Draško Stanivuković

Post Reply
amidzazeher

#701 Re: Draško Stanivuković

Post by amidzazeher »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:15
muha_sa wrote: 26/12/2019 12:13 MogAo je i ovako rec--"Sud je rekAo svoje--nemam ja šta priznavat i ne priznavat"
Otprilike tako, ali bi to onda značilo da priznaje Haški sud i njegove odluke.
To daje hrpu negativnih poena kod glasačkog miljea u RS.
Fakat mislis da on to tako prica zbog glasaca a ne zato sto tako misli?
Kikibombona

#702 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

muha_sa wrote: 26/12/2019 10:26
_Scarlett_ wrote: 26/12/2019 10:03 Slabo sta je toliko pateticno kod Bosnjaka kao ta ogromna nada koju polazu svakih par mjeseci u "novo lice RS politicke scene", i to ogromno razocarenje i iznenadjenje kad se ispostavi da se uopste ne razlikuju od Dodika po pitanju rata, Srebrenice, zlocina.

Pored toga sto je to retardirano ponasanje (s nase strane): otkud nama ta ogromna zelja uopste da nas "makar jedan od njih" voli?

Bas je katastrofa kako kao narod nemamo ni trunku dostojanstva nego smo uvijek tako ljigave ulizice.
:thumbup:
Ovdje moram oponirati.

Upravo to je dokaz bosnjacke ljudskosti i vjere u ljude, nade da je suzivot moguc. Bosnjaci i Srbi u BiH su osudjeni jedni na druge. Bez nade i vjere u ljude nema normalnog zivota. Bez ljubavi nema normalnosti. Mrznja, strah i nepovjerenje ljude cine duboko nesretnim.
piupiu

#703 Re: Draško Stanivuković

Post by piupiu »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 10:09 Sve je to isto, samo eto nije mi jasno otkud ovaj malac se muva ovuda po federalnim medijima i za sta ce mu simpatije ljudi iz federacije.
Upravo tako. Mislim, treba mu podrška ambasadora, koji se nalaze u Federaciji, dobar PR i tako to. A ovo ostalo - pa ne biraju ga Bošnjaci sebi, nego Srbi sebi, ja ovo ništa više ne razumijem, meni se čini da ovdje živi toliko iracionalnih ljudi, koje uopšte ne interesuje politička realnost. Ono, ignorišimo političku realnost, pa će ona nestati, šta li?
Tomahawk11
Globalni moderator

#704 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

amidzazeher wrote: 26/12/2019 12:17
Mogao bi i misliti tako, a pričati drugačije, zar ne?

Ovako se poklapa...poenta je da mi diskutujemo o ovome, jer je jedan dio javnosti kao iznenađen i uvrijeđen njegovom promjenom stavova.

Zapravo je samo rekao stvari koje prije nije bio u prilici reći i to je to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#705 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:18
Ovdje moram oponirati.

Upravo to je dokaz bosnjacke ljudskosti i vjere u ljude, nade da je suzivot moguc. Bosnjaci i Srbi u BiH su osudjeni jedni na druge. Bez nade i vjere u ljude nema normalnog zivota. Bez ljubavi nema normalnosti. Mrznja, strah i nepovjerenje ljude cine duboko nesretnim.
Ne treba miješati ljubav i poštovanje.

Nemoj da me bogati voli neko kao što su nas Srbi voljeli u onoj državi, pa onda tu ljubav iskazali tokom rata.
Može se graditi partnerski odnos, da jedna strana poštuje drugu i obrnuto, na nekim zdravim temeljima i stavovima.

Ovo kako je sad, daleko je od toga.
Dok su političari koji vladaju po principu zavadi pa vladaj, teško da će se nešto promijeniti.
Vidiš li ti da postoji neka struja dovoljno jaka da krene u promjene?
duh_sa_sjekirom

#706 Re: Draško Stanivuković

Post by duh_sa_sjekirom »

Kad su u pitanju odnos prema državi BiH, priznavanje genocida, Haške presude i sl. onda nema nikakve razlike između stava pozicije i opozicije u RS-u.
Ni Draško tu nije iznimka.
Podsjetimo se da njegova stranačka kolegica Trivić "svršava" na pomen Draže Mihailovića.
Elem, u 5 deka je sve to
Kikibombona

#707 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

muha_sa wrote: 26/12/2019 12:13MogAo je i ovako rec--"Sud je rekAo svoje--nemam ja šta priznavat i ne priznavat"
On bi time priznao sud i genocid, dvije stvari koje 70% Srba u RS ne priznaje. Time bi zavrsio politicku karijeru.

