Recimo to kao, uticaja Srbije preko Zukorlića.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- drugtito2011
#40826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
istina je mnogo jednostavnija.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
recimo da je Komšić i imao izvjesne namjere.
ali je bio ucijenjen od strane SDA da neće kurcem mrdnuti ako ne dobiju svoju milijardicu. što nas dovodi do činjenice da je SDA skup ljudi koji su zbog određene cifre spremni fekalisati po svakom mezaru i masovnoj grobnici na koju se pozivaju dok ulaze u parlamente i javna preduzeća.
onda se također postavlja pitanje, što to Komšić nikada nije i evidentno nikada neće reći.
možda ipak nije TOLIKO hrabar?
- drugtito2011
#40828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego jeste li primijetili da se ćoro iz Srbije ne oglašava. Ponekad pudlice Dačić i Vulin izvale poneku glupost i to je sve. Čak se ni gay drugarica ne oglašava. Vrlo interesanto ćutanje.
- Chmoljo
#40829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja uistinu ne mogu vjerovati da si dovoljno inteligentan da ostaviš post na forumu i usto uspiješ uspješno citirati prethodnika, i istovremeno vjerovati u ovo što pišeš.drugtito2011 wrote: ↑24/12/2019 00:53Recimo to kao, uticaja Srbije preko Zukorlića.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Srbije + radikalnog islama+ kvaziexperata sa nepostojećih univerziteta, ukratko neprijateljstva i primitivizma. 2 u 1. Mada, niti će Zukorlić odustati od BIH, niti će Bakšiš efendija odustati od duhovnog mecene...
- drugtito2011
#40831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda ima dobre savjetnike, koji koriste demokratske metode, za ostvarivanje ciljeva, pa nema potrebe da se previše kuraži.Chmoljo wrote: ↑24/12/2019 00:55istina je mnogo jednostavnija.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
ali je bio ucijenjen od strane SDA da neće kurcem mrdnuti ako ne dobiju svoju milijardicu. što nas dovodi do činjenice da je SDA skup ljudi koji su zbog određene cifre spremni fekalisati po svakom mezaru i masovnoj grobnici na koju se pozivaju dok ulaze u parlamente i javna preduzeća.
onda se također postavlja pitanje, što to Komšić nikada nije i evidentno nikada neće reći.
- Leverage
#40832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vrlo optimistično od tebe da očekuješ da ovo shvate oni kojima je upućeno.Chmoljo wrote: ↑24/12/2019 00:55istina je mnogo jednostavnija.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
- KatarinaKosaca
#40833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo toChmoljo wrote: ↑24/12/2019 00:55
istina je mnogo jednostavnija.
Možda nije momenat baš sad... vrijeme će pokazati...
SAd za sad, da . Žrtvovao je milijardu Kantona u korist Nato puta države.. Kome je država od Čaršije do Bosnala, može mu zamjeriti. A na građanima j ei na izborima da milijardu vrate FRG.. as simple as that
- Chmoljo
#40834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ali hajmo rezime,
Vlada KS je pala zbog para koje su otišle Zukorliću.
Vlada KS je sve odluke donosila jednoglasno uključujući DFov kadar.
DF se nalazi u neformalnoj koaliciji sa SDA od maja, dok Bakir tvrdi da su kontakti počeli odmah iza izbora.
pare Zukorliću idu nekad ove jeseni.
hm, sad, mene buni, ako nisam šta pobrkao, da mi neko objasni, i je li se šta mijenjalo:
DA LI SEPTEMBAR DOĐE PRIJE MAJA? ILI PROŠLA GODINE IDE POSLIJE SADAŠNJE?! MOLIM VAS, RECITE MI, DA MI DIJETE U ŠKOLU NA VRIJEME KRENE. MNOGO SAM ZBUNJEN.
hvala.
Vlada KS je pala zbog para koje su otišle Zukorliću.
Vlada KS je sve odluke donosila jednoglasno uključujući DFov kadar.
