ko će organizovat proteste i protiv koga?
ako neće dijaspora neće niko!
ko će organizovat proteste i protiv koga?
ma samo kidat prste i šake i vješat po banderama, za mjesec im da bude ko švicarskaSmokingMan wrote: ↑22/12/2019 11:16 Nisam za zakon džungle, vlast treba jednostavno natjerati da radi efikasnije.
Neću ovo da komentarišem.LLEH wrote: ↑22/12/2019 11:19ma samo kidat prste i šake i vješat po banderama, za mjesec im da bude ko švicarskaSmokingMan wrote: ↑22/12/2019 11:16 Nisam za zakon džungle, vlast treba jednostavno natjerati da radi efikasnije.
Imal kakav pdfChallenger_ wrote: ↑22/12/2019 10:14 Naravno da je agenda.
Instrumentalizacija i manipulacija migrantskim masama kao oružje državnih i nedržavnih aktera, kao forma nekonvencionalnog rata radi ostvarenja određenih (vojnih, političkih i ekonomskih) ciljeva.Challenger_ wrote: ↑03/12/2019 23:35
Kratak sinopsis:
"Refugees as weapons", or "Weapon of Mass Migration" is a term used for mass exodus of refugees from a state to a hostile state as a "weapon" against an enemy.Weaponized migration occurs when a challenging state or non-state actor exploits human migration—whether voluntary or forced—in order to achieve political, military, and/or economic objectives.Kelly Greenhill counts 56 attempts (1951 to 2006) to employ the direct or indirect threat of mass migrations as a non-military instrument of influence.Objectives
The instrumental manipulation of population movements as political and military weapons of war, is the "refugee as weapon," has entered the world's arsenals.
Human migration is becoming a viable weapon in the arsenal of many state and non-state actors pursuing non-conventional means to increase regional influence and to achieve objectives
Smiješno i naivno ti je razmišljanje. Ne postoji građanska poslušnost ili neposlušnost, organizovani, spontani protesti 'raje', revolucije, bojkoti itd. Postoji samo manipulacija, interesi, interesne sfere i grupe, politika. Ili ako postoje, ne mogu ništa učiniti.SmokingMan wrote: ↑22/12/2019 11:16 Nisam za zakon džungle, vlast treba jednostavno natjerati da radi efikasnije.
ja bolan... zbog toga su nekoliko mio ljudi pod nebom u BIH spakovali citavih 5.000 (cca), za jedno malo vece seloChallenger_ wrote: ↑22/12/2019 08:29Sasvim očekivano. Oni koji upravljaju ovim prostorima su nas davno otpisali a zemlju rezervisali za migrante.
Treba raditi na rezervnoj adresi.
tačno znači samo organizovat se i udružit u milicije pa uzimat pravdu u svoje ruke, to je jedini ispravan način i put za spas ove države.Diwan wrote: ↑22/12/2019 11:25Smiješno i naivno ti je razmišljanje. Ne postoji građanska poslušnost ili neposlušnost, organizovani, spontani protesti 'raje', revolucije, bojkoti itd. Postoji samo manipulacija, interesi, interesne sfere i grupe, politika. Ili ako postoje, ne mogu ništa učiniti.SmokingMan wrote: ↑22/12/2019 11:16 Nisam za zakon džungle, vlast treba jednostavno natjerati da radi efikasnije.
Ne znam. Ne vjerujem da ima guzovače.Diwan wrote: ↑22/12/2019 11:23Imal kakav pdfChallenger_ wrote: ↑22/12/2019 10:14 Naravno da je agenda.
Instrumentalizacija i manipulacija migrantskim masama kao oružje državnih i nedržavnih aktera, kao forma nekonvencionalnog rata radi ostvarenja određenih (vojnih, političkih i ekonomskih) ciljeva.
neka su, i treba tako, niko ne piše da su prije 3 dana 100% RVI paraplegičara narkomani svezali za kolica i zapušili mu usta pa mu opuhali cjelu kuću, slučajno je ostao sam na sat-dva, ovi pratili odnjeli i para i sve što se moglo ponjeti.jagugu wrote: ↑22/12/2019 12:44 Video - Zaštitari pretukli migranta u tržnom centru Merkur na Otoci jer je navodno ukrao čokoladicu:
https://www.facebook.com/symphatomimeti ... __tn__=H-R
Ne kažem ja ništa, samo sam postavio video na koji naletihLLEH wrote: ↑22/12/2019 12:51neka su, i treba tako, niko ne piše da su prije 3 dana 100% RVI paraplegičara narkomani svezali za kolica i zapušili mu usta pa mu opuhali cjelu kuću, slučajno je ostao sam na sat-dva, ovi pratili odnjeli i para i sve što se moglo ponjeti.jagugu wrote: ↑22/12/2019 12:44 Video - Zaštitari pretukli migranta u tržnom centru Merkur na Otoci jer je navodno ukrao čokoladicu:
https://www.facebook.com/symphatomimeti ... __tn__=H-R
policija KURČINA da ne pišem dalje, čovjek onako svezan imao 2 blaža srčana udara, jedva živ, poserem sa na kompletnu stranačku scenu i tužilaštvo.
