Demokratska fronta Željko Komšić
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#40726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva crna sloboda izbora u sekularnoj državi primjenjivati šerijat.... 
- drug_profi
#40727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam prije nekoliko dana savjetovao da se oprezno postupa sa Zukorlic argumentima jer se lik dozivljava kao pozitivac samo zato sto je kontra SDA.
On nije pozitivac i ne zastupa nista napredno. Da ima moć da odlučuje, o jadu bi se svi zabavili.
On nije pozitivac i ne zastupa nista napredno. Da ima moć da odlučuje, o jadu bi se svi zabavili.
-
Škobo Habu
#40728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Osim što je zeta i kćerku uvalila, kao karijeriste, u diplomatiju.
Što se tiče obraza države sastala se, kao ambasadorica, sa Karadavijem u Kataru. Istim onim za kojim je raspisana potjernica od strane nekih arapskih "prijateljskih" država.
-
kluz franjo
#40729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa dobro, nije ni bitno slažemo li se...kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:43Ma kolega samo opušteno...
Ja samo redam konkretne datume, brojeve i izjave, a ostalo se samo piše...
Hoćemo li malo o smjeni ambasadora ili ne?
Evo unaprijed da se izjasnim. Ja mislim da su Čovićeva HDZ imenovanja ambasadora, primarno trebala da služe u stranačke svrhe i u cilju promocije HDZ politike - koju smatram štetnom po interese građana BiH (bez obzira na nacionalnu, vjersku i inu opredjeljenost).
Možemo li se složiti po ovom pitanju?
Željko Komšić je dakle prije godinu dana procjenio da ambasadorica/veleposlanica Ankica Gudeljević ne može predstavljati BiH u jednoj (doduše veoma važnoj) državi.
Hoće li ŽK i DF danas "procijeniti" da kandidatkinja Gudeljević ispunjava uslove da kao ministrica u VM predstavlja BiH u cijelom svijetu?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve ti gluposti pises nisi ni svjestan!!! Ajde se malo raspitaj kada je Haris Hrle dosao u MVP i kada je ozenio Biserinu kcerku.Škobo Habu wrote: ↑23/12/2019 12:54Osim što je zeta i kćerku uvalila, kao karijeriste, u diplomatiju.
Što se tiče obraza države sastala se, kao ambasadorica, sa Karadavijem u Kataru. Istim onim za kojim je raspisana potjernica od strane nekih arapskih "prijateljskih" država.
-
hAZNADAR
#40731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pamet i tolerancija tkzv BiH ljevice._BataZiv_0809 wrote: ↑23/12/2019 12:29Ma bravo patrioto, nek si ti suknuo frustriranim zemljacima, tako se voli drzava. To je isti princip po kojem Erdogan izgubi izbore u Istanbulu, a u Berlinu ih razvali.sta znaju istanbulćani kako im je
![]()
BiH dijaspora je ogledalo BiH drustva u domovini. Svi slojevi drustva, svi svjetonazori, sve klase,..... sto nije isto ko ekonomski migranti iz Turske, Hrvatske,... profil BiH dijaspore je skroz drugaciji - bez obzira na fgr predtave socijalaca i peraca zahoda koji samo glasaju za SDA.
Fakte kazu da je broj osoba porijeklom iz BiH vani preko milion, prijavljenih za izbore samo 88000 od kojih malo ko glasa. Na zadnjim BiH izborima prijavilo ih se 7945 iz Hrvatske, 4853 iz Njemacke, iz Srbije 3493, a iz Svedske 3075 od nekih 90 000. A ti sto su glasali su glasali razlicito kao i u BiH i niko ne moze reci da se u Sarajevu proizveo istambulski efekt. Osim debila naravno kojima mora neko drugi biti kriv, malo da se u "stilu ljevice" i doda negativnih stereotipa,... Tragicno je da takvi nesvjesno daju dijaspori ulogu yebaca koji ne vade,.. a sebi ulogu yebenih.
