Postavio si pitanje, dobio si odgovor. Tvoje potpitanje nije relevantno za moju prethodnu tvrdnju, ali nije teško provjeriti da su neke od njih trajale duže od pet godina.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Point.
#41427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa onda, čekat ćemo povratak nacista, ponovno buđenje nekog Napoleonovog daljnjeg rođaka ili osvajanje slobodnog svijeta od strane jake Rusije da jedan entitet podijeljen na dva nepovezana teritorija dobije nezavisnost. Na više od 5 godina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#41428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi. 
- Leverage
#41429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shvataš li da su ta dva historijska događaja nastala iz potpuno različitih političkih okolnosti? Ko može tvrditi da se neće desiti nešto potpuno treće i ko može tvrditi da će trajati pet ili deset godina?
Čekanje da do toga dođe uz priču da se neće desiti je besmisleno. Treba djelovati proaktivno i integrativno.
Čekanje da do toga dođe uz priču da se neće desiti je besmisleno. Treba djelovati proaktivno i integrativno.
- cvrčak_na_hedonizmu
#41430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobar je za drzavu, jer :Point. wrote: ↑28/12/2019 09:19Ponoviću što sam kolegi iznad napisao, ako se ne koncentrišemo strogo na KS, smatram da je Komšić dobar političar za državu BiHzippoo87 wrote: ↑27/12/2019 19:22ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tomePoint. wrote: ↑27/12/2019 19:10
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.
Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.
Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
-Kao parlamentarac za cetiri godine ima 0 ( nula ) prijedloga zakona i 0 ( nula ) javljanja za rijec/repliku
- udara po prstima
- koalira sa SDA gdje i kada moze
- pravda Bakirov fijasko sa revizijom tuzbe recenicom "svi smo znali"
- prepusta HDZ-u sva Hrvatska ministarstva u Vladi FBiH
- razvaljuje ljevicu i gura je u SDA narucje
- uzima glasove anti SDA pricom i laze birace
Ti bas nikako da shvatis.........
Lazov je dokazani SDA trabant, na njegovu suplju pricu pada samo dijaspora, gerijatrija i politicki nepismeni ljudi.
Dobra stvar jeste sto se sada razotkrio, anti SDA prica vise ne pije vode.
-
hAZNADAR
#41431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa onda se pomiri sa tim da su velika vecina glasaca po tebi politicki nepismeni ljudi i da za tkzv ljevicu glasaju eto samo urbani akademici. Nema onda ljutnje sto ne mozete ni kanton imati. Cekajte evoluciju, sta vec.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/12/2019 10:28Dobar je za drzavu, jer :Point. wrote: ↑28/12/2019 09:19Ponoviću što sam kolegi iznad napisao, ako se ne koncentrišemo strogo na KS, smatram da je Komšić dobar političar za državu BiHzippoo87 wrote: ↑27/12/2019 19:22
ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tome
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
-Kao parlamentarac za cetiri godine ima 0 ( nula ) prijedloga zakona i 0 ( nula ) javljanja za rijec/repliku
- udara po prstima
Lazov je dokazani SDA trabant, na njegovu suplju pricu pada samo dijaspora, gerijatrija i politicki nepismeni ljudi.
A dijaspora koja ima iskustva sa modernom ljevicom u Evropi te samo moze podsjetiti da to sto zoves ljevicom nije ni lj od ljevice. Tvoj odgovor na ovo ce usput i dokazati, potvrditi,... kolika vam je tolerancija prema razlicitostima a da ne ulazim dublje kako se tumace "politicki nepismenjaci" koji postuju privatna opredjeljenja poput da je neko Bosnjak, musliman,... i sl. Dijaspora takodjer moze primijetiti da niko u svijetu, ama bas niko ne mrzi svoju dijasporu kao vi,.. pogotovo ne ljevica koja je po pravilu najtolerantnija prema razlicitostima. Stavovi koje cujem od ZK pljuvaca na drugim temama su vjerovao ili ne blize evropskoj desnici - sa ljevicom nemaju apsolutno nista.
Koalicije ljutih neprijatelja, razlicitih svjetonazora su u evropskim modernim demokratijama skroz normalna stvar ako je u pitanju drzava i neki visi interes. Vidi samo u Evropi ko zajedno nastupa nar po pitanju migranata, budzetlija, trumpovih ekonomskih uslovljavanja, bregzita,... i sl.
