Demokratska fronta Željko Komšić

Leverage

#41426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Point. wrote: 28/12/2019 09:11
Leverage wrote: 27/12/2019 19:13
Point. wrote: 27/12/2019 18:51

Hajde nam ih predstavi.
NDH i slične kreacije iz WW2, Vestfalija i ostale klijentske države za vrijeme Napoleona, ISIL, Mandžukuo, ovako iz glave nekoliko njih.
I šta je sa njima? Je li ijedna preživjetla 5 godina?
Postavio si pitanje, dobio si odgovor. Tvoje potpitanje nije relevantno za moju prethodnu tvrdnju, ali nije teško provjeriti da su neke od njih trajale duže od pet godina.
Point.

#41427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Leverage wrote: 28/12/2019 09:26
Point. wrote: 28/12/2019 09:11
Leverage wrote: 27/12/2019 19:13
NDH i slične kreacije iz WW2, Vestfalija i ostale klijentske države za vrijeme Napoleona, ISIL, Mandžukuo, ovako iz glave nekoliko njih.
I šta je sa njima? Je li ijedna preživjetla 5 godina?
Postavio si pitanje, dobio si odgovor. Tvoje potpitanje nije relevantno za moju prethodnu tvrdnju, ali nije teško provjeriti da su neke od njih trajale duže od pet godina.
Ništa onda, čekat ćemo povratak nacista, ponovno buđenje nekog Napoleonovog daljnjeg rođaka ili osvajanje slobodnog svijeta od strane jake Rusije da jedan entitet podijeljen na dva nepovezana teritorija dobije nezavisnost. Na više od 5 godina.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi. :-)
Leverage

#41429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Shvataš li da su ta dva historijska događaja nastala iz potpuno različitih političkih okolnosti? Ko može tvrditi da se neće desiti nešto potpuno treće i ko može tvrditi da će trajati pet ili deset godina?

Čekanje da do toga dođe uz priču da se neće desiti je besmisleno. Treba djelovati proaktivno i integrativno.
cvrčak_na_hedonizmu

#41430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Point. wrote: 28/12/2019 09:19
zippoo87 wrote: 27/12/2019 19:22
Point. wrote: 27/12/2019 19:10
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.

Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.

Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tome
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
Ponoviću što sam kolegi iznad napisao, ako se ne koncentrišemo strogo na KS, smatram da je Komšić dobar političar za državu BiH
Dobar je za drzavu, jer :

-Kao parlamentarac za cetiri godine ima 0 ( nula ) prijedloga zakona i 0 ( nula ) javljanja za rijec/repliku

- udara po prstima

- koalira sa SDA gdje i kada moze

- pravda Bakirov fijasko sa revizijom tuzbe recenicom "svi smo znali"

- prepusta HDZ-u sva Hrvatska ministarstva u Vladi FBiH

- razvaljuje ljevicu i gura je u SDA narucje

- uzima glasove anti SDA pricom i laze birace

Ti bas nikako da shvatis.........

Lazov je dokazani SDA trabant, na njegovu suplju pricu pada samo dijaspora, gerijatrija i politicki nepismeni ljudi.

Dobra stvar jeste sto se sada razotkrio, anti SDA prica vise ne pije vode.
hAZNADAR

#41431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hAZNADAR »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 28/12/2019 10:28
zippoo87 wrote: 27/12/2019 19:22

ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tome
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
Ponoviću što sam kolegi iznad napisao, ako se ne koncentrišemo strogo na KS, smatram da je Komšić dobar političar za državu BiH

-Kao parlamentarac za cetiri godine ima 0 ( nula ) prijedloga zakona i 0 ( nula ) javljanja za rijec/repliku

- udara po prstima

Lazov je dokazani SDA trabant, na njegovu suplju pricu pada samo dijaspora, gerijatrija i politicki nepismeni ljudi.
Pa onda se pomiri sa tim da su velika vecina glasaca po tebi politicki nepismeni ljudi i da za tkzv ljevicu glasaju eto samo urbani akademici. Nema onda ljutnje sto ne mozete ni kanton imati. Cekajte evoluciju, sta vec.

A dijaspora koja ima iskustva sa modernom ljevicom u Evropi te samo moze podsjetiti da to sto zoves ljevicom nije ni lj od ljevice. Tvoj odgovor na ovo ce usput i dokazati, potvrditi,... kolika vam je tolerancija prema razlicitostima a da ne ulazim dublje kako se tumace "politicki nepismenjaci" koji postuju privatna opredjeljenja poput da je neko Bosnjak, musliman,... i sl. Dijaspora takodjer moze primijetiti da niko u svijetu, ama bas niko ne mrzi svoju dijasporu kao vi,.. pogotovo ne ljevica koja je po pravilu najtolerantnija prema razlicitostima. Stavovi koje cujem od ZK pljuvaca na drugim temama su vjerovao ili ne blize evropskoj desnici - sa ljevicom nemaju apsolutno nista.

