kamberovica polje wrote: ↑28/12/2019 14:47
A šta to naš sistem može konkretno uradit i ponudit njima?
Za našu se djecu skupljaju pare jer se ne mogu liječiti u vlastitoj državi. Nemamo nikakvu policijsku zaštitu jer se policija boji lokalnih šerifa i tajkuna.
Kriminalna familija Hamidovići živi u ovom gradu bez ikakvih problema.
Mi živimo u kriminalnom društvu punom anarhije i ilegalni migranti su nam najmanje trebali. Osim toga oni legalno gledajući samim svojim prisustvom ovdje krše zakon.
I za njih i za nas bi bilo najbolje da što prije odlepršaju negdje drugo, jer će samo biti sve gore i gore.
za nasu djecu se skuplja lova da idu na lijecenje u Acibadem ili neku njemacku kliniku sa supersonicnom opremom. jeste li se ikada pitali zasto ti dobrodusni turski ili njemacki doktori nisu altruisticni i barem prepolovili ponudu za lijecenje? dok mi placamo, njihov sistem se gradi, oprema samo nadopunjuje, ljekarima se placaju edukacije i putovanja po konferencijama ili su motiviraniji za publikacije.
nase ljekare, nas sistem, kritikujemo i psujemo i iebemo im svima po spisku, a sistem je sam urusen.
isto tako je i sa policijom. policija je skroz ok, ali potcijenjena. veci je problem sam sistem kojeg goozica zaboli kad puste jednog Haidivica koji ordinira po gradu, ili ih sam Interpol trazi zbog traffikcinga. nase ljupke tuzioce ili sudstvo ne motiviramo da budu bolji ljudi, i uzgred - poznam osobno neke, vraski se boje da budu eticni i posteni, da ne bi dobili po njusci. mi ljudi smo svojom inferiornoscu ucinili da to i nije neki big deal.
ali cemo zato kupiti pistolj, i nositi ga oko pasa, bre.
naravno, migrantima definitivno ne moze ovdje biti ugodno. ova zemlja je totalno bespuce. mi smo uruseni sami po sebi, niti pokazujemo napor da se svijest promijeni.
boli nas goozica. grozni smo. bljak.