Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#40876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

drugtito2011 wrote: 24/12/2019 00:49
Par postova iznad objašnjeno, ali evoda ti olakšam:

Drugi važan momenat, jeste slabljenje panbošnjačkih pseudoakademija i nvo sektora, čemu je SDA zajedno sa IZ revnosno pristupila i udarila na Zukorlića i njihovu kamarilu koja je u Dinotopiji vidjela pogodan humus za svoje jačanje i tihu infiltraciju društva. I zaista zahvaljujući prije svega dubokom promišljanju Željka Komšića, u KS je obezglavljen desni sektor. Koji se poput Hitlera u ime reforme pridružio nominalno lijevim partijama, koje će tek nakon određenog vremena spoznati kakvog su se zmijskog zagrljaja riješile.

Jest da je malo neugodno za čiatnje, i boli...
Šta je suština svega?

Obračun na bošnjačkoj desnici, između frakcija koje se bore za političko nasljeđe Alije Izetbegovića, u koje je uveden Komšić kao lijevo krilo Bakirove SDA!?
Last edited by Škobo Habu on 24/12/2019 11:01, edited 1 time in total.
drug_profi

#40877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Škobo Habu wrote: 24/12/2019 09:44
ultima_palabra wrote: 24/12/2019 02:39 Ako hoces sprijeciti prodor islamskog radikalizma, sta ces prvo uraditi? Pridruziti se Bakiru Izetbegovicu, sta drugo...
Ovo ti ozbiljno?
Ovo je ocigledno sarkazam.
drug_profi

#40878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

sinuhe wrote: 24/12/2019 09:18 Nigdje ne pise koliko godisnjih nacionalnih planova treba poslati. U slucaju BiH sa prvim ANP-om vjerovatno stize i pozivnica za pridruzivanje.
I Makedoncima su rekli 2008 da ce dobiti pozivnicu odmah nakon dogovora sa Grckom sto se i desilo. U medjuvremenu su i slali ANP ali reda radi.
I ovo je sarkazam ili je naivnost.
Škobo Habu

#40879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

drug_profi wrote: 24/12/2019 09:57
Škobo Habu wrote: 24/12/2019 09:44
ultima_palabra wrote: 24/12/2019 02:39 Ako hoces sprijeciti prodor islamskog radikalizma, sta ces prvo uraditi? Pridruziti se Bakiru Izetbegovicu, sta drugo...
Ovo ti ozbiljno?
Ovo je ocigledno sarkazam.
Nadam se da je.

Bakirov duhovni i politički uzor je Erdogan, a levati ovde mantraju o švedskom socijalnom sistemu.
drug_profi

#40880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

kad nisi siguran pogledas nick. A ultima ovo moze samo sarkasticno napisati.
kluz franjo

#40881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

asker wrote: 24/12/2019 00:43
512MB wrote: 24/12/2019 00:34 Đe je Franjo Kluz i pajde mu? Ko da hin je crna zemlja progutala :bih:
Do sutra u ovo doba:
- Nema nista od NATO puta
- Ovo u NSRS je samo nabacivanje loptice
- Dodik ih sve preveslao
- Covic dobija svoj IZ
- Budnjo, haloooo, Buuudnjo!!!
NeTko me je tražio?
:meza1:
sinuhe

#40882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

drug_profi wrote: 24/12/2019 09:57
sinuhe wrote: 24/12/2019 09:18 Nigdje ne pise koliko godisnjih nacionalnih planova treba poslati. U slucaju BiH sa prvim ANP-om vjerovatno stize i pozivnica za pridruzivanje.
I Makedoncima su rekli 2008 da ce dobiti pozivnicu odmah nakon dogovora sa Grckom sto se i desilo. U medjuvremenu su i slali ANP ali reda radi.
I ovo je sarkazam ili je naivnost.
Previse dugo traje ta NATO prica. Prosle godine bez nekog posebnog razloga NATO je zatrazio od BiH ANP. Nije u njihovom interesu da stvaraju politicke krize u BIH tako sto ce u zemlji dolaziti do svakakvih blokada zbog slanja godisnjeg plana.
kluz franjo

