Dešavanja u Srbiji

Haman2

#43951 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haman2 »

VUČIĆEVI MEDIJI TVRDE: Kinezi našli blago ispod Srbije
Kineska kompanija "Ziđin", započela je izradu glavnog rudarskog projekta eksploatacije podzemnog ležišta Borska rijeka.

Image

"Ziđin" je strateški partner RTB "Bor", a glavni projekat radi u saradnji sa borskim Institutom za rudarstvo i metalurgiju,

Procjenjuje se da ovaj lokalitet u sebi krije rezerve od gotovo četiri miliona tona bakra, 130 tona zlata i više od 1.000 tona srebra, čija je vrijednost veća od 30 milijardi dolara.

Podaci kazuju da su u tom ležištu, do sada, istražene i utvrđene geološke rezerve od blizu 320 miliona tona rude, što garantuje njegovu poluvijekovnu eksploataciju. Međutim, pretpostavlja se da Borska rijeka, zapravo, u sebi krije više od milijardu tona rude, sa prosječnim sadržajem od jednog procenta bakra, što je gotovo trostruko više nego u rudnicima RTB, koji se trenutno eksploatišu, pišu Novosti.

Ležište Borska rijeka, za čije je aktiviranje neophodno investirati najmanje 150 miliona evra, do sada je istražena samo na dubini od 450 metara. Pretpostavlja se da se to ležište, sa povećanjem dubine, širi, kao i da sadržaj bakra i plemenitih metala raste.

O tome koliko je Borska rijeka atraktivno ležište, koje po svojoj minerologiji podsjeća na podzemni rudnik bakra Čukaru peki, svjedoči i podatak iz 2002. godine. Tada je Svjetska banka, prije raspisivanja prvog tendera za prodaju RTB, izdala studiju po kojoj budućnost ovdašnjeg rudarstva treba bazirati na istraživanju i eksploataciji tog ležišta.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom "Ziđina", koju predvodi predsjednik kompanije Čen Đing. Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.
SB
Maraschino

#43952 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Maraschino »

:lol: :lol:

zlatna srbija
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#43953 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

Прекуцали :lol:
neko_sa_strane

#43954 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by neko_sa_strane »

Konačno su pustili na slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića. Uticalo je javnost protestima a siguran sam da su Vučića opomenuli i njegovi evropski prijatelji" kojima je vjerovatno puna ona stvar Vučića ali ga trpe dok ne pusti Kosovo zbog čega su ga i dovukli na vlast.
Kaligrafija

#43955 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kaligrafija »

Bobi wrote: 18/12/2019 23:03

Прекуцали :lol:
Kakva budala, jedva cekam Kesica, da cujem nove provale... Mada Jovanjicu slabo sta moze nadmasiti... HEEE :lol:
DonieBrasco

#43956 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

:roll:
Tramp i Putin imaju tajni dogovor, Kosovo će biti deo Srbije!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43957 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

Vučić objavio video u kojem govori na kineskom jeziku

https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /191223091

:lol: :lol: :lol: :lol: oplakaH
General War

#43958 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by General War »

pici wrote: 23/12/2019 14:14

:jbt: :lol:
Image
muha_sa

#43959 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

:lol:
Jedva cekam subotu i Kesica :lol:

oaza85

#43960 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by oaza85 »

muha_sa wrote: 23/12/2019 20:43

Jedva cekam subotu i Kesica :lol:

Kakav moron.
Rek’o je deset puta sidje, loma, mota mova.
Ovo se neko dobro zajebaje sa njim.
SmokingMan

#43961 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SmokingMan »

Daje čovjeku još jedan mandat, ma doživotni da nauči pola planetarnih jezika. Da ne mora slati Dačića po bijelome svijetu kako bi odvraćao strane državnike od priznavanja Kosova.
mayab

#43962 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Image
Sanjarko

#43963 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sanjarko »

