Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Registarska oznaka

#6801 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Akibh wrote: 26/12/2019 11:30
The BEN10 wrote: 26/12/2019 11:20
addem wrote: 26/12/2019 08:47 Bjelasnica juce blato topovi ne rade tuga potpuna. Poneko dijete se sanka. Jahorina rade topovi ljudi se skijaju na poljicama. Najbolji pokazatelj demagogije sadasnjih upravljača. Tuga bila tuga ostala.
:-) :-) :-)
Kako da ne!
Nakon što je Hubijar upropastio nekoliko miliona jer je 4-sjed instalirao na mjesto gdje ne može raditi, pokrao i pronjevjerio stotine hiljada preko karata koje su jednostavno nestale (i to, samo u prošloj godini - Bog sami zna koliko je toga nakrano u prethodnim godinama), sagradio hebenu trafiku za 250 000 KM, aktuelna vlast bi sve to trebala za 6-7 mjeseci rada novog direktora preko noći srediti!
Za prethodne godine prvi link, za ovu godinu drugi link
https://zurnal.info/novost/20777/nije-p ... televizore
https://zurnal.info/novost/22643/vlada- ... r-po-mjeri
https://vlada.ks.gov.ba/sites/vlada.ks. ... data_0.pdf

Ajd sad idi pjeni i trazi od najvece izdajice bosanskohercegovackog naroda(zvanog mali od Alije) platu sto si uporan...
Porodice Foht

#6802 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Porodice Foht »

Dr. Kuca wrote: 26/12/2019 11:35 kakav je bjednik ovaj konakovic. :lol: :lol: :lol:
De malo pojasni, Kuco Stara! Zbog raje sto nije gledala prenos. Ja uhvatio samo posljednju minuticu.
JThomas

#6803 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

pa bar nije tajna kako su vođene kampanje. samo zaista jeste tajna kako fahri uspjeva svaki put.
refffko

#6804 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by refffko »

lerdi wrote: 26/12/2019 11:35
refffko wrote: 26/12/2019 11:26 Radi cega je licemjerna? Gradjani samo zele ono za sta su glasali. Davajuci glas DF-u ili SBB-u, sigurno nisu glasali da ovi idu u koaliciju sa SDA. Kapanje su im bile usmjereno upravo na to "nikad vise sa SDA".
Jesi li ti glasao za DF ili SBB pa znaš zbog čega "sigurno nisu glasali"? Ja sam npr. 100% siguran da nisi već pokušavaš nametati nekakve spinove kao stavove drugih ljudi. Licemjerna je jer svi vi prozivate Pecikozu što je prešao u SBB i nazivate ga papkom a ukoliko se neko iz SBB npr. prešalta u NIP bit će heroj. To se drug moj zove licemjerje i dvostruki aršini. Opet pitam koja je razlika između vas koji prizovate "podmazivanje" nekoga iz SDA, SBB-a ili DF i onih iz SDA koji pozivaju na "podmazivanje" nekoga iz NIP-a, NS-a i ostalih? Nikakva vjeruj mi osim navijčake tribine na kojoj stojite. Pravila ponašanja su vam identična. Hypocrisy at his best.
Da li bi SDA sad pristao na vanredne izbore u kantonu?
pemanapemani

#6805 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pemanapemani »

lerdi wrote: 26/12/2019 11:24
Znači da nam je večina licemjerna. Stepen hipokrizije ovdje je nevjerovatan. Ako su naši "podmazali" nekog njihovog onda je heroj, ako su oni tamo "podmazali" nekog našeg onda je papak. Koja je razlika?
Platit ću čuvaru Nacionalnog parka u Keniji da me pusti da vidim slonove i nahranim ih blitvom i kikirikijem.
Platit ću čuvaru Nacionalnog parka u Keniji da me pusti da ubijem slona i uzmem slonovaču.

Provalim u apoteku da ukradem citostatik za dijete, nemam para da platim, jer sam dobio otkaz.
Provalim u apoteku da ukradem artane, jer mi je kriza i neophodno mi je da se ušlagiram.