#40883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Naslušali smo se u zadnjih 10 dana nebuloza i "udarničkih parola" bez pokrića i argumenata, ali nijedno razumno objašnjenje.
kluz franjo wrote: 17/12/2019 13:00 Još jednom, postoji li ijedno suvislo objašnjenje ŽK/DF/GS/SPiD za vraćanje SDA na vlast u KS?
Ako postoji, da svi izvadimo zastave i da mašemo.
Šta znači parola: "DF vraća SDA u vladu KS zbog NATO integracija BiH".
Šta u stvari znači taj lažni izbor između "ViK-a" i "ANP-a"?
Ili je
a) Vlada KS je blokirala put BiH u NATO, pa je zato morala biti srušena
ili
b) SDA je blokirala put BiH u NATO dok ne dobije vlast u KS

Odgovor se nekako sam nameće.
ČINJENICA je da je DF podržala vijeće ministara na državnom nivou u kojoj polovina članova vlade (uključujući i ministricu iz SDA) i predsjedavajući tvrde da nema MAP-a.
Kamper

#40884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kamper »

kluz franjo wrote: 24/12/2019 10:47 Naslušali smo se u zadnjih 10 dana nebuloza i "udarničkih parola" bez pokrića i argumenata, ali nijedno razumno objašnjenje.
kluz franjo wrote: 17/12/2019 13:00 Još jednom, postoji li ijedno suvislo objašnjenje ŽK/DF/GS/SPiD za vraćanje SDA na vlast u KS?
Ili je
ili

ČINJENICA je da je DF podržala vijeće ministara na državnom nivou u kojoj polovina članova vlade (uključujući i ministricu iz SDA) i predsjedavajući tvrde da nema MAP-a.
Nesto slicno je sinoc tvrdio i onaj iz SDA u skupstini entiteta RS.
Better Man

#40885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

hrasno38 wrote: 23/12/2019 23:20
Better Man wrote: 23/12/2019 22:54
hrasno38 wrote: 23/12/2019 22:49

Nastavlja se NS RS-a nisi mi vise interesantan :lol: :lol:
Upravo zbog tebe i sličnih kao ti nam je država opljačkana i uništena i ljudi se iseljavaju i to ne samo ljudi koji ne mogu ovdje doći do posla i bbolje budućnosti, već situirani ljudi sa dobrim poslovima i velikim plaćama, jer ne žele da im djeca rastu u zemlji zatrovanoj nacionalizmom i gdje vladaju kriminalci i ratni profiteri i ne sposobni političari. i Samo gledaj Ns RS, mene te gluposti ne zanimaju.
Samo cu ti reci izmedju redova da sam bio borac A BiH od prvog dana, nekoliko puta sam ranjen i odrekao sam se svih privilegija koje je ta krv nudila.....ali apsolutno svih...sto je za tebe naucna fantastika!
I moj tata je bio i to prije i nego su počeli sukobi i nikakve privilegije nije uzeo, niti ga to više interesuje, niti se odaziva na bilo kakve skupove i obilježavanja. I uvijek je imao najgore mišljenje o SDA i ima jako loše mišljenje o Komšiću, jer s se pokazao kao licemjer, dvolična osoba i nesposoban. I uvijek je spreman da kritikuje i SDP i ostale za svaku lošu stvar. Ja lično nisam bio pripadnik, ali sam po pozivu išao na kopanje rovova.
_Reds_

#40886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _Reds_ »

Chmoljo wrote: 24/12/2019 09:36
_Reds_ wrote: 24/12/2019 08:46
Chmoljo wrote: 24/12/2019 08:28

Šta, bolan, pričaš?
To što čuješ, opdnosno vidiš, a praviš se da ne čuješ.
To kao ti nakon što sam napisao više postova, a ujvatio se nečega što nikad nisam napisao.

Stvarno bih volio da mi nađeš gdje sam to JA pisao. Evo molim te nađi mi.

Drugo, od svega što sam napisao, iznos je najmanje bitan, ali ti si se naravno uhvatio toga. Onako neselektivno, adhominemski, pa ako se šta zakači, zakači se. Milijarda je samo simbolika u ovoj priči, budući da se KO SDA slomio objašnjavajući zašto je bitno da tu milijardu oni troše.

