Iste kao prica o jadnoj dijaspori koju ovdje svi napadaju.
Vrati se jarane, svijet se mijenja licnim primjerom, ne misljenjem....ali neces, znamo obojica...
Mislim da nije dovoljno radikalan za ukus Bakšiš Efendije. I tu potpuno vjerujem Komšiću kad kaže da je najradikalnijimalakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
sada jedno trik pitanje. kako je moguće da banu dobija 60.000 km u trenutku kada se vodi kampanja za reisa islamske zajednice bih, a jedan od kandidata je i zukorlić koji je ujedno i osnivač banu-a? još bolje pitanje, što je trenutni reis toliko zgriješio da se konaković okreće protiv njega i direktno finansira njegovog protukandidata?
Tebi ocigledno smeta sto je covjek kapacitet pa moze opsluziti vise zena.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:00 Zukorlić, čovjek vrlo upitnog morala. STRANI DRŽVALJANIN,vlasnik NRPEIZNATOG univerziteta, mnogoženac, poslanik u Parlementu Srbije, onom istom koji je odbio rezoluciju o Srebrenici, štovatelj Emira Kusturice, Vučičev koalicijski partner je postao moralna vertikala.A najbolje od svega je da postavljaju njegove klipove isti koji kmeče "Šta ste se svezali Zukorlića"
ono što me najviše razočarava je ponašanje pojedinih forumaša, kvazisocijaldemokrata, koji, nošeni mržnjom spram komšića koja odavno datira, trenutno brane i radikala zukorlića.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:05Mislim da nije dovoljno radikalan za ukus Bakšiš Efendije. I tu potpuno vjerujem Komšiću kad kaže da je najradikalnijimalakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
sada jedno trik pitanje. kako je moguće da banu dobija 60.000 km u trenutku kada se vodi kampanja za reisa islamske zajednice bih, a jedan od kandidata je i zukorlić koji je ujedno i osnivač banu-a? još bolje pitanje, što je trenutni reis toliko zgriješio da se konaković okreće protiv njega i direktno finansira njegovog protukandidata?
Ispravka krivog navoda. BANU je sjediste u Sarajevu a ima ured i u Novom Pazaru. Nije sjediste u Novom Pazaru. Zukorlic je smao jedan od 20 osnivaca BANU.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
Pa, ti se gadajas tim argumentom. Kao da je to sto ima 4 zene bitna kvalifikcija za njegove kvalitete kao politicara.
Kažeš ti koja pišeš ovo....
I da JAKO JE BITNO da netko u sekularnoj državi kakva je njegova domovina Srbija primjenjuje nesekularne segmente u svoj život. Jako bitno. Još me više čudi jer si deklarativno bila SDP. Očito imaš duple standarde..Styling wrote: ↑23/12/2019 09:40Ja sam vec jednom na ovom forumu postavila pitanje njegovog identiteta i zivo me interesuje sta pise u njegovoj licnoj karti.Porodice Foht wrote: ↑23/12/2019 09:34 Ljudi, prenesite Kifli da neko postavi pitanje o identitetu “Zvonka Marica”! Lazno predstavljanje je krivicno djelo. Kad ce vise neko prijaviti tog Bajrama? Samo na njega pritisnuti i nista od 18 rukica...
Datumi, datumi su bitni...malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
a zvanično osnovan i počeo sa radom u...?Styling wrote: ↑23/12/2019 10:08Ispravka krivog navoda. BANU je sjediste u Sarajevu a ima ured i u Novom Pazaru. Nije sjediste u Novom Pazaru. Zukorlic je smao jedan od 20 osnivaca BANU.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
Ne. Ja sam samo protiv toga da se nekoga zigose bez pravog argumenta a na osnovu necijeg rekla-kazala.KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:12Kažeš ti koja pišeš ovo....I da JAKO JE BITNO da netko u sekularnoj državi kakva je njegova domovina Srbija primjenjuje nesekularne segmente u svoj život. Jako bitno. Još me više čudi jer si deklarativno bila SDP. Očito imaš duple standarde..Styling wrote: ↑23/12/2019 09:40Ja sam vec jednom na ovom forumu postavila pitanje njegovog identiteta i zivo me interesuje sta pise u njegovoj licnoj karti.Porodice Foht wrote: ↑23/12/2019 09:34 Ljudi, prenesite Kifli da neko postavi pitanje o identitetu “Zvonka Marica”! Lazno predstavljanje je krivicno djelo. Kad ce vise neko prijaviti tog Bajrama? Samo na njega pritisnuti i nista od 18 rukica...
malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.

