Podnio je nakon sto je dobio saglasnost narodne skupstine RS-a! O cemu ti pricas covjece kod njih sve odlucuje skusptina i upravo ovo je drasticna preokret generaalno u drzavi i zato Borenovic i kuka jer RS je proglasila vojnu neutralost a Dodik je sve to popiso sa ovim papirom. Ja fakat ne kontam jel se vi neki pravite ludi ili je nesto drugo u pitanju.Škobo Habu wrote: ↑21/12/2019 13:02Opet te pitam sa kojeg je nivoa podnjet zahtjev i po čemu se razlikuje od ovoga što imamo danas?hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 12:57
Hahahah kako nepoznavanje funkionisanja drzave ti imas sa ne mogu da vjerujem. Pa sto ona koji moj toliko kukak Borenovic kada je to tako kako ti kazes. Sta mislis ko je dao dozvolu Spiricu 2009 da potpise?? O majko moja toliko mrzite Zeljka da pocinjete da buncate i da vas zestoko prenosi!
https://startbih.ba/clanak/dodik-2009-g ... o-a/108543
U junu 2009. predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine podnio je generalnom sekretaru NATO-a zahtjev za prijem Bosne i Hercegovine u MAP.
Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#40426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- shbc
#40428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ubuduce srpski clan Predsjednistva nece traziti saglasnost NSRS-a? Zlatni lazov i Dzaferaga zabranili?
-
kluz franjo
#40429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo Željko u trećem pokušaju objašnjavanja...kluz franjo wrote: ↑17/12/2019 13:00 Još jednom, postoji li ijedno suvislo objašnjenje ŽK/DF/GS/SPiD za vraćanje SDA na vlast u KS?
Ako postoji, da svi izvadimo zastave i da mašemo.
Ukratko: Ova vlada nije ništa uradila, a kod građana koji pozitivno cijene rad vlade je dominantan faktor mržnja prema SDA.
“Dominantan faktor kod onih koji su podržavali Vladu KS je mržnja prema SDA”, kaže za Start Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
- hrasno38
#40430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za NATO nece jer kao sto je rekao i Incko njihove odluke puj pike vise nisu bitne sto se tice puta BiH u NATO! Zeljko kara i ne vadi......vjerujem da je kod Seke i u drzavnoj bolnici sve sve obojeno crvenom bojom. Valjat ce objasniti biracima sto se nije borilo za BiH
- Revolucionar ★
#40431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa evo ako nije drugaciji od SDP-a, sto je onda na udaru, a SDP nije?Škobo Habu wrote: ↑21/12/2019 11:40Po čemu je Komšić drugačiji od SDP-a?Revolucionar ★ wrote: ↑21/12/2019 11:34 Kako je NiP drugaciji od SDA kad su direktan proizvod SDA? Sve sto celnici NiP-a imaju u zivotu duguju SDA.
-
kluz franjo
#40432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Skupština RS je usvojila REZOLUCIJU o vojnoj neutralnosti.hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:05 Podnio je nakon sto je dobio saglasnost narodne skupstine RS-a! O cemu ti pricas covjece kod njih sve odlucuje skusptina i upravo ovo je drasticna preokret generaalno u drzavi i zato Borenovic i kuka jer RS je proglasila vojnu neutralost a Dodik je sve to popiso sa ovim papirom. Ja fakat ne kontam jel se vi neki pravite ludi ili je nesto drugo u pitanju.
Ja evo ne znam.
Kakvu zakonsku težinu ima REZOLUCIJA skupštine?
Ja evo recimo iz neznanja tvrdim, da je svaki tariguz korisniji i više obavezujući od toga.
Kakve su to nadležnosti Šefik i Željko "vratili" državi, a koje već 10 i više godina nisu bile u nadležnosti države?
Osim "prava" da opet odlučuje o pitanju o kojima su se svi državni organi već izjasnili prije 10 i više godina.
- shbc
#40433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci u tvojoj glavi olsrpskom clanu predsjednistva se moze zabraniti konsultovanje sa NSRS-om. Zanimljivo sta godine rade mozgu.hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:12Za NATO nece jer kao sto je rekao i Incko njihove odluke puj pike vise nisu bitne sto se tice puta BiH u NATO! Zeljko kara i ne vadi......vjerujem da je kod Seke i u drzavnoj bolnici sve sve obojeno crvenom bojom. Valjat ce objasniti biracima sto se nije borilo za BiH![]()
![]()
![]()
-
Škobo Habu
#40434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Njihova Skupština ne odlučuje ni o čemu što se tiče NATO-a. To znači da i izglasan referendum o NATO paktu ima zakonsku obavezu, iako nikoga ništa ne obavezuje. Takva vrsta referenduma je moguća samo na nivou države.hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:05
Podnio je nakon sto je dobio saglasnost narodne skupstine RS-a! O cemu ti pricas covjece kod njih sve odlucuje skusptina i upravo ovo je drasticna preokret generaalno u drzavi i zato Borenovic i kuka jer RS je proglasila vojnu neutralost a Dodik je sve to popiso sa ovim papirom. Ja fakat ne kontam jel se vi neki pravite ludi ili je nesto drugo u pitanju.
