Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
SaraFina

#17276 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

parappa wrote: 31/12/2019 00:38
kamberovica polje wrote: 31/12/2019 00:16
parappa wrote: 31/12/2019 00:02 Jeste ona normalna žena ali predsjednica jedne države treba imati neki gard. Treba da se drugačije ponaša nego normalna žena.
Treba imati svoj stav a ne samo da radi šta stranka odluči.

Moje mišljenje
Po kojem je parametru ona normalna žena?
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Kćerka studira na Harvardu. ( ili gdje već)
Ona pobjegla iz "željezne zavjese" da studira u Americi
Ne pada mi na pamet da je nešto posebno branim.
Ona se ponaša relativno opušteno, pokazuje emocije i posjećuje razne priredbe gdje dolaze "obični ljudi". Zato je i toliko popularna kod tog glasačkog tijela. Nešto kao Dodik samo dosta blaže :mrgreen:

Nemaju obični glasači vremena da istražuju sve oko kandidata. Poistovjećuju se s njom jer im je simpatična. Bila to gluma ili ne...
Na Kolindu se može računati da uleti repki u svlačionicu, ako Hrvati prođu grupu ;) i šokira gologuze igrače.

To da. U budućnosti možda pod tuševe? I sl :)
SaraFina

#17277 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Ono za uspjeh Sanaderove vlade i uvođenje još tada eura mi je bilo smjehotresno. A Zoki je cijelo vrijeme podbada da on karijerni političar, a ona Sanaderova 'mala od palube"
Da bi joj karijera bila činovnička da nije bilo 'ćaće'.

I da se nije Kosorici javila uopće kad samovoljno prešla za tajnicu u UN. :D

Iz diplomatije na našteljenu poziciju :D

"NEEE" JA SAM tajnica bila! Nikakve protekcije u HDZ-u od Ćaće, kao da neko prespavao ćaćinu vladavinu i njene "fukcije" :D
SaraFina

#17278 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 01:03
SaraFina wrote: 31/12/2019 00:55

Pa to je moguće. Ima dosla Posavljaka j Zegeju. Hoću ti reći da je dobro isfurao kad je naglašavala svoje preimućstvo i voditelji svodoili bilans da Hercegovina bira HDZ u HR.
Pa cak sam vise mislila na ove u Sarajevu i unutrasnjost BiH
Posavljaci su valjda svi u Zg-u i vidis nisam sigurna sa kime su povezani.

Bas je to specificno za sve zavicajne udruge da su vezani za Bandica, a on je sad potpora Kolindi.

I ja sam clan takve udruge pa vidim kako se lobira

A on kulira, pa ne zeli se glasacima zamjeriti pa upirat prstom ciji su
Čitam tamo na HR portalu, ljudi iz Bosne nisu sigurni trebaju li glasati. Kažu, je li uopće pametno otvarati front sa ljevicom u HR i građanima, kod već postojećeg u FBiH s Bošnjacima. Ako Zoki pobijedi opet bi mogli biti zanemareni. Mislim, opravdan strah.

Hercegovci opet "to ustavno pravo plaćeno je krvlju"... Napeto.
Saga Noren

#17279 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

sherbett wrote: 31/12/2019 01:05
Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:59
SaraFina wrote: 31/12/2019 00:53

pitajte-boemicu-t152440s1700.html

Ovo si ti za mene dok server "diše" i forum postoji. Ali nisi tema :D

A što se uzrijavanja tiče, ja sam stil kako biti "kučka sa stilom" u virtualnim bespućima davno isfurala. Imaš ti još pure pojesti do tog nivoa.. Ne laskaj si. Ugodna ti noć! :D
Ja niti ne želim biti kučka, to prepuštam tebi :D :D
Stil ti može posuditi Šerba.

Aha, sad san ovo pročitala. Ti si se uvridila na moje pitanje "znaš li čije je dite"
Ti mi lipo odgovorila "Naravno" I nakon pet minuta skužila da te pitanje vriđa :D :D :D
Još se smijem.
Al neću o tom opet. Neki kuže malo sporije, neki malo brže, sta ima veze :kiss:
Vratimo se na temu.
Izvadi mene iz usta, ptvom stilu kucke apsolutno nitko ne moze parirati.
Tu si na tronu i cestitam ti.
Nisi materijal za PF politika i prestani se nametati i privlacit paznju osim ako nemas elemenata za argumentiranu raspravu.

