@CooK
Drago mi je da si se vratio. Nisam se nešto često javljao na temu, ali sam redovno pratio i znam koliko si pomogao forumašina u odabiru i kupovini novog TV-a. Nadam se da ćeš i dalje nastaviti sa tim i da si više nećeš dozvoliti da te nebitni tipovi izbace iz takta.
Može li meni neko pomoći u odluci, šta mi je činiti. Evo već 30ak dana vagam koji TV kupiti, model i brand znam, ali sam zapeo na dimenziji. Budžet mi je do cca 2.000 KM, koliko i mogu ispeglati karticu na rate.
Trenutno imam neku Panasonic plazmu 50" kojoj je otišla ploča sa HDMI ulazima i primoran sam mijenjati. Već sam jednom to popravljao i servisirao u Ljubuškom i nemam živaca opet se zajebavati...
Udaljenost od TV-a je oko 4m, TV inače služi za gledanje HQ filmova, Telemach EON box (sport, dječiji program) i za igranje PS4.

Odluka je pala na 55XF9005/55Q70R ili 65Q60R. Gledajući dimenzije, 55"ica je skoro pa ista sa dimenzijom kao ova plazma koju trenutno imam, što znači da bih ostao na istom.
Pitanje je da li je za ove moje potrebe u redu ići na veću dimenziju, ići na uštrb kvalitete (jer znam da su Q70 i XF9005 mnogo bolji TV-ovi od Q60)?! Ja znam će 65"ica biti ok kada budem skidao neke filmove sa neta ili kada djeca budu igrala PS4, ali je upitno kakva će slika biti kada budem gledao utakmicu na SK HD ili Areni HD ili generalno kakvi će biti kanali koje Telemach isporučuje ili bilo koji drugi kablovski operater.
Hvala drugari.