Sve navedeno je potpuno isto, licemjerna korupcija sa nevjerovatno izraženom hipokrizijom. Ko drugačije kaže, kleveće, laže i ne voli baklavu. :-)
bunk

#6806 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

refffko wrote: 26/12/2019 11:40
refffko wrote: 26/12/2019 11:26 Radi cega je licemjerna? Gradjani samo zele ono za sta su glasali. Davajuci glas DF-u ili SBB-u, sigurno nisu glasali da ovi idu u koaliciju sa SDA. Kapanje su im bile usmjereno upravo na to "nikad vise sa SDA".
Jesi li ti glasao za DF ili SBB pa znaš zbog čega "sigurno nisu glasali"? Ja sam npr. 100% siguran da nisi već pokušavaš nametati nekakve spinove kao stavove drugih ljudi. Licemjerna je jer svi vi prozivate Pecikozu što je prešao u SBB i nazivate ga papkom a ukoliko se neko iz SBB npr. prešalta u NIP bit će heroj. To se drug moj zove licemjerje i dvostruki aršini. Opet pitam koja je razlika između vas koji prizovate "podmazivanje" nekoga iz SDA, SBB-a ili DF i onih iz SDA koji pozivaju na "podmazivanje" nekoga iz NIP-a, NS-a i ostalih? Nikakva vjeruj mi osim navijčake tribine na kojoj stojite. Pravila ponašanja su vam identična. Hypocrisy at his best.
Jest tesko se od stolice odlijepit ,nekima..ko da im je djedovina u pitanju a ne imovima Drzave,doduse to je modus poerandi sirom Drzave..direktorcici skola zarad marisane na konkursima te nabavkama uglja ili ekskurzijama spremni su i oca i mater prodat zarad stolice..
Last edited by bunk on 26/12/2019 11:48, edited 1 time in total.
Akibh

#6807 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Akibh »

Registarska oznaka wrote: 26/12/2019 11:38
The BEN10 wrote: 26/12/2019 11:20
:-) :-) :-)
Kako da ne!
Nakon što je Hubijar upropastio nekoliko miliona jer je 4-sjed instalirao na mjesto gdje ne može raditi, pokrao i pronjevjerio stotine hiljada preko karata koje su jednostavno nestale (i to, samo u prošloj godini - Bog sami zna koliko je toga nakrano u prethodnim godinama), sagradio hebenu trafiku za 250 000 KM, aktuelna vlast bi sve to trebala za 6-7 mjeseci rada novog direktora preko noći srediti!

Ajd sad idi pjeni i trazi od najvece izdajice bosanskohercegovackog naroda(zvanog mali od Alije) platu sto si uporan...
Ako nesto nije istina za ZOI, reci trolu
lerdi

#6808 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

Kakve to ima veze sa hipokrizijom u redovima ovih koji podržavaju ostatke šestorke? Zar oni ne predstavljuju "svejtlo u tamnom vilajetu" (ova mi je do "Konakovićevog paklenog plana" bila favorit) i promjenu paradigme koja je do sada vladala? Mješaš kruške i jabuke drug. Izbori održani, svako dobio koliko je dobio glasova. Ako je neko od glasača razočaran imaju novi izbori i novi rezultati istih. Možeš li garantovati da neko od glasača NIP-a ne bi danas glasao za SDA, ili neko od glasača SDP-a za DF? Naravno da ne možeš i taj argument kako je neko nekog prevario jer toliko smiješan da na isti ne vrijedi ni trošiti vrijeme. Spinovanje i licemjerje klasično.
MUNAFIK

#6809 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Ja se apsolutno podrzavam Vladu u KS i slazem se da je papak u svakom smislu ko god bio kupljen...

E sad ima jedna stvar, a to je PREDIZBORNO OBECANJE i odgovornost za isto. Ako je neko mene pridobio da glasam za njega tvrdeci mi da NECE NI POD KOJI CIJENU SA SDA i oni sad odu sa SDA onda se desava to da ljudi se sad pitaju WTF...

I dodje se do zakljucka da ih je sad SDA kupila i onda raja da bi SACUVALA svoj glas koji su dali PROTIV SDA prihvata stvari tako da su ovi izdajnici ali ako ne odu onda nisu!!!
refffko

#6810 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by refffko »

lerdi wrote: 26/12/2019 11:47
Kakve to ima veze sa hipokrizijom u redovima ovih koji podržavaju ostatke šestorke? Zar oni ne predstavljuju "svejtlo u tamnom vilajetu" (ova mi je do "Konakovićevog paklenog plana" bila favorit) i promjenu paradigme koja je do sada vladala? Mješaš kruške i jabuke drug. Izbori održani, svako dobio koliko je dobio glasova. Ako je neko od glasača razočaran imaju novi izbori i novi rezultati istih. Možeš li garantovati da neko od glasača NIP-a ne bi danas glasao za SDA, ili neko od glasača SDP-a za DF? Naravno da ne možeš i taj argument kako je neko nekog prevario jer toliko smiješan da na isti ne vrijedi ni trošiti vrijeme. Spinovanje i licemjerje klasično.
Onaj koji mjesa kruske i jabuke si ti.
Ako je glasac prevaren laznom pricom i obecanjima prije izbora, stranka uradi upravo ono sto je obecala da nece, ne vidim da je licemjerno ako taj isti glasac zeli da neko iz te stranke uradi ono za sta je taj glasac i glasao.
Izdaja je izdati stranackog sefa i njegove intrese ili program i nacela koja si obecao i glasaca koji je glasao za tebe?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6811 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

