A_A_AKCIJA wrote: ↑28/12/2019 23:51
Da bacim koju insajedersku informaciju
Dakle, neće otići Edin, a doći Mario, jer se čestitom Mariju smučilo ovo sve, pa odustao od premijerske pozicije. Baš me zanima kako će se to objasniti, poslije onih Komšićevih bravura.
Dalje, Smiljana je ucjenjena jer su joj zaposlili sina, pa žena mora da se ovako javno bruka. Šta sve roditelji neće uraditi za djecu. Tužno, a žena bi mogla, tj morala u zatvor poslije ovoga danas.
Milavica poručio Komšiću, nema problema, glasaćemo kako tražiš. A poslije toga će mu dati ključeve od gradskog odbora DF, jer, kako veli, komotno mogu ugasiti stranku, bar u Sarajevu. Milavica je pod strašnim pritiskom, i neka je.
Narkoman Pecikoza je kupljen za bijednih 50.000, ja se nadam makar, eura. Znam ja, a zna i SIPA

.
Jasna Duraković definitivno otpala, tako da sada ovise o jednoj klimavoj ruci. Još je klimavije, ako se zna da će se SDAovci htjeti kandidrati za ministre, a na njihovo mjesto treba doći neko, za koga se smiju zakleti da nije spavajući NiPovac
Razlozi ove žurbe i kretenluka kojim svjedočimo su višestruki.
Najprije, jer dosta zastupnika koji su ucijenjeni, želi da se ovo na brzinu završi, kako bi mogli lizati rane na dupetu i nadati se da će ovo biti brzo zaboravljeno.
Sa druge strane, aktuelna Vlada vrši pritisak na njih sa ovim iznošenjem prljavog veša i lijepljenjem etikete prodanih duša i izdajica. Nema govora o nikakvoj kupovini i sličnim stvarima. Samo legalno, makar to značilo i krivične prijave. Cilj je da građani jako dobro zapamte kako se sve odvijalo i za čime je SDA morala posegnuti. SDA je svjesna ovoga i žele što prije da se dignu ruke, da nekome ne bi proradila savjest. Čitavo suprotstavljanje sili i kriminalu SDA je poruka ovim ručicama da se ne boje glasati po savjesti, a ne po dekretu svakako već sada, političkih mrtvaca. Članovi SDA, SBB i DF u Skupštini KS, itekako znaju da ih većina pleše posljednji tango. Od svih je Pecikoza najbolje prošao, jer je uzeo keš, a ostali će biti potrošeni onako.
Neki su već bili u zatvoru, a neke zatvor čeka. A sada, jesu li ovi bivši zatvorenici željni osvete, pravo je pitanje.
Takođe, SDA se nadala crnogorskom scenariju, cirkusu, pa su zato i ispuhali onako brzo. Očekivali fajt i spuštanje aktuelne većine u blato, a dobili u njušku pravne procedure. Cilj im je bio da se pokaže kako aktuelna vlast grčevito drži pozicije i tako bar malo građanima zamažu oči.
Naravno, o ostalim, ozbiljnijim planovima pored ovog javnog sramoćenja ne mogu baš ovdje.
Dobra stvar je što je dosta lakše praviti dogovore 3 stranke naspram 6. Nemoguć je dogovor za općinske izbore, u trenutnom aranžmanu. Kako god bilo skupo i neizvjesno, SBB i DF su sami sebi presudili i odlučili da se posljednji put žrtvuju za SDA. Kako bi se SBB postavio npr u Novom Gradu, ako znamo da je Efendić zajednički kandidat SDA i SBB? Ovako je sve dosta lakše.
Za kraj, daleko je od gotovog. Drži se par asova u rukavu, za sam dan glasanja. Da ne spoilam, biće svega
Zanima me, od ovih pravnika sa foruma ili onvih što se bolje razumiju u procedure. Ako zastupnik bude uhapšen, šta se dešava? Uskače neko iza njega na listi?