Samo cu ti reci izmedju redova da sam bio borac A BiH od prvog dana, nekoliko puta sam ranjen i odrekao sam se svih privilegija koje je ta krv nudila.....ali apsolutno svih...sto je za tebe naucna fantastika!Better Man wrote: ↑23/12/2019 22:54Upravo zbog tebe i sličnih kao ti nam je država opljačkana i uništena i ljudi se iseljavaju i to ne samo ljudi koji ne mogu ovdje doći do posla i bbolje budućnosti, već situirani ljudi sa dobrim poslovima i velikim plaćama, jer ne žele da im djeca rastu u zemlji zatrovanoj nacionalizmom i gdje vladaju kriminalci i ratni profiteri i ne sposobni političari. i Samo gledaj Ns RS, mene te gluposti ne zanimaju.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 22:49Nastavlja se NS RS-a nisi mi vise interesantanBetter Man wrote: ↑23/12/2019 22:47 I objasni nam Kako bi se to formiralo Vijeće ministar bez SNSD-a, ako znamo da takvo VM ništa ne bi moglo uraditi, jer većinu u Domu naroda ima SNSD sa 4 poslanika.![]()
![]()
Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- drugtito2011
#40802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pravi KAOS skupstini RS, a nije potpisan ANP kako tvrdi FGR. Sta bi tek bilo da je potpisan ANP?
- _Reds_
#40803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako ti se da samo. Slijepi SDP-ov bot.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 23:20Samo cu ti reci izmedju redova da sam bio borac A BiH od prvog dana, nekoliko puta sam ranjen i odrekao sam se svih privilegija koje je ta krv nudila.....ali apsolutno svih...sto je za tebe naucna fantastika!Better Man wrote: ↑23/12/2019 22:54Upravo zbog tebe i sličnih kao ti nam je država opljačkana i uništena i ljudi se iseljavaju i to ne samo ljudi koji ne mogu ovdje doći do posla i bbolje budućnosti, već situirani ljudi sa dobrim poslovima i velikim plaćama, jer ne žele da im djeca rastu u zemlji zatrovanoj nacionalizmom i gdje vladaju kriminalci i ratni profiteri i ne sposobni političari. i Samo gledaj Ns RS, mene te gluposti ne zanimaju.
Nije im problem sto su godinama krcmili drzavnu imovinu, odnosno drzavnu zgradu upisali kao svoju, pa je onda izdavali toj istoj drzavi za dobre pare.
Nas narod kaze, da nije vazno sta ti neko kaze, nego ko ti kaze.
- madner
#40804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve su to gluposti, zgrada je napravljena od clanarina a ne od drzavnih para. I onda hoce da kritikuju nesto i nekog.
-
Akibh
#40805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
+ Ljudi voze lijevom trakom autoputaBetter Man wrote: ↑23/12/2019 22:54Upravo zbog tebe i sličnih kao ti nam je država opljačkana i uništena i ljudi se iseljavaju i to ne samo ljudi koji ne mogu ovdje doći do posla i bbolje budućnosti, već situirani ljudi sa dobrim poslovima i velikim plaćama, jer ne žele da im djeca rastu u zemlji zatrovanoj nacionalizmom i gdje vladaju kriminalci i ratni profiteri i ne sposobni političari. i Samo gledaj Ns RS, mene te gluposti ne zanimaju.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 22:49Nastavlja se NS RS-a nisi mi vise interesantanBetter Man wrote: ↑23/12/2019 22:47 I objasni nam Kako bi se to formiralo Vijeće ministar bez SNSD-a, ako znamo da takvo VM ništa ne bi moglo uraditi, jer većinu u Domu naroda ima SNSD sa 4 poslanika.![]()
![]()
+ Staju u zabranu da kupe ulozak od hemijske
Izvini, morao sam
-
Akibh
#40806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svaka cast majstoreMuaDib wrote: ↑23/12/2019 21:58 Razočarenje DF je samo dobar medijski spin, jer je DF pokazala da je CAR GO. Najveća vrijednost DF je spremnost da pregrmiti forntalni napad u KS, kako bi zaustavila mnogo dublje retrogradne procese, koji prevazilaze granice kantona. Šestorka je sama sebe urušila jer su glavni akteri dopustili da njom vlada Dinotopija, a ne realna politička moć i uvažavanje drugog i drugačijeg mišljenja. Zaista čudi me sljepoća ovih koji nisu vidjeli pogubnost predstave Dino veliki, Dino mali. I zaista CAR je GO, jer kada se zagrebe ispod površine mjera šestorke i vidi nezajažljiva pohlepa i pokušaj da se preko noći i preko koljena ovlada institcijama, iz kojih će nazovi reformske stranke generirati svoje širenje egistencijalnim ucjenama poput SDA . Ali to neće ni reči predvodnici tih procesa prvenstveno SDP i NIP, kao i djelovi NS. Ali da se vratimo na više nivoe.
