Pa nije bas jednostavno kad znas da ti brod mora proći kroz Adenski zaljev izmedju Somalije i Jemenamuzicar_iz_parka wrote: ↑03/01/2020 12:53Već su u Libiji zarobljavali turske oklopnjake.Tanja36 wrote: ↑03/01/2020 12:42 Dobro je ovo za Turske interese. Turci upadaju za par dana vojskom u Libiju. Neka im se malo olaksa front. Saudijska Arabija i UAE kao Americki vazali su stjerani u cosak. Sa jedne strane Iranske zemlje od Irana, Sirije, Iraka, Jemena a sa druge strane Turska, Libija, Qatar, Somalija.
Nije isto voditi rat u Siriji koja graniči sa Turskom i u Libiji.
Uostalom Turska je poslala pretežno sirijske pobunjenike u Libiju, kako će tamo biti ostaje da se vidi.
Samo spominjanje Somalije kao nekog faktora je smješno.
IRAN
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#23051 Re: IRAN
-
orbita12
#23052 Re: IRAN
Ne znam šta će desiti narednih dana i mjeseci zbog ovog napada , ali jedno sam uvjeren da će Amerika kad tad izazvati svjetski rat, jednostavno oni polako gube ekonomsku moć prije svega i oni neće samo sjediti i čekati da se to desi. Znam da ovdje mnogi nisu ni vjernici pa ne vjeruju u taj veliki rat ali vjerujte da ove velike sile itekako vjeruju. Da će se desiti Armaggedon vjeruju i Amerikanci i Iranci i naravno Arapi. Mnogi ovdje govore ma neće nikad izbiti novi svjetski rat jer bi u njemu mnogi izgubili , odnosno ne bi bilo pobjednika što je i činjenica sve dok se ne ubaci i taj vjerski motiv koji svi gaje ali niko otvoreno ne propagira . Kad se promatra ovaj prostor Bliskog istoka , ne treba uzeti u obzir samo činjenicu da je bogat naftnom nego po meni još važniji cinjenicu da je to prostor koji svojataju sve tri religije
- astala_vistala
#23053 Re: IRAN
Bice zanimljiv odgovor Irana..ako ga i ne bude znaci mogu ih maltretirati kako zele.
-
muzicar_iz_parka
#23054 Re: IRAN
Američki potezi su do sada išli u korist Irana.
Gdje je Iran bio po uticaju prije uvođenja demokratije u Iraku a gdje je sada.
Nije problem za silu poput Amerike izvesti napad kao danas, ali problem je držati sav taj prostor pod kontrolom. Isto je sa Avganistanom.
Jedan presedan stvara drugi, naravno na kraju će bilo gdje najebati oni koji za sve to ne mogu ništa.
Nije problem za silu poput Amerike izvesti napad kao danas, ali problem je držati sav taj prostor pod kontrolom. Isto je sa Avganistanom.
Jedan presedan stvara drugi, naravno na kraju će bilo gdje najebati oni koji za sve to ne mogu ništa.
-
orbita12
#23055 Re: IRAN
Upravo to , kad se ubaci vjerski motiv sve dobija smisaoheal wrote: ↑03/01/2020 13:08pa ta desavanja su vec pocela. trump i uzima glasove od evangelista jer oni smatraju da on ubrzava taj proces, sto nije netacnoorbita12 wrote: ↑03/01/2020 13:03 Ne znam šta će desiti narednih dana i mjeseci zbog ovog napada , ali jedno sam uvjeren da će Amerika kad tad izazvati svjetski rat, jednostavno oni polako gube ekonomsku moć prije svega i oni neće samo sjediti i čekati da se to desi. Znam da ovdje mnogi nisu ni vjernici pa ne vjeruju u taj veliki rat ali vjerujte da ove velike sile itekako vjeruju. Da će se desiti Armaggedon vjeruju i Amerikanci i Iranci i naravno Arapi. Mnogi ovdje govore ma neće nikad izbiti novi svjetski rat jer bi u njemu mnogi izgubili , odnosno ne bi bilo pobjednika što je i činjenica sve dok se ne ubaci i taj vjerski motiv koji svi gaje ali niko otvoreno ne propagira . Kad se promatra ovaj prostor Bliskog istoka , ne treba uzeti u obzir samo činjenicu da je bogat naftnom nego po meni još važniji cinjenicu da je to prostor koji svojataju sve tri religijesve velike religije cekaju mesiju, ovo su dogadjaji koji uvode u to.
- JThomas
#23057 Re: IRAN
i kad se smetne s uma da je mesija bajka.