Bitno je nešto napisati. Koga boli kurac ima li to ikakve veze sa temom ili trenutnom pričom.
Bio si aktivan na temi na kojoj sam ja pitao, hajde da vidimo da li smo tu milijardu osjetili. Da bi se javili ovi tvoji pametnjakovići sa pričom, kakva milijarda, to je cca 200 miliona.

Simoblika ili ne, upotreblja se kada treba u različite svrhe, kad kome i zašto zatreba, pa jedan dan je i više od milijarde, drugi je 200 miliona.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

_Reds_ wrote: 24/12/2019 11:09 Bio si aktivan na temi na kojoj sam ja pitao, hajde da vidimo da li smo tu milijardu osjetili. Da bi se javili ovi tvoji pametnjakovići sa pričom, kakva milijarda, to je cca 200 miliona.

Simoblika ili ne, upotreblja se kada treba u različite svrhe, kad kome i zašto zatreba, pa jedan dan je i više od milijarde, drugi je 200 miliona.
Dupli aršin im je srednje ime...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

_Reds_ wrote: 24/12/2019 11:09
Chmoljo wrote: 24/12/2019 09:36
_Reds_ wrote: 24/12/2019 08:46

To što čuješ, opdnosno vidiš, a praviš se da ne čuješ.
To kao ti nakon što sam napisao više postova, a ujvatio se nečega što nikad nisam napisao.

Stvarno bih volio da mi nađeš gdje sam to JA pisao. Evo molim te nađi mi.

Drugo, od svega što sam napisao, iznos je najmanje bitan, ali ti si se naravno uhvatio toga. Onako neselektivno, adhominemski, pa ako se šta zakači, zakači se. Milijarda je samo simbolika u ovoj priči, budući da se KO SDA slomio objašnjavajući zašto je bitno da tu milijardu oni troše.

Bitno je nešto napisati. Koga boli kurac ima li to ikakve veze sa temom ili trenutnom pričom.
Bio si aktivan na temi na kojoj sam ja pitao, hajde da vidimo da li smo tu milijardu osjetili. Da bi se javili ovi tvoji pametnjakovići sa pričom, kakva milijarda, to je cca 200 miliona.

Ah pa ja, bio sam aktivan i na forumu, pa bi me svakako trebao pitati i o kosmickom zracenju jer se negdje spominjalo. Nema veze sto ja ne napisah nista o tome, ali bio sam aktivan.

I ko je BOLAN moj? Ko su BOLAN moji?
KatarinaKosaca wrote: 24/12/2019 11:26

Dupli aršin im je srednje ime...
Rece katarina, koja ovdje nema problem obracanja grupi a ne pojedincu.

U istoj toj grupi smo onda ja, opetja33, 51 state, chellenger, kikibombona, sarajevoxxx...

Da...

No, jos uvijek niko nije ponudio validan razlog obaranja vlade, osim nekih dobacivanja do natoa i strasnih hiljada koje je dobio zukorlic... Jes da te pare moze zaraditi na kili kokaina, al hej... Otkad je logika bitna.

Bitno je spinovati, daviti sa glupostima, republika sarajevo, kmecanje, nato nato nato

Bilo bi lijepo vidjeti koliko je danasnjih zukorlicevih kriticara branilo Mufty dzipove u Srebrenici.
The 51st State

#40889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The 51st State »

jeli ovo na sceni neki pokusaj rehabilitacije i povratak imidza redova komsica? cinjenica je da je sa svojom nekonzistencijom upropastio ili otezao naredne 3 godinu u kantonu, a licilo je na solidan pocetak nekog sustinskog okrupnjivanja politika primjerenih nasem predpolitickom drustvu, sve ostalo je bezobrazan spin i totalna neodgovornost prema nasoj zajednickoj buducnosti.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#40890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

kluz franjo wrote: 24/12/2019 10:47 Naslušali smo se u zadnjih 10 dana nebuloza i "udarničkih parola" bez pokrića i argumenata, ali nijedno razumno objašnjenje.
Ili je
ili

do jučer si hejbet postova napisao tvrdeći da nije anp, da ne prejudicira članstvo, da sada ne parafraziram sve, jer nisam baš ni pratio, a danas okrećeš priču. ipak je nato, ali eto zašto se zbog toga rušila vlada ks. da se razumijemo, obojica smo se složili da onaj tekst koji je dostavljen skupštini rsa je katastrofa, a ispostavilo se nešto malo dopunjenije.

