Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Saga Noren

#17251 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

parappa wrote: 31/12/2019 00:02 Jeste ona normalna žena ali predsjednica jedne države treba imati neki gard. Treba da se drugačije ponaša nego normalna žena.
Treba imati svoj stav a ne samo da radi šta stranka odluči.

Moje mišljenje
e tu smo. O tom pričam I hvala šta me netko razumija :D Zato sam I reagirala na Serbino glumatanjem. Ona je više/manje normalna žena.
Oni koji misle da predsjednica ne triba imati taj gard, nego biti više iz naroda-ti će za nju glasovati.
Glede ovog drugog otkud ti možeš znati da ona nema taj stav koji zastupa-da joj je nametnuto od stranke. Takvo mišljenje imaš jer je žena, prilično lipa I plava. A to su predrasude.

Da se razumijemo nit je Kolinda moj kandidat, nit ću (najvjerojatnije) glasovati u nedilju, niti zastupam desničarske stavove. Samo mi idu na živce neobjektivni komentari. Komentari koji nemaju veze s politikom I njenim političkim stavovima nego idu na nju ad hominem. A znamo tko pribjegava ad hominem argumentima u raspravi.
SaraFina

#17252 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Tugica večeras.

Valjda ne bum bilo više sučeljavanja. :D Kolinda se pogubila sa pustim ispraznim fraziranjem. Mislila sam srčika će je odvaliti. Žena se uspaničila što ne vidi taster za odbrojavanje vremena :D
U kunu zapisala kolika je prosječna plaća u HR :D

Pa ko je tu ženu i da li su je uopće pripremali za debatu?

A Zoki :lol: nije moguće da ušmrkan došao? :D

Ako i je briljirao je ipak nad preCjednicom. Žena je hodajući tranfer blama. Sa Izraelcima dogovarala plaće od 8000 € :lol: ako ijedan Hrvat iz IT sektora tu plaću zaradi biće ponosna :D
Bože baci ciglu i budi precizan!
Last edited by SaraFina on 31/12/2019 00:12, edited 1 time in total.
Saga Noren

#17253 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

karanana wrote: 31/12/2019 00:02
Saga Noren wrote: 30/12/2019 23:58
karanana wrote: 30/12/2019 23:49 obicna osoba i majka iz puka koja place kad salje kcerku u ameriku na sveciliste gdje godina kosta 100 tisuca dolara.
doista ce svaka hrvatica da se poistoveti s njome i njenim bolom i tugom. zena majka kraljica.

zoki shmrk.
a zašto ne bi plakala ? Ne ide joj dite daleko ?
pa mozda zato sto vecina ljudi ne moze da priusti da skoluje dijete kroz osnovnu i srednju skolu u svom gradu jer su skupe knjige, prevoz.....
o fakultetu da i ne govorimo.
a ona place i ponasa se pateticno jer joj dijete ide na harward ili sta ti ja znam gdje.
To što troši te novce (ne ulazim u politički dio toga, politički to ne odobravan) ne znači da njoj ka majci nije teško jer joj dite odlazi daleko, u nepoznato. ZAr ti zaista misliš da ona glumi da joj je teško ? Pa ona voli to dite. Dite joj odlazi. Nema veze di ide, ako je žena normalna-teško joj je.
kamberovica polje

#17254 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

parappa wrote: 31/12/2019 00:02 Jeste ona normalna žena ali predsjednica jedne države treba imati neki gard. Treba da se drugačije ponaša nego normalna žena.

Moje mišljenje
Po kojem je parametru ona normalna žena?
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Kćerka studira na Harvardu. ( ili gdje već)
Ona pobjegla iz "željezne zavjese" da studira u Americi
Last edited by kamberovica polje on 31/12/2019 00:19, edited 1 time in total.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#17255 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:09

Moje mišljenje
e tu smo. O tom pričam I hvala šta me netko razumija :D Zato sam I reagirala na Serbino glumatanjem. Ona je više/manje normalna žena.
Oni koji misle da predsjednica ne triba imati taj gard, nego biti više iz naroda-ti će za nju glasovati.
Glede ovog drugog otkud ti možeš znati da ona nema taj stav koji zastupa-da joj je nametnuto od stranke. Takvo mišljenje imaš jer je žena, prilično lipa I plava. A to su predrasude.

