Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pesimist wrote: ↑23/12/2019 19:32
Jel neko u zadnje vrijeme uzimao plinski pistolj.Zanima.me procedura da li treba prijava mupu ? Moze li neko objasniti postupke
S racunom i pistoljem se javiti u policijsku stanicu u roku 8 dana. Dobijes potvrdu od njih i to je to.
pesimist wrote: ↑23/12/2019 19:32
Jel neko u zadnje vrijeme uzimao plinski pistolj.Zanima.me procedura da li treba prijava mupu ? Moze li neko objasniti postupke
Ne znam u BiH. Znam gdje ga ima ovdje gdje živim, a to vrlo vrlo daleko od Bosne.
U drugoj polovini sedamdesetih mogle su se kupiti tri verzije plašljivca u Duhan-ovim trafikama, za cenera po komadu. Bilo ih je i na drugim mjestima, ali mogao ga je kupiti svako, kao dijete odem u tu trafiku i dam čovjeku deset hiljada i on meni kutiju s pištoljem. U prodaji su bili šaržeraš niklovani, kolt crni, i kolt niklovani. Svi su bili kalibar 6 mm. Nemam pojma ko ih je proizvodio, nit' me je to tada zanimalo.
Municija za njega bila smiješno jeftina, kutijica sa 100 sjajnih bronzanih ćoraka kalibar 6 mm, novi iz fabrike, sjaje se, nas nekoliko vršnjaka iz komšiluka, sve drugi-treći razred osnovne, sastavimo džeparce i kupimo jednu kutijicu i pucamo cijelo posljepodne igrajući se kauboja i indijanaca. Ono je bilo dobro bučno, komšije izlaze na prozore ne damo im spavati, kvarimo poslijepodnevni odmor, žaliće se kućnom savjetu itd.. Hebe se nama pucamo i dalje
espn wrote: ↑30/12/2019 21:51
Šta će nekom startni pištolj plašljivac? Beskorisna stvar, ako govorimo o istom gasni pištolj, ako se radi o istoj stvari.
Dobijes manje murije ukoliko te uhvate u pljacki banke nego da nosis pravi pistolj?
Šta će nekom startni pištolj plašljivac? Beskorisna stvar, ako govorimo o istom gasni pištolj, ako se radi o istoj stvari.
Dobijes manje murije ukoliko te uhvate u pljacki banke nego da nosis pravi pistolj?
Pa to jedino s tim što neko koga plašiš/napadaš može imati pravi i ukokati te s njim.
Pa to jedino s tim što neko koga plašiš/napadaš može imati pravi i ukokati te s njim.
Zato nabavis maske Baka, Dodika i Covica i proderes se: "Svi na zemlju!"
ja uzeo za svadbi i bajrama . kulturnije neg bacat petarde