Koalicije ljutih neprijatelja, razlicitih svjetonazora su u evropskim modernim demokratijama skroz normalna stvar ako je u pitanju drzava i neki visi interes. Vidi samo u Evropi ko zajedno nastupa nar po pitanju migranata, budzetlija, trumpovih ekonomskih uslovljavanja, bregzita,... i sl.

SDA vam je osim lopovluka sinonim i za neke druge stvari koje su vam granica, fobija, opsesija,... Ono sto nece niko osim vase manjine shvatiti je ta glupa zabluda da je probosanska politika samo na vama. Nigdje u svijetu nije drzavni, nacionalni,... interes samo na jednom politickom svjetonazoru pa ni u BiH. Ja nisam za SDA niti cu ikada biti, ali se u demokratiji mora prihvatiti rezultat i realnost a vasa realnost je da blizu 300 000 ljudi glasa za SDA i da je br 1 u BiH. To mozes oplakati ali i prihvatiti jer njih ne mozes ni zaobici ni preskociti, izolovati,... imas progutati knedlu i uvaziti i njih. Ili se jednostavno ne bavi politikom.

Ako se za ovo sto pljuje po ZK uopce moze reci da ima ikakvu politiku osim ogradjivanja od ovoga i onoga, bjezanije i zatvaranja, slavljenja YU, pljuvanju po svemu razlicitom, i pokusaju da ispadnu neki visi stalez.
hAZNADAR

#41432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote: 28/12/2019 09:37 Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi. :-)

Na koga zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - misli kada prica o nasim sunarodnjacima u BiH?
Last edited by hAZNADAR on 28/12/2019 11:18, edited 1 time in total.
King_Diamond

#41433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by King_Diamond »

temu treba nazvat kako od guzice napravit obraz
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:15
_BataZiv_0809 wrote: 28/12/2019 09:37 Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi. :-)

Sta zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - smatra nasim sunarodnjacima?
Aj ba prosipaj svoju demagogiju nekom drugom.
hAZNADAR

#41435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote: 28/12/2019 11:17
hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:15

Sta zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - smatra nasim sunarodnjacima?
Aj ba prosipaj svoju demagogiju nekom drugom.
Jok ba, nema bjezanije sad kad si sam sebi uskocio u stomak. KO je nas sunarodnjak u BiH?
cvrčak_na_hedonizmu

#41436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:00

- udara po prstima

Pa onda se pomiri sa tim da su velika vecina glasaca po tebi politicki nepismeni ljudi i da za tkzv ljevicu glasaju eto samo urbani akademici. Nema onda ljutnje sto ne mozete ni kanton imati. Cekajte evoluciju, sta vec.

A dijaspora koja ima iskustva sa modernom ljevicom u Evropi te samo moze podsjetiti da to sto zoves ljevicom nije ni lj od ljevice. Tvoj odgovor na ovo ce usput i dokazati, potvrditi,... kolika vam je tolerancija prema razlicitostima a da ne ulazim dublje kako se tumace "politicki nepismenjaci" koji postuju privatna opredjeljenja poput da je neko Bosnjak, musliman,... i sl. Dijaspora takodjer moze primijetiti da niko u svijetu, ama bas niko ne mrzi svoju dijasporu kao vi,.. pogotovo ne ljevica koja je po pravilu najtolerantnija prema razlicitostima. Stavovi koje cujem od ZK pljuvaca na drugim temama su vjerovao ili ne blize evropskoj desnici - sa ljevicom nemaju apsolutno nista.

Koalicije ljutih neprijatelja, razlicitih svjetonazora su u evropskim modernim demokratijama skroz normalna stvar ako je u pitanju drzava i neki visi interes. Vidi samo u Evropi ko zajedno nastupa nar po pitanju migranata, budzetlija, trumpovih ekonomskih uslovljavanja, bregzita,... i sl.

SDA vam je osim lopovluka sinonim i za neke druge stvari koje su vam granica, fobija, opsesija,... Ono sto nece niko osim vase manjine shvatiti je ta glupa zabluda da je probosanska politika samo na vama. Nigdje u svijetu nije drzavni, nacionalni,... interes samo na jednom politickom svjetonazoru pa ni u BiH. Ja nisam za SDA niti cu ikada biti, ali se u demokratiji mora prihvatiti rezultat i realnost a vasa realnost je da blizu 300 000 ljudi glasa za SDA i da je br 1 u BiH. To mozes oplakati ali i prihvatiti jer njih ne mozes ni zaobici ni preskociti, izolovati,... imas progutati knedlu i uvaziti i njih. Ili se jednostavno ne bavi politikom.

Ako se za ovo sto pljuje po ZK uopce moze reci da ima ikakvu politiku osim ogradjivanja od ovoga i onoga, bjezanije i zatvaranja, slavljenja YU, pljuvanju po svemu razlicitom, i pokusaju da ispadnu neki visi stalez.
Jebo to ba, sta ima u Danskoj, to me zanima, o tome znas.