Da se razumijemo nit je Kolinda moj kandidat, nit ću (najvjerojatnije) glasovati u nedilju, niti zastupam desničarske stavove. Samo mi idu na živce neobjektivni komentari. Komentari koji nemaju veze s politikom I njenim političkim stavovima nego idu na nju ad hominem. A znamo tko pribjegava ad hominem argumentima u raspravi.
Očigledno je da stranka sve diktira. Jednostavno se pogubi kada dobije pitanje na koje nije pripremljena.
Po meni nije dobra političarka. Zoki je možda antipatičan ali bolje se razumije u ovaj posao.
Saga Noren

#17256 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

kamberovica polje wrote: 31/12/2019 00:16

Moje mišljenje
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Kćerka studira na Harvardu.
to su tebi argumenti da netko nije normalan ?
Saga Noren

#17257 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

parappa wrote: 31/12/2019 00:18
Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:09

Moje mišljenje

Očigledno je da stranka sve diktira. Jednostavno se pogubi kada dobije pitanje na koje nije pripremljena.
Po meni nije dobra političarka. Zoki je možda antipatičan ali bolje se razumije u ovaj posao.
Ne Znam jel joj ko šta diktira, ali dozvoljavan pomisao da ima svoju glavu I da s njon samostalno odlučuje.
Slažem se da je Zoki bolji političar, snalažljiviji. Ali karakter...bahatost...ma da ne Znam kakvu pozadinu (znanje, uspjeh) ima iza toga za mene ne može biti dobar.
kamberovica polje

#17258 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:19

Moje mišljenje
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Ne u kontekstu ludila ili dijagnoze, nego života kojeg vodi. Normalan tj. prosječan čovjek ne vodi ovakav život, a ona se s druge strane predstavlja kao žena iz naroda.
I što je još gore, određeni ljudi se poistovjećuju s njom.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#17259 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

:meza1:
SaraFina

#17260 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Moje mišljenje
Ma ko je normalan? Glumata. Da se spusti na razinu prosječnog glasača. Tako je u Srebrenicu došla i okupila majke oko sebe. A za mjesec dana već je srala o 10 000 mudžahedina kao prijetnja granici HR.
Bezobrazna glupača. To joj samo na Balkanu moglo proći. Zamisli da negdje drugo neko na njenom položaju napravi takvu glupost? Valjda se zna protokol. Bezbjedonosno/ sigurnosne agencije RH obavijeste B/S agencije BiH ako imaju takva saznanja. Pa se to provjeri. Ne lupeta guska HDZ-ovska onako ko kumica na platzu tračeve.
Saga Noren

#17261 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

sherbett wrote: 31/12/2019 00:18
Saga Noren wrote: 30/12/2019 23:55
sherbett wrote: 30/12/2019 23:48

Ja to ne moram glumiti, ja jesam velicina :mrgreen:
Sto se to tebe to dotice?
Jesam tebe spominjala? Jel ti skodim svojim zivotom?

U cemu je tocno problem? :mrgreen:
jesi Šerbo veličina, ali sebi. Meni si ka I svi drugi šta ću ti ja :D
Problem je šta glumatanjem diskreditiraš Kolindu ka osobu. Da budem preciznija svojim izjavama da nisi odrasla u takvoj sredii, s takvim osobama, ispada da je žena neka zvijer, Bog zna šta radi I kako se ponaša….a normalna žena. To nam je tema o kojoj diskutiramo.
Malo si sad skrenula s kursa :mrgreen:
Nitko ne prica o Kolindi kao zvjeri nego kao neartikularoj alkoholicarki sa hrpom vecih i manjih gafova koji nisu dolicni za drzavnika i funkciju koju ona obnasa.
To kakva je ona kome privatno, nije predmet moje rasprave.

