Demokratska fronta Željko Komšić

palermo

#41401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: 27/12/2019 20:47
SDP je imao nekoliko operacija da odstrani kancere i metastaze, ne mozes od njega ocekivati da odmah trci maraton.
ja se bojim da nisu odstranili onaj glavni kancer....u glavi, a taj je poremetio sve....

elenis, tema je DF, pa da ne trolamo sa SDP-om.....samo htjedoh reći Madneru da ocjena glasači SDP-a nisu nezadovoljni, u ovom trenutku apsolutno ništa ne znači...
pemanapemani

#41402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Vise od 2/3 clanova Kongresa SDP se odlucila za trenutni put, a drug @palermo to predstavlja kao konspirativnu odluku uskog kruga ljudi.

Shvatam da se podrzava politika gdje Komsic, Miletic i Djonlagic donesu odluku i onda to predstave kao stranacku odluku, ali ne treba izvrtati cinjenice.

Poslije Zlajine diktature, najbolji rezultat SDP, a uporedjuju se sa BPS. :-)

Kancer u glavi kada ne zelis sa onima koji su te vec jednom zajebali (SDA), koji otvorene pobornike UZP proglasavaju bracom i jednim stupom BiH (SDA i HDZ) i koji omoguce negatoru genocida vecinu u DN (SDA i SNSD). :-) :-)
kluz franjo

#41403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Lični osvrt na temu.

Najprije treba po mom mišljenju razdvojiti političke "brandove" ŽK i DF.

Željko Komšić je u zadnjih 6 do 9 mjeseci i definitivno uspio dovesti projekat "Demokratske fronte" na politički nivo i značaj BOSS-a Mirnesa Ajanovića.
Djelimično i sa nevelikim uspjehom će se to na lokalnim izborima još i "zamaskirati" kroz neku zajedničku SPiD listu. Poslije toga...

A ako još dođe do temeljnih izmjena izbornog zakona u ovom mandatu, a puno toga ukazuje na to, onda bi to predstavljalo i njegov lični silazak sa "velike" političke scene.
palermo

#41404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 27/12/2019 21:26 Vise od 2/3 clanova Kongresa SDP se odlucila za trenutni put, a drug @palermo to predstavlja kao konspirativnu odluku uskog kruga ljudi.

Shvatam da se podrzava politika gdje Komsic, Miletic i Djonlagic donesu odluku i onda to predstave kao stranacku odluku, ali ne treba izvrtati cinjenice.

Poslije Zlajine diktature, najbolji rezultat SDP, a uporedjuju se sa BPS. :-)

Kancer u glavi kada ne zelis sa onima koji su te vec jednom zajebali (SDA), koji otvorene pobornike UZP proglasavaju bracom i jednim stupom BiH (SDA i HDZ) i koji omoguce negatoru genocida vecinu u DN (SDA i SNSD). :-) :-)
whatever drug moj, vrijeme će biti najbolji sudija.....

a najbolji drugi rezultat poslije Zlajine diktature....bojim se da tu brojke mogu biti varljive

I još i ovo, nije korektno stavljati u usta nešto što nisam napisao.....nikakvu konspirativnu odluku ja nisam spominjao....

svako dobro...
RunnerX

#41405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RunnerX »

kluz franjo wrote: 27/12/2019 21:31A ako još dođe do temeljnih izmjena izbornog zakona u ovom mandatu, a puno toga ukazuje na to, onda bi to predstavljalo i njegov lični silazak sa "velike" političke scene.
Pretpostavljam da mu je neko obećao da se neće dirati izborni zakon i da je to glavni razlog njegovog zaokreta, ako se zbog toga prodao, možda, ali samo možda ga shvatam.
madner

#41406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Drugi najbolji rezultat od 1996. I najveci rast izmedju dva izborna ciklusa.

Uspjesno odbrana od SDA, sto je najveci problem glasaca bio, jer su se jednom opekli i jako konkretan rad ministara.
kluz franjo

#41407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

RunnerX wrote: 27/12/2019 21:40
kluz franjo wrote: 27/12/2019 21:31A ako još dođe do temeljnih izmjena izbornog zakona u ovom mandatu, a puno toga ukazuje na to, onda bi to predstavljalo i njegov lični silazak sa "velike" političke scene.
Pretpostavljam da mu je neko obećao da se neće dirati izborni zakon i da je to glavni razlog njegovog zaokreta, ako se zbog toga prodao, možda, ali samo možda ga shvatam.
Taj neko nije poznat po držanju obećanja.
Ali što bi rekli Zagorci... Bumo videli...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

malakh wrote: 27/12/2019 19:59
madner wrote: 27/12/2019 19:56
Ma nece pokupiti ljevo gotovo nista. Niti su glasaci NS i SDP nezadovljni. Forto je za gasace NSa top, Steta za SDP...
Plus ce biti zajednicki nastup.
Image

niko nije ni svjestan koliko glasova će im kifla uzeti. pratićemo lokalne izbore i ja sada garantiram da će kifla i sda poderati u svakoj općini, a da će samo naša stranka solidno proći, sve ostalo će biti po 1-2-3.
problem je sto ce i sdp i nasa stranka, kampanju zasnivati na promjenama i protiv sda, a kifla ce u tome biti puno glasniji od njih.

