Draško Stanivuković

Post Reply
Thorgerson

#651 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:16
“Bilo je stradanja sa svih strana, nemoguće da narod kom ja pripadam ima hiljade godina presuđenih, a drugi… Mislim da je bilo zločina sa svih strana, spreman sam za svaku žrtvu i moja porodica je podnijela žrtvu. Žrtva je žrtva”.
Cim krene ovo relativiziranje, "bilo je na sve strane" pišaj ga.

Da Draško bilo je, a isto tako bilo je i na stotine grobnica po RS, pa cak i tercijarnih, dok u Federaciji ste se slomili da kopate bilo gdje ne bi li sta nasli i niste nikad nista nasli. Jer mi nismo sistematski ubijali i zakopavali, pa prekopavali, pa zakopavali.

Mi nismo sistematski palili crkve, pa je tako sve ijedna crkva u Sarajevu, Hadzicima, Tarčinu i bilo gdje ČITAVA. A vi ste sve ijednu dzamiju porusili...

I onda se mamlaz čudi, otkud njima hiljadugodišnje robije...što li fkt.
Thorgerson

#652 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:19 De pogledaj pressing pa onda se ukljucuj u raspravu. Bas je rekao suprotno od ovoga sto si napisao i sto je gore boldirano.
Rekao je jasno i glasno da nije za vojnu granicu između Srbije i BiH. A koja to granica na svijetu nije vojna? Svaka država u svom zakonu o odbrani pa prva stavka je da je za odbranu granice od vansjkih neprijatelja zadužan ko? Pa vojska.

Dakle, dečko jeste za granicu, ali labilnu granicu gdje ce se moci prelaziti tamo vamo ka ko hoce i kad hoce, gdje hoce.

Pogledaj ti ponovo.

I naravno, prije toga operi uši.
Dope_Man

#653 Re: Draško Stanivuković

Post by Dope_Man »

Pravicemo mi Dodika od blata kad ovakvi kao ovaj klinac dodju na vlast, a doci ce.
dulekrele

#654 Re: Draško Stanivuković

Post by dulekrele »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 09:21
dulekrele wrote: 26/12/2019 09:19 De pogledaj pressing pa onda se ukljucuj u raspravu. Bas je rekao suprotno od ovoga sto si napisao i sto je gore boldirano.
Rekao je jasno i glasno da nije za vojnu granicu između Srbije i BiH. A koja to granica na svijetu nije vojna? Svaka država u svom zakonu o odbrani pa prva stavka je da je za odbranu granice od vansjkih neprijatelja zadužan ko? Pa vojska.

Dakle, dečko jeste za granicu, ali labilnu granicu gdje ce se moci prelaziti tamo vamo ka ko hoce i kad hoce, gdje hoce.

Pogledaj ti ponovo.

I naravno, prije toga operi uši.
bravo. sada si poceo i da konstruises ono sta je ko biva mislio a nije rekao. mozda da promijenis baterije u slusnom aparatu ili da okrenes na neki djeciji kanal. jasno i glasno je rekao da postoji granica izmedu srbije i BiH za koju dodik kaze da ne postoji. ako se vec javljas onda napisi istinu a ne lazi.
nevjerojatno je da se ljudi iscuduju Snaivukovicu i njegovim izjavama. sve je to u 5 deka. i dodik i snakivukovic i ostali iz rs.
Tomahawk11
Globalni moderator

#655 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:25
bravo. sada si poceo i da konstruises ono sta je ko biva mislio a nije rekao. mozda da promijenis baterije u slusnom aparatu ili da okrenes na neki djeciji kanal. jasno i glasno je rekao da postoji granica izmedu srbije i BiH za koju dodik kaze da ne postoji. ako se vec javljas onda napisi istinu a ne lazi.
Samo što ti ne znaš da Dodika treba čitati između redova, sve ono što on kaže da nije zapravo jeste i obrnuto.
Ne sumnjam da je Draško sa tim stavom oko granice, ali ova priča o genocidu mu je veliki minus.
Šta kaže...historiju pišu pobjednici. Ravnogorski pokret likes this.
Thorgerson

#656 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:25 bravo. sada si poceo i da konstruises ono sta je ko biva mislio a nije rekao. mozda da promijenis baterije u slusnom aparatu ili da okrenes na neki djeciji kanal. jasno i glasno je rekao da postoji granica izmedu srbije i BiH za koju dodik kaze da ne postoji. ako se vec javljas onda napisi istinu a ne lazi.
nevjerojatno je da se ljudi iscuduju Snaivukovicu i njegovim izjavama. sve je to u 5 deka. i dodik i snakivukovic i ostali iz rs.
Drasko je namazan. Ide red izjava gdje se uvlači, pa onda jasno kaže svoj stav. Rekao je jasno i glasno da nije za vojnu granicu, ma sta njemu to znacilo. :-)

Ja znam sta meni znaci. On nije za granicu koja je jaka, neprobojna i koju ce cuvati NATO. Ako Srbiji padne napamet da opet ovdje ceprka.