Hvala lijepo
opa.
Ovo tvoje je o politici i apsolutno argumentirano i samo pokazuje svu tvoju veličinu koju želiš istaknuti.
Upravo si ju istaknula.
Glede politike i moje kompetencije za istu neću ulaziti s tobom u rasprave jer jedino što znaš o polici je vrijeđanje dostojno tužbe (a to nije politika nego malograđanština i nekultura.)
Saga Noren

#17280 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

sherbett wrote: 31/12/2019 01:14
Saga Noren wrote: 31/12/2019 01:13
sherbett wrote: 31/12/2019 01:05
Izvadi mene iz usta, ptvom stilu kucke apsolutno nitko ne moze parirati.
Tu si na tronu i cestitam ti.
Nisi materijal za PF politika i prestani se nametati i privlacit paznju osim ako nemas elemenata za argumentiranu raspravu.

Hvala lijepo
opa.
Ovo tvoje je o politici i apsolutno argumentirano i samo pokazuje svu tvoju veličinu koju želiš istaknuti.
Upravo si ju istaknula.
Glede politike i moje kompetencije za istu neću ulaziti s tobom u rasprave jer jedino što znaš o polici je vrijeđanje dostojno tužbe (a to nije politika nego malograđanština i nekultura.)
Bla..bla..
hvala što potvrđuješ moje upise, pogotovo ove u zagradi. :D
SaraFina

#17281 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

A za pomilovanje pitanje i Sanadera :D

Pa šta ja imam tu špekulirati? Nije se prijavio! Pitanje je hipotetsko NE?
Vidi se da nije bila pripremljena za odgovor :D

Zoki kratko i jasno. NE pomilovanje. I Za Putina i za Orbana. Kul skroz!

Kolinda se prosto 'porađala s odgvorom' 60 sekundi. I onda je dotukao sa Tayipom. Da molila Sultana za izborni zakon :D
SaraFina

#17282 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 01:13
SaraFina wrote: 31/12/2019 01:09
sherbett wrote: 31/12/2019 01:03

Pa cak sam vise mislila na ove u Sarajevu i unutrasnjost BiH
Posavljaci su valjda svi u Zg-u i vidis nisam sigurna sa kime su povezani.

Bas je to specificno za sve zavicajne udruge da su vezani za Bandica, a on je sad potpora Kolindi.

I ja sam clan takve udruge pa vidim kako se lobira

A on kulira, pa ne zeli se glasacima zamjeriti pa upirat prstom ciji su
Čitam tamo na HR portalu, ljudi iz Bosne nisu sigurni trebaju li glasati. Kažu, je li uopće pametno otvarati front sa ljevicom u HR i građanima, kod već postojećeg u FBiH s Bošnjacima. Ako Zoki pobijedi opet bi mogli biti zanemareni. Mislim, opravdan strah.
Mislis da glasaci HDZ-a ili desnice u BiH imaju strah od Hrvata iz RH koji nisu "desno"?
Ma jel moguce da su skuzili :mrgreen:

Pa ovdje se dosta ljudi buni pogotovo kad je Kolinda u 1. Krugu u BiH dobila preko 60% glasova.
Pa nije narod ovdje slijep..

Da. Upravo ljudi se pitaju koliko je pametno još 'jedan front otvarati' sa RH.
Tako da možda ovoga puta prevagne i uzdržanost.
Kolinda ciljano na BiH. Bila je u subotu u Tolisi kod Orašja. Posavina a ujedno i Slavonija.

A Zoki se Srbima dodvoravao doduše. U par navrata.
SaraFina

#17283 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 01:28
SaraFina wrote: 31/12/2019 01:18
sherbett wrote: 31/12/2019 01:13

Mislis da glasaci HDZ-a ili desnice u BiH imaju strah od Hrvata iz RH koji nisu "desno"?
Ma jel moguce da su skuzili :mrgreen:

Pa ovdje se dosta ljudi buni pogotovo kad je Kolinda u 1. Krugu u BiH dobila preko 60% glasova.
Pa nije narod ovdje slijep..

