Rokaju se dva oka u glavi
CRNA GORA
- RunnerX
#477 Re: CRNA GORA
Ambasador Republike Srbije Vladimir Božović pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova u cilju uručenja protestne note povodom nedavnih dešavanja ispred prostorija Ambasade Crne Gore u Beogradu i sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave. Božović je, shodno instrukciji Ministarstva inostranih poslova Srbije, odbio da primi protestnu notu.
- dr_Evil
#478 Re: CRNA GORA
Ovo i neki dan odbise onu hrvatsku protesnu notu jel de. Neg koje su konsekvence primanja/odbijanja protesnih nota?RunnerX wrote: ↑03/01/2020 14:34Ambasador Republike Srbije Vladimir Božović pozvan je danas na razgovor u Ministarstvo vanjskih poslova u cilju uručenja protestne note povodom nedavnih dešavanja ispred prostorija Ambasade Crne Gore u Beogradu i sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave. Božović je, shodno instrukciji Ministarstva inostranih poslova Srbije, odbio da primi protestnu notu.
- ¤ jelena ¤
#479 Re: CRNA GORA
Eo šta srpski mediji sami rekoše o tom činu....doduše, davne 2015. i u malo drugačijoj ulozi prilikom primopredaje tih nota, ali nećemo cjepidlačiti...
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... zvini.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... zvini.html
-
trocadero
#480 Re: CRNA GORA
Iso Mahmutović, umro je prije 18 godina, a ostao je zapamćen kao čovjek koji je početkom 70- tih odbio da sruši crkvu lovćensku svetog Petra Cetinjskog, Njegoševu zavjetnu.
Prije osveštavanja prvog hrama posvećenog Svetom Petru Drugom Petroviću Njegošu, koji je podignut uz hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, podsjetio je da je 1972.godine Josip Broz naredio da bude srušena crkva na Lovćenu.
Naređenje je odbio radnik Iso Mahmutović i zbog toga poslednjih 20 godina ga je tražio mitropolit crnogorsko –primorski. Na žalost, u međuvremenu Iso Mahmutović je umro. Njegovo djelo nije zaboravljeno.
Amfilohije je na osveštavanje crkve pozvao Isovog sina Ćazima, koji je ovim povodom došao iz Pariza u Bar.
“Iso, rodom iz Bijelog Polja, bio je radnik preduzeća koje je trebalo da sruši crkvu na Lovćenu. Rekao je “Ja neću rušiti crkvu na Lovćenu. Da je to moja bogomolja poginuo bih za nju, ali neću udariti pijukom u Vlašku bogomolju”. Direktor ga je pitao- zna li on, ako to ne uradi da će biti otpušten sa posla. Iso je odgovorio “računaj direktore da sam ti već podneo ostavku”. I onda su morali dovesti robijaše iz Spuža da ruše crkvu na Lovćenu”, podsjetio je mitropolit Amfilohije.
Mitropolit je pozvao Ćazima Mahmutovića da primi posthumno odlikovanje za oca Isa, zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, zato što je odbio da ruši crkvu na Lovćenu.
Prema riječima mitropolita Iso Mahumotović je time sačuvao svoj, i obraz Crne Gore.
“Iso je ugradio sebe i u ovaj hram koji je sletio sa Lovćena”, kazao je Mitropolit.
Ćazim Muratović živi u Francuskoj, a došao je sa svojom suprugom Portugalkom Marijom da primi posthumno odlikovanje za oca Isa, zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.
“Došao sam iz Francuske, da bih ovim svojim činom odao poštu i poštovanje mom časnom ocu. On nas je ostavio evo već 18 godina. Ja sam od njega čuo što se dogodilo sa crkvicom na Lovćenu. Nisam zapamtio to u detaljima. Moj otac nije htio da učestvuje u rušenju tog spomenika, već je bio spreman da brani lovćensku crkvu. Posle tog događaja na Lovćenu on je napustio Crnu Goru, i jedno vrijeme živio je sa porodicom u Zenici, a odatle je pošao u Francusku. Ima u Bijelom Polju svoju roditeljsku kuću, i otac je dolazio u Bijelo Polje za ljetnji odmor i vraćao se u Francusku. Veoma sam srećan što sam imao takvog oca”, kazao je Ćazim Mahmutović.
Prije osveštavanja prvog hrama posvećenog Svetom Petru Drugom Petroviću Njegošu, koji je podignut uz hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, podsjetio je da je 1972.godine Josip Broz naredio da bude srušena crkva na Lovćenu.
Naređenje je odbio radnik Iso Mahmutović i zbog toga poslednjih 20 godina ga je tražio mitropolit crnogorsko –primorski. Na žalost, u međuvremenu Iso Mahmutović je umro. Njegovo djelo nije zaboravljeno.
Amfilohije je na osveštavanje crkve pozvao Isovog sina Ćazima, koji je ovim povodom došao iz Pariza u Bar.