Navedi mi ti onda eto na sta je mislio kad je rekao da nije za vojnu granicu.

Zasto mu eto to smeta takva jaka granica? Pa nece niko njemu braniti da ide u Srbiju i putuje. Ali ce granica braniti agresorima da ulaze u ovu zemlju kao 90ih.

Zasto i zbog cega mu to smeta? Mozda zato jer je opcinjen SANU glupostima o tome da ovo jednom bude jedna zemlja - srpska. Naravno, nece on to sada reci...nije to ni Dodik odmah govorio.
mayab

#657 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:28
Samo što ti ne znaš da Dodika treba čitati između redova, sve ono što on kaže da nije zapravo jeste i obrnuto.
Ne sumnjam da je Draško sa tim stavom oko granice, ali ova priča o genocidu mu je veliki minus.
On je kako kaže za postivanje Ustava i zakona, a onda ON (ko je on?) izražava sumnju u presude najvise svjetske sudske instance , i licitira brojem presudjenih godina , naravno uz omiljenu floskulu "na svim stranama su činjeni zločini", ili relativizirajući presude za genocid i poredeci sa svojih 65 ili koliko presuda, pa kaže "eto i ja ispadam kriminalac".....

Mutan lik
Tomahawk11
Globalni moderator

#658 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

mayab wrote: 26/12/2019 09:39
On je kako kaže za postivanje Ustava i zakona, a onda ON (ko je on?) izražava sumnju u presude najvise svjetske sudske instance , i licitira brojem presudjenih godina , naravno uz omiljenu floskulu "na svim stranama su činjeni zločini", ili relativizirajući presude za genocid i poredeci sa svojih 65 ili koliko presuda, pa kaže "eto i ja ispadam kriminalac".....

Mutan lik
Ja bih prije rekao očekivani stavovi. Teško da će se neki političar iz RS posuti pepelom.
Time bi potpisao presudu svojoj karijeri. Onda može jedino u Federaciju da pokuša ganjati političku karijeru.
mayab

#659 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Takoe :D :thumbup:
dulekrele

#660 Re: Draško Stanivuković

Post by dulekrele »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:28
e eto ti ces mi reci kako Dodika treba citati. Ja ne napadam Draska jer ne ocekujem od njega nista pa s toga nisam ni razocaran u njega. Ni da prizna genocid ni da voli NATO ama bas nista jer su oni svi isti. kao sto sam rekao razlika u 5 deka. Neki su ocekivali da ce Drasko da prica ono sto oni sto vole BiH misle. e nece sigurno. Sve i da misli ( a ne misli) kao mi sto nam je stalo do BiH on to nece reci jer je to politicko samoubistvo u rs-u. za pocetak mi je dovoljno sto smatra BiH za svoju zemlju i da priznaje BiH u njenim granicama. od politicara iz rs i to je nesto. haj od Dodika to cuj.
Thorgerson

#661 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

mayab wrote: 26/12/2019 09:39 On je kako kaže za postivanje Ustava i zakona, a onda ON (ko je on?) izražava sumnju u presude najvise svjetske sudske instance , i licitira brojem presudjenih godina , naravno uz omiljenu floskulu "na svim stranama su činjeni zločini", ili relativizirajući presude za genocid i poredeci sa svojih 65 ili koliko presuda, pa kaže "eto i ja ispadam kriminalac".....
Mutan lik
Itekako mutan.

Pri tome u vezi NATO-a govori jeste ja sam za postivanje zakona, kaze mu Amir pa u zakonu pise da je cilj clanstvo u NATO.

Kaze, jeste, jeste da pise to...ali treba dodati tu, kada sve zemlje u regionu budu u NATO. :-) Haha cuj, treba dodati... :lol:

A potom 5 minuta poslije trabunja kako smo nezavisna država, šta mi imamo slušati druge, da nam govore koja poglavlja da radimo bal bla...

Znači dečko izjavljuje u 5 minuta dijametralno suprotne stvari. :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#662 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:43
e eto ti ces mi reci kako Dodika treba citati. Ja ne napadam Draska jer ne ocekujem od njega nista pa s toga nisam ni razocaran u njega. Ni da prizna genocid ni da voli NATO ama bas nista jer su oni svi isti. kao sto sam rekao razlika u 5 deka. Neki su ocekivali da ce Drasko da prica ono sto oni sto vole BiH misle. e nece sigurno. Sve i da misli ( a ne misli) kao mi sto nam je stalo do BiH on to nece reci jer je to politicko samoubistvo u rs-u. za pocetak mi je dovoljno sto smatra BiH za svoju zemlju i da priznaje BiH u njenim granicama.
Ko da se nisi naspavao...