DF se nalazi u neformalnoj koaliciji sa SDA od maja, dok Bakir tvrdi da su kontakti počeli odmah iza izbora.
pare Zukorliću idu nekad ove jeseni.
hm, sad, mene buni, ako nisam šta pobrkao, da mi neko objasni, i je li se šta mijenjalo:
DA LI SEPTEMBAR DOĐE PRIJE MAJA? ILI PROŠLA GODINE IDE POSLIJE SADAŠNJE?! MOLIM VAS, RECITE MI, DA MI DIJETE U ŠKOLU NA VRIJEME KRENE. MNOGO SAM ZBUNJEN.
hvala.
- KatarinaKosaca
#40835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očito si jako zbunjen. Vlada KS nije pala i ne zna se hoće li..
- Chmoljo
#40836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sada sam prvi put zaguglao oko tih sredstava i vidio da je riječ o 60.000 KM.drugtito2011 wrote: ↑24/12/2019 00:58
Možda ima dobre savjetnike, koji koriste demokratske metode, za ostvarivanje ciljeva, pa nema potrebe da se previše kuraži.
mislim stvarno, je li vi mene zajebavate?
danas za ove pare stan od 45 kvadrata ne možeš kupiti na alipašinom polju. NA ALIPAŠINOM!!! POLJU!!! to su te pare zbog kojih je pala vlada. mislim stvarno ljudi, sve ok, branite nekoga nešto, ali nemojta bolan vrijeđati inteligenciju ljudi.
ako se sda piša po grobovima palih, nemojte ni vi po nama živima.
- Chmoljo
#40837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
shvataju oni. samo se pravi ludi. zato se i ja glupiram.Leverage wrote: ↑24/12/2019 01:00Vrlo optimistično od tebe da očekuješ da ovo shvate oni kojima je upućeno.Chmoljo wrote: ↑24/12/2019 00:55istina je mnogo jednostavnija.tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 00:52 Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?![]()
- tvojkomsija
#40838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA se sama zapetljala u svojim lazima, ni oni vise ne znaju sta je istina. Mnogo je sukoba tu unutar stranke za koji mi ne znamo. Velik je apetit svima njima.
A nelogicno mi je da su botovi napadali NS i SDP da su "nevjernici", komunisti, onda Konakovica da je lazni hadzija, pa Muftiju da je radikal.
Je li se to konacno dokazalo da ti napadi nemaju veze s vjerom, jer je njima SDA=musliman ?
btw. ne pratim Zukorlicevu partiju i njihovu politiku, ali sam siguran da bi takva licnost i govornik mnogo poboljsao bosnjacku politiku i odnos sa susjednim zemljama.
Pogledajte duel na youtubu Zukorlic vs Aleksandar Rakovic i recite mi koji bi bh. politicar na ovakav nacin bio spreman branit interese Bosnjaka, Bosanski jezik, i samu drzavu?
A nelogicno mi je da su botovi napadali NS i SDP da su "nevjernici", komunisti, onda Konakovica da je lazni hadzija, pa Muftiju da je radikal.
Je li se to konacno dokazalo da ti napadi nemaju veze s vjerom, jer je njima SDA=musliman ?
btw. ne pratim Zukorlicevu partiju i njihovu politiku, ali sam siguran da bi takva licnost i govornik mnogo poboljsao bosnjacku politiku i odnos sa susjednim zemljama.
Pogledajte duel na youtubu Zukorlic vs Aleksandar Rakovic i recite mi koji bi bh. politicar na ovakav nacin bio spreman branit interese Bosnjaka, Bosanski jezik, i samu drzavu?
- Chmoljo
#40839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije ni bitno.KatarinaKosaca wrote: ↑24/12/2019 01:05 Očito si jako zbunjen. Vlada KS nije pala i ne zna se hoće li..
mislim jeste, bitno je za nas ostale. ali za temu, odnosno Željka Komšića tj DF nije bitno, jer je on svoje rekao.
a možda on ovo ne radi prvi put. samo je sada ogoljeno do koske. prije nije bilo riječ o NATO putu. ali je uvijek tu negdje bio SDA put. tu se uvijek sklanjao.KatarinaKosaca wrote: ↑24/12/2019 01:01Možda nije momenat baš sad... vrijeme će pokazati...
