kio01 wrote: ↑30/12/2019 00:41
Rekao si : "Al bolje radije vjerovat alternativnom mediju kome je u interesu predstaviti etablirani medij kao fejk njuz."
I ja na to odgovorio da cesto vjerujem mainstream medijima.
Stoti put - nije pitanje vjerovanja mainstream medijima, vec alternativnim.
Rekao si: "Otvori Jacobin, nemos crvenije od toga.", u smislu kao da meni odgovara da je sto crvenije. Zasto? Jer sam desnicar koji je protiv demokratije i na ovom forumu u misiji da sirim rusku propagandu. Jel tako otprilike, ili me mozda ti znas bolje opisati, jer izgleda da si ti ekspert o meni i mojim misljenjima?
Desnicar si jer ti odgovara sto crvenije? Sta bolan?
Nisam rekao da si desnicar, kao sto nisam komentarisao ni tvoje “vjerovanje” u msm.
Kao sto rekoh prije, regularno konzumiram mainstream medije, ali isto tako regularno konzumiram alt medije, jer smatram da bez njih ne mogu dobiti potpunu sliku.
Ma ti konzumiras na sta naletis na YT.
Sta, jel se to nesto promijenilo izmedju tad i sad, pa Hedges odjednom vise ne zaslusuje respekt?
Da, apsolutno. Ima (ili je imao?) emisiju na RT. Time se popisao na svoj rad, kao sto se i ja popisam na njegov.
I dalje vodi istu politiku, ima istu ideologiju, govori iste stvari,..
Vodi kurac moj. Radi za Rusku Federaciju.
Rečenica za odlazak je irelevantna,
Nije, zato si je i izostavio.
i ti se slazes sa mnom. Znas kako znam? Jer se na RT isto desilo sa Abby Martin njenom kritikom ruske politike u Krimeji. Nisu joj dali otkaz. Ja kada sam to spominjao nije ti bilo problem i dalje RT nazivati ruskom propagandnom masinom.
Ne nazivam je ja, to je fakat. Problem je samo sto ti jos nisi skonto.
Kakve veze ima lik Jessija Venture sa ovim clankom? Cilj navodjenja ovog primjera je da mu je MSNBC dao otkaz jer je bio protiv rata u Iraku.
Ima veze utoliko sto to on kaze, ne kaze njegov bivsi poslodavac. Isto kao sa situacijom te tuke koja je radila za RT, koja je isto tako bila 9/11 conspiracy theorists. Kakva je relacija izmedju nje i njenih poslodavaca, propagande masine RF, to znaju samo oni.
Zasto samo Ruse ruzis kad propagiraju i lazu, a kad ovi urade isto, honest mistake?
To si zakljucio na osnovu cega? Ovog naseg razgovora? Nisam na forumu od juce.
Sta znaci ovo HuffPostu kvalitet opao?
To znaci da mu je opao kvalitet.
Sta u ovim clancima ne valja, pa te navodi da kazes da im je kvalitet opao?
Govorim generalno. Forma, kvalitet pisanja, skrutinizacija tudjih izjava.
Huff Post nije vise isti od kad je otisla njegova osnivacica. Iskreno, nisu nikad bili cemu.
Znaci sam kazes da je mainstream media propagirala lazi tokom rata u Iraku.
Da , i time pobijas recenicu iznad gdje kazes da ne kritikujem “ove”, vec samo Ruse.
PA ZASTO IM SAD SLIJEPO VJERUJES?
Zasto je tebi cuna mala?
Isti likovi, isti kanali, isti interesi, isti finanseri. Kako znas da sada isto ne rade o drugim ratovima, ili nekim drugim temama?
Ko što bi Bush rekao, fool me once...
Kojim drugim ratovima i kojim drugim temama? Isti finansijeri, isti likovi, cega ba? Svaki rat, svaki dogadjaj, svaki politicar, svaki medij, svaki novinar, pa eto i svaki “finansijer”, onda jos kroz razlicite periode, imaju svoje zasebne stavove, misljenja i motive. Ne postoji jedan magicni kabal koji o svemu odlucuje, i to na isti nacin. Doduse, ne postoji u Americi, ali postoji u Rusiji - od Putina pa sve nadole do izvjestitelja RT - sve je podredjeno samo jednom, istom interesu.
Da ti probam drukcije objasniti - postoje stvari koje su ko litmus papir. Mozemo mi nadugo i nasiroko dumati o svemu, kao sto i novinari, mediji, ili politicari mogu. I mozemo o tome raspravljati. No postoje stvari koje su etablirane, oko kojih postoji intelektualni konsenzus, o kojima je prosjecan covjek imao dovoljno vremena i izvora informacija da donese jasan stav. Na primjer da je zemlja okrugla, Donald Trump idiot, da je globalno zagrijavanje stvarno i antropogeno, te da je RT rusko propagandno glasilo. Padnes na tim stvarima, djaba sve drugo. Nije pitanje da li “vjerujes” mainstream medijima. Pitanje je kako mozes vjerovati jednom jedinom paragrafu, recenici, koju izusti neko sa RT. Da shvatas, da razumijes
fundamentalnu razliku izmedju privatnog medija na Zapadu i drzavnog projekta Putinove Rusije tebi bi to bilo jasno.
Mislim da smo ovu pricu iscrpili, bar sto se mene tice. Ako hoces dalje mozemo o americkim alternativnim i mainstream medijima, nije problem. Mogu do sutra secirati kakve sam sve gluposti cuo od recimo Ane Kasparian ili sto da ne, recimo kritike Naomi Klein (mada se osjecam glupo stavljajuci ih u istu recenicu

). No ako insistiras na nekom balansiranju izmedju RT i ostalih onda nemamo dalje o cemu.