Priznaje zemlju, ali ne priznaje ono što se desilo u toj zemlji. Politički sudovi. Bilo svega. Pobjednici.
Naravno da neće. Lud je ko je očekivao da će drugačije nastupati.
Roccohljup

#663 Re: Draško Stanivuković

Post by Roccohljup »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:48
e eto ti ces mi reci kako Dodika treba citati. Ja ne napadam Draska jer ne ocekujem od njega nista pa s toga nisam ni razocaran u njega. Ni da prizna genocid ni da voli NATO ama bas nista jer su oni svi isti. kao sto sam rekao razlika u 5 deka. Neki su ocekivali da ce Drasko da prica ono sto oni sto vole BiH misle. e nece sigurno. Sve i da misli ( a ne misli) kao mi sto nam je stalo do BiH on to nece reci jer je to politicko samoubistvo u rs-u. za pocetak mi je dovoljno sto smatra BiH za svoju zemlju i da priznaje BiH u njenim granicama.

Priznaje zemlju, ali ne priznaje ono što se desilo u toj zemlji. Politički sudovi. Bilo svega. Pobjednici.
za nekog ko ima političkih ambicija (a on ima), bilo šta drugo pričati bi bilo političko samoubistvo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#664 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 09:46
Itekako mutan.

Pri tome u vezi NATO-a govori jeste ja sam za postivanje zakona, kaze mu Amir pa u zakonu pise da je cilj clanstvo u NATO.

Kaze, jeste, jeste da pise to...ali treba dodati tu, kada sve zemlje u regionu budu u NATO. :-) Haha cuj, treba dodati... :lol:

A potom 5 minuta poslije trabunja kako smo nezavisna država, šta mi imamo slušati druge, da nam govore koja poglavlja da radimo bal bla...

Znači dečko izjavljuje u 5 minuta dijametralno suprotne stvari. :roll:
Čiji je to uslov kad sve zemlje? I što bi bio uslov da svi, pa tek onda mi? Ko eto, nema se više kud, pa hajd i mi da...

Uglavnom mu je tanka i izlizana argumentacija za sve.
dulekrele

#665 Re: Draško Stanivuković

Post by dulekrele »

Roccohljup wrote: 26/12/2019 09:49
Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:48

za nekog ko ima političkih ambicija (a on ima), bilo šta drugo pričati bi bilo političko samoubistvo.
Treba im nacrtati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#666 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:54 Treba im nacrtati.
Kome?
dulekrele

#667 Re: Draško Stanivuković

Post by dulekrele »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:54
Kome?
tebi prvom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#668 Re: Draško Stanivuković

Post by Tomahawk11 »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:55
Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:54
Kome?
tebi prvom.
Rekoh ja da se nisi naspavao.
Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:40 Ja bih prije rekao očekivani stavovi. Teško da će se neki političar iz RS posuti pepelom.
Time bi potpisao presudu svojoj karijeri. Onda može jedino u Federaciju da pokuša ganjati političku karijeru.
Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:48 Ko da se nisi naspavao...

Evo, pa ponovo pročitaj...možda bude jasnije.
Logovan

#669 Re: Draško Stanivuković

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote: 26/12/2019 09:16
Velkoski wrote: 26/12/2019 04:14 Ovaj dečko početnik je klasični dokaz kako je lako kupiti naklonost Bošnjaka. Malo slatkog govora i to bi bilo to :mrgreen:
Al baš početnik...
Draško Stanivuković, najmlađi poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Pressingu na N1 televiziji govorio je o svojim stavovima prema Bosni i Hercegovini kao državi, ratnim zločinima i genocidu u Srebrenici.

Govoreći o ratnim zločinima u Bosni i Hercegovini kazao je:

“Mislim da je bilo puno loših odluka, ako pričamo o Haškom tribunalu, mislim da je to politički sud. Nisam saglasan sa svim odlukama Haškog tribunala.”

Za genocid u Srebrenici, presuđen pred međunarodnim sudovima, kazao je:

“Bio je veliki zločin i tragedija i žao mi je što se to desilo. Istina je da sam, po sudovima, i ja kriminalac, pa nisam. Ima mnogo političkih procesa i sudova, treba tu biti oprezan. Danas ste doveli u studio kriminalca, ali ja nisam, tako je i sa zločincima mnogim, treba tu malo otvoriti razum. Mnogi sudovi, kako u svijetu, tako u BiH su u mnogim segmentima politički. Istoriju pišu pobjednici.”

