Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bi ni ja da se priča o tome, i dalje sam u fazonu tekmu po tekmu. No generalno, ne mogu se oteti činjenici da sam u totalno opuštenom modu, valjda što bukvalno ove sezone ne obraćam ikakvu pažnju na konkurente, tabelu i sl. Mislim da sam tabelu svega 2-3x pogledao do sada.
Biće da me isisalo proljeće u tom smislu, ne može pod kožu više
Dakle momentalno je jos 51 bod obavezan za titulu, od 63 moguća.
Inače, nemam grč i nevjericu kao lani.
Da će Lester osvojiti 99 bodova, a ovakav siti 98, cisto sumnjam, a to su maksimumi koji su još mogući.
Pri tom Liverpul može lako prekucati rekordnih 100.
Mada postoji uvijek sansa da gripa povalja tim, ili ko zna sta pa da se izgubi brdo bodova u seriji.
Liverpool will appeal to the Premier League for the right to wear the FIFA world champions badge on their shirts in domestic matches. (@JamesPearceLFC)
Anfield officials believe having become world champions for the first time in club history, the achievement should be celebrated on Liverpool’s shirts no matter what competition they are competing in.
LFC will point to the fact that an English team lifting the trophy for only the second time since CWC revamp should be a source of great pride for Premier League. They will also highlight that Real were granted permission to wear the badge in La Liga games after 3 CWC triumphs
Liverpool will have to submit a separate formal application to the Football Association in order to have the FIFA emblem on their shirts for their third-round FA Cup match against Everton on January 5.
Under FIFA guidelines, LFC can wear it from the day they became champions to the day of the 2020 CWC final - next December
LFC earned £4m. in prize money from their victory but that figure will be greatly enhanced by the commercial benefits of winning the competition.
Liverpool became the first English club to ever win the Champions League, UEFA Super Cup and Club World Cup in the same calendar year, showcasing their remarkable resurgence under Klopp.
"Zašto bih želio 10 ferarija, 20 dijamantskih satova, 2 aviona? Šta će svi ti predmeti meni i svijetu? Bio sam gladan i morao sam da radim u poljima, preživio sam teška vremena, igrao fudbal u najgorim uslovima, nisam imao obrazovanje, ali danas zahvaljujući fudbalu, ja mogu da pomažem svom narodu.
Gradim škole, stadione, doniram odjeću, obuću, hranu za one izuzetno siromašne. Uz to dajem po 70 eura mjesečno svim ljudima koji žive u siromašnim djelovima Senegala što doprinosi ekonomiji.
Meni ne treba da imam luksuzne automobile, kuće, avione i putovanja širom svijeta. Ja više volim da pomažem drugima na osnovu onoga što mi je život pružio." - Sadio Mane
"Zašto bih želio 10 ferarija, 20 dijamantskih satova, 2 aviona? Šta će svi ti predmeti meni i svijetu? Bio sam gladan i morao sam da radim u poljima, preživio sam teška vremena, igrao fudbal u najgorim uslovima, nisam imao obrazovanje, ali danas zahvaljujući fudbalu, ja mogu da pomažem svom narodu.
Gradim škole, stadione, doniram odjeću, obuću, hranu za one izuzetno siromašne. Uz to dajem po 70 eura mjesečno svim ljudima koji žive u siromašnim djelovima Senegala što doprinosi ekonomiji.
Meni ne treba da imam luksuzne automobile, kuće, avione i putovanja širom svijeta. Ja više volim da pomažem drugima na osnovu onoga što mi je život pružio." - Sadio Mane
Djelimično tačno, ipak on uživa u luksuzu koji ide s fudbalskom slavom.
drug_profi wrote: ↑25/12/2019 13:07
Pa nije rekao da nema jedno auto i jednu vilu. Koliko ti treba vila i auta? To je ono sto je i Svabo govorio: nemores dvaput rucat.
Ima on više od jednog auta i ne živi baš toliko skromno. Dobro, malo to i novinari fabrikuju, pa ispadne ovako kako jeste.
drug_profi wrote: ↑25/12/2019 13:07
Pa nije rekao da nema jedno auto i jednu vilu. Koliko ti treba vila i auta? To je ono sto je i Svabo govorio: nemores dvaput rucat.
Ima on više od jednog auta i ne živi baš toliko skromno. Dobro, malo to i novinari fabrikuju, pa ispadne ovako kako jeste.
E jebiga sad. Imam i ja dva solidna auta. Jesu opeli doduse, ali ni ovo kod njeg nisu bentliji i ferariji. Zamisli sta bi mogao imati sa neto 200K funti mjesecno? Ono sto je u ovom intervjuu iz kojeg je citat rekao, to je da dobar dio svojih prihoda koristi za charity u svojoj maticnoj zemlji.
A realno ne mora. Pare je zaradio, nije ukrao i niko mu ne bi zamjerio da ih trosi ko Balotelli.
1. Sadio Mane- 42b
2. Roberto Firmino - 30b
3. Trent Alexander-Arnold - 21b
4. Virgil van Dijk - 18b
5. Fabinho / Mohamed Salah - 16b
6. Alex Oxlade-Chamberlain / Andy Robertson / Naby Keita - 13b
7. Gini Wijnaldum - 10b
8. Jordan Henderson - 9b
9. James Milner / Joel Matip / Divock Origi / Alisson Becker- 8b
10. Dejan Lovren - 7b
11. Harvey Elliott - 6b
12. Adrian - 5b
13. Ki - Jana Hoever / Joe Gomez - 2b
14. Adam Lallana / Curtis Jones / Herbie Kane - 1b
3. Joe Gomez - 5b
4. Trent Alexander-Arnold - 4b
5. Gini Wijnaldum / Jordan Henderson / Alex Oxlade-Chamberlain - 3b
6. Andy Robertson / Sadio Mane / Virgil van Dijk / Joe Gomez / Roberto Firmino / Alisson Becker - 2b
7. Adrian / Adam Lallana - 1b
drug_profi wrote: ↑25/12/2019 13:15
E jebiga sad. Imam i ja dva solidna auta. Jesu opeli doduse, ali ni ovo kod njeg nisu bentliji i ferariji. Zamisli sta bi mogao imati sa neto 200K funti mjesecno? Ono sto je u ovom intervjuu iz kojeg je citat rekao, to je da dobar dio svojih prihoda koristi za charity u svojoj maticnoj zemlji.
A realno ne mora. Pare je zaradio, nije ukrao i niko mu ne bi zamjerio da ih trosi ko Balotelli.
Ne znam jesam li dobro vidio, Audi, Porsche, Ferari i Range Rover.
To za charity je u onoj drugoj polovini, tj. vjerovatno istina.
Naravno, sve ok, samo kažem da se bezze pravi sirotinja od njega kad on to odavno više nije.
drug_profi wrote: ↑25/12/2019 13:15
Ne znam jesam li dobro vidio, Audi, Porsche, Ferari i Range Rover.
To za charity je u onoj drugoj polovini, tj. vjerovatno istina.
Naravno, sve ok, samo kažem da se bezze pravi sirotinja od njega kad on to odavno više nije.
Ma ferari, rover, audi... nije to poenta. Ali razumijemo se.
Pa niko nije ni rek'o da je sirotinja niti je on to izjavio, frajer je rek'o da dijeli. Niko nije lud da od plate, lupam sad, 200 hiljada funti mjesecno, podijeli njih 180. Nije idiot, ali i 10.000 da, a ne mora ni to, veliko je.
Zamisli kad bi svi bogatuni dijelili nekih 3-4% svojih godisnjih primanja...