Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
UmaX wrote: ↑21/12/2019 00:20
Imam Bosch Aerotwin i evo i nakon 3 godine brisu ko prvi dan. Samo je vazno da su cisti.
Mene brine samo da se nece brze trositi zbog izgrebane sofersajbe. Nije nista aman zaman ona izgrebana, sitne ogrebotine auto je iz 2004 ipak, mada ne bi trebalo
Vaznije je mislim odrzavati ih, pogotovo preko zime, ima li ko kakve prijedloge?
UmaX wrote: ↑21/12/2019 00:20
Imam Bosch Aerotwin i evo i nakon 3 godine brisu ko prvi dan. Samo je vazno da su cisti.
Mene brine samo da se nece brze trositi zbog izgrebane sofersajbe. Nije nista aman zaman ona izgrebana, sitne ogrebotine auto je iz 2004 ipak, mada ne bi trebalo
Vaznije je mislim odrzavati ih, pogotovo preko zime, ima li ko kakve prijedloge?
Zamjeni im ulje svake godine,al samo castrol sa vw specifikacijom,nemoj drugo
bitanga_sa_otesa wrote: ↑21/12/2019 09:15
Nemas ih sta odrzavati bitno je da ih ne jebes po zaledjenoj sajbi.povremeno ih ocistis vlaznom maramicom i to je to.
A sta uzrokuje parnice na sajbi,neko je to hebao prije mene,jos ima grijac sofersajbe
Ostanu nekada kamencici prasina itd na sajbi ispred metlica i ukljucis brisac jos ako dobro ne poprskas i eto ti belaja, najvise se jevu metlice ako zaledi sajba pa ukljucis da masu, a sto se tice jeveno izgrebane sajbe moze biti do onih strugalica ili jos gore ako je bivsi saban vlasnik skidao snijeg lopatom
bitanga_sa_otesa wrote: ↑21/12/2019 09:15
Nemas ih sta odrzavati bitno je da ih ne jebes po zaledjenoj sajbi.povremeno ih ocistis vlaznom maramicom i to je to.
Ma na to sam i mislio, da se ne zaglavi kamencic neki ili nesto
Isto tako sad kad se zalijepe za staklo, vecina gresku pravi pa ih na silu odvoji fizicki i onda se cupaju metlice
Vidio sam da neki stavljaju futrole na njih, to prvi put vidim, domaci izum kakve carape duge i vozdrica
tempuser wrote: ↑20/12/2019 21:06
Boscha ima i u OBI-ju i koliko sam vidio nisu skupi.
Za ovih 20 i kusu godina i bezbroj zamjenjenih metlica sve savm vise ubjedjen da su najbolji original i da u dosta slucajeva (npr Skoda) cijena opravdava razliku u odnosu na zamjenske.
Sljedeci kojima sam bio prilicno zadovoljan su Valeo Silencio XTRM, ali je i cijena bila bilzu fabrickih (prek 70 KM), nakon njih BOSCH od obicnih Twin do Aerotwin. Obicni Valeo onako, dobi ali nisu dugovjecno kao Bosch, sve ostalo manje-vise u 5 deka. Lucas je ostao zaljepljen na zadnju sajbu kad sam podigao brisac.
imam racun od 86KM za metlice iz ASA auto, prethodni vlasnik ih kupio mjesec dana prije nego je meni prodao oktaviu. Dan danas su kao i prvi dan, sad vec u petu zimu ulaze
Naslovnica wrote: ↑21/12/2019 18:18
Može li mi neko pojasniti koje su marke 'fabrički' brisači na pojedinim popularnim autima, recimo G5, FObija, Megane, Pug 307 i sl?!
tempuser wrote: ↑20/12/2019 21:06
Boscha ima i u OBI-ju i koliko sam vidio nisu skupi.
Za ovih 20 i kusu godina i bezbroj zamjenjenih metlica sve savm vise ubjedjen da su najbolji original i da u dosta slucajeva (npr Skoda) cijena opravdava razliku u odnosu na zamjenske.
