Upravo!
ti gledaj pravo, ja ću u pod, pošto je mogu poznat po njubalansicama.
Upravo!
ne nosim tene ovaj put....al docu ...javim kadSantic_Aleksa wrote: ↑25/12/2019 16:09Upravo!
ti gledaj pravo, ja ću u pod, pošto je mogu poznat po njubalansicama.![]()
sofru drzi sarajlija, brat lole hadzialagica koji je drzao onu prodavnicu garderobe i opreme za djecu na carsiji i koji je prije rata igrao za fksdječak sa šibicama wrote: ↑25/12/2019 12:02Jeo u Ljubljani takozvane sarajevske, Sofra se restoran zove ako se ne varam, ni nalik, isto hrenovke. Ugodjaj je dobar, mada vise mi lici na neki turski restoran, ali cevapi losi. Ima i restoran Saraj, solidni... ne moze biti dobar sarajevski cevap ako je gazda sandzo ili albanac, ne ide... ali ipak su najbolji cevapi kod Jove, klasicna rostiljarnica, jako dobri cevapi. Cuo dam da je zatvorio.
Ima i Halo Leskovac, dobar rostilj, ali nisu sarajevski cevapi.
onda nema opravdanja
Nas ce banovat sa sve spiritom
Po pet cevapa?
Pa mala gozba
Dobro, samo da se ne pretrgnes
Što će nas banovat, pričamo o ćevapima.
Da li to znaci da si ti neki stručnjak za ćevape?sime_cipol wrote: ↑25/12/2019 15:46Besko, Ferhatović, Kastel, svi bolji od Harija. Rekao bih da je u rangu Zelje. O kvalitetu cevapa kod Harija dovoljno govori da radije pojedem kukuruzu u kiselom mlijeku sa salatom od paradajza.Entropio wrote: ↑25/12/2019 09:41Hari je pravio cevape prije nego sto je Bajra postojao. U Bajri su cevapi bezze, a kod Harija najbolji u drzavi. Cuj ovog kaze izgledom podsjecaju... sad se i preko slike moze suditi kakav je okus hrane.konektovan wrote: ↑24/12/2019 20:25
Pa neko je vec pisao nekad, bajra i pravi cevape za mnoge travnićke ćevabdzinice..tako je i hari spomenut..Probaj jarane i neces vise nikad jesti sarajevske splacine (osim u Petici).
Ja cu potvrditi sve sto je sime cipol rekao.hvaliti splacine harijeve,mujine i slicnih moze samo onaj ko takve splacine jede kuci i ko je odrastao na kljukusi,popari i solo grahu . PoyyyHaris033 wrote: ↑25/12/2019 19:03Da li to znaci da si ti neki stručnjak za ćevape?sime_cipol wrote: ↑25/12/2019 15:46 Besko, Ferhatović, Kastel, svi bolji od Harija. Rekao bih da je u rangu Zelje. O kvalitetu cevapa kod Harija dovoljno govori da radije pojedem kukuruzu u kiselom mlijeku sa salatom od paradajza.
Imaš li kakav certifikat pa da ti i povjerujemo?![]()
Ni manji, ni veci od ostalih stručnjaka ovdjeHaris033 wrote: ↑25/12/2019 19:03Da li to znaci da si ti neki stručnjak za ćevape?sime_cipol wrote: ↑25/12/2019 15:46Besko, Ferhatović, Kastel, svi bolji od Harija. Rekao bih da je u rangu Zelje. O kvalitetu cevapa kod Harija dovoljno govori da radije pojedem kukuruzu u kiselom mlijeku sa salatom od paradajza.Entropio wrote: ↑25/12/2019 09:41
Hari je pravio cevape prije nego sto je Bajra postojao. U Bajri su cevapi bezze, a kod Harija najbolji u drzavi. Cuj ovog kaze izgledom podsjecaju... sad se i preko slike moze suditi kakav je okus hrane.Probaj jarane i neces vise nikad jesti sarajevske splacine (osim u Petici).
Imaš li kakav certifikat pa da ti i povjerujemo?![]()