hoste vladu do 1 januara... qurko moj, ima dase ova tri mjeseca dobron preznojite i jos ako bidne 18 rukica moraju na svaku sjednicu dolazit a ne ko pecikoza svako prestupnu kad mu je bilo snimanje ZMBT :lol: :lol: :lol: vid smrde sta je pricao prije skoro godinu... ja kad ga vidim hraknut cu ga posred one njegove njuske zabijene u belo...
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ali/328406
27. 02. 2019. u 15:17:00
Prema njegovim riječima, SDP i Naša stranka trebaju izaći pred javnost i odbaciti DF, te prekinuti tu vještačku ljubav.

„Trebaju se zahvaliti DF-u, jer je Željko Komšić najviši saradnik lidera SDA Bakira Izetbegovića“, smatra Pecikoza.

Pojasnio je da u „petorci“ bez DF ostaje dovoljan broj skupštinskih zastupnika koji bi i dalje činili većinu na nivou KS.

Ne vjerujem da će SBB popustiti pod pritiskom i priključiti se SDA i DF-u. Nemam uvid u politiku SBB-a, ali oni su mnogo ozbiljnija stranka i Fahrudin Radončić je mnogo ozbiljniji političar nego što mnogi misle. Ne vjerujem da će SDA u Kantonu Sarajevo uspjeti nagovoriti SBB. Na kraju krajeva od SDA bilo bi pošteno da nas puste četiri godine da pokažemo da li mi to znamo ili ne“, poručio je Pecikoza.
koji smrdo :lol: :lol: :lol:
lerdi

#6812 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

pemanapemani wrote: 26/12/2019 11:43
lerdi wrote: 26/12/2019 11:24
Znači da nam je večina licemjerna. Stepen hipokrizije ovdje je nevjerovatan. Ako su naši "podmazali" nekog njihovog onda je heroj, ako su oni tamo "podmazali" nekog našeg onda je papak. Koja je razlika?
Platit ću čuvaru Nacionalnog parka u Keniji da me pusti da vidim slonove i nahranim ih blitvom i kikirikijem.
Platit ću čuvaru Nacionalnog parka u Keniji da me pusti da ubijem slona i uzmem slonovaču.

Provalim u apoteku da ukradem citostatik za dijete, nemam para da platim, jer sam dobio otkaz.
Provalim u apoteku da ukradem artane, jer mi je kriza i neophodno mi je da se ušlagiram.

Sve navedeno je potpuno isto, licemjerna korupcija sa nevjerovatno izraženom hipokrizijom. Ko drugačije kaže, kleveće, laže i ne voli baklavu. :-)
Jel trebam da ti odgovorim na post u kojem borbu roditelja za zdravlje sopstvenog djeteta stavljaš u istu ravan sa borbom nekog političara za fotelju? Jadno Boga mi. Imao si milion drugih primjera za navesti. I da ne valja ni jedno ni drugo. Ne valja dati ni mito od 100 maraka ni od 100 miliona. Bez obzira što se radi o različitim stepenima korupcije i jedno i drugo je korupcija. Valjda bi ovi iz "svjetla u tamnom vilajetu" to trebali znati.
Akibh

#6813 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Akibh »

drug_profi wrote: 26/12/2019 11:26
Akibh wrote: 26/12/2019 11:05
drug_profi wrote: 26/12/2019 10:57