ljudima je vise postalo ne bitno tko je desno ili lijevo, vec zele drugacije, zele promijene. ti glasovi su do sada mahom isli sdpu, dfu i nasoj stranci, df ih je izgubio na proslim izborima, a ovi ce ih tek izgubiti.

u svim aferama vlade, kifla je izasao neokrznut. nasa stranka imala aferu sa fortinim pausalom, zaposlili neirinu sestru, sdp sa zornicem i zarfom dupovac, a kifla cist. u ocim glasaca ce tako i ostati, a ovo sto sada radi ce ga jos vise izdici kod istih tih glasaca.
Patton44

#41409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

Vrijedi li vam da zbog neradnika i alkoholicara zavrsite u Jagomiru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#41410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Volio bih da mi moderacija pojasni kakave veze na ovoj temi imaju Kifla i NiP, SDP, Nasa stranka itd itd. Koliko znam na svim ostalim temama to se zove trolanje. Onda nema potrebe da se otvara 100 tema nego samo jedna "domaca politika" pa da se sve zivo udrobi.
Ja razumijem koliko je tesko svim SDP-ovcima sto ih vise niko ne ferma ni za suhu sljivu ali sami su za to krivi.
Samo nek pojasni moderacija da je ovo u redu pa da znamo da se moze na bilo kojoj temi pricati o bilo cemu!
Hvala!
Last edited by hrasno38 on 27/12/2019 22:42, edited 1 time in total.
sandoz11

#41411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sandoz11 »

Sutra kad Komso vidi sta je uradio sa ovom novom vecinom, pravac Jgomi na lijecenje DT :D
zippoo87

#41412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

hrasno38 wrote: 27/12/2019 22:21 Volio bih da mi moderacija pojasni kakave veze na ovoj temi imaju Kifla i NiP, SDP, Nasa stranka itd itd. Koliko znam na svim ostalim temama to se zove trolanje. Onda nema potrebe da se otvara 100 tema nego samo jedna "domaca politika" pa da se sve zivo udrobi.
Ja razumijem koliko je tesko svim SDP-ovcima sto ih vise niko ne ferma ni za suhu sljivu ali sami su za to krivi.
Samo nek pojasni moderacija da je ovo u redu pa da znamo da se moze na bilo kojoj temi pricati o bilo cemu!
Hvala!
ne moRe hrasno vise durati...nocima ne spava sto ne moRe ubijediti ljudi da vise vjeruju njemu i Komsi(ji) mu,nego svojim ocima :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

koji ti je ba? hoš da te sačeka u mraku?
zippoo87

#41414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Chmoljo wrote: 27/12/2019 23:02 koji ti je ba? hoš da te sačeka u mraku?
vidis da ima i nekih prednosti kada ne zivis u Sarajevu :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#41415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 27/12/2019 23:02 koji ti je ba? hoš da te sačeka u mraku?
aha ok znaci moze ovako! da ne bude kasnije da nisam pitao!
madner

#41416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sve moze, kada pravnik kaze da procedura nije bitna, nista ne cudi. :D
kluz franjo

#41417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

madner wrote: 27/12/2019 23:12 Sve moze, kada pravnik kaze da procedura nije bitna, nista ne cudi. :D
Ispravka krivog navoda. Pravnik je rekao da "su svakakva čuda moguća":
Kao član Predsjedništva ističem da se Ustav i zakoni moraju poštovati. Kad dovodite u pitanje Ustav i zakone i obarate te postulate funkcionisanja države, onda su svakakva čuda moguća. Sve države, demokratske države, počivaju na provođenju Ustava i zakona*.
(*osim kada Mahir iz SDA kaže drugačije)
:meza1:
madner

#41418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Sramotno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#41419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

madner wrote: 27/12/2019 23:12 Sve moze, kada pravnik kaze da procedura nije bitna, nista ne cudi. :D
Što bi rekao jedan neimenovani drug: znamo da nije po zakonu, ali nama se žuri...
Škobo Habu

#41420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

hrasno38 wrote: 27/12/2019 20:32
Jest kada se salju poruke NiP-a po Sarajevu da se galasa za Kiflu samo ocito da zaboravljate da Sarajevo nije BiH!
Koja floskula. :-)

Što se tiče kontrole budžeta - očito da jeste.
Beli bi Bakir bio ovako revnostan u rušenju kantonalne vlasti da mu je to sporedna stvar.
putokaz1

#41421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Pa ljudi imaju 18 dovoljnih ruku? :D
Point.