-
Škobo Habu
- hrasno38
#40733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad si poceo da mjesas babe i zabe.....nema veze Anikica ambasador sa Ankicom ministricom. Svaki clan predsjednistva postavlja svoje ambasadore ili bolje receno one kojima moze vjerovati a Ankica je postavljena od Covica za kojeg ne moramo pricati sta misli o Zeljku. Ambasadori imaju direktan doticaj i saradnju sa predsjednsitvom a ministri u Vijecu ministara odgvovaraju Parlamentu i nemaju blage veze sa Predsjednistvom.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:56Pa dobro, nije ni bitno slažemo li se...kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:43Ma kolega samo opušteno...
Evo unaprijed da se izjasnim. Ja mislim da su Čovićeva HDZ imenovanja ambasadora, primarno trebala da služe u stranačke svrhe i u cilju promocije HDZ politike - koju smatram štetnom po interese građana BiH (bez obzira na nacionalnu, vjersku i inu opredjeljenost).
Željko Komšić je dakle prije godinu dana procjenio da ambasadorica/veleposlanica Ankica Gudeljević ne može predstavljati BiH u jednoj (doduše veoma važnoj) državi.
Hoće li ŽK i DF danas "procijeniti" da kandidatkinja Gudeljević ispunjava uslove da kao ministrica u VM predstavlja BiH u cijelom svijetu?
Dakle opet ti ponavljam da ja ne znam ko ce za koga glasati i zasto hoce ili nece glasati. Ja imam svoje misljenje o svemu i ne skrivam ga a pogotovo ga ne mijenjam tako lako.
Nije Gudeljevicka smjenjena zato sto je ovaka ili onaka kao i svi ostali ambasadori nego zato sto je to praksa svakog clana predsjednistva u vecini slucajeva. Evo npr. u proslom mandatu je na zalost Zeljko ostavio Zeljanu Zovku i sad se sere po njemu ali po ovoj drzavi malo malo pa je vjerovatno i to bila skola. Inace Ankica Gudeljevic je zestoki clan HDZ-a i jedna od vodecih zena u HDZ-u bar koliko sam cuo.
- hrasno38
#40734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
On je u MVP-u jos od pocetka rata cisto ako te neko pitaŠkobo Habu wrote: ↑23/12/2019 13:03On egzistira u našoj diplomaciji već još od Alijnog doba. I on i Bisera.
-
Škobo Habu
- hrasno38
#40736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To pitaj nje nemoj meneŠkobo Habu wrote: ↑23/12/2019 13:08Čitaj.![]()
Nego je li se sastajala sa duhovnim vođom "Muslimanskog bratstva" u svojstvu ambasadorke? U čije ime? Države ili privatno?
-
kluz franjo
#40737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja kolega "samo čitam vijesti" iliti "pridržavam ogledalo"...hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 13:05Sad si poceo da mjesas babe i zabe.....nema veze Anikica ambasador sa Ankicom ministricom. Svaki clan predsjednistva postavlja svoje ambasadore ili bolje receno one kojima moze vjerovati a Ankica je postavljena od Covica za kojeg ne moramo pricati sta misli o Zeljku. Ambasadori imaju direktan doticaj i saradnju sa predsjednsitvom a ministri u Vijecu ministara odgvovaraju Parlamentu i nemaju blage veze sa Predsjednistvom.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:56Pa dobro, nije ni bitno slažemo li se...kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:43
Ma kolega samo opušteno...
Dakle opet ti ponavljam da ja ne znam ko ce za koga glasati i zasto hoce ili nece glasati. Ja imam svoje misljenje o svemu i ne skrivam ga a pogotovo ga ne mijenjam tako lako.
Nije Gudeljevicka smjenjena zato sto je ovaka ili onaka kao i svi ostali ambasadori nego zato sto je to praksa svakog clana predsjednistva u vecini slucajeva. Evo npr. u proslom mandatu je na zalost Zeljko ostavio Zeljanu Zovku i sad se sere po njemu ali po ovoj drzavi malo malo pa je vjerovatno i to bila skola. Inace Ankica Gudeljevic je zestoki clan HDZ-a i jedna od vodecih zena u HDZ-u bar koliko sam cuo.