Hahaha, pa ne mogu da vjerujem koji si ti trol. Slagao je za 100 metara. Eto! hahahaha. bravo majstore.
Budi tako ostar prema prethodnim vladama. Pa onda imas pravo da tvrdis da je nesto spin, ako uopste znas sta znaci ta moderna rijec.
Pa kako te nije sramota, od obecane dvije dionice uradili su pola jedne... Idi bjezi, :lol:
Cega ba? Pa ne bavimo se obecanjima. Nemoj na to vuci jer ako tamo odemo SDA tek nema sanse.
Bavimo se uradjenim. Ovo sto ti radis je spinovanje. Ti od cinjenica pravis nesto drugo sto tebi odgovara.
Tebe nije stid da se pravis mutav i da kao ne shvatas poentu da je najgori dio ulice HKajtaza bilo moguce popraviti za 115 hiljada maraka relativno bezbolno za odvijanje saobracaja. I da to nije koristeno ni za predizbornu niti bi se pominjalo da nije potrebno naglasiti razliku u paradigmi izmedju prethodnih Vlada i ove.
A prethodne vlasti u rukama SDA su potrosile 300.000 maraka na 30 metara trotoar i onda poslali onog Ajnadzica da to kao svecano otvori. Trotoar?
Ili kiosk od 16.000 maraka po kvadratu...
Ovo prika moj nije spinovanje, ovo su činjenice koje pokazuju razlike u odnosu prema odgovornosti i budzetu.
Ok, obecali a nisu uradili , posteno.
Ali uradjena je Halida Kajtaza
Halida Kajtaza
Halida Kajtaza
duh_sa_sjekirom

#6814 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Pecikozi je povratak pod Fahrinu komandu bio jedini izlaz od sigurnog medijskog razapinjanja nakon snimaka sa šmrkanjem.
Inače bi bio top tema avaza najmanje tri dana...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6815 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

17 ruku imali danas, ko im je falio?
Ko je trojki falio?
strucnjakdemagog

#6816 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

:thumbup:
pici wrote: 26/12/2019 12:00 hoste vladu do 1 januara... qurko moj, ima dase ova tri mjeseca dobron preznojite i jos ako bidne 18 rukica moraju na svaku sjednicu dolazit a ne ko pecikoza svako prestupnu kad mu je bilo snimanje ZMBT :lol: :lol: :lol: vid smrde sta je pricao prije skoro godinu... ja kad ga vidim hraknut cu ga posred one njegove njuske zabijene u belo...
Prema njegovim riječima, SDP i Naša stranka trebaju izaći pred javnost i odbaciti DF, te prekinuti tu vještačku ljubav.

„Trebaju se zahvaliti DF-u, jer je Željko Komšić najviši saradnik lidera SDA Bakira Izetbegovića“, smatra Pecikoza.

Pojasnio je da u „petorci“ bez DF ostaje dovoljan broj skupštinskih zastupnika koji bi i dalje činili većinu na nivou KS.

Ne vjerujem da će SBB popustiti pod pritiskom i priključiti se SDA i DF-u. Nemam uvid u politiku SBB-a, ali oni su mnogo ozbiljnija stranka i Fahrudin Radončić je mnogo ozbiljniji političar nego što mnogi misle. Ne vjerujem da će SDA u Kantonu Sarajevo uspjeti nagovoriti SBB. Na kraju krajeva od SDA bilo bi pošteno da nas puste četiri godine da pokažemo da li mi to znamo ili ne“, poručio je Pecikoza.

:thumbup:

I ja ću ga hraknut. :D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6817 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 26/12/2019 10:42
izvrsni direktor wrote: 26/12/2019 10:39 E da mi je da cujem one iz DF-a i SBB kako objasnjavaju da ce im biti lakse kada zahiragic bude ministar pravde
Kad si u koaliciji sa likom koji Bosance i Hercegovce naziva ruralcima i psuje majku neistomisljenicima..onda je to ok ,urbano ,gradjanski,haj ne prosipaj se..
Cekaj, o kome se radi? To nesto nvo danas bilo? Nemam pojma o cemu pises sad
refffko

#6818 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by refffko »

duh_sa_sjekirom wrote: 26/12/2019 12:07 Pecikozi je povratak pod Fahrinu komandu bio jedini izlaz od sigurnog medijskog razapinjanja nakon snimaka sa šmrkanjem.
Inače bi bio top tema avaza najmanje tri dana...
Pa da se nije znalo da ide kod Fahre, to ne bi ni ugledalo svijetlo dana.Na taj nacin su ga pokusali preplasiti. Upravo Dinini ljudi ga za to prozivaju.
Da se razumijemo, protiv sam takvih metoda, da nekoga ucjenjujes sa takvim stvarima.
lerdi

#6819 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by lerdi »

MUNAFIK wrote: 26/12/2019 11:51
Ja se apsolutno podrzavam Vladu u KS i slazem se da je papak u svakom smislu ko god bio kupljen...