Takvo politicko samoubistvo nece izvrsiti nijedan politicar.
muha_sa

#708 Re: Draško Stanivuković

Post by muha_sa »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:25
muha_sa wrote: 26/12/2019 12:13MogAo je i ovako rec--"Sud je rekAo svoje--nemam ja šta priznavat i ne priznavat"
On bi time priznao sud i genocid, dvije stvari koje 70% Srba u RS ne priznaje. Time bi zavrsio politicku karijeru.

bunk

#709 Re: Draško Stanivuković

Post by bunk »

Onda i ne treba da se bave politikom ako nece da priznaju cinjenice i medjunarodnim sudom koji su osnovalu UN donesene presude.
Drzava Bosna i Hercegovina.
Ima Srba i u Kanadi i u Njemackoj pa jel tamo mlate praznu slamu o nepriznanju Drzave,mlate al u qrcu..ovdje se koriste blizinom srbije a opet ne mogu nista nego priznat Drzavu,priznat zakone i zivjet kao i svaki normalan gradjanin Bosne i Hercegovine,jer to je ono sto nam svima treba a ne laktanje po skupstini,velicanje nacista ,fasista i presudjenih zlocinaca.
Zakon,red i rad.
Last edited by bunk on 26/12/2019 12:29, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#710 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote: 26/12/2019 12:26
Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:25

Dodik je to priznao kad su mu Ameri obećali ulazak na tenkovima :mrgreen:

Poslije je okrenuo ploču, zato je i dan-danas na vlasti.
muha_sa

#711 Re: Draško Stanivuković

Post by muha_sa »

nek ostane zabilježeno :D
Kikibombona

#712 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:21
Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:18
Ovdje moram oponirati.

Ne treba miješati ljubav i poštovanje.

Nemoj da me bogati voli neko kao što su nas Srbi voljeli u onoj državi, pa onda tu ljubav iskazali tokom rata.
Može se graditi partnerski odnos, da jedna strana poštuje drugu i obrnuto, na nekim zdravim temeljima i stavovima.

Ovo kako je sad, daleko je od toga.
Dok su političari koji vladaju po principu zavadi pa vladaj, teško da će se nešto promijeniti.
Vidiš li ti da postoji neka struja dovoljno jaka da krene u promjene?
Ma ti sto su voljeli nisu ubijali. Ne moze svako ubijati, za to moras imati mentalne predispozicije. Mene recimo hvata nesvjestica kada vidim krv.

...

Bosnjaci koji iskazuju postovanje ili ljubav prema Drasku to rade zato sto vjeruju u ljude i zele normalnost. Na njegovom profilu pise dosta Bosnjaka i to je dobro. Normalna BiH je nemoguca bez normalnih srpsko-bosnjackih odnosa. Apsolutno nemoguca.

Ako neko kaze da je sa Srbima nemoguce imati dobre odnose, automatski je priznao da je normalna BiH nemoguca misija.
amidzazeher

#713 Re: Draško Stanivuković

Post by amidzazeher »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:19
amidzazeher wrote: 26/12/2019 12:17
Mogao bi i misliti tako, a pričati drugačije, zar ne?

Ovako se poklapa...poenta je da mi diskutujemo o ovome, jer je jedan dio javnosti kao iznenađen i uvrijeđen njegovom promjenom stavova.

Zapravo je samo rekao stvari koje prije nije bio u prilici reći i to je to.
:thumbup:

Iznenadjen moze biti samo onaj koji nije upucen ili neko poput Senada koji dovodi goste u emisiju zbog sebe a ne zbog emisije!
Meni je samo muka sto mediji i ”raja” iz federacije jedva docekaju nekoga ko ce se ”zakaciti” sa Dodikom da mu ustupe sav medijski prostor i da mu lizu guzicu, jer je eto kobiva hrabar pa se suprostavio vozdu!
The 51st State

#714 Re: Draško Stanivuković

Post by The 51st State »

ne mozes imati normalne odnose sa nekim ko se smatra normalnim na nenormalnim osnovovama. kad preispitaju cijelu ideju i egzistenciju rs kao tvorevine onda mozemo pricati.
drogon2

#715 Re: Draško Stanivuković

Post by drogon2 »

Ma gdje cete dalje kad je eto jednom Drasketu koji ce u buducnosti vjv dogurat i do pozicije predsjednika RS-a u ranoj mladosti usadjena prica o nekakvom odbrambeno-otadzbinskom ratu.Znaci gdje ljudi nece lagat kao odrasli kad ih od rane mladosti truju lazima.Haman ce se s koljena na koljeno prenosit ta nekakva debilnost i meni je zao sto je tako.Jako,jako malo je Srba u ovoj drzavi koji ce rec i postavit stvari onako kako su se desile.

