Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
RtrnOfSalisbury

#9701 Re: Migranti u BiH

Post by RtrnOfSalisbury »

dobro je onaj slovenacki zet uradio: pojaco vojsku na granici i porucio putujucem cirkusu: dobro dolsi, cekamo vas ...
stas kad nas precjednik nije uzo za zenu slovenku :( mi moremo samo narucit neke sihre da hin ne dodje jos vise, da ne kaem previse a kako stvari stoje to je najvjerovatnije :-x
Zeleni12

#9702 Re: Migranti u BiH

Post by Zeleni12 »

Ne bi me iznenadilo da neko uskoro otvori temu na klixu "Oko kojeg trznog centra se ne motaju migranti, da na miru obavim kupovinu".
neko_sa_strane

#9703 Re: Migranti u BiH

Post by neko_sa_strane »

Zeleni12 wrote: 25/12/2019 17:57 Ne bi me iznenadilo da neko uskoro otvori temu na klixu "Oko kojeg trznog centra se ne motaju migranti, da na miru obavim kupovinu".
Dobro bi bilo imati takvu informaciju. Mislim da je siguran Mercator u Ložioničkoj kao i onaj na Čengić Vili. Mogao bi proći i Bingo kod pijace Otoka, Robot i Hoše Komerc. To su objekti koji su meni blizu. Bingo kod Dalasa izbjegavam.
tvojkomsija

#9704 Re: Migranti u BiH

Post by tvojkomsija »

Zeleni12 wrote: 25/12/2019 17:57 Ne bi me iznenadilo da neko uskoro otvori temu na klixu "Oko kojeg trznog centra se ne motaju migranti, da na miru obavim kupovinu".
Bujrum na Dobrinju, nema niti jednog.
Nisrin

#9705 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

neko_sa_strane wrote: 25/12/2019 20:53

Dobro bi bilo imati takvu informaciju. Mislim da je siguran Mercator u Ložioničkoj kao i onaj na Čengić Vili. Mogao bi proći i Bingo kod pijace Otoka, Robot i Hoše Komerc. To su objekti koji su meni blizu. Bingo kod Dalasa izbjegavam.
Sto oko Dalasa? Nisam dugo isla, blizi mi ovaj kod Merkura, mada ih bude oko Merkura i oko pekare, kupim im u pekari uvijek nesto ako svratim...Ali navecer kad je sve zatvoreno dosta ih bude s ruksacima oko Merkura...e da ih tek vidis po Alipasinu...oko Addiko i one televizije, cak leze i sjede pokriveni dekama i naslonjeni na zid...bruku ih ima! :shock:
Sve je dobro dok ne krenu napadati, otimati, meni ovako ne smetaju...i sto bih voljela da im se ogranici kretaanje u smislu, nema hodanja po najvecim spicama i nema vozanja tramvajem ako nemas kartu, kao sto nigdje na svijetu nema! :skoljka:
Nisrin

#9706 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

MarlboroGold wrote: 25/12/2019 08:02 Migrati su sve brutalniji. U medijima se ne izvještava dovoljno. Zašto? Jer nekome nije u interesu.
Moj prijatelj u Bihaću ih je zatekao u svojoj kući kad se vratio s posla i to još dok je bila jesen. Obili i ušli preko tavana.
Drugaricu su 2 puta napali u zadnjih mjesec. Jedan majmun je nju rukom uhvatio za guzicu i vaginu. Sad ima traume i skoro da skroz izbjegava izlazak iz kuće, a živi blizu autobuske stanice u Tuzli gdje ih je najviše.
Od mene su tražili pare kad sam izlazio iz Binga i rekao da nemam i da sam u žurbi... psovali su mi od do.

Dakle... samo deportovati. Ko nije na sebi iskusio ili ako neko od naših bližnjih nije iskusio ovakvo nešto taj nema pravo da ih slijepo brani na način da neće nikome ništa loše učiniti. Naravno da ima dobrih, ali kako znati koji su? Nikako. Nemaju dokumente niti možeš išta saznati o njihovoj prošlosti.
Mnogi zatvaraju oci pred ovim!!! I govore nije tacno, nisu svi takvi, treba im dati priliku blabla A kad ti se desi nesto ovako vise ti nije svejedno..jedna hamsa je cak napisala da im uvijek pomaze iako su nju i sestru neki napali, ipak ce nastaviti ostalim pomagati...j**es ti ovaj grad kad ja moram razmislajti koliko para nosim sa sobom, kuda i kad se krecem, radi debila...kao da nije bilo dovoljno nasih klosara!
Najgore od svega kad porede nase izbjeglice 90ih sa ovim i kazu kao da niste sve prosli...i tacno me strah na godisnji otici, sta ako skontaju da nema nikog pa mi obiju stan...napravit ce mi nenadoknadivu stetu samo zato jer su klosari i jer im se moze! :run:

Ima ih finih, ali sta je sa ovim navalentnim sto prodaju maramice, traze novac...mene iskreno jos napali nisu, ali sam ja uvijek drska i valjda ih to odbija...Sve bih ja ove koji nemaju dokumente preko granice vratila odakle su dosli...ali bolje nasim glavonjama uzeti ogromne pare za njih! Makar na nasu stetu, najveci olos je zavrsio kod nas, nazalost..
muha_sa

#9707 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

Nisrin wrote: 26/12/2019 11:14

Sto oko Dalasa? Nisam dugo isla, blizi mi ovaj kod Merkura, mada ih bude oko Merkura i oko pekare, kupim im u pekari uvijek nesto ako svratim...Ali navecer kad je sve zatvoreno dosta ih bude s ruksacima oko Merkura...e da ih tek vidis po Alipasinu...oko Addiko i one televizije, cak leze i sjede pokriveni dekama i naslonjeni na zid...bruku ih ima! :shock:
Sve je dobro dok ne krenu napadati, otimati, meni ovako ne smetaju...i sto bih voljela da im se ogranici kretaanje u smislu, nema hodanja po najvecim spicama i nema vozanja tramvajem ako nemas kartu, kao sto nigdje na svijetu nema! :skoljka:
svaki dan sam oko Merkura jer mi je to komšiluk al mi ne pada na pamet nešto im kupit i dat

ko im jebe mater klošarsku--nek idu kamione na Heci istovarat il neku gajbu na pijacu trgovcu unjet--dobio bi ako ništa bar kilu mandarina
MarlboroGold

#9708 Re: Migranti u BiH

Post by MarlboroGold »

Nisrin wrote: 26/12/2019 11:17
MarlboroGold wrote: 25/12/2019 08:02 Migrati su sve brutalniji. U medijima se ne izvještava dovoljno. Zašto? Jer nekome nije u interesu.
Moj prijatelj u Bihaću ih je zatekao u svojoj kući kad se vratio s posla i to još dok je bila jesen. Obili i ušli preko tavana.
Drugaricu su 2 puta napali u zadnjih mjesec. Jedan majmun je nju rukom uhvatio za guzicu i vaginu. Sad ima traume i skoro da skroz izbjegava izlazak iz kuće, a živi blizu autobuske stanice u Tuzli gdje ih je najviše.
Od mene su tražili pare kad sam izlazio iz Binga i rekao da nemam i da sam u žurbi... psovali su mi od do.

Dakle... samo deportovati. Ko nije na sebi iskusio ili ako neko od naših bližnjih nije iskusio ovakvo nešto taj nema pravo da ih slijepo brani na način da neće nikome ništa loše učiniti. Naravno da ima dobrih, ali kako znati koji su? Nikako. Nemaju dokumente niti možeš išta saznati o njihovoj prošlosti.
Mnogi zatvaraju oci pred ovim!!! I govore nije tacno, nisu svi takvi, treba im dati priliku blabla A kad ti se desi nesto ovako vise ti nije svejedno..jedna hamsa je cak napisala da im uvijek pomaze iako su nju i sestru neki napali, ipak ce nastaviti ostalim pomagati...j**es ti ovaj grad kad ja moram razmislajti koliko para nosim sa sobom, kuda i kad se krecem, radi debila...kao da nije bilo dovoljno nasih klosara!
Najgore od svega kad porede nase izbjeglice 90ih sa ovim i kazu kao da niste sve prosli...i tacno me strah na godisnji otici, sta ako skontaju da nema nikog pa mi obiju stan...napravit ce mi nenadoknadivu stetu samo zato jer su klosari i jer im se moze! :run:

Ima ih finih, ali sta je sa ovim navalentnim sto prodaju maramice, traze novac...mene iskreno jos napali nisu, ali sam ja uvijek drska i valjda ih to odbija...Sve bih ja ove koji nemaju dokumente preko granice vratila odakle su dosli...ali bolje nasim glavonjama uzeti ogromne pare za njih! Makar na nasu stetu, najveci olos je zavrsio kod nas, nazalost..
Džaba sve kad postoje ovakvi kao ovaj CPT. Ne možeš ovoliko braniti a da nemaš neku korist od istih, a ostali su izuzetno naivni.
Naš narod je napuštao državu da spasi živu glavu, a među ovima što su kod nas najmanje je ljudi iz Sirije. 90-ih sigurno nismo bili savršeni kao izbjeglice i tu i tamo je bilo određenih sranja (najviše našeg lopovluka da se zajebe drugi), ali ovi ljudi koji nam dolaze imaju skroz drugačiji mentalitet u odnosu na nas, a kamo li ostatak Evrope i to stvara probleme.

Sigurnost domicilnog stanovništva jednostavno mora biti na prvom mjestu. Neće meni neki delegat bez dokumenata koji je došao iz druge države provoditi teror i sijati strah u mojoj zemlji. Ozbiljno razmišljam da izganjam dozvolu za oružje zbog njih u nadi da ga nikad neću morati upotrijebiti. Inače sam ljevičar, ali u ovom slučaju naginjem ka desnici.
muha_sa

#9709 Re: Migranti u BiH

Post by muha_sa »

MarlboroGold wrote: 26/12/2019 12:11
Džaba sve kad postoje ovakvi kao ovaj CPT. Ne možeš ovoliko braniti a da nemaš neku korist od istih, a ostali su izuzetno naivni.
Naš narod je napuštao državu da spasi živu glavu, a među ovima što su kod nas najmanje je ljudi iz Sirije. 90-ih sigurno nismo bili savršeni kao izbjeglice i tu i tamo je bilo određenih sranja (najviše našeg lopovluka da se zajebe drugi), ali ovi ljudi koji nam dolaze imaju skroz drugačiji mentalitet u odnosu na nas, a kamo li ostatak Evrope i to stvara probleme.

Sigurnost domicilnog stanovništva jednostavno mora biti na prvom mjestu. Neće meni neki delegat bez dokumenata koji je došao iz druge države provoditi teror i sijati strah u mojoj zemlji. Ozbiljno razmišljam da izganjam dozvolu za oružje zbog njih u nadi da ga nikad neću morati upotrijebiti. Inače sam ljevičar, ali u ovom slučaju naginjem ka desnici.
Moj ti je savjet da prestaneš o ovom razmišljat :-) doci ceš u iskušenje i ne do bog upotrijebit :-) i zbog govana seboi ostatak života sjebat
MarlboroGold

#9710 Re: Migranti u BiH

Post by MarlboroGold »

muha_sa wrote: 26/12/2019 12:17
MarlboroGold wrote: 26/12/2019 12:11

Moj ti je savjet da prestaneš o ovom razmišljat :-) doci ceš u iskušenje i ne do bog upotrijebit :-) i zbog govana seboi ostatak života sjebat
Muha... bolje da ja njega a ne on mene. Nisam samo ja u pitanju, već i buduća žena, kasnije djeca a vidiš i sam da samo dolaze novi dok je Evropa zatvorila granice, a i u Njemačkoj se aktivno radi na tome da se izvrše masovne deportacije. Šta misliš gdje će završiti ti deportovani?
Nisrin

#9711 Re: Migranti u BiH

Post by Nisrin »

Mene domicilne hamse napadaju da zelim koncept konc, logora kad sam napisala da im TREBA OGRANICITI KRETANJE,..koji ces klinac ikako ako nemas dokumente..a kad ih pitas odakle su--mahom Maroko, Alzir, Pakistan, Banglades..zaboli me iskreno sto tamo nije idealno, ali nije ni ratno stanje...nije ni kod nas idealno pa evo idemo svi ali LEGALNO...cekat cu cizu godinu i po da odem LEGALNO...a muz je cekao 2 gog skoro da ode LEGALNO...
Jos smo skolovani i urednu dokumentaciju imamo!

