..nije to tema..
Stariji ili mlađi muškarac
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- exliberal-ex
#27 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Ja sam jednog tipa sto ganja te mladje pitao o cemu ti pricas sa njima ujutro....moze ti kcer biti koji vam je zajednicki interes?
Jel ti dorucak i kafu napravi ujutro ili moras ici na brunch......
Jel ti dorucak i kafu napravi ujutro ili moras ici na brunch......
-
allem_77
#28 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Ovo je živa istina.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 08:18 Iz jednog članka:
Sigurno ne postoji žena koju makar jednom nije privukao stariji muškarac, a evo zašto “padaju” na njih… Mnoge dame odlučuju da provedu život sa mnogo starijim muškarcima, a njihove veze mnogi još uvek ne odobravaju niti shvataju.
1. Stariji muškarci su puno zreliji: Oni su već istražili svet i stekli određeno iskustvo. Otkrili su šta ih zanima, ostvarili su karijeru i sada se mogu potpuno posvetiti porodici i poslu. Prošli su “divlju fazu” i sada im je u interesu da se smire.
2. Donose mudrije odluke: Ne prepuštaju se nesmotrenom riziku, već zahvaljujući životnom iskustvu, koje ih je naučilo mnoge lekcije, donose mudrije odluke.
3. Veze sa njima su stabilnije: Znaju šta žele i ne opterećuju ni sebe ni druge nepotrebnim igricama.
4. Više pomažu u kućnim poslovima: Znaju da je to ženama bitno i ne misle da će pomoganjem u kućnim poslovima izgubiti deo svoje muškosti. Osim toga, verovatno su iskusili samački život kada su takve poslove i onako morali sami obavljati.
5. Znaju da prema ženama treba da se odnose sa poštovanjem: Oni razumeju šta ženama treba i šta će ih usrećiti, a tokom proteklih ljubavnih veza su verovatno naučili i kako izbeći pojedine probleme pa je veza sa njima mnogo jednostavnija.
Osim toga, nisu fokusirani samo na sebe te više pažnje posvećuju svojim partnerkama nego što to čine mlađi muškarci.
6. Pružaju osećaj sigurnosti: Dosad su verovatno već izgradili karijeru, ali i finansijsku stabilnost, te više nisu u potrazi za ljubavnim avanturama nego za stabilnim odnosom. Kombinacija svega toga ženama pruža osećaj sigurnosti.
-
moonca
#29 Re: Stariji ili mlađi muškarac
.i -sta je odgovor ..exliberal-ex wrote: ↑29/12/2019 19:27 Ja sam jednog tipa sto ganja te mladje pitao o cemu ti pricas sa njima ujutro....moze ti kcer biti koji vam je zajednicki interes?
Jel ti dorucak i kafu napravi ujutro ili moras ici na brunch......![]()
Zavisi u kojim godinama su- 2o-im / 4o im muskarac - moguci su problemi- pogotovo ako zele djecu..
- MarlboroGold
#30 Re: Stariji ili mlađi muškarac
1. Nije uvijek tako. Ima ih koji se nikad ne smire, a neki se smire i u dvadesetoj... zavisi od okolnosti u kojima odrastaju. Obično brže sazrije onaj kojem je dosta teže u životu. Ovo se naročito odnosi na muškarce iz razloga što u mnogim porodicama djevojkama i dalje pune glave samo da se dobro udaju (nažalost) i to je sve - bez obzira bile zrele ili ne.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 08:18 Iz jednog članka:
Sigurno ne postoji žena koju makar jednom nije privukao stariji muškarac, a evo zašto “padaju” na njih… Mnoge dame odlučuju da provedu život sa mnogo starijim muškarcima, a njihove veze mnogi još uvek ne odobravaju niti shvataju.
1. Stariji muškarci su puno zreliji: Oni su već istražili svet i stekli određeno iskustvo. Otkrili su šta ih zanima, ostvarili su karijeru i sada se mogu potpuno posvetiti porodici i poslu. Prošli su “divlju fazu” i sada im je u interesu da se smire.
2. Donose mudrije odluke: Ne prepuštaju se nesmotrenom riziku, već zahvaljujući životnom iskustvu, koje ih je naučilo mnoge lekcije, donose mudrije odluke.