SAd za sad, da . Žrtvovao je milijardu Kantona u korist Nato puta države.. Kome je država od Čaršije do Bosnala, može mu zamjeriti. A na građanima j ei na izborima da milijardu vrate FRG.. as simple as that
- KatarinaKosaca
#40840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očito da ne pratiš..tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 01:09
To što je netko inteligentan , ne znači i da nije krimogen. Jeste, inteligentan je, i??? Taj strani državljanin radikalnih ideja i pogleda, nesekularnog načina života bio bi poguban za Bošnjake u BIH, kao i imidž cijele zemlje u međiunarodnoj konstalaciji.
- bingov buraz
#40841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čekaj čekaj vi fakat mislite da je Komšić zaslužan za nastavak NATO puta
Pa Dodik je sa pozivom kozacima uradio pola posla.
Napisao sam već i da nam tri najveća četnika sjede u predsjedništvu ako nas NATO hoće NATO će biti.
Pa Dodik je sa pozivom kozacima uradio pola posla.
Napisao sam već i da nam tri najveća četnika sjede u predsjedništvu ako nas NATO hoće NATO će biti.
- Chmoljo
#40842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kad sad kupi stan na Alipašinom od 45 kvadrata, tek ćemo da najebemo.KatarinaKosaca wrote: ↑24/12/2019 01:13Očito da ne pratiš..tvojkomsija wrote: ↑24/12/2019 01:09
To što je netko inteligentan , ne znači i da nije krimogen. Jeste, inteligentan je, i??? Taj strani državljanin radikalnih ideja i pogleda, nesekularnog načina života bio bi poguban za Bošnjake u BIH, kao i imidž cijele zemlje u međiunarodnoj konstalaciji.
- tvojkomsija
#40843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci SDA ne podrzava Zukorlica, ne zato sto nije dio partije, vec zbog njegovih vjerskih ubjedjenja?
To mi je tesko povjerovati, ali eto..
To mi je tesko povjerovati, ali eto..
-
Nivelacija
#40844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dajte ljudi oslobodite teme na svakoj ista prica, imate temu Vlada KS i pisite o Sarajevu. Ima nas koje ne zanima ta vlada ni ko koga rusi. Bio bi najsretniji da se sruse kantoni i da se ukine lopovski koeficijent 2 ali to su puste zelje dok je ovakve politicke bosnjacke elite koja raseli Bosnu i Bosnjake van Sarajeva gore nego rat.
- Kamper
#40845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Necemo, zato je NATO tu. Bas si zbunjen, sta ti je?Chmoljo wrote:kad sad kupi stan na Alipašinom od 45 kvadrata, tek ćemo da najebemo.
I dijete odmah upisi u skolu prosle godine. Logicno...
-
asker
#40846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikad u zivotu, ni tebi ni bilo kome. Toliko godina sam na forumu.
Evo probat cu.
Politika je kurva, ubila je bomba.............znas kako Dubioza kaze.
Zasto bi ga SDA primila u koaliciju bez ispostavljanja racuna za KS? Iz njihove tacke gledista, zasto?
Onda dalje, zasto bi DF cuvao i branio koaliciju u KS kad se njemu i stranci od pocetka sprema svilen gajtan. I prije izbora se DFovo nije zarezivalo ni 1%. Vratimo se na datume od uspostavljanja sestorke, ili cak prije izbora, ovdje na forumu Zeljko i DF je smatran nuznim zlom. Zalopojke o njegovom izboru a ne Falatara (valjda, hebem li ga odbijam da vjerujem da se za Covica navijalo mada ima i takvih slucajeva), opet kazem ovdje na forumu.
Ruzno pace, nije prihvacen DF od pocetka kao jednak. Nego eto trebas nam za sad al te ocima nemozemo.
Smjena vlade KS (ako do nje dodje) nije neka pljacka, nije pobijanje volje biraca. Molim te ne pitaj da ovo razlazem jer cu zazelenit vise od Bakira.
Rezultate rada sestorke koje vi gradjani Sarajeva vidite, a da vam povjerujemo u svaku rijec i slovo, ostatak drzave zaista ne zanimaju toliko, Oprosti, tako je. Sta tebe boli briga za moje Zivinice, a ovdje nam je nacelnik SDP 19 poslijeratnih godina. Ako bilo sta mi ostali vidimo od Sarajlija na forumu je podsmijeh, gledanje s visine, nazivanje raznim pogrdnim nazivima.