“Iso, rodom iz Bijelog Polja, bio je radnik preduzeća koje je trebalo da sruši crkvu na Lovćenu. Rekao je “Ja neću rušiti crkvu na Lovćenu. Da je to moja bogomolja poginuo bih za nju, ali neću udariti pijukom u Vlašku bogomolju”. Direktor ga je pitao- zna li on, ako to ne uradi da će biti otpušten sa posla. Iso je odgovorio “računaj direktore da sam ti već podneo ostavku”. I onda su morali dovesti robijaše iz Spuža da ruše crkvu na Lovćenu”, podsjetio je mitropolit Amfilohije.
Mitropolit je pozvao Ćazima Mahmutovića da primi posthumno odlikovanje za oca Isa, zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, zato što je odbio da ruši crkvu na Lovćenu.
Prema riječima mitropolita Iso Mahumotović je time sačuvao svoj, i obraz Crne Gore.
“Iso je ugradio sebe i u ovaj hram koji je sletio sa Lovćena”, kazao je Mitropolit.
Ćazim Muratović živi u Francuskoj, a došao je sa svojom suprugom Portugalkom Marijom da primi posthumno odlikovanje za oca Isa, zlatni lik Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.
“Došao sam iz Francuske, da bih ovim svojim činom odao poštu i poštovanje mom časnom ocu. On nas je ostavio evo već 18 godina. Ja sam od njega čuo što se dogodilo sa crkvicom na Lovćenu. Nisam zapamtio to u detaljima. Moj otac nije htio da učestvuje u rušenju tog spomenika, već je bio spreman da brani lovćensku crkvu. Posle tog događaja na Lovćenu on je napustio Crnu Goru, i jedno vrijeme živio je sa porodicom u Zenici, a odatle je pošao u Francusku. Ima u Bijelom Polju svoju roditeljsku kuću, i otac je dolazio u Bijelo Polje za ljetnji odmor i vraćao se u Francusku. Veoma sam srećan što sam imao takvog oca”, kazao je Ćazim Mahmutović.
- mO k3
#481 Re: CRNA GORA
i opet bosnjo nije htjeo da bude necovjek !!
Aferim isi ...
Aferim isi ...
-
155_mm
-
155_mm
#483 Re: CRNA GORA
bilo je tamo kod njih jos "dobrijeh bosnjana" samo se malo o njima zna. kao sto je na primjer kaplar Semso Midovic.
-
155_mm
#484 Re: CRNA GORA
a ima i ovaj
sve je to taj "genetski otpad".
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/su ... k-sa-avaleSulejman Balić - neznani junak sa Avale?
sve je to taj "genetski otpad".
-
jagugu
#485 Re: CRNA GORA
Crna Gora na nogama: 15.000 vjernika ispred Đurđevih stupova (VIDEO)
https://www.face.ba/vijesti/regija/crna ... ideo/37331
Inače dosta je lavine u Crnoj Gori izazvala Vuciceva izjava da ce izgleda doci na sjever CG na badnji dan kako bi bio uz srpski narod.
https://www.rtvbn.com/3974873/vucic-pos ... i-privatna
https://www.face.ba/vijesti/regija/crna ... ideo/37331
Inače dosta je lavine u Crnoj Gori izazvala Vuciceva izjava da ce izgleda doci na sjever CG na badnji dan kako bi bio uz srpski narod.
https://www.rtvbn.com/3974873/vucic-pos ... i-privatna
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#486 Re: CRNA GORA
O čemu je riječ?¤ jelena ¤ wrote: ↑03/01/2020 12:00 ''Varvari'' održali lekciju svim ratnohuškačkim pacovima, koji se uvijek isto ponašaju čim se neki brod, negdje, malo zaljulja.
Svaka čast!
- avetinja
#487 Re: CRNA GORA
Ako misli na odbijanje skandiranja da je Kosovo srpsko, onda je to malo drugačija priča. Jesu odbili skandirati zbog principa da se nikakva politika ne uvodi na tribinu. To šta oni misle je druga stvar. Varvari su išli na Kosovo i pomagali srpskom narodu. Vođa Varvara je sam rekao da je Kosovo srpsko i da žali što Crna Gora nije jedna država. Inače mu je Karađorđe na tetovaži. Mislim da u ovom trenutku 40% Crnogoraca (Crnogoraca, ne Srba koji su u Crnoj Gori) ne bi imalo ništa protiv da budu jedna država sa Srbijom.
- RunnerX
#488 Re: CRNA GORA
Pogrešno misliš, i 5% je previše.
Možda su se tokom i nakon refernduma dvoumili, ali trenutno nema tog Crnogorca koji bi na to pristao.
- avetinja
#489 Re: CRNA GORA
- General War
#490 Re: CRNA GORA
- RunnerX
#491 Re: CRNA GORA
Ma ne, mnogo su se oni udaljili posljednjih desetak godina, tj. shvatili su da je svaki vid prijateljstva sa Srbijom siguran put u propast.
