Eh, momci i djevojke, idemo lagano

Malo mi dosadno na poslu pa hajde reko da odradimo.
Jedva ocistih staru mx4, bas se razmeljala... Postavljena je pocetkom februara, dakle prije punih 11 mjeseci.
Cooler je LC-Power LC-CC-100, a posto se kopca na zakacke, idealno za testiranje obzirom da ne zavisi koliko sam dotegao neki saraf.
Opet, moguce je pomjerati cooler po procesoru nekoliko milimetara i misljenja sam da moze uticati na finalni rezultat.
Cpu je ryzen 2600, oc je na 3.8ghz sve jezgre jer mi tako radi na 1.1V.
Evo i rezultati:

Kod revoltec paste, bilo je vecinom oko 62C, ali bilo je spajkova na 63C pa sam to ulovio. U pitanju je small FFTs na prime95, uzorak je bio nakon nekih 40 minuta stress testa. Jos da dodam u jednacinu da se kod ponovnog testa mx4 paste, u medjuvremenu iskljucilo grijanje u zgradi, moglo je uticati malo na sobnu temperaturu.
Sve u svemu, moglo bi se reci da je ovo predstavnik pravo lose paste, a jos je i skupa jer samo dobijete 0.5g.
Mx-4 je cini mi se bila 15KM za 4g sto je u konacnici duplo jeftinije.
Pored zakljucaka u vezi pasti, mozete da izvedete i u vezi coolera ukoliko idete na slabije ryzen procesore. Nepotrebno je bacati novce za neke mega coolere kada i ovi jeftinij odradjuju posao, cak i neki OC mogu da iznesu uz sasvim prihvatljive temp koje necete postici u normalnom koristenju.