I to ogranicavanje bih uvela kao i zapadne zemlje sto su ili napr Hrvatska, tacno imaju kad mogu hodati okolo, dobiju 10kn i izvoli..kod nas hodaju ujutro, popodne, navecer..napadaju, kradu, otimaju...po najvecim spicama 90% tramvaja su oni..i sad ja pod prisilom moram auto koristiti 6 stanica, iako uredno dajem 53KM za kupon, jer od njih se ne mogu voziti...i stvarno nisam rasist i slicno, ali sto SMRDE..fuj, ko stala kad se udje u tramvaj!
Koji klinac oni u GRUPAMA svaki dan idu tramvajem i hodaju okolo nikad mi nece biti jasno..
Ja kad nisam imala love i posla, nisam mogla tako ni hodati!
biscanka2

#9712 Re: Migranti u BiH

Post by biscanka2 »

Nisrin wrote: 26/12/2019 11:17 Mnogi zatvaraju oci pred ovim!!! I govore nije tacno, nisu svi takvi, treba im dati priliku blabla A kad ti se desi nesto ovako vise ti nije svejedno..jedna hamsa je cak napisala da im uvijek pomaze iako su nju i sestru neki napali, ipak ce nastaviti ostalim pomagati...j**es ti ovaj grad kad ja moram razmislajti koliko para nosim sa sobom, kuda i kad se krecem, radi debila...kao da nije bilo dovoljno nasih klosara!

Pa dolaze iz Srbije ili Crne Gore."Nasi" granicari, to jest na granicnim predjelima Srbije i Crne Gore sa BiH, Dodik ne dozvoljava da se u tim djelovima po potrebi i vojno obezbjedjenje granica postavi ali za to dozvoljava da se migosi pri prelasku granice pokupe i umjesto da ih u Srbiju ili Crnu Goru (odakle su dosli) vrate, oni ih cak uz pratnju dugih cijevi do federacije dovezu i tamo ih istresu.Za to bi vlada trebala pod hitno u Srbskoj migrantski centar otvoriti pa bi oni tamo bolje granicu cuvali.
Guadalajara

#9713 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

:lol: mene bi privukla :skoljka:
Alternativac1

#9714 Re: Migranti u BiH

Post by Alternativac1 »

Guadalajara wrote: 26/12/2019 13:00
Došo si na temu o migrantima da bariš. Baš ti je dogorilo. :D
Edin H.

#9715 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

Alternativac1 wrote: 26/12/2019 15:04
I to nasao muntati radikalnu desnicarku za koju je pojam ljudskih prava misaona imenica
Guadalajara

#9716 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

Alternativac1 wrote: 26/12/2019 15:04
Moram...kad se zali da je ne napadaju :mrgreen: :lol:
SmokingMan

#9717 Re: Migranti u BiH

Post by SmokingMan »

Naći ćemo mi tebi kakvu plavooku afganistaknu brate Gadahalara... :D
Guadalajara

#9718 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

SmokingMan wrote: 26/12/2019 15:17 Naći ćemo mi tebi kakvu plavooku afganistaknu brate Gadahalara... :D
Polahko... :wink: :mrgreen:
MarlboroGold

#9719 Re: Migranti u BiH

Post by MarlboroGold »

Ih bari nju, bari Mooncu... čojk aktivan :mrgreen:
Guadalajara

#9720 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

MarlboroGold wrote: 26/12/2019 15:32 Ih bari nju, bari Mooncu... čojk aktivan :mrgreen:
mooncu :roll: :-)
belfy

#9721 Re: Migranti u BiH

Post by belfy »

Guadalajara wrote: 26/12/2019 15:38
MarlboroGold wrote: 26/12/2019 15:32 Ih bari nju, bari Mooncu... čojk aktivan :mrgreen:
mooncu :roll: :-)
sta, sad ti ne valja USA, a najbolji partner u namjenskoj... :izet:
Cherry-Cherry

#9722 Re: Migranti u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Treba im ograničiti kretanje. Nema nikako izlaziti iz kampa i to je to. I nabijati s noge na nogu one koji tek žele da pređu granicu. Ovo je otišlo predaleko.
Guadalajara

#9723 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

Ovako?

Image
vjesticanametli

#9724 Re: Migranti u BiH

Post by vjesticanametli »

Pik ja Helga :)

Jebo ih caca sve redom :-D
Guadalajara

#9725 Re: Migranti u BiH

Post by Guadalajara »

vjesticanametli wrote: 26/12/2019 20:55 Pik ja Helga :)

Jebo ih caca sve redom :-D
Ti, Nisrin i Chery...

Ima li jos neka? :mrgreen:
Locked