3. Veze sa njima su stabilnije: Znaju šta žele i ne opterećuju ni sebe ni druge nepotrebnim igricama.
4. Više pomažu u kućnim poslovima: Znaju da je to ženama bitno i ne misle da će pomoganjem u kućnim poslovima izgubiti deo svoje muškosti. Osim toga, verovatno su iskusili samački život kada su takve poslove i onako morali sami obavljati.
5. Znaju da prema ženama treba da se odnose sa poštovanjem: Oni razumeju šta ženama treba i šta će ih usrećiti, a tokom proteklih ljubavnih veza su verovatno naučili i kako izbeći pojedine probleme pa je veza sa njima mnogo jednostavnija.
Osim toga, nisu fokusirani samo na sebe te više pažnje posvećuju svojim partnerkama nego što to čine mlađi muškarci.
6. Pružaju osećaj sigurnosti: Dosad su verovatno već izgradili karijeru, ali i finansijsku stabilnost, te više nisu u potrazi za ljubavnim avanturama nego za stabilnim odnosom. Kombinacija svega toga ženama pruža osećaj sigurnosti.
Šta vi mislite, što je ovaj članak potpuno sranje?![]()
2. Slično kao 1.
3. U m/ž odnosima uglavnom jesu zreliji, ali zrelost se ogleda i u mnogim drugim segmentima gdje i ne moraju biti zreli i donositi dobre i mudre odluke.
4. NiĐe veze. Upravo stariji muškarci to rjeđe rade jer su odrastali uglavnom u patrijarhalno orijentisanim porodicama u kojima se to smatralo ženskim poslom. Možda će se to promijeniti za nekih 10 godina kad ovi mlađi budu smatrani starijim muškarcima.
5. Nema veze sa godinama, već uglavnom zavisi od pravilnog odgoja i dobrog karaktera.
6. Slično kao 1.
Za ovo smo mi sami krivi
- exliberal-ex
#31 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Kaze ja ih ujutro posaljem kuci roditeljima....nepopravljiv je.moonca wrote: ↑29/12/2019 19:40.i -sta je odgovor ..exliberal-ex wrote: ↑29/12/2019 19:27 Ja sam jednog tipa sto ganja te mladje pitao o cemu ti pricas sa njima ujutro....moze ti kcer biti koji vam je zajednicki interes?
![]()
Zavisi u kojim godinama su- 2o-im / 4o im muskarac - moguci su problemi- pogotovo ako zele djecu..![]()
Mada ima svasta....vidio sam one koji se ozene mladi pa kad i.m djeca porastu i odu oni polude...ajmo u grad....gdje...ima dobro mjesto..ja dosao sa njom unutra prosjek godina 23...on nesto ko plese sa njima...mislim ko iz holivudskih filmova...ajd.ti kuci
-
moonca
#32 Re: Stariji ili mlađi muškarac
ah... 50- ake, mislim da je nespojivo --mada, rijetko vidjam takve parove -- uglavnom azijatkinje sa amerima, u zbilja poodmaklim godinama.. moguce da su bile negovateljice ili oni, na radu u Aziji..exliberal-ex wrote: ↑29/12/2019 21:12Kaze ja ih ujutro posaljem kuci roditeljima....nepopravljiv je.moonca wrote: ↑29/12/2019 19:40.i -sta je odgovor ..exliberal-ex wrote: ↑29/12/2019 19:27 Ja sam jednog tipa sto ganja te mladje pitao o cemu ti pricas sa njima ujutro....moze ti kcer biti koji vam je zajednicki interes?
![]()
Zavisi u kojim godinama su- 2o-im / 4o im muskarac - moguci su problemi- pogotovo ako zele djecu..![]()
Mada ima svasta....vidio sam one koji se ozene mladi pa kad i.m djeca porastu i odu oni polude...ajmo u grad....gdje...ima dobro mjesto..ja dosao sa njom unutra prosjek godina 23...on nesto ko plese sa njima...mislim ko iz holivudskih filmova...ajd.ti kuci
- cendlerbing
#33 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Stvarno interesantnoSantic_Aleksa wrote: ↑29/12/2019 18:40 Poslije prve tačke nisam ni čito dalje, jer sve te divlje likove što znam, baš svi su 30+. Interesantno.![]()
- cendlerbing
#34 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Zahvaljujem na iscrpnoj analizi.MarlboroGold wrote: ↑29/12/2019 20:561. Nije uvijek tako. Ima ih koji se nikad ne smire, a neki se smire i u dvadesetoj... zavisi od okolnosti u kojima odrastaju. Obično brže sazrije onaj kojem je dosta teže u životu. Ovo se naročito odnosi na muškarce iz razloga što u mnogim porodicama djevojkama i dalje pune glave samo da se dobro udaju (nažalost) i to je sve - bez obzira bile zrele ili ne.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 08:18 Iz jednog članka:
2. Slično kao 1.
3. U m/ž odnosima uglavnom jesu zreliji, ali zrelost se ogleda i u mnogim drugim segmentima gdje i ne moraju biti zreli i donositi dobre i mudre odluke.
