operacija krajnika ( tonzile)
Moderator: anex
-
dotoressa
#76 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Zgrada ORL...hahahaha...pa pola je se srusilo
-
jim jam
#77 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Juce sam bila sa jednim djecakom na pregledu u Vojnoj bolnici. Dozivjela sam situaciju koje sam se postidjela,a doktorica se ponasala kao da je to sasvim normalna situacija. Naime doktorica EDINA HRENOVICA mi je rekla, citiram "ako Vi zelite da ga ja operisem, znate, trebali biste me pocastit'" jer ja od bonice nista ne dobijam, a kad sam je pitala kako misli pocastit, ona kaze "pa znate kako se kod nas Bosanaca casti"...fuj,fuj,fuj.....to je sve sto imam da kazem za doticnu.
Zao mi je samo sto je nisam snimila, al naucila sam lekciju...sljedeci put bilo gdje "idem sa diktafonom"
Zao mi je samo sto je nisam snimila, al naucila sam lekciju...sljedeci put bilo gdje "idem sa diktafonom"
-
Money Montana
#78 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Evo da malo akt. temu, treba da operišem krajnike u bolnici Koševa, u narednom periodu, interesuju me savjeti vezani za doktore sa ORL Kosevo, i koga bi mi vi preporucili s obzirom da ne poznajem nikog sa ORL.... moze i neki savjet... ??
Koliko sam cuo, a i procitao ovdje, gore su sljedeci dr. :
Dr. Zlatko Vuković
Dr. Edina Hadžić
Dr. Hatibović
Dr. Alagić
... ima li jos neki .... ?
Moze i neki komentar i o njima ???

Hvala unaprijed
Koliko sam cuo, a i procitao ovdje, gore su sljedeci dr. :
Dr. Zlatko Vuković
Dr. Edina Hadžić
Dr. Hatibović
Dr. Alagić
... ima li jos neki .... ?
Moze i neki komentar i o njima ???
Hvala unaprijed
-
bebeSa
#79 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Br. 1 Dr. Zlatko Vukovic 
-
Money Montana
#80 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Da, ali sam procitao kako ovdje na jednoj temi o korupciji, tako i na nekom drugom forumu da trazi sakom i kapom... 
Ali eto, nadam se da je makar dobar strucnjak...
-
bebeSa
#81 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Niti je kad sta trazio a niti je dobio od mene i meni bliskih! A u strucnost mu nemoj sumnjati!Money Montana wrote:Da, ali sam procitao kako ovdje na jednoj temi o korupciji, tako i na nekom drugom forumu da trazi sakom i kapom...
-
sane
#82 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Opca bolnica ili ORL Koševo,...uskoro treba da se operise dijete ?????
Unaprijed Hvala
Unaprijed Hvala
-
safran
#83 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Sane, ako nije kasno - mi smo u oktobru 2010. imali super iskustvo u OB sa dr. Lejlom Hadžibajrić. Od prvog kontakta do otpusta iz bolnice za manje od 12 dana. Djetetu bilo 5 godina i par mjeseci. Postoperativni tok tačno onako kako je dr. najavila. Do nje smo došli sretnom "greškom". Naša pedijatrica i ORL nam preporučile dr. Hrenovicu. Ja nazvala kabinet i pitala kad dr. Hrenovica radi, došli u navedenom terminu. Primila nas jako prijatna, otvorena i ljubazna doktorica, dala instrukcije za preoperativnu pripremu. Kad smo izašli pogledam uputnicu da privjerim instrukcije kad vidim pečat dr. Lejla Hadžibajrić (i Babić ili Babović). Uglavnom, od nas sve preporuke.
-
bumboo
#84 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Slazem se s prethodnim postom. Dr. Lejla Hadzibajric je predivna, mog sina je trebao operirati dr. Mandilovic ali smo, isfrustrirani dugotrajnim cekanjem pred njegovom ordinacijom, sasvim slucajno naletjeli na nju. Zacas smo sve dogovorili i brzo je dobio termin za operaciju. Bitno je samo da dijete nema nikakvu upalu i da su nalazi krvi i urina skroz ok. Uvjeti u Opcoj bolnici su extra, cisto je, osoblje je ljubazno, a sva djeca koja su operirana ujutro, popodne su se igrala u djecijoj igraonici na odjelu. Samo, pripazite na mogucnost krvarenja rane nekoliko dana poslije operacije. Mi smo se s tim suocili nakon 7 dana, hitno morali ponovo u bolnicu i ostali jos jednu noc. To je bilo zaista dramaticno, ne daj Boze nikome. Oni u bolnici tvrde da je ta komplikacija rijetka, a ja sam se licno uvjerila da je taj dan doslo jos 3 djece s istim problemom.
-
Voltriz
#85 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Da ne otvaram novu temu, posto mi je preporuceno da operisem krajnike, da li moze neko da preporuci privatnu kliniku gdje bih mogao to uraditi.
Koliko traje operacija uopste?
-
mudrac2
#86 Re: operacija krajnika ( tonzile)
mislim da je gežo izbor broj 1. Koliko sam čuo, operiše laserom, isti dan se ide kući, i ima neka kontrola. Cijena oko 600-700KM.Voltriz wrote:Da ne otvaram novu temu, posto mi je preporuceno da operisem krajnike, da li moze neko da preporuci privatnu kliniku gdje bih mogao to uraditi.