Hau tau mau fau. :lol:
Sanjarko

#43964 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sanjarko »

Sanjarko wrote: 23/12/2019 21:30 Hau tau mau fau. :lol:
Hau imamo toliko
Jb-te nemogu da vjerujem da Google ovo izmisljeno moje prevede. :lol:
Leverage

#43965 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Leverage »

Kesiću imaj milosti :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43966 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

zilog

#43967 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Ovo nije ni Informer, niti Kurir, Alo, Telegraf..., nego Vecernje Novosti u kojima sjedi rezimski Milorad Vucelic:
https://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1% ... izrezirani

Ako su oni u stanju ubijati vlastitu djecu, kao u Peci u kaficu Panda 1998. godine, sto je javna tajna u Srbiji (cak je i Vucic to indirektno priznao), mi nismo.
BEOGRAD - Na tragu rešenja strašnog zločina.Nadležnim organima ponuđeni su dokazi da su za smrt šestorice srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći 1998. odgovorni pojedinci iz tadašnje službe Državne bezbednosti, saznaje Kurir.Izvor blizak Vladi Srbije tvrdi da je Radomir Marković, bivši načelnik DB, ponudio nadležnima konkretne dokaze da je napad na kafić „Panda“ 14. decembra 1998. izveden u organizaciji Milorada Ulemeka Legije! Marković, navodno, ima dokaze da je grupu koja je izvela tu akciju, za koju se godinama verovalo da je delo albanskih ekstremista, organizovao bivši komandant JSO. Cilj ovog zločina bio je, prema rečima našeg izvora, da se u očima međunarodne javnosti OVK prikaže kao teroristička organizacija i opravdaju akcije srpskih snaga na području Kosova.Lažni napadi na MI6- Međutim, s druge strane, Ulemek je spreman da posvedoči o direktnoj odgovornosti Radomira Markovića za taj zločin. Ulemek je otkrio da je nalog za organizovanje ljudi iz bezbednosnih struktura za ubistvo u Peći stigao iz samog vrha službe DB, na čijem čelu je u to vreme bio Rade Marković. Oni sad okrivljuju jedan drugog, još ne znamo kakve dokaze poseduju, ali činjenica je da je za taj zločin odgovorna država, to jest DB - kaže izvor našeg lista.- Ovo jeste problem za Srbiju, godinama se taj zločin pripisivao albanskim ekstremistima i ne samo to. Taj zločin, ubijanje srpske dece, smatrao se povodom da srpske snage krenu u akciju na Kosovu. Ako se ti dokaze ispostave kao relevantni, ovo je veliki šamar - kako da objasnite roditeljima te dece da su im sinovi žrtvovani da bi se opravdala akcija DB. S druge strane, mi kao zemlja moramo da raščistimo sa senkama iz prošlosti i rešimo sve zločine, ma koliko da nam se ne sviđa ishod - dodaje naš izvor.Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je nedavno da nas zbog onoga što se dogodilo u kafiću „Panda“ sve može zaboleti glava i da još treba videti da li se mogu naći valjani dokazi koji bi ukazivali na zločince.- Moram da demantujem da su u ubistvu srpskih dečaka u kafiću „Panda“ u Peći učestvovali MI6 ili SAS. To nanosi štetu našoj zemlji, mi s njima imamo odlične odnose, a oni s tim nemaju veze. Tu ima čudnih stvari i veoma je teško da o tome danas govorim. Kada budemo imali više detalja, mi ćemo o njima obavestiti javnost - rekao je Vučić nedavno.Ubice obučene u crnoPodsetimo, još uvek nepoznati počinioci 14. decembra 1998. ubili su u kafiću u Peći šestoricu mladića - Ivana Obradovića (15), Vukotu Gvozdenovića (18), Svetislava Ristića (17), Zorana Stanojevića (17), Dragana Trifovića (17) i Ivana Radevića (25). Nikola Rajović, njihov drug, koji se u trenutku masakra zatekao u kafiću, priča:- Čuo sam strahovit tresak vrata, a zatim i pucnjavu. Moji drugovi su padali kao snoplje jedan za drugim. Na vratima su stajala dvojica terorista obučena u crno s kapama na glavi i nemilosrdno pucali po nama. Prvi metak je pogodio Ivana, koji je pao na mene - ispričao je jednom prilikom Rajović.Državni organi su tada preko medija okrivili albanske ekstremiste za zločin, a istraga o ubistvu nikad nije sprovedena.

