now. Kurdish Kerkuk, Shingal and Maxmur regions was occupied by that Soleimani devil and his fellow Iraqi militia terrorists
ovi kurdi su gori od ne znam ni ja koga,cuj long live kurdistan israel and america

koje jude,nije cudo sto ih turci ne mogu
sadie_forever

#17921 Re: Irak

Post by sadie_forever »

Kikibombona wrote: 03/01/2020 17:13
sadie_forever wrote: 03/01/2020 16:58I sta su radili oni dobrovoljci iz Rusije za njih a dobrovoljci iz islamskih zemalja za nas? ljudi su znaci zivote zrtvovali,to ti nece uradit ni jedan stranac krscanin jer eto dobri smo i cool i jbg lijepo je s nama popiti

Ta sacica dobrovoljaca su obicne budale sa koeficijentom inteligencije manjim od broja cipela. Pogledaj nase delegate sto su otisli u Irak i Siriju, nijedan ne zna recenicu sastaviti.

A nekad se islo u Spaniju ratovati za Republiku. :D

Uvijek ima poneki idealista, nafuranko na rat ili jednostavno izmanipulisana budala. Mali grupa pojedinaca.

...

Da je doslo 10 000 Rusa ratovati za Srbe, dobrovoljno, to bi vec bilo nesto. 50-100 idiota, to je nista. U Visegradu je u redovima VRS bio jedan Japanac. :roll: :D
Sacica? jesi li ti ozbiljan,ima citav clanak na wiki o tome odakle su srbi imali pomoc,odakle hrvati i odakle Bosanski muslimani ,iran je tu ubijedljivo vodio logicno ali i sve ostale zemlje su bile muslimanske.jedino islamske zemlje su isle protiv embarga!

https://en.wikipedia.org/wiki/Foreign_s ... osnian_War
Kikibombona

#17922 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 18:03ovi kurdi su gori od ne znam ni ja koga,cuj long live kurdistan israel and america

koje jude,nije cudo sto ih turci ne mogu
Kasim Sulejmani je organizator okupacije Kirkuka 2017. godine, kurdskog kulturnog centra. Sto je Bosnjacima Sarajevo, to je Kurdima Kirkuk. I normalno da ga mrze zbog toga, nece ga voljeti jer im je uzeo kulturni i duhovni centar.

...

Majk Pompeo kaze da je Sulejmani planirao veliku akciju u Iraku
#BREAKING Soleimani was plotting 'big action' threatening 'hundreds of American lives': Pompeo
Iracki novinar kaze da su imali namjeru izvesti vojni udar
Steven nabil

@thestevennabil

·

13h

What if the strikes were meant to stop a plan, this morning I was hearing from trusted sources close to the government leadership that they were worried of an Iranian backed plan by the Militias and Sulaimani to seize power and arrest the president and declare a new Iraqi norm.
sadie_forever

#17923 Re: Irak

Post by sadie_forever »

pricamo o Izraelu,eto volite Ameriku radi svojih interesa ali sta Izrael ima? citav islamski svijet je bar tu ujedinjen
Banksy

#17924 Re: Irak

Post by Banksy »

Opetja033 wrote: 03/01/2020 15:39
Ubistvom Sulaimanija realan scenarij je da sva dosadasnja sranja budu maciji kasalj sa onim sto moze biti pred nama. Bojim se totalnog sukoba na BI koji bez ikakvih problema moze preci daleko van granica te regije.
Da.

https://www.telegram.hr/price/telegramo ... bilja-rat/
Kikibombona

#17925 Re: Irak

Post by Kikibombona »

sadie_forever wrote: 03/01/2020 18:17 pricamo o Izraelu,eto volite Ameriku radi svojih interesa ali sta Izrael ima? citav islamski svijet je bar tu ujedinjen
Kurdi vole Izraelce jer su jedni koji im ukazuju podrsku. Kurdi rijetko masu americkim, ali zato masu redovno izraelskim zastavama, jer je to jedina drzava koja ih UVIJEK podrzava, makar deklarativno.

Na kurdskim okupljanjima od svih stranih zastava moze se vidjeti jedino izraelska, te u rijetkim prilikama americka ili francuska.

Izraelci isto tako cesto iskazuju podrsku isticuci kurdistansku zastavu. Vezama doprinosi prilican broj Kurda jevrejske vjere.

http://a54.idata.over-blog.com/600x496/ ... 5c03ac.jpg

https://kurdistan24.blob.core.windows.n ... rdMain.jpg

https://www.aljazeera.com/mritems/image ... fb2_18.jpg

http://www.thetower.org/wp-content/uplo ... _Flags.jpg

https://i.ytimg.com/vi/TtvIWDrfFH4/maxresdefault.jpg
Post Reply