Da. Upravo ljudi se pitaju koliko je pametno još 'jedan front otvarati' sa RH.
Tako da možda ovoga puta prevagne i uzdržanost.

Zoki se Srbima dodvoravao doduše. U par navrata.
Ma njih je i dalje manje od hercegovackih Hrvata

A i treba ih bit strah i sram jer se proculo i znaju svi kako se to dolje radi.
I ne samo za izbore
Pa vide ljudi i kad se daju pare za bolnice i skole u Mostaru dok se za potrebe u RH vice nema para.

Nije nista lose u tome sto RH grafi i obnavlja u Mostaru, jer to je zasigurno potrebno, al ljudi ovdje su ogorceni na takve stvari.
Opet, ja koja zivim u Zg ne mogu rec da nama ista fali.. al jbga placamo i najvisi porez i prirez u drzavi
Ma vi u potpunosti imate pravo da se bunite. Ja opet ne vidim razlog za strah kod Hercegovaca i ako Zoki pobjedi. Kao premijer dolazio je u više navrata i u tu istu Hercegovinu. No Hercegovci bi da se on ponaša kao Vučić prema RS. Zamjeraju mu umjerenost. A ustvari oni sebi najviše sami štete birajući HDZ i Čovića. I Zoki je prelazio fakat preko te stranačke "barikade" i svoje nepopularnosti. Očitovao se i danas evo pozitivno. Bolje ne može.
Najpametnije pustiti da vi u HR odlučite.
belfy

#17284 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by belfy »

al' se ovdje zene svadjaju... :shock:

ja samo da kazem da mislim da je ovim duelom Kolinda osigurala sebi prolazak.
high_volume

#17285 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by high_volume »

Sada, kada su "TV suočeni" Kolinda GK i Zoran Milanović, i nakon prethodnog kandidiranja ostalih 9 Hrvata za poziciju predsjednika svoje države, ubijeđen sam da je, za sve nas, najbolji kandidat - Ivo Josipović.
Saga Noren

#17286 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

C/p

No neovisno o temama, ono što su pokazali držanjem i govorom tijela govori više o samim kandidatima nego ono što su izrekli.

Komunikologinja dr.sc. Ljiljana Buhač nakon sučeljavanja je za tportal analizirala nastup Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović. Kaže da je Milanović od samog ulaska u studio bio vidno napet. To se protekom vremena samo pojačavalo.

Smatra da ga je Grabar Kitarović na ovom sučeljavanju 'izula iz cipela', ne sadržajem izrečenog ili argumentima, nego mirnoćom. 'Njega je iznervirala njezina mirnoća. Ona je pokazala uznemirenost kroz crvenilo, ali emocije nije izrazila. On je potvrdio da se ne može kontrolirati, da ima velik ego, a male uši, što znači da ne može slušati. Bio je agresivan i bahat, stalno je prekidao, raspravljao se s voditeljima', kaže Buhač.

Iako je tijekom kampanje ostavljao dojam da se želi promijeniti te njegova bahatost nije izlazila na vidjelo, to se promijenilo. 'To se inače zove tzv. strategija dvostruke prevare imidža', dodaje. Postojano je napadao Grabar Kitarović, ona mu, smatra Buhač, nije ostajala dužna, no radila je to u 'baršunastim rukavicama', a upravo to on nije mogao izdržati.

'Nisu ga njeni odgovori izbacili iz kolosijeka, već njezina mirnoća. Agresivni tipovi ne mogu podnijeti mirnoću', napominje Buhač.

Spominje i fizičke geste Zorana Milanovića, stalno šmrcanje, podizanje hlača, guranje prsta u nos, posezanje za vodom. Smatra da su se između ovo dvoje kandidata koji se poznaju gotovo 30 godina pokazali velika netrpeljivost i antagonizam.
Dodaje da su oboje dobro plivali između pitanja i nisu direktno odgovarali, više se oslanjajući na replike.

Buhač smatra da su i Milanović i Grabar Kitarović bili dobro pripremljeni za debatu, imali su pripremljene papire, no oboje su ih podjednako koristili, iako je Milanović spočitavao protukandidatkinji da gleda u papire.