4. NiĐe veze. Upravo stariji muškarci to rjeđe rade jer su odrastali uglavnom u patrijarhalno orijentisanim porodicama u kojima se to smatralo ženskim poslom. Možda će se to promijeniti za nekih 10 godina kad ovi mlađi budu smatrani starijim muškarcima.
5. Nema veze sa godinama, već uglavnom zavisi od pravilnog odgoja i dobrog karaktera.
6. Slično kao 1.
Za ovo smo mi sami krivi![]()
Tu smo negdje.
Kontaš li ti moncu kad piše između redova?
- tuzlak1212
#35 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Who cares, bas ces odbit muskarca samo zbog predrasude da je childish ili kontra slucaj da ti nece pomagat u kuci jer je premator...
Nema tu nikakvog pravila, 100 ljudi 100 cudi
Nema tu nikakvog pravila, 100 ljudi 100 cudi
-
moonca
#36 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Sta znaci -smire... ?1. Nije uvijek tako. Ima ih koji se nikad ne smire, a neki se smire i u dvadesetoj... zavisi od okolnosti u kojima odrastaju. Obično brže sazrije onaj kojem je dosta teže u životu. Ovo se naročito odnosi na muškarce iz razloga što u mnogim porodicama djevojkama i dalje pune glave samo da se dobro udaju (nažalost) i to je sve - bez obzira bile zrele ili ne.
2. Slično kao 1.
6. Slično kao 1.
..3.. nista nisi rekao ..
Sta je problem rad u kuci-- i odgoj- on ce se ponasati, kako se bude osjecao prema izabranici.Nije mali br muskarca koji su kao momci bili - postedjeni kucnih poslova da bi u braku - preuzeli vecinu...
Svi zanemarujete - placaenu pomoc u kuci --
- Ramzess Veliki
#37 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Ovo potpisujem.Snake Eyes wrote: ↑29/12/2019 14:08Razlika je između starosti i zrelosti. Stariji muškarac je iza 40-te.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 13:44Sa 30+ godina nekako od osobe očekuješ da je zrela i izgrađena ličnost pa k tome i takva granica. Otprilike.Snake Eyes wrote: ↑29/12/2019 11:31 Otkad se za 30+ muškarca kaže stariji muškarac?
Ja mišljah da su to 40+ muškarci.
Muškarac može imati 25 godina i biti zreliji a može biti nezreo i sa 45, zavisno od životnih prilika u kojima se nalazio.
- Ramzess Veliki
#38 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Ima istine ... opet zavisi od samog muskarca, sta su njegovi prioriteti, koliko je zaista zivotno sazreo. Isto se moze odnositi na mladje pojedince. U narednim postovima si spomenula da je za tebe stariji muskarac 30+ ... moze se tu naci muskaraca kojima odgovara opis, i takvim svaka cast jer su 30+ jedna nazalost ne svojom krivicom stvorena nestabilna generacija, opterecena odrastanjem u i poslije rata, sa jednom velikom dozom nesigurnosti koja nije njihovom krivicom nego posljedica drustvene socijalne nesigurnosti kojoj smo svi izlozeni.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 08:18 Iz jednog članka:
Ja bih ovaj tekst posmatrao vise kao uputu muskarcima kakav muskarac treba da bude, neovisno o godinama jer poznajem i mladjih muskaraca koji odgovaraju ovom opisu, a i starijih koje ne bih pozelio ni jednoj zeni za partnera.
-
moonca
#39 Re: Stariji ili mlađi muškarac
..Isto mislim....mada, kcerka od prijateljice, koja je u 20-im - ne razumije svoje vrsnjake -- kaze sve ludo...30+ jedna nazalost ne svojom krivicom stvorena nestabilna generacija, opterecena odrastanjem u i poslije rata, sa jednom velikom dozom nesigurnosti koja nije njihovom krivicom nego posljedica drustvene socijalne nesigurnosti kojoj smo svi izlozeni.