Za ŽK i DF je Ankica Gudeljević (HDZ) u Predsjedništvu bila "neadekvatna" da predstavlja BiH u Njemačkoj.
Za ŽK i DF u Parlamentu BiH je Ankica Gudeljević (HDZ) adekvatna kandidatkinja da predstavlja BiH u cijelom svijetu.
Datumi, brojevi, odluke... Nisam ja kriv za odraz u ogledalu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#40738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema skoro vise granapa, a vala ni puno sjedenja ispred njih, pa nije 1998Point. wrote: ↑23/12/2019 12:41
Jarane, sad već smaraš. Jesu frustrirani zemljaci oni kojima je dijaspora kriva i što je zrak u Zenici zagađen i što nema snijega u decembru. Takvi još samo mogu ispred granapa liječiti svoje frustracije.
Nek si ti patriota koji voli državu tako da bi ukinuo pravo svojim zemljacima pravo glasa u sopstvenoj domovini. Ne voli se tako država, Živojinoviću.
Ucesce u politickom zivotu bi vam trebalo biti izjednaceno ucescu u svakodnevnom. Mozda bi vas onda to motivisalo na povratak. Ovako mrka kapa...
-
Škobo Habu
- hrasno38
#40740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta je cudno? Dvije institucije u kojima svaka odlucuje za sebe s kim ce suradjivati. Pa sta je trebalo onda da Dodik ostavi sve ambasadore SDS-a i PDP-a koji ga ne bi jebali ni za suhu sljivu i Zeljko kadrove HDZ-a koji bi radili aposlutno sve da ga naguze. I glasanje u Parlamentu je u 13.30 ovo su bile komisijekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 13:11Ja kolega "samo čitam vijesti" iliti "pridržavam ogledalo"...hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 13:05Sad si poceo da mjesas babe i zabe.....nema veze Anikica ambasador sa Ankicom ministricom. Svaki clan predsjednistva postavlja svoje ambasadore ili bolje receno one kojima moze vjerovati a Ankica je postavljena od Covica za kojeg ne moramo pricati sta misli o Zeljku. Ambasadori imaju direktan doticaj i saradnju sa predsjednsitvom a ministri u Vijecu ministara odgvovaraju Parlamentu i nemaju blage veze sa Predsjednistvom.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 12:56
Pa dobro, nije ni bitno slažemo li se...
Za ŽK i DF je Ankica Gudeljević (HDZ) u Predsjedništvu bila "neadekvatna" da predstavlja BiH u Njemačkoj.
Za ŽK i DF u Parlamentu BiH je Ankica Gudeljević (HDZ) adekvatna kandidatkinja da predstavlja BiH u cijelom svijetu.
- hrasno38
#40741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da ja to tvrdim i ne sjecam se da je bilo ko napravio halabuku oko te njene posjete pa cak ni USA.Škobo Habu wrote: ↑23/12/2019 13:12Da te podsjetim: ti tvrdiš kako je Bisera radišna, da nikada nije ukaljala obraz državi, te ne radi na njenu štetu, ne ja?
-
kluz franjo
#40742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada će to brzo, pa ćemo valjda svi biti pametniji...hrasno38 wrote: ↑23/12/2019 13:15Sta je cudno? Dvije institucije u kojima svaka odlucuje za sebe s kim ce suradjivati. Pa sta je trebalo onda da Dodik ostavi sve ambasadore SDS-a i PDP-a koji ga ne bi jebali ni za suhu sljivu i Zeljko kadrove HDZ-a koji bi radili aposlutno sve da ga naguze. I glasanje u Parlamentu je u 13.30 ovo su bile komisijekluz franjo wrote: ↑23/12/2019 13:11 Ja kolega "samo čitam vijesti" iliti "pridržavam ogledalo"...
Hoće li DF podržati kandidatkinju koja tvrdi da zahvaljujući dogovoru Komšić/Dodik/Džaferović MAP-a nema?
Hoće li DF podržati kandidatkinju za koju je ŽK procijenio da nije adekvatna da predstavlja BiH?