'Imao je i on papire u crvenom fasciklu. Dobro su ga pripremili jer je imao hrpu papira - on ih je prelistavao, kada je govorila, slušno se isključio, bio je u papirima i nije slušao što govori Grabar Kitarović. Već je imao pripremljenu dionicu, ono što će reći', smatra Buhač.

U nekoliko je, kaže, situacija, imala dojam da će Milanović fizički nasrnuti na Grabar Kitarović. 'Oslanjao se na pult, a sam se pitala hoće li on puknuti i fizički nasrnuti na nju. Imao je pozu: 'Hoćeš se tući?' Njega je iznervirala ta strukturiranost tijela i glasa. Što je ona bila mirnija, on je bio agresivniji. Zoran Milanović ostao je Zoran Milanović. On ne poštuje sugovornika, ne poštuje vrijeme ni svoje ni tuđe. Meni smeta njegov ulični način komunikacije. Kao da sjedi u kafiću ili u svom Taču te dijeli ljudima svoje stavove i mišljenja', analizira Buhač.

Smatra da Milanović, koji želi biti predsjednik države, mora imati kontrolu što god mislio o nekoj osobi te je li mu netko simpatičan ili ne. Cijela debata je, zaključuje Buhač, bila na osobnoj razini. 'Vi i ja, kao građani, ne možemo se pohvaliti time da smo baš puno dobili.'

Izvor: tportal
Saga Noren

#17287 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

belfy wrote: 31/12/2019 02:52 al' se ovdje zene svadjaju... :shock:

ja samo da kazem da mislim da je ovim duelom Kolinda osigurala sebi prolazak.
Pokusavaju se svadjati, no to je samo jer nemaju temelja ni argumenata glede teme pa idu ad hominem.

Kolinda. Bila je jako dobra u zadanim okolnostima.
Banksy

#17288 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Da je bio samo mrvu smireniji, mogli bismo reći da je poder'o. Ovako, klimavo je to i dalje.
Samo mrvu, bez natezanja rukava i ispijanja 12 čaša vode...
Lincoln-Burrows

#17289 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

Saga Noren wrote: 31/12/2019 10:56 Kolinda. Bila je jako dobra u zadanim okolnostima.
Bila je dobra, nisam očekivao priznajem,
Zoki je čistio nos, pio vodu, kašljao (valjda prehlađen) i
sad ipak mijenjam prognozu iz čiste pobjede Milanovića
u nekakav neizvjesni fotofiniš.

Biti će to u par tisuća glasova.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#17290 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

Lincoln-Burrows wrote: 31/12/2019 14:44
Saga Noren wrote: 31/12/2019 10:56 Kolinda. Bila je jako dobra u zadanim okolnostima.

Jesi li ti odlučio za koga ćeš dati glas?
kamberovica polje

#17291 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Pobjeda Milanović nikad nije bila izvjesna. Kad Kolindinom fiksnom broju glasača dodaš 50% Škorinih (sve su to umiveni HDZovci kao i njihov favorit) dobiješ prednost koju je teško nadmašit.
I s ovih 50% sam bio optimističan, jer je brojka bliža 75%.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#17292 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

kamberovica polje wrote: 31/12/2019 14:54

Pobjeda Milanović nikad nije bila izvjesna. Kad Kolindinom fiksnom broju glasača dodaš 50% Škorinih (sve su to umiveni HDZovci kao i njihov favorit) dobiješ prednost koju je teško nadmašit.
I s ovih 50% sam bio optimističan, jer je brojka bliža 75%.
Možda ih pola poništi listiće kako je šef predložio... Broj 3
kamberovica polje

#17293 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Možda i NK Čelik uzme Reala u finalu LP.
Lincoln-Burrows

#17294 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Lincoln-Burrows »

parappa wrote: 31/12/2019 14:47

Jesi li ti odlučio za koga ćeš dati glas?
Ja neću izaći na glasanje jer je to moj princip,
rekao sam ranije ako u drugi krug uđu kandidat SDP i HDZ ja ne izlazim.
avetinja

#17295 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by avetinja »

Lično bih prije Milanovića nego ovu žbljohu, ali ipak mislim da će ona pobijediti.
Novak20

#17296 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Lincoln-Burrows wrote: 31/12/2019 15:07
Ja neću izaći na glasanje jer je to moj princip,
rekao sam ranije ako u drugi krug uđu kandidat SDP i HDZ ja ne izlazim.
Ma što te briga. Izađi na izbore.