SDA vam je osim lopovluka sinonim i za neke druge stvari koje su vam granica, fobija, opsesija,... Ono sto nece niko osim vase manjine shvatiti je ta glupa zabluda da je probosanska politika samo na vama. Nigdje u svijetu nije drzavni, nacionalni,... interes samo na jednom politickom svjetonazoru pa ni u BiH. Ja nisam za SDA niti cu ikada biti, ali se u demokratiji mora prihvatiti rezultat i realnost a vasa realnost je da blizu 300 000 ljudi glasa za SDA i da je br 1 u BiH. To mozes oplakati ali i prihvatiti jer njih ne mozes ni zaobici ni preskociti, izolovati,... imas progutati knedlu i uvaziti i njih. Ili se jednostavno ne bavi politikom.
Ako se za ovo sto pljuje po ZK uopce moze reci da ima ikakvu politiku osim ogradjivanja od ovoga i onoga, bjezanije i zatvaranja, slavljenja YU, pljuvanju po svemu razlicitom, i pokusaju da ispadnu neki visi stalez.
-
hAZNADAR
#41432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_BataZiv_0809 wrote: ↑28/12/2019 09:37 Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi.![]()
Na koga zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - misli kada prica o nasim sunarodnjacima u BiH?
Last edited by hAZNADAR on 28/12/2019 11:18, edited 1 time in total.
-
King_Diamond
#41433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
temu treba nazvat kako od guzice napravit obraz
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#41434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aj ba prosipaj svoju demagogiju nekom drugom.hAZNADAR wrote: ↑28/12/2019 11:15_BataZiv_0809 wrote: ↑28/12/2019 09:37 Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi.![]()
Sta zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - smatra nasim sunarodnjacima?
-
hAZNADAR
#41435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jok ba, nema bjezanije sad kad si sam sebi uskocio u stomak. KO je nas sunarodnjak u BiH?_BataZiv_0809 wrote: ↑28/12/2019 11:17Aj ba prosipaj svoju demagogiju nekom drugom.hAZNADAR wrote: ↑28/12/2019 11:15_BataZiv_0809 wrote: ↑28/12/2019 09:37 Komisic je dobar za vas da mozete sebi rec e jesmo ga suknuli hrvatima. Volite taj osjecaj vise nego svoje sunarodnjake u maticnoj drzavi.![]()
Sta zestoki Bosanac vs Bosnjak, koji se ogradjuje od bosnjastva - smatra nasim sunarodnjacima?
- cvrčak_na_hedonizmu
#41436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebo to ba, sta ima u Danskoj, to me zanima, o tome znas.hAZNADAR wrote: ↑28/12/2019 11:00Pa onda se pomiri sa tim da su velika vecina glasaca po tebi politicki nepismeni ljudi i da za tkzv ljevicu glasaju eto samo urbani akademici. Nema onda ljutnje sto ne mozete ni kanton imati. Cekajte evoluciju, sta vec.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/12/2019 10:28Dobar je za drzavu, jer :
- udara po prstima
A dijaspora koja ima iskustva sa modernom ljevicom u Evropi te samo moze podsjetiti da to sto zoves ljevicom nije ni lj od ljevice. Tvoj odgovor na ovo ce usput i dokazati, potvrditi,... kolika vam je tolerancija prema razlicitostima a da ne ulazim dublje kako se tumace "politicki nepismenjaci" koji postuju privatna opredjeljenja poput da je neko Bosnjak, musliman,... i sl. Dijaspora takodjer moze primijetiti da niko u svijetu, ama bas niko ne mrzi svoju dijasporu kao vi,.. pogotovo ne ljevica koja je po pravilu najtolerantnija prema razlicitostima. Stavovi koje cujem od ZK pljuvaca na drugim temama su vjerovao ili ne blize evropskoj desnici - sa ljevicom nemaju apsolutno nista.
Koalicije ljutih neprijatelja, razlicitih svjetonazora su u evropskim modernim demokratijama skroz normalna stvar ako je u pitanju drzava i neki visi interes. Vidi samo u Evropi ko zajedno nastupa nar po pitanju migranata, budzetlija, trumpovih ekonomskih uslovljavanja, bregzita,... i sl.
SDA vam je osim lopovluka sinonim i za neke druge stvari koje su vam granica, fobija, opsesija,... Ono sto nece niko osim vase manjine shvatiti je ta glupa zabluda da je probosanska politika samo na vama. Nigdje u svijetu nije drzavni, nacionalni,... interes samo na jednom politickom svjetonazoru pa ni u BiH. Ja nisam za SDA niti cu ikada biti, ali se u demokratiji mora prihvatiti rezultat i realnost a vasa realnost je da blizu 300 000 ljudi glasa za SDA i da je br 1 u BiH. To mozes oplakati ali i prihvatiti jer njih ne mozes ni zaobici ni preskociti, izolovati,... imas progutati knedlu i uvaziti i njih. Ili se jednostavno ne bavi politikom.