“Bilo je stradanja sa svih strana, nemoguće da narod kom ja pripadam ima hiljade godina presuđenih, a drugi… Mislim da je bilo zločina sa svih strana, spreman sam za svaku žrtvu i moja porodica je podnijela žrtvu. Žrtva je žrtva”.
Plitko, bez argumenata...ako je ovo nova politička snaga RS, onda je pravi pandan onom Zahiragiću i sličnima.
U pm i ovaj Draško nenormalan, lud, zatrovan, itd kao i oni matori političari koje godinama gledamo. :roll: :roll: U početku sam fakat mislio da je ok momak, ali kako je vrijeme prolazilo dokazao je da je govno k'o mnogi.

Ako ništa, makar konstantno napada Dodika i sve ostale, svađa se sa njima, itd. Da se hoće poklati prodisali bi istog trena. :D
Last edited by Logovan on 26/12/2019 10:02, edited 1 time in total.
Thorgerson

#670 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

dulekrele wrote: 26/12/2019 09:54
Roccohljup wrote: 26/12/2019 09:49 za nekog ko ima političkih ambicija (a on ima), bilo šta drugo pričati bi bilo političko samoubistvo.
Treba im nacrtati.
A Dodik nije imao takvih ambicija?
_Scarlett_

#671 Re: Draško Stanivuković

Post by _Scarlett_ »

Slabo sta je toliko pateticno kod Bosnjaka kao ta ogromna nada koju polazu svakih par mjeseci u "novo lice RS politicke scene", i to ogromno razocarenje i iznenadjenje kad se ispostavi da se uopste ne razlikuju od Dodika po pitanju rata, Srebrenice, zlocina.

Pored toga sto je to retardirano ponasanje (s nase strane): otkud nama ta ogromna zelja uopste da nas "makar jedan od njih" voli?

Bas je katastrofa kako kao narod nemamo ni trunku dostojanstva nego smo uvijek tako ljigave ulizice.
geralt

#672 Re: Draško Stanivuković

Post by geralt »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 09:01
cyprus wrote: 26/12/2019 00:30 Vidim polako Dodik ovdje počinje dobivati simpatije "jer je za NATO" :lol:
A cemu navodnici?

Dodik dolazi iz partizanske familije, tako da četnike ne može smisliti. Za razliku npr. od Stanivukovica i Trivicke koji su pročetnički nastrojeni. Sto Trivicka i javno iskazuje i ne krije.
Za Dodika barem znamo da je u ratu ostao "cist", sta god danas pricao. Kako bi se u toj situaciji ponio Drasko, veliko je pitanje.
_Scarlett_

#673 Re: Draško Stanivuković

Post by _Scarlett_ »

geralt wrote: 26/12/2019 10:04
Za Dodika barem znamo da je u ratu ostao "cist", sta god danas pricao. Kako bi se u toj situaciji ponio Drasko, veliko je pitanje.
Ne razumijem zasto ljudi apriori misle da je neko iz partizanske porodice casniji od nekog iz cetnicke.

Eno Mladic Jugoslovencina, cista partizanska porodica pa jel to pomoglo Srebrenicanima?
Thorgerson

#674 Re: Draško Stanivuković

Post by Thorgerson »

Thorgerson wrote: 26/12/2019 09:01
cyprus wrote: 26/12/2019 00:30 Vidim polako Dodik ovdje počinje dobivati simpatije "jer je za NATO" :lol:
A cemu navodnici?

Dodik dolazi iz partizanske familije, tako da četnike ne može smisliti. Za razliku npr. od Stanivukovica i Trivicke koji su pročetnički nastrojeni. Sto Trivicka i javno iskazuje i ne krije.
Znamo kako.

Od Dodika kakav god da je sam čuo da je čuvao bošnjak, jel istina nije ne znam, ali sam čuo i iz drugih izvora da jeste.

Od Draška sam čuo da mu je stric ujak poginuo i citiram dao svoj život za državu. Bio je u VRS.

Sve je to isto, samo eto nije mi jasno otkud ovaj malac se muva ovuda po federalnim medijima i za sta ce mu simpatije ljudi iz federacije.
geralt

#675 Re: Draško Stanivuković

Post by geralt »

_Scarlett_ wrote: 26/12/2019 10:08
Ne razumijem zasto ljudi apriori misle da je neko iz partizanske porodice casniji od nekog iz cetnicke.

Eno Mladic Jugoslovencina, cista partizanska porodica pa jel to pomoglo Srebrenicanima?
Slazem se da samo po sebi, bez drugih faktora, nije presudno. Partizani su bili saroliko drustvo koje je ukljucivalo i Franju Tudjmana i Veljka Kadijevica. No, moze nam reci dosta o sredini u kojoj je odrastao i predrasudama koje je u djetinjstvu "povukao", a kojih se vecina ljudi ne otrese citav zivot.
Post Reply