promijenilo se da hoće da sruši konakovića, da mu konaković ne odgovara, da neće da ga vidi na poziciji predsjedavajućeg i to je to. naša stranka i sdp ga štitili mjesecima unazad, i pored argumenata o zukorliću koje su iznosili. pretpostavljam, da tu ima utjecaja sda na njega, malo zinule guzice komšićevih partijskih kolega i sve se kockice sastave.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:13Datumi, datumi su bitni...malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
A sada nekoliko "trik pitanja"...
Zašto Željko nije reagovao sredinom juna kada je odluka o dodijeljivanju 60.000 KM za Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti donešena i javno objavljena?
Zašto Željko nije reagovao početkom oktobra kada su SDA glasila počela "čerečiti" tu odluku?
Zašto je Željko 12. oktobra, nakon svih ovih saznanja, javno izjavio da "ostaje u 6-orci, da on neće rušiti ovu vladu"?
Šta se u sljedeća dva mjeseca promjenilo, pa je Željko 14. decembra "popizdio" zbog odluke iz juna, a koja mu u oktobru nije smetala?
Zašto je potom IZ morala reagovati saopštenjem, nakon kojeg se Željko opet "ušutio" po ovom pitanju?
Ovo jesu dobra pitanja. Ovo jeste argument i na ovo nitko razuman ne može pravdati postupak ŽK. Alii kad me gađaju Zukorlićevim klipovima, tačno me bacate u zagrljaj SDA-u koji mi je, by the way, smatram, upropastio život. Uvijek si bio odličan forumaškluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:13 A sada nekoliko "trik pitanja"...
Zašto Željko nije reagovao sredinom juna kada je odluka o dodijeljivanju 60.000 KM za Bošnjačku akademiju nauka i umjetnosti donešena i javno objavljena?
Zašto Željko nije reagovao početkom oktobra kada su SDA glasila počela "čerečiti" tu odluku?
Zašto je Željko 12. oktobra, nakon svih ovih saznanja, javno izjavio da "ostaje u 6-orci, da on neće rušiti ovu vladu"?
Šta se u sljedeća dva mjeseca promjenilo, pa je Željko 14. decembra "popizdio" zbog odluke iz juna, a koja mu u oktobru nije smetala?
Zašto je potom IZ morala reagovati saopštenjem, nakon kojeg se Željko opet "ušutio" po ovom pitanju?
Koje "nesekularne elemente" primjenjuje? Mislis li da ne bi bio sankcionisan od strane drzave da radi nesto protiv zakona?KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:12Kažeš ti koja pišeš ovo....I da JAKO JE BITNO da netko u sekularnoj državi kakva je njegova domovina Srbija primjenjuje nesekularne segmente u svoj život. Jako bitno. Još me više čudi jer si deklarativno bila SDP. Očito imaš duple standarde..Styling wrote: ↑23/12/2019 09:40Ja sam vec jednom na ovom forumu postavila pitanje njegovog identiteta i zivo me interesuje sta pise u njegovoj licnoj karti.Porodice Foht wrote: ↑23/12/2019 09:34 Ljudi, prenesite Kifli da neko postavi pitanje o identitetu “Zvonka Marica”! Lazno predstavljanje je krivicno djelo. Kad ce vise neko prijaviti tog Bajrama? Samo na njega pritisnuti i nista od 18 rukica...
i fali još jedan čovjek, koji je bio najveći zagovornik banu-a, formalno ju i osnovao, ali se vremenom odaljio.Škobo Habu wrote: ↑23/12/2019 10:19malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
Iza BANU stoji IZ. To znaju i ptice na grani.