Nisam ni procitao sta si napisao, jel mi vjerujes :D Isto da ja tebi pricam o tome kako je oko fjordova u Norveskoj. Gledao bi me ko debila, vjerujem :mrgreen:

Dzaba mi repliciras, zaista me ne zanima sta imas da kazes o BiH politici, o drugim stvarima mozemo:)
hAZNADAR

#41437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hAZNADAR »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 28/12/2019 11:22
hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:00

- udara po prstima

Jebo to ba, sta ima u Danskoj, to me zanima, o tome znas.

Nisam ni procitao sta si napisao, jel mi vjerujes :D Isto da ja tebi pricam o tome kako je oko fjordova u Norveskoj. Gledao bi me ko debila, vjerujem :mrgreen:

Dzaba mi repliciras, zaista me ne zanima sta imas da kazes o BiH politici, o drugim stvarima mozemo:)
Tako je pasa, nemoj citati, nemoj se suocavati,.. vec se ogradi sa svojima u ovom klix kantonu. :lol: Onaj ko je citao - mogao je fino vidjeti da si u par recenica svog odgovora upravo potvrdio ono sto sam napisao za tkzv ljevicu. Nemoj sad citati, nek pozira kao primjer. :mrgreen:
Škobo Habu

#41438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:00 ...
Čitajući @hAZNADARa čovjek može samo steći jedan dojam: imamo Fake ljevicu, i to je osnovni problem ovoga društva.

Pored toga smo izuzetno demokratsko društvo, a SDA je stranka koja je sinonim za istu.

Niđe veze. :-)
sinuhe

#41439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

I jos ignorise Komsu i DF kao ljevicu. :P
512MB

#41440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Jedina lijevica u BiH je Naša Stranka, i zato su tu gdje jesu. Nikako lijevica ne može biti državotvorna opcija.

DF je čista sredina, bürgerlich šo bi rekle švabe...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: 28/12/2019 11:20 ...
Nespin

#41442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:15, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#41443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Point. wrote: 28/12/2019 09:17
Pa ništa, tene na noge i na ulice, ne znam šta da ti kažem. Ljudi u Francuskoj npr izlaze na ulice zbog mnogo manjih stvari.

Ne moram živjeti dole da znam da je SDA mafijaška skupina ubleha. No, ako izađemo iz KS, mislim da je Komšić dobar za državu BiH.
Dobar za ostatak BiH na način da u USK koalira sa Fikretovim izdajnicima?
cvrčak_na_hedonizmu

#41444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Lažov i sarajevski Smrad, Željko Komšić

da ponovim još jednom
bunk

#41445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Bosanski_kralj wrote: 28/12/2019 12:42
Point. wrote: 28/12/2019 09:17
Pa ništa, tene na noge i na ulice, ne znam šta da ti kažem. Ljudi u Francuskoj npr izlaze na ulice zbog mnogo manjih stvari.

Ne moram živjeti dole da znam da je SDA mafijaška skupina ubleha. No, ako izađemo iz KS, mislim da je Komšić dobar za državu BiH.
Dobar za ostatak BiH na način da u USK koalira sa Fikretovim izdajnicima?
Kome u Sa on nije dobar?
Da nabrojimo.
Svima koji su imali korist id sestorke i oni su jedini koji galame.
Sad ce lokalni pa demo vidjeti jel narod glasa za sjedenje u poziciji ili sta?
Škobo Habu

#41446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

512MB wrote: 28/12/2019 12:07 Jedina lijevica u BiH je Naša Stranka, i zato su tu gdje jesu. Nikako lijevica ne može biti državotvorna opcija.

Jes' ba, Zeleni kadar je utemeljio avnojevske granice ove zemlje. :-)
AmiĐa_Idriz

#41447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by AmiĐa_Idriz »

Smaknuše ba Danijelu Željkec udar na Hrvate u Sarajevu
Prpa.ba

#41448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Mislis da zeljkecove radikalne neboderske patriote zaboli briga. :lol:

Uostalom, Danijela jede krmetinu, nije vegetarijanski hrvat kao Zekljo i Mario. :lol:
pemanapemani

#41449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Da nije bilo lijeve opcije, ne bi bilo Bosne i Hercegovine - Tito, Dzemal Bijedic, Bogic Bogicevic, Nijaz Durakovic, Jole Musa, fra Luka Markesic...

Da se pitalo desnicu od 1900.-te, mi bi danas bili dio Srbije i Hrvatske, sa nekom divljom poluautonomijom malih begovata, banovina i pokrajina.

Desnica u BiH nije u stanju okreciti ono sto je ljevica napravila.
agnostic_front

#41450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by agnostic_front »

512MB wrote: 28/12/2019 12:07 Jedina lijevica u BiH je Naša Stranka, i zato su tu gdje jesu. Nikako lijevica ne može biti državotvorna opcija.
Veze ti nemas o cemu pises. NS je lijevi centar, pa clanica su ALDE, evropskih liberala.
DF ni sama ne zna sta je, isprdak.

A ovo o drzatvornosti ti je vec odgovoreno, sigurno je busuladzic zasjedao na zavnobihu i avnoju.
Post Reply