-
Tanja36
#23058 Re: IRAN
Da Amerikanci su stvorili veliki Iran od Libanona do Pakistana. A isto tako su stvorili veliku i uticajnu Tursku jer su Turci vidijeli da Amerika pocinje opasno igrati protiv Turskih interesa u regiji. Jedino jos Egipat i Saudijska Arabija da im se izmakne kontroli a u te dvije zemlje Kina je broj 1 investitor. A Ameri uskoro postaju 2. ekonomksa sila svijeta posle Kine. I onda je sve zavrseno. Jednostavno previse sila zele njihov krah. Rusija, Kina, Iran, Turska , Njemacka a i Francuska. Jedino Britanci su im jos loyalni bezuslovno no oni gledaju prvenstveno sebe.muzicar_iz_parka wrote: ↑03/01/2020 13:09 Američki potezi su do sada išli u korist Irana.
-
90minut
#23059 Re: IRAN
Ovakvi likovi pljuju po Trumpu i uvjereni su da im je priča ispravna

- nikad_vise
#23060 Re: IRAN
Rahmet dusa pokojnom Qassimu Sulejmaniju..Nek ti dragi Allah podari sve najbolje
- JThomas
#23061 Re: IRAN
ako će zvati piće kad dođe i od mene mu bujrum.
-
sumirprimus
#23062 Re: IRAN
nije bitno jel mesija bajka nego oni koji u tu bajku vjeruju, a nije daleko od istine, kako imas fanatika na BI tako ih imas i u americi..
-
orbita12
#23064 Re: IRAN
Vjeruj da sam i očekivao ovakav odgovor , zato sam i razmišljao da li da pišem na ovoj temi , zato sam i rekao da ovdje na forumu mnogi nisu vjernici a njima to sve izgleda smiješno
Inače ste vi ateisti bas liberalni, ono ismijavanje drugačijeg mišljenja a važi o nekakvoj slobodi mišljenja
-
sumirprimus
- JThomas
#23066 Re: IRAN
nisam rekao koje piće, možda sam mislio na salep sa cimetom.
-
sumirprimus
- JThomas
#23069 Re: IRAN
a ti nam pričaš da će to mišljenje izazvati treći svjetski rat - i istovremeno ga braniš.orbita12 wrote: ↑03/01/2020 13:18Vjeruj da sam i očekivao ovakav odgovor , zato sam i razmišljao da li da pišem na ovoj temi , zato sam i rekao da ovdje na forumu mnogi nisu vjernici a njima to sve izgleda smiješno
Inače ste vi ateisti bas liberalni, ono ismijavanje drugačijeg mišljenja a važi o nekakvoj slobodi mišljenja
-
orbita12
#23070 Re: IRAN
Živi bili pa vidjeliJThomas wrote: ↑03/01/2020 13:24a ti nam pričaš da će to mišljenje izazvati treći svjetski rat - i istovremeno ga braniš.orbita12 wrote: ↑03/01/2020 13:18Vjeruj da sam i očekivao ovakav odgovor , zato sam i razmišljao da li da pišem na ovoj temi , zato sam i rekao da ovdje na forumu mnogi nisu vjernici a njima to sve izgleda smiješno
Ovo je moj zadnji post na ovoj temi , nije mi želja tebe ni slične uvjeravati u nešto što ne vjerujete
- King Theoden
#23072 Re: IRAN
Molim Allaha subhane da se smiluje velikom generalu koji se borio protiv cionističko - neokapitakističkih terorista.
Sad se razanaju safovi. Tačno vidiš koje s kime i na čijem putu.
Na šejtanskom putu su cionisti sa svojim slugama i obožavateljima, plus tekfirističke dzehenemske cuke.
Kako su se fino uhvatili za ruke i likuju
Sad se razanaju safovi. Tačno vidiš koje s kime i na čijem putu.
Na šejtanskom putu su cionisti sa svojim slugama i obožavateljima, plus tekfirističke dzehenemske cuke.
Kako su se fino uhvatili za ruke i likuju
-
Tanja36
#23073 Re: IRAN
Treci svijetski rat? Ko bi ga vodio za Amerikanci? Amerikanci su poprilicno izolirani. Imaju kao saveznika jakog samo Izrael. A jedan Egipat gdje bi narod podrzavao rat protiv Irana ili Turske ili Rusije (Rusija je Egiptu pomogla najvise u ratu protiv Izraela) je smijesno. Narod u Egiptu je jos konzervativniji od Turske 3 puta i podrzava Islamske Bratstvo mnogo vise. Njihov fudbalski tim se cak ni ne rukuje kada igraju protiv Izraela. Dakle sve bi ti "saveznici" Americki okrenuli vrlo brzo stranu kada bi zagustilo jer narod je protv Izraela i Amerike a kada narod izadje na ulice i stane pred tenkove vec smo vidijeli sta se desava.
Turska uzima Libiju Qatara su vec uzeli. Iran Siriju, Jemen, Libanon, Irak. Ostaje Izrael u sredini protiv svakoga i Sisi i onaj kralj u Saudijskoj Arabiji.
Turska uzima Libiju Qatara su vec uzeli. Iran Siriju, Jemen, Libanon, Irak. Ostaje Izrael u sredini protiv svakoga i Sisi i onaj kralj u Saudijskoj Arabiji.
Last edited by Tanja36 on 03/01/2020 13:31, edited 1 time in total.