Cuj naoruzava se?shbc wrote: ↑22/12/2019 09:48 Kradje i napadi od strane migranata su postali nasa svakodnevnica. Ljudi utuceni u sistem to nazalost ne prijavljuju pa nemamo priliku da citamo u medijima. Raja se naoruzava na sve strane, sto bi moglo imati puno vece posljedice.
I onda se cudite kada se ovako nesto desi. Zapitate li se je li mu ovo prvi put da krade ili 101.? Da li je prijavljivan policiji koja ga je hapsila pa pustala jer je to jedino sto mogu? Mozda je za svaku kradju koju on i njegove "kolege" izvrse odbijano od dnevnice ovih zastitara?
Ljudima je preko glave i inat je proradio. Na svako sranje koje oni naprave ocekujte 3 puta jaci odgovor od strane nase raje. Mi smo narod koji je prezivio rat, prezivljava raznorazne kriminalce u vidu mafije i politicara vec godinama poslije rata. I sve to trpi i trpi. Sad pored svega toga trebamo jos i ove da prezivljavamo? Psihologija je jebena stvar. Ocekujte sve vise ovakvih scena.
lokalni krimosi rade šta hoće i pod zaštitom su tužilaštva, što se migranata tiče mislim da je pitanje sata kada će se i oni organizovat u kriminalne grupe i eto svima sreće i blagostanja.vjeshalica wrote: ↑22/12/2019 13:09
I kriminalci kradu i rade sta hoce jer ste vi tako htjeli,migranti nemaju veze sa njima
Ti si dovoljno isfinansiro SDA lopuze da i pored placenog ZO nemam usluge jer se nekom bosnjackom merhametliji uvrtilo u glavu da od mojih para jebe po jahtama i povlaci bijeloZijo77 wrote: ↑22/12/2019 00:32 Aerodinamika... U igri su mnoge veće stvari od čokoladice! Lahko ćemo za čokoladicu! Kada ti i tebi slični organizuju prihvat migranata u svoje vlastite kuće, stanove, a boga mi i vikendice, kada budete plaćali privatne doktore i stomatologe, kada budete finansirali sve ostalo za migrante i kada na kraju krajeva krenete gradove po RS-u da ih učite humanosti i demokratiji, ja ću vas poštovati! Ovako, pusti priču o čokoladicama!
Njih to ne zanima,organizacija u grupe,sve su to sitne kradje,koje gazde i ne osjetw u moru opljackanih para koje svaki dan prevrnuLLEH wrote: ↑22/12/2019 13:11lokalni krimosi rade šta hoće i pod zaštitom su tužilaštva, što se migranata tiče mislim da je pitanje sata kada će se i oni organizovat u kriminalne grupe i eto svima sreće i blagostanja.vjeshalica wrote: ↑22/12/2019 13:09
I kriminalci kradu i rade sta hoce jer ste vi tako htjeli,migranti nemaju veze sa njima
pa mora se pažnja skrenut da neko nebi reagovao i pokvario planove.
na proljeće majstore na proljeće, biće ih i 20 000zetareticula wrote: ↑22/12/2019 13:38 Kako Sarajlije zive sa ljupkim napacenim inzinjerimada vam ih hoce jedno 5.000 uvaliti da bude maskenbal
![]()
Ima praznih kuca po Sarajevu i okolici, pa neka im uruce kljuceve da bez veze ne skupljaju prasinu. Steta gradjevina da propadaju, mislim nije moja ideja vec samo prenosim njihovu ideju sto su govorili raji u KrajiniLLEH wrote: ↑22/12/2019 13:42na proljeće majstore na proljeće, biće ih i 20 000zetareticula wrote: ↑22/12/2019 13:38 Kako Sarajlije zive sa ljupkim napacenim inzinjerimada vam ih hoce jedno 5.000 uvaliti da bude maskenbal
![]()
snimat kako ga gaziš i postavljat na yt, ko rusi kad uhvate pedofila, pa ga gazi 50 ljudi.tvojkomsija wrote: ↑22/12/2019 13:46
Na Ilizdi se pocela organizovat ekipa koja ce rjesavat ove migrante, nisu ipak svi bez mozga.. vidjet cete uskoro![]()