Po nadobudnim ljevičarima DF je trebao ostati po strani u hladovini opozicije i dopustiti da SDA na mala vrata popusti zahtjevima HDZ, pod plaštom medijacije EPP. No, DF je napravi ono što ljevica nije u stanju 30 godina napraviti u BiH, da se aktivno uključi u političke procese i ako ne brana, bude smetnja isključivo nacionalnim politikama. A ne ko 1991 i 1992 da širi priče vidi oni ne valjaju, oni su fašisti i opozicionim mitinzima potkrati krila i stoički se drži po strani, dok Evropa imala za stolom ima isključivo tri nacionalna tabora. Ta notornanesposobnost da preuzme poluge vlasti nastavila se i nakon rata te 2000 i 2010 godine. I ponovo pokazuje da nije kadra preuzeti odgovornost i reči jasno svijetu, sačekajte malo ljudi nismo svi za torove. Umjesto toga crvena polovina BH bloka je proračunato igrala na Komšićev neprobojan stav da neće dopustiti uvlačenje BiH u dublju etnokratsku močvaru. I nakon objavljivanja dogovora na višim nivoima prvo je upucala BH blok, a pad vlade KS pretvorila u provorazredni politički skandal. Ono što mogu reči lako je napraviti ideološki jarak i reagovati na eho sa suprotne strane pto rade SDP i NS sa SDA. Ali zaista je teško je ući u maglovite doline sa dubokim uvjerenjem da iza magle postoji cilj, zbog kog vrijedi ići naprijed.
Ono što je promaklo u ovom zadnjem činu konsolidacije vlasti u BiH, jeste uspjeh koji se zove znatno šire približavanje NATO-u. Ulazak u NATO je strateški interes BiH i glavni preduslov za trajni mir. A valjda ne trebam objašnjavat šta trajni mir znači za BiH i njenje etnonacionalističke političke filozofije.
Drugi važan momenat, jeste slabljenje panbošnjačkih pseudoakademija i nvo sektora, čemu je SDA zajedno sa IZ revnosno pristupila i udarila na Zukorlića i njihovu kamarilu koja je u Dinotopiji vidjela pogodan humus za svoje jačanje i tihu infiltraciju društva. I zaista zahvaljujući prije svega dubokom promišljanju Željka Komšića, u KS je obezglavljen desni sektor. Koji se poput Hitlera u ime reforme pridružio nominalno lijevim partijama, koje će tek nakon određenog vremena spoznati kakvog su se zmijskog zagrljaja riješile.
Treći momenat je izborni zakon, kojim se rješava ustavna kriza u zemlji i određuje koji će princip prevagnuti onaj koji poštuje evropske protokole o ljudskim pravima ili logiku legitimnog i strogo konzerviranog predstavljanja. Ta borba DF i predsjedniku Komšiću tek slijedi, i pobjednik te borbe će trasirati budućnost oove zemlje. Jer samo se normalnim izborni zakonom može izbiti argument tzv. nelegitimnog, nepotpunog ili faličnog zastupanja svih u ovoj zemlji, mogu se napraviti institucije koje će funkcionirati po državnom pravu.
Ako bez ikakvih primjesa postavimo stvari na slijedeći način:
- da ulazak u NATO argumente o latentnom ili nekom novom oružanom konfliktu trajno čini besmislenim;
- da slabljenje panbošnjačkoh promišljanja, obrnuto vodi jačanju bosanskohercegovačkih integrativnih snaga;
- da slabljenje etničkog predstavljanja, jača argumente da institucije štite građanina, a ne stranke i karteli;
Samo tada možemo očekivati jačanje ljevice i promjenu političke paradigme na cijelom prostoru BiH.
Sve ostalo su ublehe i neodgovorne politike koje se kriju iza slabosti našeg društveno-političkog sistema, ustava i adminsitrativnog uređenja, koje ljevičari samo mogu pobjediti na kondiciju, a ne na čekanje.