Ti ju branis argumentima kako je to bas simpa i nista strasno i meni ti je to bas kao i sa tim zenama
Mene ne podsjeca na moju mamu, tebe mozda podsjeca.. vjerujem da si se mozda nasla malo povrjedjena mojom izjavom, al svakom njegovo :kiss:

A nesto mi nije ni bitno kome sam velicina, osim sebi naravno. :mrgreen:
Naprotiv Šerbo ja san na istom kursu ti šetaš tamo ovamo :D
Neartikulirana alkoholičarka ? Na osnovu čega ? to je toliko neutemeljeno, tužno je da ljudi mogu govoriti ovakve stvari I da ih nitko ne tuži. Ovo je za tužbu. Kako bi se ti osjećala da netko tebe okarakterizira na osnovu par tvojih upisa ? A znamo da ih je bilo I neubrojivih.
Nije mene Kolinda ni na koga podsjetila, niti si ti mene povridila. Briga mene za Kolindu.
Budi ti sebi I dalje veličina, šta se mene tiče to je ok :kiss:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#17262 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Zokružite broj 3 :mrgreen:
Saga Noren

#17263 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

kamberovica polje wrote: 31/12/2019 00:23
Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:19

NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Ne u kontekstu ludila ili dijagnoze, nego života kojeg vodi. Normalan tj. prosječan čovjek ne vodi ovakav život, a ona se s druge strane predstavlja kao žena iz naroda.
I što je još gore, određeni ljudi se poistovjećuju s njom.
pa predsjednica je samim tim nema uobičajen život. Ne triba ti ništa drugo ako ti je to argument :lol:
SaraFina

#17264 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 00:29
SaraFina wrote: 31/12/2019 00:26

Moje mišljenje
Ma ko je normalan? Glumata. Da se spusti na razinu prosječnog glasača. Tako je u Srebrenicu došla i okupila majke oko sebe. A za mjesec dana već je srala o 10 000 mudžahedina kao prijetnja granici HR.
Bezobrazna glupača. To joj samo na Balkanu moglo proći. Zamisli da negdje drugo neko na njenom položaju napravi takvu glupost? Valjda se zna protokol. Bezbjedonosno/ sigurnosne agencije RH obavijeste B/S agencije BiH ako imaju takva saznanja. Pa se to provjeri. Ne lupeta guska HDZ-ovska onako ko kumica na platzu tračeve.
Cuj, plaTZu :mrgreen:

Jel se to zove demagogija i populizam?

:lol:
Dobro 'C' ide? Plac! Nisam razmišljala dok sam pisala :D

Stvarno je ćurka na kub. Prava HR je, prava HR je.... jedno 20 puta za minutu ponavlja. Pa u gimnaziji bi našli jaču djevojku za debatu od nje.
Bolje bi bilo da nije izašla sa onim floskuletinama gađajući Zokija. I nadam se da ovo kraj. :D
Saga Noren

#17265 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

SaraFina wrote: 31/12/2019 00:26

Moje mišljenje
. Tako je u Srebrenicu došla i okupila majke oko sebe. A za mjesec dana već je srala o 10 000 mudžahedina kao prijetnja granici HR.
ti si upravo dovela u svezu poginule u Srebrenici I mudžahedine. Toliko o gluposti.
SaraFina

#17266 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 00:32
Bobi wrote: 31/12/2019 00:31 Zokružite broj 3 :mrgreen:
Danas je dobro rekla :mrgreen:
Broj 2 :lol:
Pa ako naalkoholizirana dođe fakat je degenka. Mada ja mislim da žena poglupa samo. Jer suviše je smirena kad govori za alkoholičarku. Njoj kao da nije izgrađen dovoljno vokabular, ili ima strah da ne " odvali" neku glupost pa na pitanja odgovara školski. I svaku riječ pazi.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#17267 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by parappa »