-
Škobo Habu
- sinuhe
#40744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Auuuu cirkusa
https://www.klix.ba/vijesti/bih/podzic- ... /191223073"Ne želim komentarisati dokument na osnovu onoga što sam vidio u medijima, ali poštovat ću dokument koje je Predsjedništvo donijelo. Tražit ću hitan sastanak s članovima Predsjedništva BiH kako bih vidio pravo tumačenje ovog dokumenta s obzirom da ih ima više", rekao je Podžić.
- cadburry
#40745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je moderna država ona u kojoj Budnjo decenijama krade vodu od građana Sarajeva, ako je moderna država ona u kojoj Hubijar ukrade 230 000 KM na jednoj trafici, ako je moderna država ona u kojoj možeš ubiti čovjeka, a krivično ne odgovarati jer si načelnik opštine, ako je moderna država ona u kojoj se vodovodne cijevi ne rekonstruišu ako Huso Ćesir nema tala...MuaDib wrote: ↑21/04/2013 12:39 Ma koliko bošnjački puritanci DF nastojali predstaviti kao faktor političkog usitnjavanja Bošnjaka, oni neće spriječiti siguran uspon DF-a. DF nije samo alternativa sunovratu socijeldemokratije u BiH, već je istinska bosanskohercegovačka stranka, koja teži transformaciji BiH u modernu državu. Što ne odgovara ljudima čije je stanje svijesti na nivou nacionalnog ili ideološkog razdvajanja građana. Sad koliko je narod nju u stanju prpoznati, uz prateću medijsku kakofoniju, drugi je par rukava.
onda DF zaista teži ka transformaciji BiH u modernu državu.
- nosara
#40746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
cadburry wrote: ↑23/12/2019 13:35Ako je moderna država ona u kojoj Budnjo decenijama krade vodu od građana Sarajeva, ako je moderna država ona u kojoj Hubijar ukrade 230 000 KM na jednoj trafici, ako je moderna država ona u kojoj možeš ubiti čovjeka, a krivično ne odgovarati jer si načelnik opštine, ako je moderna država ona u kojoj se vodovodne cijevi ne rekonstruišu ako Huso Ćesir nema tala...MuaDib wrote: ↑21/04/2013 12:39 Ma koliko bošnjački puritanci DF nastojali predstaviti kao faktor političkog usitnjavanja Bošnjaka, oni neće spriječiti siguran uspon DF-a. DF nije samo alternativa sunovratu socijeldemokratije u BiH, već je istinska bosanskohercegovačka stranka, koja teži transformaciji BiH u modernu državu. Što ne odgovara ljudima čije je stanje svijesti na nivou nacionalnog ili ideološkog razdvajanja građana. Sad koliko je narod nju u stanju prpoznati, uz prateću medijsku kakofoniju, drugi je par rukava.
onda DF zaista teži ka transformaciji BiH u modernu državu.
Dobra...
-
Škobo Habu
- Styling
#40748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva primjena serijata, ne kontam? O cemu govoris?KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 12:47 Kakva crna sloboda izbora u sekularnoj državi primjenjivati šerijat....![]()
-
hAZNADAR
#40749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Halo,... post je iz 2013-te i presjek nekadasnjeg poimanja DF. Inace je MuaDib vasa raja, hardcore fgr.nosara wrote: ↑23/12/2019 13:39cadburry wrote: ↑23/12/2019 13:35Ako je moderna država ona u kojoj Budnjo decenijama krade vodu od građana Sarajeva, ako je moderna država ona u kojoj Hubijar ukrade 230 000 KM na jednoj trafici, ako je moderna država ona u kojoj možeš ubiti čovjeka, a krivično ne odgovarati jer si načelnik opštine, ako je moderna država ona u kojoj se vodovodne cijevi ne rekonstruišu ako Huso Ćesir nema tala...MuaDib wrote: ↑21/04/2013 12:39 Ma koliko bošnjački puritanci DF nastojali predstaviti kao faktor političkog usitnjavanja Bošnjaka, oni neće spriječiti siguran uspon DF-a. DF nije samo alternativa sunovratu socijeldemokratije u BiH, već je istinska bosanskohercegovačka stranka, koja teži transformaciji BiH u modernu državu. Što ne odgovara ljudima čije je stanje svijesti na nivou nacionalnog ili ideološkog razdvajanja građana. Sad koliko je narod nju u stanju prpoznati, uz prateću medijsku kakofoniju, drugi je par rukava.
onda DF zaista teži ka transformaciji BiH u modernu državu.![]()
Dobra...