I onda nesto opipljivo, NATO integracije. Pa vagamo, trolejbus i Budnjo ili NATO put?
Znam da zvuci supacki ali da se ne lazemo.
Predstavljate sestorku kao tek rodjenu nevinu mladu, u bijelom, a ono pola ili vise ofucane i odbacene SDA drolje, ovako ili onako.
Da je DF doveo nekog svjetskog politickog stratega u stranku da napravi dubinsku analizu, taj bi covjek zakljucio da biti jedan od 6 u KS ne vuce na dobro za sljedece izbore. Bar 3 stranke su jace, ljudi energicniji, namazaniji, vode glavnu rijec. U kampanji se nemogu svi hvaliti odradjenim u KS. Tu bi Dino kajmak pokupio i NS vjerovatno.
Ovako, odjeknut ce ovo oko NATOa, a bit ce tu jos stvari u narednom periodu. Gledajuci sta je bolje za DF, definitivno ulazak u vlast na svim nivoima. Kraj price.
- KatarinaKosaca
#40847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suština...Predstavljate sestorku kao tek rodjenu nevinu mladu, u bijelom, a ono pola ili vise ofucane i odbacene SDA drolje, ovako ili onako.
Ali, tolika histerija oko šestorke, pada vlade koja nije pala, proklinjanja Komšićevog djeteta, takav i toliki primitivizam u vrijeđanju svakog ko misli drugačije, nije , bar na ovom forumu, napravio nikakvu promidžbu šestorki. Mene kad pitaju da li da ostane vlada, da, nije toliko idealna koliko se predstavlja, ali jeste pomak u odnosu na predhodne. Ali, poslije tako agresivnog , primitivnog, nedemokratskog, netolerantnog nastupa zastupnika (pa čak i onih do sada umjerenih forumaša) u zastupanju vlade, hvalisanja Zukorlića, spinovanja, ukratko ludila i histerije, tačno mi se zgadi više i šestorka i vlada. Pa nije sveta krava, do sada su se izglasavale i preglasavale, padale i postalvjale. I kao Sarajka, naravno da dajem prednost državi ispred Kantona..
- Chmoljo
#40848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
recimo, zbog onoga na čemu im je zasnovan cijeli brend, patriotizmu? da, znam, i meni se kaki dok ovo govorim, ali kako je moguće zaokružiti stranku koja NATO put ucjenjuje vlašću na lokalnom nivou iz apsolutno materijalnih razloga i smatrati se patriotom?
više niko i ne krije da SDA uslovljava podršku. i o čemu onda više da pričamo kada se spomene SDA i o čemu da pričamo o onima koji je i dalje zaokružuju a vele da im je bitna Bosna i Hercegovina, odnosno prešućuju da im je od države bitnije radno mjesto, sinekura i nerušenje kuće na klizištu?
počinješ priču sa politika je kurva, a sada pričaš bajke o ružnom pačetu i osjećajima povrijeđenosti. ne ide.Onda dalje, zasto bi DF cuvao i branio koaliciju u KS kad se njemu i stranci od pocetka sprema svilen gajtan. I prije izbora se DFovo nije zarezivalo ni 1%. Vratimo se na datume od uspostavljanja sestorke, ili cak prije izbora, ovdje na forumu Zeljko i DF je smatran nuznim zlom. Zalopojke o njegovom izboru a ne Falatara (valjda, hebem li ga odbijam da vjerujem da se za Covica navijalo mada ima i takvih slucajeva), opet kazem ovdje na forumu.
Ruzno pace, nije prihvacen DF od pocetka kao jednak. Nego eto trebas nam za sad al te ocima nemozemo.
ako si glasove dobio na obećanju da nećeš nešto uraditi, a to ipak uradiš, naravno da jeste pobijanje volje birača.Smjena vlade KS (ako do nje dodje) nije neka pljacka, nije pobijanje volje biraca. Molim te ne pitaj da ovo razlazem jer cu zazelenit vise od Bakira.
ni mene ne interesuje šta se dešava u Živinicama. eto, sretan?Rezultate rada sestorke koje vi gradjani Sarajeva vidite, a da vam povjerujemo u svaku rijec i slovo, ostatak drzave zaista ne zanimaju toliko, Oprosti, tako je. Sta tebe boli briga za moje Zivinice, a ovdje nam je nacelnik SDP 19 poslijeratnih godina. Ako bilo sta mi ostali vidimo od Sarajlija na forumu je podsmijeh, gledanje s visine, nazivanje raznim pogrdnim nazivima.