Pobogu, za rušenje vlasti u kantonu je bilo bitno naći razloge.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:13
Datumi, datumi su bitni...
U potpunosti sam zadovoljan odgovorom. Pošteno.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:20promijenilo se da hoće da sruši konakovića, da mu konaković ne odgovara, da neće da ga vidi na poziciji predsjedavajućeg i to je to. naša stranka i sdp ga štitili mjesecima unazad, i pored argumenata o zukorliću koje su iznosili.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:13Datumi, datumi su bitni...malakh wrote: ↑23/12/2019 10:02 banu, svi znamo da se tu zukorlić jako puno pita, a sama činjenica da je sjedište iste u novom pazaru govori i komu pripada.
da se razumijemo, hebe mi se za zukorlićem, on je za mene radikal, okružen najradikalnijom sortom ljudi i ne želim o njemu da raspravljam. samo što mnogi demantiraju vezu konakovića i zukorlića, a mnogi bi se iznenadili koliko je ta veza jaka, plus tom trojcu se dodaje hasan čengić i sve jasno kao dan.
mislim da si zadovoljan odgovorm.
a ja nisam dobio odgovor na svoje pitanje. ili da te direktnije pitam, tko je po tvom mišljenju bolji kandidat za reisa, kavazović ili zukorlić?
Hocemo li svim bosnjacima koji su bili delegati u narodnoj skupstini rs stavljati epitet"clan skupstina koja ne priznaje genocid u srebrenici" "clan skupstine koja ukuda bosanski jezik" " clan skupstine koja trazi otcjepljenje od bih" "clan skupstine koja ne prozmajem drzavne praznike".KatarinaKosaca wrote: ↑23/12/2019 10:00 poslanik u Parlementu Srbije, onom istom koji je odbio rezoluciju o Srebrenici,"[/i]
Jedino sto ne biraju vjernici nego ulema medjusobno.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30U potpunosti sam zadovoljan odgovorom. Pošteno.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:20promijenilo se da hoće da sruši konakovića, da mu konaković ne odgovara, da neće da ga vidi na poziciji predsjedavajućeg i to je to. naša stranka i sdp ga štitili mjesecima unazad, i pored argumenata o zukorliću koje su iznosili.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:13
Datumi, datumi su bitni...
da se razumijemo, hebe mi se za zukorlićem, on je za mene radikal, okružen najradikalnijom sortom ljudi i ne želim o njemu da raspravljam. samo što mnogi demantiraju vezu konakovića i zukorlića, a mnogi bi se iznenadili koliko je ta veza jaka, plus tom trojcu se dodaje hasan čengić i sve jasno kao dan.
a ja nisam dobio odgovor na svoje pitanje. ili da te direktnije pitam, tko je po tvom mišljenju bolji kandidat za reisa, kavazović ili zukorlić?
Dakle izmišljena "tabloid-afera", kao i sve ostale u režiji SDA, a u izvedbi Željka Komšića.
Za razliku od Željka Komšića koji direktno komentariše kandidate za reisa i petlja se u sistem vrijednosti islamske zajednice,
za razliku od SDA koja ima direktno i otvoreno učešće u radu organa IZ,
za razliku od Konankovića za kojeg postoji osnovana sumnja da želi povećati svoj uticaj u IZ,
ja sam pristalica sekularnosti - odvojenosti rada državnih od rada vjerskih institucija.
Baš me briga, koga će vjernici izabrati sebi kao duhovnog poglavara.