#41422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Leverage wrote: 27/12/2019 19:13
Point. wrote: 27/12/2019 18:51
Leverage wrote: 27/12/2019 14:57 Daleko besmislenije političke kreacije od RS-a su u povoljnim političkim i historijskim momentima dolazile do pune političke afirmacije. Ti jednostavno nisi u stanju da razumiješ tu notornu činjenicu.
Hajde nam ih predstavi.
NDH i slične kreacije iz WW2, Vestfalija i ostale klijentske države za vrijeme Napoleona, ISIL, Mandžukuo, ovako iz glave nekoliko njih.
I šta je sa njima? Je li ijedna preživjetla 5 godina?
Point.

#41423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

RunnerX wrote: 27/12/2019 19:21
Point. wrote: 27/12/2019 19:10To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.
Naravno da nisi relevantan.

Ti ne znaš kako je kad od SDA uhljeba ne možeš doći do posla iako si višestruko kvalifikovaniji za isti, ne znaš kako je kada tvoja firma ne može doći do tenderskih poslova, iako je višestruko bolja i kvalitetnija od one koja dobije posao.

Vjerovatno ne znaš da se protiv bar polovine njihovog kadra vode procesi za korupciju, poslovni i finansijski kriminal, da se javna preduzeća raspadaju i da se nevješto prikrivaju milionski gubici, da su devastirali zdravstvo...

Mogao bih ovako do zore nabrajati, ali poenta je da im je tvoj pulen, Željko Komšić, omogućio da nastave sa nabrojanim rabotama.
Pa ništa, tene na noge i na ulice, ne znam šta da ti kažem. Ljudi u Francuskoj npr izlaze na ulice zbog mnogo manjih stvari.

Ne moram živjeti dole da znam da je SDA mafijaška skupina ubleha. No, ako izađemo iz KS, mislim da je Komšić dobar za državu BiH.
putokaz1

#41424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Propada sve csk i republija sarahevo
Point.

#41425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

zippoo87 wrote: 27/12/2019 19:22
Point. wrote: 27/12/2019 19:10
zippoo87 wrote: 27/12/2019 18:37
fino si ti ovo sa dijasporske udaljenosti uocio ali upravo to i jeste problem...sto samo PRICA a nama kolega trebaju djela,treba zasukati rukave i raditi
a kako nas Komso radi,najbolje su pokazali rezultati dok je bio u Parlamentu ...ima 100% ucinak u nuliranju...sve nule :lol: :lol:
a ni u Predsjednistvu nije puno bolji,osim sto "udara po prstima" Mileta a nekada i "lupi sakom od stol" :D
ali to je sasvim dovoljno da mu ti dajes bezrezervnu podrsku...simpatican ti lik ili volis ove ostrije sto "lupaju od stol"...samo ne volis kada to radi Konakovic,to je onda radikalizam jel :lol:
kakvi likovi ovdje pisu,ludnica
To tebi daje neko ekskluzivno pravo što živiš dole naspram mene da daješ ocjenu o političkim zbivanjima? To ti gledaš neki drugi dnevnik, čitaš neku drugu alternativnu štampu pa je tvoje domaćilno razmišljanje relevantnije od mog, dijasporskog? Kakvo ublehaško razmišljanje.

Komšić posla ANP, u rs se trenurno šaketaju zbog toga.

Šta sada valja Konaković jel? Bukvalno dojučerašnji SDA isprdak odjednom preko noći postade heroj FGR, lik koji je van kantona Sarajevo marginalan lik, kujete ga u zvijezde a sutra kad se vrati u okrilje stranke koja ga je formirala kao političara, bit će pljuvanje gore nego ovo trenutno po Komšiću. Vuk dlaku mijenja al ćud nikada. Ne zaboravi to.
ne daje mi nikakvo pravo,niti sam o tome pisao...nego sam vise karikirao da si konacno iz daljine (dijaspore) vidio da lik samo PRICA,palamudi,laze,izmislja i sta sve ne ali ga i dalje iz nekog razloga podrzavas u branis u tome
ja o Konakovicu uopste i nikada ne pricam ...niti me on puno zanima...njegova stranka i djelovanje je striktno lokalno i ograniceno samo na Sarajevo
ttakodjer znam i ko je stvorio Konakovica i ko je Konakovic ali takodjer znam i kako je radio i ponasao se ovih godinu dana u vladi...dakle covjek je ako gledamo po djelima okrenuo list i radi dobre stvari...poenta RADI,ne prica...usvaja dobre zakone,radi timski i po dogovoru,ne rusi i nije destruktivan
znaci od vas nekih branilaca ZK trazim samo malo objektivnosti ...ne bi skodilo
Ponoviću što sam kolegi iznad napisao, ako se ne koncentrišemo strogo na KS, smatram da je Komšić dobar političar za državu BiH
Post Reply