Pa veliki dio njih vjeruje da je povod i uvod ,te pocetak rata ubistvo svata.Mislim mozda je i moguce da ubistvo svata bude povod za rat ako bi u to vrijeme taj ubijeni svat bio recimo Radovan Karadzic :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#716 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

Kikibombona wrote: 26/12/2019 12:31
Ako neko kaze da je sa Srbima nemoguce imati dobre odnose, automatski je priznao da je normalna BiH nemoguca misija.
Daleko od toga.

I aktuelni politički predstavnici imaju međusobno dobre odnose, samo ne na način koji je dobar za bilo koji od naroda.

Neke nove zdravije političke alternative bi sigurno mogle graditi dobar partnerski odnos.
Mišljenja sam da takvo nešto trenutno nemamo niti je na putu da bude u skorije vrijeme.
I oni koji nešto pokušaju prikloniće se trenutnim strujama. Nisu dovoljno hrabri da pokrenu promjene, u narodu svakako vlada qrcobolja po tom pitanju.
King_Diamond

#717 Re: Draško Stanivuković

Post by King_Diamond »

jeko škodra?
muha_sa

#718 Re: Draško Stanivuković

Post by muha_sa »

King_Diamond wrote: 26/12/2019 12:36 jeko škodra?
danje mova, znašne ga ti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#719 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

The 51st State wrote: 26/12/2019 12:33 ne mozes imati normalne odnose sa nekim ko se smatra normalnim na nenormalnim osnovovama. kad preispitaju cijelu ideju i egzistenciju rs kao tvorevine onda mozemo pricati.
Pa imaš primjer upravo na Dejtonskom sporazumu, jedni ga tumače kao garant RS, drugi kao garant BiH, tj. da se zahvaljujući istom RS ne može otcjepiti.
Da se razumijemo, svako drži svoju stranu.
Kikibombona

#720 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

muha_sa wrote: 26/12/2019 12:26
Ovog kriminalca i svercera su stranci silom doveli na vlast i kao protuuslugu zahtjevali da prizna genocid. Da bi ga narod ostavio na vlasti on je promijenio plocu.

...

Ja mislim da ni on sam vise ne zna sta misli na neko pitanje. Ne vjerujem da je mrzitelj i sovinista, obicna ljiga i kriminalac koji ce uraditi apsolutno sve za moc i novac.

...

Kada bi Iran sutra okupirao BiH on bi bio ajatolahov namjesnik za Bosnu. Presao bi na islam ako treba.
King_Diamond

#721 Re: Draško Stanivuković

Post by King_Diamond »

muha_sa wrote: 26/12/2019 12:36
King_Diamond wrote: 26/12/2019 12:36 jeko škodra?
danje mova, znašne ga ti :D
krsne mi slave nikad čuo?

kosova mi!
Point.

#722 Re: Draško Stanivuković

Post by Point. »

Ljudi, zaboravljate jednu stvar. Liku je 26 godina, znači rodio se 1994 godine i odrastao je u sredini gdje su zločinci eroji, rs država a zločine su činili svi podjednako te Haški Tribunal je politički sud koji radi protiv Srba. Da genocid u Srebrenici ne spominjem. Što bi on drugačiji bio? A i da jeste drugačiji, on radi u rs i cilj mu je biti gradonačelnik Banjaluke, da javno izjavi da je u Srebrenici bio genocid to bi mu bio politički kraj.