Valjda Mladi muslimani znaju bolje od tebe koji nisi u stanju ni da prosurfas kako treba a kamo li sta drugo!Hajlac wrote: ↑23/12/2019 00:53Kakvo baljezganje...hrasno38 wrote: ↑22/12/2019 12:48 Ne skreci pricu na drugi kolosijek. Niko i nikada nije spomenuo nikome iz KS st je pomagao bilo sta po BiH. Prije nesto postanete trolovi malo idite u stranke na edukaciju. Ja koliko znam pravo BANU nije u BiH a kao drugo Zukorlic nije iz BiH a kao trece Zukorlic pliva u parama i ponasa se krajnje nedostojno svoga poziva. BANU je sve samo ne Bosnjacka akademija nauke i umjetnosti jer je cini 10-15 najvecih radikala a ne najpametnijih ljudi iz Bosnjackog korpusa. Fuad Muhic naprimjer koji je bio jedan od najzescih protivnika Alije kada su mu sudili......."Fuad Muhic je pisao najpogubnije jer je instalirao termin "etnicki cista Bosna", "…sto prakticki znaci zahtjev za etnicki cistom Bosnom", bio je zakljucak njegovih elaboracija nekih teza Islamske deklaracije. Tekst pod naslovom "Duboki korijeni, opasni planovi", objavljen u Oslobodjenju, upravo je zavrsavao ovakvim zakljuckom. Na zaprepastenje optuzenih i njihovih advokata, takva formulacija nije bila nigdje u optuznici. "Etnicki cistu Bosnu niko od optuzenih nije trazio, ID najmanje, ni etnicku cistu ni etnicki mijesanu, ona nikakvu Bosnu ne spominje", pisat ce Izetbegovic u svojoj zalbi Saveznom sudu u Beogradu".
Pa onda na pricam o istoricaru Ibrahimu Pasicu itd itd. To je upravo krug kojem pripada i Konakovic. Zar nije logicno da BANU bude u BiH u kojoj zivi skoro 2 miliona Bosnjaka?![]()
prof. Muhic je upozoravao jos od sredine 80-ih na SANU veliko-srpski projekat, dok je u isto to vrijeme Alija Izetbegovic drugovao sa glavnim ideologom istog tog SANU osinjeg gnijezda - Cosicem, koji ga je podrzavao kao "disidenta, borca za svoj narod, vjerske slobode" bla bla
Zapitate li se vi sljepci ikada zasto je za velikosrpski projekat i za ono huskanje naroda na budjenje nacionalizma vjesto smisljenom propagandom u medijima o "turcima", premetanju kostiju itd. trebao neko poput Alije Izetbegovica sa svojom Islamskom deklaracijom i vjersko-politicka organizacija Mladi muslimani?
Cak su 1992-e ovi gore izvrsili i atentat na profesora Muhica, kad su ojacali i izasli iz zatvora, zbog njegovog bukvalno vizionarskog upozoravanja na pogubnost etnizacije bh drustva i uvodjenja vjerskih podjela u politiku... Sto su 80-ih JEDNAKO radili i Milosevicevi u Srbiji, kao i ovaj 'tronozac' Boban, Karadzic, Izetbegovic u BiH te Tudjmanovi i Suskovi u Hrvatskoj.
Inace, prefriganog Cerica i jos goreg Zukorlica ne mogu smisliti...![]()
Kako god da biraju (a mislim da je u ovom konkretnom slučaju Sabor IZ) - to su njihova pravila, njihovi kandidati, njihov izbor...Styling wrote: ↑23/12/2019 10:40Jedino sto ne biraju vjernici nego ulema medjusobno.kluz franjo wrote: ↑23/12/2019 10:30U potpunosti sam zadovoljan odgovorom. Pošteno.malakh wrote: ↑23/12/2019 10:20
promijenilo se da hoće da sruši konakovića, da mu konaković ne odgovara, da neće da ga vidi na poziciji predsjedavajućeg i to je to. naša stranka i sdp ga štitili mjesecima unazad, i pored argumenata o zukorliću koje su iznosili.
Dakle izmišljena "tabloid-afera", kao i sve ostale u režiji SDA, a u izvedbi Željka Komšića.
Za razliku od Željka Komšića koji direktno komentariše kandidate za reisa i petlja se u sistem vrijednosti islamske zajednice,
za razliku od SDA koja ima direktno i otvoreno učešće u radu organa IZ,
za razliku od Konankovića za kojeg postoji osnovana sumnja da želi povećati svoj uticaj u IZ,
ja sam pristalica sekularnosti - odvojenosti rada državnih od rada vjerskih institucija.
Baš me briga, koga će vjernici izabrati sebi kao duhovnog poglavara.