Sljedeci kojima sam bio prilicno zadovoljan su Valeo Silencio XTRM, ali je i cijena bila bilzu fabrickih (prek 70 KM), nakon njih BOSCH od obicnih Twin do Aerotwin. Obicni Valeo onako, dobi ali nisu dugovjecno kao Bosch, sve ostalo manje-vise u 5 deka. Lucas je ostao zaljepljen na zadnju sajbu kad sam podigao brisac.
imam racun od 86KM za metlice iz ASA auto, prethodni vlasnik ih kupio mjesec dana prije nego je meni prodao oktaviu. Dan danas su kao i prvi dan, sad vec u petu zimu ulaze
Na predhodnoj Octaviji za 14 godina promjenio 3 (slovima: tri) para original metlica, one koje su bile na autu su stavljene 2016 i jos uvijek su brisale ok, a muhanat sam na lose metlice.
Može li mi neko pojasniti koje su marke 'fabrički' brisači na pojedinim popularnim autima, recimo G5, FObija, Megane, Pug 307 i sl?!
Valeo, bosch, champion, lucas.....
Znaci, sve ono sto se moze kupiti i u vecini iole kvalitetnije opremljenih prodavnica auto dijelova?!
Valeo, bosch, champion, lucas.....
Znaci, sve ono sto se moze kupiti i u vecini iole kvalitetnije opremljenih prodavnica auto dijelova?!
Koliko se sjecam, na Skodinim nigdje ne pise ko je proizvdojac, odnosno pise samo Skoda.
tap3ah75 wrote: ↑24/10/2019 11:05
Citroen C3 picaso. Benzin.
Nisam palio garažiran auto jedno 7 dana.
Sad mi se čuje puhanje (rad ventilatora) u haubi nakon što ugasim auto.
Puhanje traje 3-4 minute.
I nakon što samo upalim pa ugasim auto opet počne puhanje u haubi.
Je li za zabrinuti ili?
Promjenio sam akumulator jer neki dan nije htio upaliti. Mislim da je stari bio unutra 7-8 godina.
Upalio na guranje.
Prije par sedmica prilikom voznje,(Audi A3 sportback 2.0 16 V 103 kw. 2006.god) culo mi se neko tiho zujanje ispod poklopca motora, da bi nakon par dana prilikom silaska s autoputa nakon placanja putarine imao poteskoce prilikom ubacivanja u brzinu= bilo je tesko ubaciti u bilo koju. nekako sam ubacio u prvu i teze sam saltao... mislio sam da je 'druk lezaj" jer se zujanje pojacalo i zvuk je bio samo kada bih pustio papucicu kvacila. otisao sam do dva servisa u kojem su mi "potvrdili" da je "druk lezaj" i najbolje da zamijenim cio set kvacila- odvezao sam u servis koji mi je ponudio jeftiniju cijenu zamjene. nakon servisa, dobio sam nazad stari set koji je skinut sa vozila, nakon 250-300 predjenih kilometara desilo se isto, teze se salta = u petoj najvise "škripi" prilikom voznje, ali u rikverc se vise ne moze ubaciti niti kada motor radi niti kada je ugasen. skonto sam da me serviser izložio nepotrebnom trosku od 800 marki, jer je i moj set koji je skinuo bio dobar, mijenjao sam ga prije 80 000 kilometara( doduse nisam bio prisutan kada je mijenjao set, pa me strah da mi nije ugradio neki stari set, jer mi je i nudio polovan za 500 maraka, ali to cu saznati kada budem prisutan kad mi bude skidali mjenjac u drugom servisu jer tom baxuzu vise ne vjerujem). od tada auto ne vozim, ali ga trebam popraviti
Servis mi je neminovan samo me zanima dal neko ima iskustva ili saznanja o cemu se radi..neki kazu ležaji brzina u mjenjacu, (taj serviser koji me zezno kaze da nije neki "snop u mjenjacu", a ja imam samo brigu).
Hvala unaprijed.