zašto se uopšte vaga između trolejbusa i NATO puta? zar ne vidiš da u tome i jeste problem? zar je moguće da se ne vidi koliko je ta dilema bezobrazna i vještačka? je li stvarno toliko teško razumjeti tako jednostavnu stvar, a to je da je prije Peđa Kojović za EU i NATO nego Asim Sarajlić, iz sasvim prostog razloga što ulazak u te integracije znači uvođenje nekog reda u društvo. a ne u situaciju da se opstojnost države ucjenjuje kantonalnom milijardom.I onda nesto opipljivo, NATO integracije. Pa vagamo, trolejbus i Budnjo ili NATO put?
Znam da zvuci supacki ali da se ne lazemo.
Predstavljate sestorku kao tek rodjenu nevinu mladu, u bijelom, a ono pola ili vise ofucane i odbacene SDA drolje, ovako ili onako.
je li stvarno moguće da je to teško razumjeti?
dakle, ti ciljevi i namjere i nisu baš nešto plemeniti? samo još da se odlučiš, je li politika kurva, realitet, naturalizam Emila Zole ili ružno pače i bajke braće Grim.Da je DF doveo nekog svjetskog politickog stratega u stranku da napravi dubinsku analizu, taj bi covjek zakljucio da biti jedan od 6 u KS ne vuce na dobro za sljedece izbore. Bar 3 stranke su jace, ljudi energicniji, namazaniji, vode glavnu rijec. U kampanji se nemogu svi hvaliti odradjenim u KS. Tu bi Dino kajmak pokupio i NS vjerovatno.
Ovako, odjeknut ce ovo oko NATOa, a bit ce tu jos stvari u narednom periodu. Gledajuci sta je bolje za DF, definitivno ulazak u vlast na svim nivoima. Kraj price.
u konačnici, ostaje činjenica DF još nikada nije ponudio validan razlog za obaranje kantonalne vlade. odnosno razlog koji bi bio principijelan. a ako nisi principijelan onda si nešto drugo. e kada te neko i nazove tako drugačije, ne znam šta se ima iko buniti.
ostaje i činjenica, valjda više i budalama jasna, da je za SDA draže imati ruku na kantonalnoj milijardi, nego ruku u NATOu.
ostaje i činjenica da svako ko opravdava ovo iznad, da se treba pogledati u ogledalo i prestati lagati sebe da voli Bosnu i Hercegovinu.
- Chmoljo
#40849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije.KatarinaKosaca wrote: ↑24/12/2019 01:29Suština...Predstavljate sestorku kao tek rodjenu nevinu mladu, u bijelom, a ono pola ili vise ofucane i odbacene SDA drolje, ovako ili onako.
Ali, tolika histerija oko šestorke, pada vlade koja nije pala, proklinjanja Komšićevog djeteta, takav i toliki primitivizam u vrijeđanju svakog ko misli drugačije, nije , bar na ovom forumu, napravio nikakvu promidžbu šestorki. Mene kad pitaju da li da ostane vlada, da, nije toliko idealna koliko se predstavlja, ali jeste pomak u odnosu na predhodne. Ali, poslije tako agresivnog , primitivnog, nedemokratskog, netolerantnog nastupa zastupnika (pa čak i onih do sada umjerenih forumaša) u zastupanju vlade, hvalisanja Zukorlića, spinovanja, ukratko ludila i histerije, tačno mi se zgadi više i šestorka i vlada. Pa nije sveta krava, do sada su se izglasavale i preglasavale, padale i postalvjale. I kao Sarajka, naravno da dajem prednost državi ispred Kantona..
suština je milijarda.
- madner
#40850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva milijarda, puno je veca cifra sa svim dodatnim firmama.
Tacno je da je DF za SDA samo potreban zbog KSa, ali nikako da prihvate ovo da su mjenjali NATO put za KS.
Tacno je da je DF za SDA samo potreban zbog KSa, ali nikako da prihvate ovo da su mjenjali NATO put za KS.