- Capajebo
#40 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Duša mamina, svi ludi osim nje 
- cendlerbing
- cendlerbing
#42 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Ima istine ... opet zavisi od samog muskarca, sta su njegovi prioriteti, koliko je zaista zivotno sazreo. Isto se moze odnositi na mladje pojedince. U narednim postovima si spomenula da je za tebe stariji muskarac 30+ ... moze se tu naci muskaraca kojima odgovara opis, i takvim svaka cast jer su 30+ jedna nazalost ne svojom krivicom stvorena nestabilna generacija, opterecena odrastanjem u i poslije rata, sa jednom velikom dozom nesigurnosti koja nije njihovom krivicom nego posljedica drustvene socijalne nesigurnosti kojoj smo svi izlozeni.
Ja bih ovaj tekst posmatrao vise kao uputu muskarcima kakav muskarac treba da bude, neovisno o godinama jer poznajem i mladjih muskaraca koji odgovaraju ovom opisu, a i starijih koje ne bih pozelio ni jednoj zeni za partnera.
[/quote]
Dobro si rekao da može biti uputa radije nego neko pravilo.
Ratne generacije zaista jesu opterećene tim odrastanjem ali evo, šta je sa onim što Maliboro reče, da su često zrelije osobe koje prožive nešto teže životne stvari?
Osim toga, iako se poslijeratno odrastanje u kojem sam ja npr za prvu čokoladu koju sam dobila mislila da je knjiga, ne može porediti sa odrastanjem generacija danas, u kojoj prosječno današnje dijete stane pored hrpe igračaka i gadžeta, nemajući pojma od muke s čime više da se igra jer je zbog tolikog izbora jednistavno prezasićeno i za svime mu je svejedno; ipak dođe kao hendikep u odrastanju, prouzrokovan razmaženošću. Barem ja tako mislim.
- MarlboroGold
#43 Re: Stariji ili mlađi muškarac
cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 21:43Zahvaljujem na iscrpnoj analizi.MarlboroGold wrote: ↑29/12/2019 20:561. Nije uvijek tako. Ima ih koji se nikad ne smire, a neki se smire i u dvadesetoj... zavisi od okolnosti u kojima odrastaju. Obično brže sazrije onaj kojem je dosta teže u životu. Ovo se naročito odnosi na muškarce iz razloga što u mnogim porodicama djevojkama i dalje pune glave samo da se dobro udaju (nažalost) i to je sve - bez obzira bile zrele ili ne.cendlerbing wrote: ↑29/12/2019 08:18 Iz jednog članka:
2. Slično kao 1.
6. Slično kao 1.
Za ovo smo mi sami krivi![]()
![]()
Tu smo negdje.
Kontaš li ti moncu kad piše između redova?
Ne kontam, ali samo znam da me obožava
- MarlboroGold
#44 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Dovoljno je da djetetu danas postaviš granice da ne može imati sve što poželi, ali blagovremeno dok se ličnost još uvijek formira... što se duže čeka kasnije je sve teže. Opet ovo nije garant da će ikad sazriti, a nije ni rat bio garant za te generacije. Ima ih koji su bili takvi u glavi i prije i nakon rata.cendlerbing wrote: ↑30/12/2019 08:23 Ratne generacije zaista jesu opterećene tim odrastanjem ali evo, šta je sa onim što Maliboro reče, da su često zrelije osobe koje prožive nešto teže životne stvari?
Osim toga, iako se poslijeratno odrastanje u kojem sam ja npr za prvu čokoladu koju sam dobila mislila da je knjiga, ne može porediti sa odrastanjem generacija danas, u kojoj prosječno današnje dijete stane pored hrpe igračaka i gadžeta, nemajući pojma od muke s čime više da se igra jer je zbog tolikog izbora jednistavno prezasićeno i za svime mu je svejedno; ipak dođe kao hendikep u odrastanju, prouzrokovan razmaženošću. Barem ja tako mislim.