Sram vas bilo, stoko fasisticka!
spreca

#43968 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

zilog wrote: 24/12/2019 13:53
Ovo nije ni Informer, niti Kurir, Alo, Telegraf..., nego Vecernje Novosti u kojima sjedi rezimski Milorad Vucelic:
https://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1% ... izrezirani

Ako su oni u stanju ubijati vlastitu djecu, kao u Peci u kaficu Panda 1998. godine, sto je javna tajna u Srbiji (cak je i Vucic to indirektno priznao), mi nismo.
BEOGRAD - Na tragu rešenja strašnog zločina.Nadležnim organima ponuđeni su dokazi da su za smrt šestorice srpskih mladića u kafiću „Panda“ u Peći 1998. odgovorni pojedinci iz tadašnje službe Državne bezbednosti, saznaje Kurir.Izvor blizak Vladi Srbije tvrdi da je Radomir Marković, bivši načelnik DB, ponudio nadležnima konkretne dokaze da je napad na kafić „Panda“ 14. decembra 1998. izveden u organizaciji Milorada Ulemeka Legije! Marković, navodno, ima dokaze da je grupu koja je izvela tu akciju, za koju se godinama verovalo da je delo albanskih ekstremista, organizovao bivši komandant JSO. Cilj ovog zločina bio je, prema rečima našeg izvora, da se u očima međunarodne javnosti OVK prikaže kao teroristička organizacija i opravdaju akcije srpskih snaga na području Kosova.Lažni napadi na MI6- Međutim, s druge strane, Ulemek je spreman da posvedoči o direktnoj odgovornosti Radomira Markovića za taj zločin. Ulemek je otkrio da je nalog za organizovanje ljudi iz bezbednosnih struktura za ubistvo u Peći stigao iz samog vrha službe DB, na čijem čelu je u to vreme bio Rade Marković. Oni sad okrivljuju jedan drugog, još ne znamo kakve dokaze poseduju, ali činjenica je da je za taj zločin odgovorna država, to jest DB - kaže izvor našeg lista.- Ovo jeste problem za Srbiju, godinama se taj zločin pripisivao albanskim ekstremistima i ne samo to. Taj zločin, ubijanje srpske dece, smatrao se povodom da srpske snage krenu u akciju na Kosovu. Ako se ti dokaze ispostave kao relevantni, ovo je veliki šamar - kako da objasnite roditeljima te dece da su im sinovi žrtvovani da bi se opravdala akcija DB. S druge strane, mi kao zemlja moramo da raščistimo sa senkama iz prošlosti i rešimo sve zločine, ma koliko da nam se ne sviđa ishod - dodaje naš izvor.Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je nedavno da nas zbog onoga što se dogodilo u kafiću „Panda“ sve može zaboleti glava i da još treba videti da li se mogu naći valjani dokazi koji bi ukazivali na zločince.- Moram da demantujem da su u ubistvu srpskih dečaka u kafiću „Panda“ u Peći učestvovali MI6 ili SAS. To nanosi štetu našoj zemlji, mi s njima imamo odlične odnose, a oni s tim nemaju veze. Tu ima čudnih stvari i veoma je teško da o tome danas govorim. Kada budemo imali više detalja, mi ćemo o njima obavestiti javnost - rekao je Vučić nedavno.Ubice obučene u crnoPodsetimo, još uvek nepoznati počinioci 14. decembra 1998. ubili su u kafiću u Peći šestoricu mladića - Ivana Obradovića (15), Vukotu Gvozdenovića (18), Svetislava Ristića (17), Zorana Stanojevića (17), Dragana Trifovića (17) i Ivana Radevića (25). Nikola Rajović, njihov drug, koji se u trenutku masakra zatekao u kafiću, priča:- Čuo sam strahovit tresak vrata, a zatim i pucnjavu. Moji drugovi su padali kao snoplje jedan za drugim. Na vratima su stajala dvojica terorista obučena u crno s kapama na glavi i nemilosrdno pucali po nama. Prvi metak je pogodio Ivana, koji je pao na mene - ispričao je jednom prilikom Rajović.Državni organi su tada preko medija okrivili albanske ekstremiste za zločin, a istraga o ubistvu nikad nije sprovedena.