Vidiš da je sve čista pakost i tko će ga kome šuknuti. :lol:
Saga Noren

#17297 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

I mene je iznenadila. To je ponajvise sta ne pratin nju uzivo sta prica nego preko medija. A oni ju gade di stignu. Zbog tog ju svi ustvari potcjenjujemo a to nije realno stanje.
kamberovica polje

#17298 Re: Desavanja u Hrvatskoj

I mene je iznenadila količina laži koje jedna osoba može izreći, ali ko da je to bitno za njene glasače kojima je ona simpatična i lijepa.

https://faktograf.hr/2019/12/31/provjer ... milanovic/
mayab

#17299 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Sučeljavanje dvoje predsjedničkih kandidata u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora, Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović,
bit će u četvrtak, 2. siječnja, u 20,05 sati, uživo na Prvom programu HTV-a,
najavljeno je u utorak s HRT-a.
Voditelji sučeljavanja dvoje predsjedničkih kandodata bit će Zrinka Grancarić i Mislav Togonal,
a urednici Ana Jelinić, Branko Nađvinski i Katarina Periša Čakarun, priopćila je Hrvatska radiotelevizija (HRT).
Evo još jedan duel najavljen, baš me zanima jesu li išta naučili iz ovod na RTLu u ponedeljak :zoka:
Haman2

#17300 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Haman2 »

Puhovski: Ukoliko pobijedi Milanović, odnosi Hrvatske i BiH će još više zahladiti
Objavljeno: 01.01.2020. u 09:42

Image

Ništa suštinsko neće se desiti u Hrvatskoj, ovo je tek još jedan obračun HDZ-a i SDP-a, smatra zagrebački politički analitičar

U nedjelju, 5. januara, Hrvatska će dobiti novog šefa ili šeficu države. Zoran Milanović (SDP) i aktuelna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (HDZ) u drugom, odlučujućem krugu izbora bore se za fotelju na Pantovčaku.

- Bez obzira na to ko pobijedi, ništa spektakularno, ništa suštinski novo neće se desiti na političkoj sceni Hrvatske. A moglo je da je kojim slučajem u predsjedničkoj utrci ostao Mislav Kolakušić. On se zalagao za ozbiljne ustavne promjene i drastične korake u reformi javne uprave.

Bilo bi i određenih političkih promjena i da je Miroslav Škoro uspio biti predstavnik desnice ili desnog centra, odnosno sveukupni pobjednik. Ovako, ovo će biti tek još jedan obračun HDZ-a i SDP-a i generalna proba za jesen 2020. godine kada će biti održani parlamentarni izbori – izjavio je iz Zagreba za Faktor profesor i politički analitičar Žarko Puhovski.

Analizirajući šta bi izbor Grabar-Kitarović ili Milanovića značio za BiH, Puhovski je kazao:

- Grabar-Kitarović će se istovremeno zaklinjati u cjelovitost BiH, ali još više vezati za HDZ BiH i njihovog predsjednika Dragana Čovića. Milanović je politički mangup, na drugoj strani čekao bi ga Željko Komšić, istih karakteristika, i mislim da bi se odnosi Hrvatske i BiH još više zahladili.

Puhovski smatra da predizborna kampanja nije donijela ništa novo.

- Grabar-Kitarović je imala katastrofalne nastupe, ali je prošla u drugi krug zahvaljujući stranačkoj bazi. Pokazalo se da HDZ može postaviti bilo koga za kandidata i snagom stranke dovesti ga do vrata Pantovčaka. Ukoliko uspije obnoviti mandat, desnica će imati sve u svojim rukama, Sabor, Vladu i predsjedničku funkciju što će im mnogo značiti za već spomenute parlamentarne izbore. S druge strane, eventualna pobjeda Milanovića mnogo bi značila za lijevo-liberalni spektar na političkoj sceni Hrvatske. Barem u simboličkom smislu – podvukao je Puhovski.

Izvor:
Faktor
Post Reply