Moje mišljenje
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Ne pada mi na pamet da je nešto posebno branim.
Ona se ponaša relativno opušteno, pokazuje emocije i posjećuje razne priredbe gdje dolaze "obični ljudi". Zato je i toliko popularna kod tog glasačkog tijela. Nešto kao Dodik samo dosta blaže :mrgreen:

Nemaju obični glasači vremena da istražuju sve oko kandidata. Poistovjećuju se s njom jer im je simpatična. Bila to gluma ili ne...
SaraFina

#17268 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Saga Noren, who is currently on your ignore list, made this post.
Display this post.
Da me ne kvotaš bespotrebno ubuduće. Nakon onih pitanja o "dokazivanju očinstva moje nerođene djece", ja bi na tvom mjestu imala dovoljno dostojanstva i ne obraćala se osobi kojoj sam onakve gnusne stvari navaljala.
Saga Noren

#17269 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

SaraFina wrote: 31/12/2019 00:42
Display this post.
Da me ne kvotaš bespotrebno ubuduće. Nakon onih pitanja o "dokazivanju očinstva moje nerođene djece", ja bi na tvom mjestu imala dovoljno dostojanstva i ne obraćala se osobi kojoj sam onakve gnusne stvari navaljala.
Kvotat ću te kad me volja i koliko me volja, pogotovo kad pišeš neke nebuloze (kao maločas) Tebi je na volju da i dalje ignoriraš, dapače podržavam tvoj izbor.
Šta se tiče dostojanstva to mi nekako ne ide skupa u rečenici s utvrđivanjem očinstva, al dobro.
Nadajmo se da sam na foe da mi se ne uzruješ previse, nije mi to cilj :D
SaraFina

#17270 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 00:40
SaraFina wrote: 31/12/2019 00:34
sherbett wrote: 31/12/2019 00:29

Cuj, plaTZu :mrgreen:

Jel se to zove demagogija i populizam?

:lol:
Dobro 'C' ide? Plac! Nisam razmišljala dok sam pisala :D

Stvarno je ćurka na kub. Prava HR je, prava HR je.... jedno 20 puta za minutu ponavlja. Pa u gimnaziji bi našli jaču djevojku za debatu od nje.
Bolje bi bilo da nije izašla sa onim floskuletinama gađajući Zokija. I nadam se da ovo kraj. :D
A ne znam bas.. eno se Milijan Brkic ukljucio u stozer za mobilizaciju glasaca i BiH.
Koliko sam cula, dolje su strasno dobro organozirani, nebi me cudilo i da placaju glasovanje.
Mrtvi valjda nece glasovati
A i Mamic je dolje znavi to ke to

Sad treba presretat osobne karte na granici koje se salju :lol:
Nadalje, mislim da se dijaspora sletila dolje kap i gastarbajteri pa ce ih vise glasati.. dok ovdje pak ekipa masobno odlazi na skijanje.. bar iz Zageba realno najjaceg i najurbanijeg Zokijevog uporista
Pa vidjela si da je Zoki hladnokrvan i da uopće ne računa na glasače iz BiH. Tačnije Hercegovine. Ali ujedno je o naglasio kulerski da će uprkos stranačkim razlikama biti također i za Hrvate u BiH. Kad je jednakopravnost, ugrozba i majorizacija u pitanju. Nije se dao smesti ni za pitanje o Komšiću koje mu Kolinda kao "kost" bacila. Sasvim ok od njega... Sad vidjećemo.
Saga Noren

#17271 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

parappa wrote: 31/12/2019 00:38

Moje mišljenje
NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar
Ona se ponaša relativno opušteno, pokazuje emocije i posjećuje razne priredbe gdje dolaze "obični ljudi". Zato je i toliko popularna kod tog glasačkog tijela. Nešto kao Dodik samo dosta blaže :mrgreen:

Nemaju obični glasači vremena da istražuju sve oko kandidata. Poistovjećuju se s njom jer im je simpatična. Bila to gluma ili ne...
potpis na ovaj tekst, realan opis stvarne situacije.
Saga Noren