E sad ima jedna stvar, a to je PREDIZBORNO OBECANJE i odgovornost za isto. Ako je neko mene pridobio da glasam za njega tvrdeci mi da NECE NI POD KOJI CIJENU SA SDA i oni sad odu sa SDA onda se desava to da ljudi se sad pitaju WTF...

I dodje se do zakljucka da ih je sad SDA kupila i onda raja da bi SACUVALA svoj glas koji su dali PROTIV SDA prihvata stvari tako da su ovi izdajnici ali ako ne odu onda nisu!!!
Da li je neko nekoga izigrao odlučuje se na izborima. Valjda je to osnova svakog demokratskog sistema. Koliko je ljudi npr. Dini zamjerilo paradu a glasali su za njega? Smatraju li se oni izdanim? Koliko je glasača SDP-a zamjerilo Zornića itd.? Mogli bi ovako do sutra, ali ostaje činjenica da u demokratskom svijetu ako se osjetiš izdanim od strane neke stranke istu kazniš tako što joj ne daš glas na sljedećim izborima. Ako se ponašaš kao što se ponašaju kao i oni protiv kojih se boriš koja je onda razlika? Ja je ne vidim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6820 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tomahawk11 »

pici wrote: 26/12/2019 12:00 hoste vladu do 1 januara... qurko moj, ima dase ova tri mjeseca dobron preznojite i jos ako bidne 18 rukica moraju na svaku sjednicu dolazit a ne ko pecikoza svako prestupnu kad mu je bilo snimanje ZMBT :lol: :lol: :lol: vid smrde sta je pricao prije skoro godinu... ja kad ga vidim hraknut cu ga posred one njegove njuske zabijene u belo...

Kako sad do Nove...bilo petak 13....oteglo se to nešto...još sad ovaj Konaković ruku zavrće, ne može sjednica kad hoćete, nego kad je red :roll:
nosara

#6821 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Ovi umiru od straha sta ce brisel rec o onom papiru, zato gasiraju. U stanju su silom preuzeti kanton.

Mislim da je nova vecina tanja od cigaret papira.
bunk

#6822 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 26/12/2019 12:10
bunk wrote: 26/12/2019 10:42
izvrsni direktor wrote: 26/12/2019 10:39 E da mi je da cujem one iz DF-a i SBB kako objasnjavaju da ce im biti lakse kada zahiragic bude ministar pravde
Kad si u koaliciji sa likom koji Bosance i Hercegovce naziva ruralcima i psuje majku neistomisljenicima..onda je to ok ,urbano ,gradjanski,haj ne prosipaj se..
Cekaj, o kome se radi? To nesto nvo danas bilo? Nemam pojma o cemu pises sad
:lol: ma sve ok
Tomahawk11
Globalni moderator

#6823 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tomahawk11 »

nosara wrote: 26/12/2019 12:13 Ovi umiru od straha sta ce brisel rec o onom papiru, zato gasiraju. U stanju su silom preuzeti kanton.

Ako je istina da su sad na 17, moglo bi to do te sjednice biti i na 16 :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6824 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 12:15
nosara wrote: 26/12/2019 12:13 Ovi umiru od straha sta ce brisel rec o onom papiru, zato gasiraju. U stanju su silom preuzeti kanton.

Ako je istina da su sad na 17, moglo bi to do te sjednice biti i na 16 :mrgreen:
zelenim termitima je samo u interesu srusit vladu a to kad ce nova i hocel imati skupstinsko glasanje, jebe ih se, samo da budnje, hubijari i cesiri mogu tendere klepat i krast ko i do sad... zamisljam nova vlada mario na celu vlade i hoce da progura zakon ili dopune sa 15-16 ruku, bibi rucka nema je, os cavki dvije na porodiljskom, devicu iskrslo kampovanje na bjelasnici, campi se zadrzao pukla mu guma :lol: :lol: :lol: ma to ce bitnut cirkuz, pecikoza zajebo ga diler pomjeso brasno i secer :mrgreen:
Last edited by pici on 26/12/2019 12:23, edited 1 time in total.
Registarska oznaka

#6825 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Akibh wrote: 26/12/2019 11:47
Registarska oznaka wrote: 26/12/2019 11:38

Ako nesto nije istina za ZOI, reci trolu
O ZOI-u pricas :lol: :lol: :lol:

Definitivno si bez obraza i stida kada ZOI spominjes u kontektstu da je ova vlada bilo sta lose uradila

https://www.youtube.com/watch?v=HGctwfrgE4o

Ajd sad kod bradatog djeda mraza na stipendiju...
Locked