Sram vas bilo, stoko fasisticka!
Prvaci su svEta u laganju,sa tog trona ih nece niko nikada skinuti.....doci ce vrijeme kad ce se oni valjati u svojim lazima....Komsic najveci bakirov ekstremista :lol: ....koja bolesna govna na Hapy Tv....sto gosti sto Maric i ekipa
Haman2

#43969 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haman2 »

Dačić uzimao novac od trgovaca oružjem za povlačenje priznanja Kosova

Image
Foto: Tanjug / Vijesti.ba

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je danas ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića da je prikupljao novac od privrednika i trgovaca oružjem za povlačenja priznanja Kosova i upitala da li je on na taj način zloupotrijebio službeni položaj, prenose Vijesti.ba.
"Da li je Dačić zloupotrijebio službeni položaj tako što je pribavljao novac za ‘otpriznavanje’ Kosova od uglednih privrednika i trgovaca oružjem i da li je samo od Slobodana Tešića na to ime Dačić uzeo više od milion eura u kešu? I da li je prilikom pojedinih situacija kada je preuziman novac tome svjedočio i Dačićev šef kabineta Nikola Nedeljković", rekla je Tepić na konferenciji za novinare.

Ona je navela da je čitava operacija za povlačenje priznanja Kosova bila praćena prikupljanjem novca od privrednika i trgovaca oružjem i da je potrebno da policija i tužilaštvo ispitaju imovinsko stanje Nikole Nedeljkovića i povezanih lica.

Tepić je rekla da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morao biti upoznat sa tim i pozvala ga da „brzinom munje sipa“ i odgovore na njena pitanja.

"Nadam se da će Dačić dobro promisliti prije nego pokuša da ovo demantuje jer kada je nedavno pokušao da demantuje informaciju kojom je od SAD upozoren, reagovala je ambasada i demantovala njega i potvrdila ono što sam ja rekla", navela je Tepić.

(Vijesti.ba)
mayab

#43970 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Image
zrakomlat

#43971 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zrakomlat »

:lol: :thumbup:
.........

Image
agnostic_front

#43972 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agnostic_front »

Singlo dinglo
DonieBrasco

#43973 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija- ... /191225017

A sta ako ova vojno neutralna Srbija pokusa da ocuva entitet RS, ako ta vojno neutralna drzava "uđe" u drugu drzavu radi ocuvanja jednog njenog djela ? :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#43974 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Tomahawk11 »

DonieBrasco wrote: 25/12/2019 12:38 https://www.klix.ba/vijesti/bih/srbija- ... /191225017

A sta ako ova vojno neutralna Srbija pokusa da ocuva entitet RS, ako ta vojno neutralna drzava "uđe" u drugu drzavu radi ocuvanja jednog njenog djela ? :?
Vulin ima pamćenje poput zlatne ribice....već su na taj način pokušali očuvati, pa su dobili po zubima.

Gomila gluposti i izlizanih floskula u ovoj priči...dosta su oni bili veći Srbi, hajmo sad malo mi 8-)
Post Reply