- Better Man
#40750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jeste od novembra 2018. godine u Koaliciji sa SDA i to je lično izjavio Bakir Izetbegović, a ne neko drugi. I zato sam to tako napisao. A ako ćemo pošteno, on je u koaliciji s SDA od prvog dana kad je napustio SDP, jer je u svemu podržavao SDA i rušio ljevicu. Sjetimo se podrške njegovih ljudi rušenju tadašnje Vlade KS da bi se vratila SDA na vlast sa najgorim premijerom Suadom Zeljkovićem, koji je ojadio toplane i napravio ogromne dugove i da ne nabrajam dalje. I SDA je rušitelj države, jer su još od 1990. godine krenuli u pljačku i uništavanje, a da ne govorim o njihovim kriminalnim radnjama u ratu. S tim fašistima koje navodiš Željko je u koaliciji preko SDA. I da ne zaboravimo dva bitna detalja. Prvi je to da je 2014. godine Željko prepustio Draganu Čoviću mjesto člana predsjedništva, tako što je kandidirao nebitnog lika i uz to mu prepustio sve hrvatske pozicije u Vladi FBiH i vijeću ministara. Pričalo se za Slavu Kukića da je trebao biti kandidat ispred DF-a, pa je pretučen, a sad da li ga je DF zaista imao namjeru kandidirati ne znam. A drugi vrlo bitan detalj je taj da je novi ministar odbrane iz DF-a u Parlamentu BiH glasao za četničkog vojvodu Nikolu Poplašena. Mi smo u predsjedništvu mogli imati 2 normalna člana predsjedništva da se Željko nije sam kandidirao i pogazio sve dogovore. Da je imao obraza podržao bi Falatara, a on se ne bi kandidirao i još smo mogli imati Denisa. A mogla je tu biti i Dijana Zelenika, jer svakako i ona je protiv Dodika i njegove politike, ali je i protiv Čovića i njegove kriminalne politike. U takvom odnosu bi se mogla skupiti koalicija, koja bi izbacila trajno SDA iz vlasti, a sa ovim drugim praviti vlast, ali postaviti određene granice. Ne zaboravi da je Dodik bio pred slomom i da ga je Bakir spasio sa kreditom MMF-a. Svi znamo kakav je Dodik, ali vjeruj mi kad bi se bavili samo ekonomijom, razvojem i gradnjom autocesta Dodik bi bio itekako kooperativan i puno bi mogli toga uraditi. Ovako imamo samo prozivke i huškanja i međusobna optuživanja i pozivanja na protekli rat, jer u SDA nisu sposobni da vode državu, a i ne žele, jer svaki napredak bi značio da oni moraju položiti račune i otići u zatvor. Ja sam dva puta dao glas Željku Komšiću i rekao sam više ne, jer me je lik razočarao. Ništa nije uradio što sam očekivao od njega, a mogao je da je htio. U KS su neke stvari krenule drugačije i Željko je trebao pustiti da se nastave raditi te stvari, a ne rušiti samo da bi vratio one koji su uništili KS. A zašto? Radi par pozicija u vlasti.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:52Zeljko nije u koaliciji sa SDA od Novembra i tu pricu iz SDP/NS centrale mogu popusiti samo oni koji zaista ne vole Zeljka. Kako ce Zeljko isporuciti BH Blok kad je BH Blok sa glasovima jaci od SDA. Stavr je u tome da vi svi slinite po Zeljku i pod SDA radi Republike Sarajevo a boli vas sve kurac za prave rusitelje ove zemlje. To sto radite zovu se iskljucivo LOKALNI INTERESI samo sto ste zaboravili na jednu stvar a to je ako drzava dobije jos jedan "entiteet" onda ce u ovom nazovi ga " bosnjackom" SDA imati redovno milion glasova jer oni to jednostavno znaju da navuku za sebe. Vise ste se okomili na Zeljka nego na fasiste iz HDZ--a i Milorada Dodika koji bi sad prepolovio ovu drzavu. SDA je za njih mala maca ali vas vecinu boli cundara za to. Doduse ovi bubuljicavi botovi i trolovi to i nemogu skontati i oni bi za 20 KM pljuvali i vlastitu porodicu ali me cude upravo neki stariji clanovi kao sto si ti.Better Man wrote: ↑22/12/2019 23:42Željko je još od novembra 2018. godine u koaliciji s SDA i to je Bakir ptvrdio. Da je BH blok pristao na Željkovo da uđu u vlast, tada bi željko isporučio BH blok bakiri i SDA. Dino konaković nije cvječka, niti moralna vertikala, ali je barem počeo da otkriva kriminal i lopovluk SDA mafije, dok sama SDA to nikad ne bi uradila, jer bi onda morala večinu svojih kadrova poslati na doživotnu robiju. Ako možeš praviti vlast bez SDA, onda je praviš i ne gledaš koliko je ta SDA dobila glasova, ali ipak dobila je puno manje kad se sastave glasovi od onih koji su protiv nje.hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 23:32
To je tako iz tvoje perpektive a iz moje nije. Ajmo sad stvari postaviti ovako. Slozit cemo se da je SDA losa stranka za BiH i sigurno se slazemo da bi nam bez njih bilo puno bolje. Ali to ne misli vecina gradjana i daje im i dalje glasove i to sto je najgore jos uvijek najveci broj glasova. Dakle kao sto kazes mafija, lopovi itd itd i Zeljku kao nije mjesto u toj kolaiciji.
Ali mu je mjesto kao u Kantnu Sarajevo sa dojucerasnjom SDA perjanicom i sasvim sigurno izuzetno radikalnim i velikim nacionalsitom Dinom Konakovicem kojeg je ta ista SDA stvorila i koji je i te kako ucestvovao u svim tim mafijaskim potezima, plajcki itd itd. Samo zato sto je izasao iz SDA ispade on jos malo pa ljevicar. I pored svega toga od 2015 -2018 bio premijer Kantona u kojem nije uradio apsolutno nista nego se pokacio u stranici oko pozicija jer je ocekivao kao izuzetno ambiciozan da ce biti drugi covjek iza Bakira i popusio ga.
I sad je kao Dino vertikala a SDA kao ne valja. Dino postenjacina a daje mafijasu iz Srbije 60.000 lafo za BANU a SDA mafiozi sto i jesu. Na jednoj strani petorka sa Dinom a na drugoj strani Zeljko sa SDA. U biti i jedni i drugi sa SDA.
Naravno svi ovdje TROLCINE od SDP/NS/NIP nece ni da spomenu sto BH Blok nije isao u vlast kada je to Zeljko nudio pa bi ga SDA popusila.
Ja sam ovdje nekoliko puta napisao da ne podrzavam rusenje kantonalne vlade ali podrzavam koaliciju sa SDA na naivou drzava i F BiH gdje se vodi prava bitka za drzavu. Ja sam samo za to da se Dino Konakovic stavi na svoje mjesto ili smjeni sa ove funkcije a Forti prepusti da radi svoj posao. Na kraju krajeva ako bas hoces da budem iskljuciv 100% ja sam se od 92-95 borio u A BiH uglavnom sa onima koji su podrzavali SDA dok su se ovi danasnji ljevicari izvlacili na sve moguce i nemoguce nacine (cast izuzecima) tako da ne mozes SDA iskluciti iz bilo kojeg nivo vlasti u BiH zato sto ti se kao nekome ko ne pripada njihovm miljeu ne dopadaju. Oni imaju glasove na izborima, imaju novu koaliciju i rade ono sto se radi u svim zemljama svijeta.....preuzimaju vlast.