- Ramzess Veliki
#45 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Da, to i jeste zivotno pravilo, da zrelost dolazi sa iskustvom. A iskustvo nije rezervirano za godine, nego na kolicinu rijesenih zivotnih problema. Neko prozivi zivot bez problema a nekome se slomi kicma do tridesete. Ali nisu ni sva iskustva pozitivna. Neko postane namcorast i pocne se zatvarati, prestane vjerovati svemu i svakome. Neko usljed tegobnog prethodnog zivota odluci da udovoljava samo sebi. Znaci ni veliko iskustvo sa zivotnim tegobama ne znaci da ce neko reci vrijeme mi je da sebi olaksam i nadjem partnericu sa kojom cu uzivati ostatak zivota.cendlerbing wrote: ↑30/12/2019 08:23 Dobro si rekao da može biti uputa radije nego neko pravilo.![]()
Ratne generacije zaista jesu opterećene tim odrastanjem ali evo, šta je sa onim što Maliboro reče, da su često zrelije osobe koje prožive nešto teže životne stvari?
To zavisi od toga koliko je osoba emocionalno zrela, prema sebi i drugima. Zavisi sta ta osoba zeli kao cilj svog zivota. Mnogi jednostavno nemaju nikakvog cilja pa zato ovo naglasavam ... To se vidi u odnosu prema djeci - neko ce pustiti nepoznatu jecu da mu skacu po motoru i smijace se na to, neko ce ih ganjati sa palicom i urlati od bijesa. Jasno je ko je potencijal za vezu.
I ima i toga da je jedinac drustveno nestabilniji od osobe sa hrpom brace i sestara, ali odrastanje sa coporom te ne cini boljim covjekom, samo sposobnijim u jednom trenutku da se boris za sebe (ne nuzno i za druge), ali ne znaci da jedinac nece biti bolja osoba.
Tako da ... sve zavisi iskljucivo od rasporeda planeta u trenutku rodjenja pojedine osobe ...
- Euridika
- Globalna šefica
#46 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Da ne bih replicirala redom svima na čije stavove ću se nadovezati, ja ću sažeti sve u jedan post.
Uvodni članak je teški stereotip, jer izjednačava zrelost sa starošću. Starost je čisto biološka stvar, a zrelost se stiče kombinacijom tri faktora: karakter, odgoj i životne okolnosti. Ova tri faktora pojedinačno ili u kombinaciji mogu utjecati na to da osoba sazrije, da realno, trezveno sagledava život i sve izazove s kojim se u životu susreće, da ima umjerena očekivanja i da ne traži više nego što pruža, da finansije posmatra kao sredstvo, a ne cilj itd.
Ne bih se složila s ovdje iznesenom konstatacijom da su generacije 30+ pogubljene zbog utjecaja ratnih i poratnih dešavanja na njih, barem ne u većoj mjeri nego što je takav utjecaj prisutan i u ostalim generacijama. Kako i sama pripadam toj generaciji, uopće nisam primijetila da su moji vršnjaci generalno toliko pogubljeni. O pojedincima ili manjim skupinama se da pričati, ali o generaciji uopćeno ne.
Generalno, kombinacije parova u kojima postoji velika starosna razlika se uvijek posmatraju s podozrenjem. Ima uvijek jedna grupa ljudi koja to podržava, najčešće muški daju podršku drugu koji ima dosta mlađu partnericu (dok potajno u sebi razmišljaju - kako je on uspio pokupiti tako mladu partnericu, šta ona vidi u njemu, i kako da ja "nafatam" jednu takvu). Druga, brojnija skupina uvijek zauzme kontra poziciju, neki od njih samo da pljuju, a neki i da posavjetuju 'uparene' da im veza nema baš velike šanse za uspjeh.
Što je veća starosna razlika među partnerima, to je veća vjerovatnoća da je veza zasnovana na nekom interesu, a ne ljubavi, i samim tim su šanse za dugotrajnost takve veze sve manje. Mada, većina aktera u tim vezama i ne očekuje da one budu trajne. Problem je jedino, kako neko navede primjer, kada imate osobu koja konstatno targetira takve partnere, a očekuje da bi se iz takvih veza moglo izroditi nešto ozbiljno.
Ako konstantno praviš iste izbore/akcije, a ne mijenjaš sebe niti svoja očekivanja, kako se možeš nadati da ćeš postići drukčiji rezultat? Nemoguće.
Svi mi sigurno poznajemo po barem jednu osobu koja se uklapa u ovaj profil, on sve stariji, a partnerice sve mlađe - starosna razlika sve veća kako godine prolaze. I onda kuknjava kako je teško naći srodnu osobu.