Draško je pragmatičar, mora balansirati i paziti šta govori prvenstveno ljudima u manjem entitetu, jer pogledajte kako se optužuju tamo za izdaju za svaku moguću rečenicu. Sa ovim, ne branim ni njega ni njegovo političko djelovanje, samo pokušavam skontati iz kakve sredine dolazi i iz tog ugla gledati njegove izjave.
The 51st State

#723 Re: Draško Stanivuković

Post by The 51st State »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:37
The 51st State wrote: 26/12/2019 12:33 ne mozes imati normalne odnose sa nekim ko se smatra normalnim na nenormalnim osnovovama. kad preispitaju cijelu ideju i egzistenciju rs kao tvorevine onda mozemo pricati.
Pa imaš primjer upravo na Dejtonskom sporazumu, jedni ga tumače kao garant RS, drugi kao garant BiH, tj. da se zahvaljujući istom RS ne može otcjepiti.
Da se razumijemo, svako drži svoju stranu.
zato nema mjesta simpatijama i izljevima nekakvlje ljubavi i te gluposti, rs tolerisem jer je potpisano tako,, no nemam iluzija da se ne radi o neprijateljima ove drzave i interesa iste koliko im god mogucnosti dozvole.
drogon2

#724 Re: Draško Stanivuković

Post by drogon2 »

Point. wrote: 26/12/2019 12:41 Ljudi, zaboravljate jednu stvar. Liku je 26 godina, znači rodio se 1994 godine i odrastao je u sredini gdje su zločinci eroji, rs država a zločine su činili svi podjednako te Haški Tribunal je politički sud koji radi protiv Srba. Da genocid u Srebrenici ne spominjem. Što bi on drugačiji bio? A i da jeste drugačiji, on radi u rs i cilj mu je biti gradonačelnik Banjaluke, da javno izjavi da je u Srebrenici bio genocid to bi mu bio politički kraj.

Draško je pragmatičar, mora balansirati i paziti šta govori prvenstveno ljudima u manjem entitetu, jer pogledajte kako se optužuju tamo za izdaju za svaku moguću rečenicu. Sa ovim, ne branim ni njega ni njegovo političko djelovanje, samo pokušavam skontati iz kakve sredine dolazi i iz tog ugla gledati njegove izjave.
Pa sta ja imam od toga bgti? Trebam navijat za njegovu politicku karijeru? On ako ovakvim izjavama dodje do fotelja on ce citav zivot govorit isto da bi ostao na istim.Samim tim ovdje nikad nece bit bolje.
Kikibombona

#725 Re: Draško Stanivuković

Post by Kikibombona »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:35Daleko od toga.

I aktuelni politički predstavnici imaju međusobno dobre odnose, samo ne na način koji je dobar za bilo koji od naroda.

Neke nove zdravije političke alternative bi sigurno mogle graditi dobar partnerski odnos.
Mišljenja sam da takvo nešto trenutno nemamo niti je na putu da bude u skorije vrijeme.
I oni koji nešto pokušaju prikloniće se trenutnim strujama. Nisu dovoljno hrabri da pokrenu promjene, u narodu svakako vlada qrcobolja po tom pitanju.
Pogledaj recimo Srbe iz RS. Oni se uopste ne zanimaju za politiku u FBiH. Na ovom velikom forumu oni uopste ne pisu. Imamo vise Makedonaca nego Srba iz RS. Ne zanima ih.

Pogledaj recimo FB profile bosnjackih politicara, na njima se ne javljaju Srbi iz RS. Ne zanima ih.

Jedino gdje vidim komentare Srba iz RS su profili Nase stranke i narocito Damira Niksica. Valjda u Damiru Niksicu prepoznaju nekoga ko istinski zagovara ravnopravnost Srba u Sarajevu.

...

Bosnjaci se ne oglasavaju na profilima SNSD-a ili SDS-a. Ne zanima ih. Nemaju tu sta traziti.

U Drasku vide nadu i PRILIKU za normalnije odnose. Iskazuju mu postovanje, polazu nade u njega. Za mene je takav odnos patriotski, INTEGRATIVAN. Za mene je pokazatelj da Bosnjaci zele normalnu BiH i da CINE konkretne poteze tome u prilog. Kada Bosnjakinja zagrli i poljubi Draska u centru Sarajeva, za mene je to patriotski cin. Ona zeli savez sa Banjalukom, jacu BiH. Takav odnos ljudi utjece na Draska, produbljuje veze, povjerenje, stvara preduslove za normalnu BiH. Drasko je dosao u Sarajevo da iskaze podrsku djeci iz Pazarica sto je velika stvar u ovako podijeljenom drustvu.

...

Ja sam 100% siguran da ce se ovdje zivjeti normalno, samo ne znam da li ce to vrijeme doci za 20, 50, 100 ili 200 godina.
Post Reply