i smiješno bude kada čovjek sa strane gleda kako se netko pravi lud, a sigurno zna da je daleko od toga. možda je ministrica vanjskih poslova to izjavila kako bi pomogla dodiku da ga opozicija ne razvlači? kažem možda.

jer realno, na ovo što je potpisao, a potpisao je sve što nato traži i što kvinta traži, da je malo jača opozicija, on bi već bio politički mrtvac. tako da nije iznenađenje ako mu pomogne zaraćena strana.
Last edited by malakh on 24/12/2019 11:46, edited 1 time in total.
512MB

#40891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

dulekrele wrote: 24/12/2019 09:03
SimkeA wrote: 24/12/2019 06:57 Molim da nam neko objasni slijedeće:
- ANP je samo godisnji plan, usvaja se i salje svake godine, jel to istina?
- Ako je tako, zasto je nastao ovaj cirkus, zar SNSD sad kad je u VM elegantno blokirati slijedeci?
- Zar je sva ova frka bila oko godisnjeg plana za 2019 i to na izmaku te iste 2019, a vec za par dana pocinje prica o ANP 2020?
Pa kada ti NATO prihvati ANP onda ga neces opet slati svake godine. Jednom prihvacen i zavrseno je sa ANP-om. Ide sljedeca faza.
Potpuno netačno. ANP se šalje svake godine, i on se sastoji od seta reformi koje zemlja kandidat želi sprovesti.
video

#40892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

Tako je :thumbup:

Ovo je itekako jasno ovima sa istoka.

BiH od NATO-a pozvana u MAP krajem 2018.
BIH salje ANP/GPR krajem 2019. i samim tim se taj proces AKTIVIRAO tj. zazivio do kraja.
Sad je do NATO-a i njegove procjene je li BiH za NATO tj. takve stvari radi kroz ANP.
NATO moze ;-) po prijemu i ocitovanju ovog ANP/GPR donijeti odluku da je to dovoljno za clanstvo i UPUTITI pozivnicu.
Posto se u ovom ANP/GNP nigdje i ne spominje PC ;-) , odluka o konacnom pristupanju drzave BiH unutar same drzave ce se donositi na nivou BiH.

Ovo je gotovo :bih:
dulekrele

#40893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

512MB wrote: 24/12/2019 11:46
SimkeA wrote: 24/12/2019 06:57 Molim da nam neko objasni slijedeće:
- ANP je samo godisnji plan, usvaja se i salje svake godine, jel to istina?
- Ako je tako, zasto je nastao ovaj cirkus, zar SNSD sad kad je u VM elegantno blokirati slijedeci?
- Zar je sva ova frka bila oko godisnjeg plana za 2019 i to na izmaku te iste 2019, a vec za par dana pocinje prica o ANP 2020?
Pa kada ti NATO prihvati ANP onda ga neces opet slati svake godine. Jednom prihvacen i zavrseno je sa ANP-om. Ide sljedeca faza.
Potpuno netačno. ANP se šalje svake godine, i on se sastoji od seta reformi koje zemlja kandidat želi sprovesti.
I kada sprovede sve reforme jel jopet salje ANP. znaci po tebi se beskonacno puta salje ANP.
Styling

#40894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

dulekrele wrote: 24/12/2019 11:48
512MB wrote: 24/12/2019 11:46
I kada sprovede sve reforme jel jopet salje ANP. znaci po tebi se beskonacno puta salje ANP.
Pa ANP sluzi da bi se pratila dinamika reformi. Svake godine pises sta si napravio. Kada NATO procjeni da si napravio dovoljno, zovu te.
drug_profi

#40895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Salje se dok te ne prime.
Ulazak novih članica u NATO reguliran je na osnovu člana 10. Vašingtonskog ugovora iz 1994. godine. U skladu s ovim članom, Savez se od prvobitnih 12 proširio na današnjih 29 država članica. Na Samitu NATO-a, održanom u Vašingtonu 1999. godine, s ciljem pružanja pomoći zemljama koje žele postati članice Saveza zaključen je Akcioni plan za članstvo.