Uvodni članak je teški stereotip, jer izjednačava zrelost sa starošću. Starost je čisto biološka stvar, a zrelost se stiče kombinacijom tri faktora: karakter, odgoj i životne okolnosti. Ova tri faktora pojedinačno ili u kombinaciji mogu utjecati na to da osoba sazrije, da realno, trezveno sagledava život i sve izazove s kojim se u životu susreće, da ima umjerena očekivanja i da ne traži više nego što pruža, da finansije posmatra kao sredstvo, a ne cilj itd.
Ne bih se složila s ovdje iznesenom konstatacijom da su generacije 30+ pogubljene zbog utjecaja ratnih i poratnih dešavanja na njih, barem ne u većoj mjeri nego što je takav utjecaj prisutan i u ostalim generacijama. Kako i sama pripadam toj generaciji, uopće nisam primijetila da su moji vršnjaci generalno toliko pogubljeni. O pojedincima ili manjim skupinama se da pričati, ali o generaciji uopćeno ne.
Generalno, kombinacije parova u kojima postoji velika starosna razlika se uvijek posmatraju s podozrenjem. Ima uvijek jedna grupa ljudi koja to podržava, najčešće muški daju podršku drugu koji ima dosta mlađu partnericu (dok potajno u sebi razmišljaju - kako je on uspio pokupiti tako mladu partnericu, šta ona vidi u njemu, i kako da ja "nafatam" jednu takvu). Druga, brojnija skupina uvijek zauzme kontra poziciju, neki od njih samo da pljuju, a neki i da posavjetuju 'uparene' da im veza nema baš velike šanse za uspjeh.
Što je veća starosna razlika među partnerima, to je veća vjerovatnoća da je veza zasnovana na nekom interesu, a ne ljubavi, i samim tim su šanse za dugotrajnost takve veze sve manje. Mada, većina aktera u tim vezama i ne očekuje da one budu trajne. Problem je jedino, kako neko navede primjer, kada imate osobu koja konstatno targetira takve partnere, a očekuje da bi se iz takvih veza moglo izroditi nešto ozbiljno.
Ako konstantno praviš iste izbore/akcije, a ne mijenjaš sebe niti svoja očekivanja, kako se možeš nadati da ćeš postići drukčiji rezultat? Nemoguće.
Svi mi sigurno poznajemo po barem jednu osobu koja se uklapa u ovaj profil, on sve stariji, a partnerice sve mlađe - starosna razlika sve veća kako godine prolaze. I onda kuknjava kako je teško naći srodnu osobu.
- MarlboroGold
#47 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Najbolje ne ulaziti u veze. Što da se čojk džaba opterećuje
Imaju aplikacije u slučaju fiziološke potrebe bez ikakvih obaveza, a i u krajnjem slučaju pufovi i plaćanje. Kad se više ne bude mogao dignuti pomiriti se sa time, a ne da ti žena broji i zbog toga i na kraju možda i napusti
Imaju aplikacije u slučaju fiziološke potrebe bez ikakvih obaveza, a i u krajnjem slučaju pufovi i plaćanje. Kad se više ne bude mogao dignuti pomiriti se sa time, a ne da ti žena broji i zbog toga i na kraju možda i napusti
- muhafuca
#48 Re: Stariji ili mlađi muškarac
imam ja kolegu koji samo studentice ganja i pitao sam ga ovo tvoje pitanje jer me zaintrigiralo.exliberal-ex wrote: ↑29/12/2019 19:27 Ja sam jednog tipa sto ganja te mladje pitao o cemu ti pricas sa njima ujutro....moze ti kcer biti koji vam je zajednicki interes?
kaze nista specijalno, uglanom je ujutru upita "jel odmah ides kuci ili cemo negdje na doruca/kahvu" "treba li ti za taxija i koliko" "posto ti je ona majca/ves/itd sto sam ti sinoc poderao, de da ti nadoknadim" "sta mislis bil ti ona jaranica bila raspolozena za utroje ili da jarana zovnem pa da nesto iskombinujemo" i tako slicno
eto kaze uglavnom pricaju tako neke gluposti - nista specijalno.
- piupiu
- tuzlak1212
#50 Re: Stariji ili mlađi muškarac
Hakiz iz TuzleMarlboroGold wrote: ↑30/12/2019 09:28 Najbolje ne ulaziti u veze. Što da se čojk džaba opterećuje![]()
Imaju aplikacije u slučaju fiziološke potrebe bez ikakvih obaveza, a i u krajnjem slučaju pufovi i plaćanje. Kad se više ne bude mogao dignuti pomiriti se sa time, a ne da ti žena broji i zbog toga i na kraju možda i napusti![]()