- Lalena
#87 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Prije dvije godine, intenzivno sam se raspitivala i savjetovala s raznoraznim dr. prije nego sto je moj sin operisao krajnike... Meni su mnogi rekli da je onaj klasicni nacin puno bolji od laserskog... Doduse, i ne sjecam se tacno detalja, ali kada sam saznala da dr. koji rade laserske operacije za svoju djecu biraju klasicni nacin, i ja sam odustala od lasera...
Inace, u bolnici se ionako lezi samo jedan dan, ako je sve ok...
A taj dan je bas tezak, i ne znam zasto bi nekome i bilo u interesu da ide odmah kuci? Ja sam se puno osjecala sigurnijom u bolnici, uz infuziju i analgetike...
Inace, u bolnici se ionako lezi samo jedan dan, ako je sve ok...
A taj dan je bas tezak, i ne znam zasto bi nekome i bilo u interesu da ide odmah kuci? Ja sam se puno osjecala sigurnijom u bolnici, uz infuziju i analgetike...
- JanuaryJones
#88 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Zanima me ima li roditelja čija su djeca operisala krajnike (specifično treći krajnik) prije navršene treće godine, indikcije, gdje, šta, kako, kod kojeg doktora, kako je prošlo?
-
BankMan
#89 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Da li je neko u posljednje vrijeme operisao krajnike (odrasla osoba - preko 30 godina) i gdje?
Doktori u Općoj Bolnici?
Iskustva?
Doktori u Općoj Bolnici?
Iskustva?
-
splinter
#90 Re: operacija krajnika ( tonzile)
DAvno nekad kod Geže, uglavnom bio sam odrasla osoba tadBankMan wrote:Da li je neko u posljednje vrijeme operisao krajnike (odrasla osoba - preko 30 godina) i gdje?
Doktori u Općoj Bolnici?
Iskustva?
-
eeeeeee
#91 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Imam ja ako ti nije kasno i ako nisi vec odradio...BankMan wrote:Da li je neko u posljednje vrijeme operisao krajnike (odrasla osoba - preko 30 godina) i gdje?
Doktori u Općoj Bolnici?
Iskustva?
Opća bolnica Dr. Lejla Hadzibajrić sve preporuke
Uglavnom pripremi se dobro operacija ko operacija je u totalnoj anesteziji.
Ali opravak je gadan i na to se pripremi.
Meni su bili najgori 2 i 3 dan bolovi ogromi stalno si pod voltarenom, ne možeš jesti ni supu kako treba.
Pa malo popusti i onda od 6-8 dana opet, ali kad to prođe onda si miran.
P.S. pridržavaj se što ti kažu i biće to u redu da je lako nije, ali prednosti poslije vađenja su ogrome. Do tada svakih 3 mjeseca bolestan upala grla, temperatura, danas da kucnem u drvo zdrav ko drijen. Meni je sve kretalo od grla, bojao sam se i najmanje prehlade nakon koje završim na postelji s upalom.
I svi oni koji razmišljaju ili im je rečeno da operišu bolje im je nek to urade odmah jer nisu ni svjesni kakav otrov drže u sebi, krajnici koji su zdravi su štitnik za organizam, ali kada nemaju više tu funkciju onda se okrenu protiv vas i izvor su za mnoge bolesti.
-
mnjonja
#92 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Molim vas da napisete sta se tacno smije jesti i piti poslije operacije sva tri krajnika.
Sin mi ide na operaciju, tri godine.
Sin mi ide na operaciju, tri godine.
-
MrsJ
#93 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Ima li neko iskustvo sa operacijom krajnika kod djeteta mladjeg od 3 godine? Kako je proslo? Sin mi mora na operaciju jer ne cuje na lijevo uho ali nema jos 3 godine. Naravno slusam doktore koji su mi preporucili operaciju sto prije bez obzira na dob, ali eto voljela bih cuti kako je proteklo sve od nekoga ko je tako malo dijete operisao.
- JanuaryJones
#94 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Operisali dijete sa 29 mjeseci jer nije čuo na oba uha i ponašao se autistično. Zbog krajnika propričao tek sa 3,5 godina uz redovnu terapiju. Operacija prošla dobro, malo nas je dijelilo od slušnog aparata.MrsJ wrote: ↑23/12/2019 22:01 Ima li neko iskustvo sa operacijom krajnika kod djeteta mladjeg od 3 godine? Kako je proslo? Sin mi mora na operaciju jer ne cuje na lijevo uho ali nema jos 3 godine. Naravno slusam doktore koji su mi preporucili operaciju sto prije bez obzira na dob, ali eto voljela bih cuti kako je proteklo sve od nekoga ko je tako malo dijete operisao.
-
MrsJ
#95 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Hvala puno na podijeljenom iskustvu. I mene je najviše strah gubitka sluha, jer je timpanometrija pokazala ravnu crtu na lijevom uhu. Mene samo brine što on nema još 3 godine, i da li je rizik veći ako je dijete manje.
- JanuaryJones
#96 Re: operacija krajnika ( tonzile)
Vidi, preporuke su da se djeca ispod 3, odnosno 4 godine ne operišu ali kad je hitno, mora se operisati da ne bi došlo do trajnog gubitka sluha. Moj sin je imao tu “provodnu nagluhost/povremenu gluhoću” na oba uha od 9. do 27. mjeseca života i zbog toga mu je stradao govor. Operisana sva tri krajnika i podrezana jezična resica sa 2,5 godine. Uskoro puni 6 godina, čuje, pjeva u horu i osim nekih sitnica, nema drugih problema.