Akcioni plan za članstvo predstavlja program pomoći, praktične podrške i konsultacija, namijenjen pripremama zemalja za članstvo u NATO-u.

Akcioni plan prilagođava se potrebama dotične zemlje, ali učešće u njemu ne garantira zemlji da će na kraju i dobiti zeleno svjetlo za članstvo. Prema Akcionom planu za članstvo, zemlja koja želi postati članica priprema svoj Godišnji nacionalni program (ANP) koji predstavlja NATO-u.

Na kraju godišnjeg ciklusa ministri vanjskih poslova i odbrane prezentiraju rezultate reformskog programa i buduće aktivnosti pred Sjevernoatlantskim vijećem NATO-a, koje zatim procjenjuje pojedinačni napredak u pripremama za članstvo. Pripreme i reforme uključuju pet oblasti: političku i ekonomsku, odbrambenu i vojnu, finansijsku, sigurnosnu i pravna pitanja.

Put do članstva u NATO-u putem Akcinog plana za članstvo do sada su prošli Češka, Mađarska i Poljska koje su članicama NATO-a postale 1999. godine, zatim Bugarska, Estonija, Latvija, Litva, Rumunija i Slovenija koje su postale članice 2004. godine, Albanija i Hrvatska koje su članice Saveza postale 2009. godine, te Crna Gora koja je u NATO ušla 2017. godine.
Početkom decembra prošle godine, ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a na sastanku u Briselu, nakon devet godina čekanja, donijeli su odluku da se Bosni i Hercegovini odobri da podnese prvi Godišnji nacionalni program (ANP) iz Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP). Ovom odlukom NATO je odobrio aktivaciju MAP-a za našu zemlju.

Tri su uslova bila iz Talina 2010. godine, a BiH je ispunila dva, dok treći knjiženje vojne imovine je i dalje na čekanju, zbog opstrukcija iz entiteta Republika Srpska.

Godišnji nacionalni plan se NATO-u predaje svake godine.
Last edited by drug_profi on 24/12/2019 11:58, edited 2 times in total.
512MB

#40896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

dulekrele wrote: 24/12/2019 11:48 I kada sprovede sve reforme jel jopet salje ANP. znaci po tebi se beskonacno puta salje ANP.
Godišnji ANP se šalje onoliko dugo dok NATO ne odluči da je zemlja kandidat uspješno sprovela potrebne reforme da bi dostigla NATO standarde. Tad NATO šalje poziv za članstvo (invitation to join) a BiH onda mora sprovesti finalnu odluku (uglavnom državni referendum) da li želi taj poziv da prihvati.
Leverage

#40897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Kakav referendum, takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#40898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

I da bude referendum, ne bi se računao entitetski, nego na nivou cijele države... Kao što ne postoji nikakva "vojna neutralnost PC"
drug_profi

#40899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Leverage wrote: 24/12/2019 11:57 Kakav referendum, takvu odluku može donijeti samo Predsjedništvo.
A mozes li zamisliti okolnosti pod kojima bi se to moglo desiti?
I eventualne posljedice nekog srpskog "Sejde" ili preglasavanja.
NATO ovdje nema šanse dok se u RS ne relaksira ta ideja. Mora im postati makar svejedno.
Leverage

#40900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Kod nas referendum nije uveden u zakon kao obavezujuća kategorija po bilo kakvom odlučivanju, čak i da ga bude na bilo kojem nivou rezultati bi bili neobavezujući. Relevantne adrese za donošenje odluka su Predsjedništvo i oba doma PSBiH. Ako se tu ne potvrdi rezultat referenduma to je isto kao da ga nije ni bilo.
Post Reply