- _Reds_
-
Akibh
#40808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
otrese ih Zeljko ko slinu, svaka cast za ovo.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 22:43 Tako se to radi kad se bori za drzavu i ispuni ono sto se obeca![]()
![]()
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=363346
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa pobise se u NS RS-a sta im covjek uradi....kaze onaj jedan samo sto ne zaplaka "Komsic nam ubacio kost a mi glodjemo li glodjemo a njegov covjek u Briselu predaje papir"Akibh wrote: ↑24/12/2019 00:02otrese ih Zeljko ko slinu, svaka cast za ovo.hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 22:43 Tako se to radi kad se bori za drzavu i ispuni ono sto se obeca![]()
![]()
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=363346
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#40810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ti shvataš da veći broj rečenica ne pretvara laž u istinu, insinuaciju u činjenicu?MuaDib wrote: ↑23/12/2019 21:58 Razočarenje DF je samo dobar medijski spin, jer je DF pokazala da je CAR GO. Najveća vrijednost DF je spremnost da pregrmiti forntalni napad u KS, kako bi zaustavila mnogo dublje retrogradne procese, koji prevazilaze granice kantona. Šestorka je sama sebe urušila jer su glavni akteri dopustili da njom vlada Dinotopija, a ne realna politička moć i uvažavanje drugog i drugačijeg mišljenja. Zaista čudi me sljepoća ovih koji nisu vidjeli pogubnost predstave Dino veliki, Dino mali. I zaista CAR je GO, jer kada se zagrebe ispod površine mjera šestorke i vidi nezajažljiva pohlepa i pokušaj da se preko noći i preko koljena ovlada institcijama, iz kojih će nazovi reformske stranke generirati svoje širenje egistencijalnim ucjenama poput SDA . Ali to neće ni reči predvodnici tih procesa prvenstveno SDP i NIP, kao i djelovi NS. Ali da se vratimo na više nivoe.
Po nadobudnim ljevičarima DF je trebao ostati po strani u hladovini opozicije i dopustiti da SDA na mala vrata popusti zahtjevima HDZ, pod plaštom medijacije EPP. No, DF je napravi ono što ljevica nije u stanju 30 godina napraviti u BiH, da se aktivno uključi u političke procese i ako ne brana, bude smetnja isključivo nacionalnim politikama. A ne ko 1991 i 1992 da širi priče vidi oni ne valjaju, oni su fašisti i opozicionim mitinzima potkrati krila i stoički se drži po strani, dok Evropa imala za stolom ima isključivo tri nacionalna tabora. Ta notornanesposobnost da preuzme poluge vlasti nastavila se i nakon rata te 2000 i 2010 godine. I ponovo pokazuje da nije kadra preuzeti odgovornost i reči jasno svijetu, sačekajte malo ljudi nismo svi za torove. Umjesto toga crvena polovina BH bloka je proračunato igrala na Komšićev neprobojan stav da neće dopustiti uvlačenje BiH u dublju etnokratsku močvaru. I nakon objavljivanja dogovora na višim nivoima prvo je upucala BH blok, a pad vlade KS pretvorila u provorazredni politički skandal. Ono što mogu reči lako je napraviti ideološki jarak i reagovati na eho sa suprotne strane pto rade SDP i NS sa SDA. Ali zaista je teško je ući u maglovite doline sa dubokim uvjerenjem da iza magle postoji cilj, zbog kog vrijedi ići naprijed.
Ono što je promaklo u ovom zadnjem činu konsolidacije vlasti u BiH, jeste uspjeh koji se zove znatno šire približavanje NATO-u. Ulazak u NATO je strateški interes BiH i glavni preduslov za trajni mir. A valjda ne trebam objašnjavat šta trajni mir znači za BiH i njenje etnonacionalističke političke filozofije.
Drugi važan momenat, jeste slabljenje panbošnjačkih pseudoakademija i nvo sektora, čemu je SDA zajedno sa IZ revnosno pristupila i udarila na Zukorlića i njihovu kamarilu koja je u Dinotopiji vidjela pogodan humus za svoje jačanje i tihu infiltraciju društva. I zaista zahvaljujući prije svega dubokom promišljanju Željka Komšića, u KS je obezglavljen desni sektor. Koji se poput Hitlera u ime reforme pridružio nominalno lijevim partijama, koje će tek nakon određenog vremena spoznati kakvog su se zmijskog zagrljaja riješile.
Treći momenat je izborni zakon, kojim se rješava ustavna kriza u zemlji i određuje koji će princip prevagnuti onaj koji poštuje evropske protokole o ljudskim pravima ili logiku legitimnog i strogo konzerviranog predstavljanja. Ta borba DF i predsjedniku Komšiću tek slijedi, i pobjednik te borbe će trasirati budućnost oove zemlje. Jer samo se normalnim izborni zakonom može izbiti argument tzv. nelegitimnog, nepotpunog ili faličnog zastupanja svih u ovoj zemlji, mogu se napraviti institucije koje će funkcionirati po državnom pravu.