#17272 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

parappa wrote: 31/12/2019 00:38

NATO karijera.
HDZ karijera
Otac, bogati mesar

Pa takvoj vrsti glasaca treba oduzeti glasacko pravo
Blazeni i Platon i Machiaveli
Ja ne virujen šta čitan.
A tko bi to utvrdjivao tko ima parvo glasa, a tko ne ? Ti osobno ili Zoki ? :D
SaraFina

#17273 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:47
Display this post.
Kvotat ću te kad me volja i koliko me volja, pogotovo kad pišeš neke nebuloze (kao maločas) Tebi je na volju da i dalje ignoriraš, dapače podržavam tvoj izbor.
Šta se tiče dostojanstva to mi nekako ne ide skupa u rečenici s utvrđivanjem očinstva, al dobro.
pitajte-boemicu-t152440s1700.html

Ovo si ti za mene dok server "diše" i forum postoji. Ali nisi tema :D

A što se uzrijavanja tiče, ja sam stil kako biti "kučka sa stilom" u virtualnim bespućima davno isfurala. Imaš ti još pure pojesti do tog nivoa.. Ne laskaj si. Ugodna ti noć! :D
SaraFina

#17274 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SaraFina »

sherbett wrote: 31/12/2019 00:50
SaraFina wrote: 31/12/2019 00:47
A ne znam bas.. eno se Milijan Brkic ukljucio u stozer za mobilizaciju glasaca i BiH.
Koliko sam cula, dolje su strasno dobro organozirani, nebi me cudilo i da placaju glasovanje.
Mrtvi valjda nece glasovati
A i Mamic je dolje znavi to ke to

Sad treba presretat osobne karte na granici koje se salju :lol:
Nadalje, mislim da se dijaspora sletila dolje kap i gastarbajteri pa ce ih vise glasati.. dok ovdje pak ekipa masobno odlazi na skijanje.. bar iz Zageba realno najjaceg i najurbanijeg Zokijevog uporista
Pa vidjela si da je Zoki hladnokrvan i da uopće ne računa na glasače iz BiH. Tačnije Hercegovine. Ali ujedno je o naglasio kulerski da će uprkos stranačkim razlikama biti također i za Hrvate u BiH. Kad je jednakopravnost, ugrozba i majorizacija u pitanju. Nije se dao smesti ni za pitanje o Komšiću koje mu Kolinda kao "kost" bacila. Sasvim ok od njega... Sad vidjećemo.
Ma nije uopce upitno to da ne racuna njih.. eventualno na one van ercegovine..
Pa to je moguće. Ima dosla Posavljaka j Zegeju. Hoću ti reći da je dobro isfurao kad je naglašavala svoje preimućstvo i voditelji svodoili bilans da Hercegovina bira HDZ u HR.
Saga Noren

#17275 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Saga Noren »

SaraFina wrote: 31/12/2019 00:53
Saga Noren wrote: 31/12/2019 00:47

pitajte-boemicu-t152440s1700.html

Ovo si ti za mene dok server "diše" i forum postoji. Ali nisi tema :D

A što se uzrijavanja tiče, ja sam stil kako biti "kučka sa stilom" u virtualnim bespućima davno isfurala. Imaš ti još pure pojesti do tog nivoa.. Ne laskaj si. Ugodna ti noć! :D
Ja niti ne želim biti kučka, to prepuštam tebi :D :D
Stil ti može posuditi Šerba.

Aha, sad san ovo pročitala. Ti si se uvridila na moje pitanje "znaš li čije je dite"
Ti mi lipo odgovorila "Naravno" I nakon pet minuta skužila da te pitanje vriđa :D :D :D
Još se smijem.
Al neću o tom opet. Neki kuže malo sporije, neki malo brže, sta ima veze :kiss:
Vratimo se na temu.
Last edited by Saga Noren on 31/12/2019 01:00, edited 1 time in total.
Post Reply