Ako se za ovo sto pljuje po ZK uopce moze reci da ima ikakvu politiku osim ogradjivanja od ovoga i onoga, bjezanije i zatvaranja, slavljenja YU, pljuvanju po svemu razlicitom, i pokusaju da ispadnu neki visi stalez.
Nisam ni procitao sta si napisao, jel mi vjerujes
Dzaba mi repliciras, zaista me ne zanima sta imas da kazes o BiH politici, o drugim stvarima mozemo:)
-
hAZNADAR
#41437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tako je pasa, nemoj citati, nemoj se suocavati,.. vec se ogradi sa svojima u ovom klix kantonu.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/12/2019 11:22Jebo to ba, sta ima u Danskoj, to me zanima, o tome znas.hAZNADAR wrote: ↑28/12/2019 11:00Pa onda se pomiri sa tim da su velika vecina glasaca po tebi politicki nepismeni ljudi i da za tkzv ljevicu glasaju eto samo urbani akademici. Nema onda ljutnje sto ne mozete ni kanton imati. Cekajte evoluciju, sta vec.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/12/2019 10:28
Dobar je za drzavu, jer :
- udara po prstima
Nisam ni procitao sta si napisao, jel mi vjerujesIsto da ja tebi pricam o tome kako je oko fjordova u Norveskoj. Gledao bi me ko debila, vjerujem
![]()
Dzaba mi repliciras, zaista me ne zanima sta imas da kazes o BiH politici, o drugim stvarima mozemo:)
-
Škobo Habu
- sinuhe
#41439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I jos ignorise Komsu i DF kao ljevicu. 
- 512MB
#41440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedina lijevica u BiH je Naša Stranka, i zato su tu gdje jesu. Nikako lijevica ne može biti državotvorna opcija.
DF je čista sredina, bürgerlich šo bi rekle švabe...
DF je čista sredina, bürgerlich šo bi rekle švabe...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Nespin
#41442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:15, edited 1 time in total.
- Bosanski_kralj
#41443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobar za ostatak BiH na način da u USK koalira sa Fikretovim izdajnicima?
- cvrčak_na_hedonizmu
#41444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lažov i sarajevski Smrad, Željko Komšić
da ponovim još jednom
da ponovim još jednom
- bunk
#41445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kome u Sa on nije dobar?Bosanski_kralj wrote: ↑28/12/2019 12:42Dobar za ostatak BiH na način da u USK koalira sa Fikretovim izdajnicima?
Da nabrojimo.
Svima koji su imali korist id sestorke i oni su jedini koji galame.
Sad ce lokalni pa demo vidjeti jel narod glasa za sjedenje u poziciji ili sta?
-
Škobo Habu
- AmiĐa_Idriz
#41447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smaknuše ba Danijelu Željkec udar na Hrvate u Sarajevu
- Prpa.ba
#41448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislis da zeljkecove radikalne neboderske patriote zaboli briga.
Uostalom, Danijela jede krmetinu, nije vegetarijanski hrvat kao Zekljo i Mario.
Uostalom, Danijela jede krmetinu, nije vegetarijanski hrvat kao Zekljo i Mario.
-
pemanapemani
#41449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da nije bilo lijeve opcije, ne bi bilo Bosne i Hercegovine - Tito, Dzemal Bijedic, Bogic Bogicevic, Nijaz Durakovic, Jole Musa, fra Luka Markesic...
Da se pitalo desnicu od 1900.-te, mi bi danas bili dio Srbije i Hrvatske, sa nekom divljom poluautonomijom malih begovata, banovina i pokrajina.
Desnica u BiH nije u stanju okreciti ono sto je ljevica napravila.
Da se pitalo desnicu od 1900.-te, mi bi danas bili dio Srbije i Hrvatske, sa nekom divljom poluautonomijom malih begovata, banovina i pokrajina.
Desnica u BiH nije u stanju okreciti ono sto je ljevica napravila.
- agnostic_front
#41450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Veze ti nemas o cemu pises. NS je lijevi centar, pa clanica su ALDE, evropskih liberala.
DF ni sama ne zna sta je, isprdak.
A ovo o drzatvornosti ti je vec odgovoreno, sigurno je busuladzic zasjedao na zavnobihu i avnoju.