Ako bez ikakvih primjesa postavimo stvari na slijedeći način:
- da ulazak u NATO argumente o latentnom ili nekom novom oružanom konfliktu trajno čini besmislenim;
- da slabljenje panbošnjačkoh promišljanja, obrnuto vodi jačanju bosanskohercegovačkih integrativnih snaga;
- da slabljenje etničkog predstavljanja, jača argumente da institucije štite građanina, a ne stranke i karteli;
Samo tada možemo očekivati jačanje ljevice i promjenu političke paradigme na cijelom prostoru BiH.
Sve ostalo su ublehe i neodgovorne politike koje se kriju iza slabosti našeg društveno-političkog sistema, ustava i adminsitrativnog uređenja, koje ljevičari samo mogu pobjediti na kondiciju, a ne na čekanje.
kome je mrsko čitati:
1. Dino zajaho, hoće sve da poklopi u kantonu, jer milijarda. mada to sve predvode Dino, SDP i dijelovi NS, ali Dino se za sve pita. ali tri stranke to predvode.
2. kad si stranka, bolje je biti u opoziciji, nego u vlasti. isto, recimo, kao kad si čovjek. bolje je biti mrtav nego živ. logično.
3. izborni zakon. nije još, ali biće. hoće majke mi. ne znam Senade kad, ali biće.
EDIT: moja greška, fulio sam biser - SDA i IZ u borbi protiv militantnog Zukorlića. sistematski i odvažno.
haj ž

- ultima_palabra
- 512MB
#40812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Đe je Franjo Kluz i pajde mu? Ko da hin je crna zemlja progutala 
- Leverage
- Chmoljo
- agnostic_front
#40815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odbrojavanje do momenta kad proglase da su Pedja i Dino protiv ulaska u NATO 
- Chmoljo
#40816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
još hej, provokacija, forum sarajevski a u nicku franjo.
lafo kluz, a ono tuđman.
lafo kluz, a ono tuđman.
- drugtito2011
#40817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čita izvorni ANP dokument da se uvjeri jel' ANP il' nije. MoRe bit' da su organizirali grupno čitanje da lakse savladaju gradivo.
Da im malo pomognemo, evo sta je izjavio Mr. Mektić:
"Centralni registar NATO-a biće u Sarajevu i osiguravat će ga Direkcija za policijsku kordinaciju. Subregistri će biti u SIPA,OSA, GP i MIP. Dakle NATO ulazi u institucije BiH. A ovo je Dodik prešutio u svojoj informaciji koju je dostavio NSRS. Dakle, lažni dokument i prevara".
Kad su demokratski ubijedili MD da potpiše dokument, sta li te čeka uvaženog DČ oko izbornog zakona.
-
asker
- Chmoljo
#40819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve je super, ali niko još da objasni kakve veze tramvaji i VIK imaju sa NATO putem...
pa i nenamjensko trošenje para za Zukorlića ili šta već šta javnost osjetljiva na trošenje budžetskih sredstava zamjera...
evo čekamo da vidimo tu poveznicu.
pa i nenamjensko trošenje para za Zukorlića ili šta već šta javnost osjetljiva na trošenje budžetskih sredstava zamjera...
evo čekamo da vidimo tu poveznicu.
-
asker
#40820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo da nemas ta crvena slova reko bi ti ja
- agnostic_front
#40821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo bujrum kazi
- Chmoljo
#40822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vidiš, da smo u NATOu onda bi smio.
mada opet nije jasno šta te spriječava, osim ako mi se ne misliš napsovati.
mada opet nije jasno šta te spriječava, osim ako mi se ne misliš napsovati.
- drugtito2011
#40823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Par postova iznad objašnjeno, ali evoda ti olakšam:
Jest da je malo neugodno za čiatnje, i boli...
- Chmoljo
#40824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
dakle, pola miliona maraka je moglo doći glave Bosni i Hercegovini.
pa što niste odmah rekli da odmah odem naći narandžastu vjetrovku.
pa što niste odmah rekli da odmah odem naći narandžastu vjetrovku.
- tvojkomsija
#40825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko daleko ide ova prica.. sta sad ispada da je Komsic spasio Sarajevo od radikalnih uticaja muftije i Konakovica?