Ovo što se sad dešava će staviti i konačnu tačku na to.
- avetinja
#492 Re: CRNA GORA
Sve ti je to pola-pola, ali hajmo reći da su za samostalnu Crnu Goru njih 60%. Imaš mjesta gdje Srbi baš mrze Crnogorce i obratno, ali to je rijetkost. Ljudi žive zajedno, žene se, iste su vjere, šta im smeta da budu spojeni kao i prije. Da se ne vole u toj mjeri 5%, sada bi se krvili po Crnoj Gori.
- RunnerX
#493 Re: CRNA GORA
Zašto onda nama smeta otcjepljenje RS-a? Ne ženimo se, nismo iste vjere, nema niti jedan razlog da živimo zajedno. Samo donosimo probleme jedni drugima.
Isto tako je i Crna Gora oteta i anektirana od strane Srbije, doduše bez krvoprolića.
Svakome smeta gubitak suvereniteta i teritorije.
- avetinja
#494 Re: CRNA GORA
Samom si sebi odgovorio u drugom dijelu prvog komentara. Ne možeš porediti Bošnjake i Srbe sa Crnogorcima i Srbima. Jedni su bili masovno ubijani od strane komšija u zadnjih 70 godina, a drugi su na istoj strani ratovali. Crna gora je bila i ostat će podijeljena što se tiče pitanja suvereniteta, ali trenutno je većina za suverenitet. Opet kažem, da se radi o takvim podjelama, sada bi gledali građanski rat između naroda.RunnerX wrote: ↑03/01/2020 23:05 Zašto onda nama smeta otcjepljenje RS-a? Ne ženimo se, nismo iste vjere, nema niti jedan razlog da živimo zajedno. Samo donosimo probleme jedni drugima.
Isto tako je i Crna Gora oteta i anektirana od strane Srbije, doduše bez krvoprolića.
Svakome smeta gubitak suvereniteta i teritorije.
- RunnerX
#495 Re: CRNA GORA
Nema više građanskih ratova prijatelju moj. Niko više nema volju ni finansije za ratove, osim možda Srpske strane koja tradicionalno ima volju za ratovanjem, ali nema pare... a ratovi su skupi, mnogo skupi.
- avetinja
#496 Re: CRNA GORA
Ako ti omraženi narod spali zastavu na instituciji, još uz to pravi nerede u tvojoj državi, logično bi bilo da kreneš u odbranu. Ne mora biti puškaranje, nego ovo nešto malo sa kamenjem i petardama kao što to Srbi rade. Ali nema ničega. Nema ni pretjeranih osuda. Crnogorci sjede kući jer su podijeljeni. Ne žele se zamjeriti ni jedni drugima ni Srbima ni vlasti. Eventualno će se ovi koji naginju na srpsku stranu priključiti protestima, ali ostali, bez nekih velikih razloga, neće otići u kontru. Bit će zanimljivo ispratiti šta će se dešavati.
- ¤ jelena ¤
#497 Re: CRNA GORA
O navijačima Budućnosti.Challenger_ wrote: ↑03/01/2020 21:29O čemu je riječ?¤ jelena ¤ wrote: ↑03/01/2020 12:00 ''Varvari'' održali lekciju svim ratnohuškačkim pacovima, koji se uvijek isto ponašaju čim se neki brod, negdje, malo zaljulja.
Svaka čast!
Za razliku od onih koji: pale ili gaze tuđe zastave, skandiraju raznorazne boleštine, provociraju i potajno, a bome i na sva usta javno, priželjkuju nemire i sranja u Crnoj Gori (neki na tribinama i ulicama, a oni što su junački predaleko otperjali rade to isto al' po forumima i društvenim mrežama) - Varvari šalju poruku mira i upozoravaju s čim se ne treba igrati, a pogotovo ne sprdati i na iste napadati.
Pa, kako ko shvati.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#498 Re: CRNA GORA
Znam da su navijači Budućnosti. Ali, ŠTA KONKRETNO? Može li fotografija, snimak, novinski članak, link?¤ jelena ¤ wrote: ↑03/01/2020 23:37O navijačima Budućnosti.
Za razliku od onih koji pale ili gaze tuđe zastave, skandiraju raznorazne boleštine, provociraju i potajno, a bome i na sva usta javno, priželjkuju nemire i sranja u Crnoj Gori (neki na tribinama i ulicama, a oni što su podaleko odmaglili rade to isto al' po forumima i društvenim mrežama) - Varvari šalju poruku mira i upozoravaju s čim se ne treba igrati, a pogotovo ne sprdati i na iste napadati.
Pa, kako ko shvati.
- ¤ jelena ¤
#499 Re: CRNA GORA
E, haj pronađi sam...a ja ću te bodrit usebi, eo, obećavam...
-
trocadero
#500 Re: CRNA GORA
A mene sinoć isprozivao kako nisam informiran.
Eh Čeli, vrati se par stranica....