Put u NATO je pitanje za Dom Naroda.
- bunk
#40435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moze se obratiti i njegovoj svetosti Dalai Lami.
Imace isti efekt na proces ulaska u Nato kao i rezolucije entitetske skupstine.
Nula.
Nato integracije su zakonski u nadleznosto ministarstva odbrane i predsjednistva.
Imace isti efekt na proces ulaska u Nato kao i rezolucije entitetske skupstine.
Nula.
Nato integracije su zakonski u nadleznosto ministarstva odbrane i predsjednistva.
Last edited by bunk on 21/12/2019 13:24, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#40436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Buhahahahaha...kluz franjo wrote: ↑21/12/2019 13:11
Ukratko: Ova vlada nije ništa uradila, a kod građana koji pozitivno cijene rad vlade je dominantan faktor mržnja prema SDA.“Dominantan faktor kod onih koji su podržavali Vladu KS je mržnja prema SDA”, kaže za Start Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Na čemu je on godinama gradio svoj image, pobogu?
- nosara
#40437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koprca se ko riba na suhom.
Ko je uvjeren da radi ispravno nema potrebu da objasnjava po sto puta.
Ko je uvjeren da radi ispravno nema potrebu da objasnjava po sto puta.
- Sanabija
- hrasno38
#40439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahahah gdje vi zivite matere vam.....cuj sta ima skupstina RS-a
ja strucnjaka i politckih analiticara majko moja! Pa kad nema nista sto nisu jednostavno Zeljko i Dzaferovic preglasali Dodika i uputili dokument u NATO
Ufatite se vi necega drugog a ne bistrenja politike. Dobro je neko od forumasa napisao jucer/prekjuce da se ne trebamo cuditi sto smo po rezultatima PISA testova medju zadnjima!
Ufatite se vi necega drugog a ne bistrenja politike. Dobro je neko od forumasa napisao jucer/prekjuce da se ne trebamo cuditi sto smo po rezultatima PISA testova medju zadnjima!
-
kluz franjo
#40440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kolega bunk,hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:31 Hahahah gdje vi zivite matere vam.....cuj sta ima skupstina RS-a![]()
![]()
![]()
![]()
ja strucnjaka i politckih analiticara majko moja! Pa kad nema nista sto nisu jednostavno Zeljko i Dzaferovic preglasali Dodika i uputili dokument u NATO
![]()
Ufatite se vi necega drugog a ne bistrenja politike. Dobro je neko od forumasa napisao jucer/prekjuce da se ne trebamo cuditi sto smo po rezultatima PISA testova medju zadnjima!![]()
možeš li ti pokušati ovo objasniti kolegi hrasno38, ja odustajem...
-
Škobo Habu
#40441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ništa se suštinski ne mjenja što se tiče same procedure slanja dokumenta u Brisel.
Mi ćemo poslati dokument, Brisel će nam poslati svoju listu želja koju trebamo popuniti.
Suština je u tome kako sprovesti zahtjeve u djelo?
Pogledajmo reakcije SDS-a, pogledajmo reakcije Dodika, sve sve svodi na anti-NATO propagandu, pa mi objasni koje će se to dalje mjere uzeti u obzir da srpska strana pristane na NATO integracije?
Mi, kao država, preuzimamo obaveze koje trebamo ispuniti.
Samo naivci mogu povjerovati das će nas primiti u Sjeverno-atlanski savez preko reda.
-
baxus
#40442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta te briga za glasače Željko, bitno je da Biba povjeruje.
- bingov buraz
#40443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Baš čudno da Dodikova opozicija kritikuje Dodika.
Po pojedinim forumašima trebali bi reći svaka čast Dodiče jesi ih nadjebo,gasimo stranke,vladaj dovijeka
Ako to ne kažu pik naša pobjeda.
Po pojedinim forumašima trebali bi reći svaka čast Dodiče jesi ih nadjebo,gasimo stranke,vladaj dovijeka
Ako to ne kažu pik naša pobjeda.
- hrasno38
#40444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Momcino ajde se ti malo raspitaj kako funkcionise drzava BiH u stvarnosti pa cemo nastaviti pricati. Jedno je sta pise na papiru i Ustavu a drugo je u stvarnosti. Jel Ustavni sud zabrano 9 Januar? JESTE. Jel ga RS i dalje slavi? SLAVI! O cemu bolan ti sinko pricas. Jel ti fakat mislis da to funkcionise tako kako pise na papiru. Pa bolan nebio BiH nije implementirala ni jednu jedinu presudu suda za ljudska prava. Ti ces meni objasanjavi kako funkcionise ovaj monstrum od drzave...bjezi bakluz franjo wrote: ↑21/12/2019 13:34Kolega bunk,hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:31 Hahahah gdje vi zivite matere vam.....cuj sta ima skupstina RS-a![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ufatite se vi necega drugog a ne bistrenja politike. Dobro je neko od forumasa napisao jucer/prekjuce da se ne trebamo cuditi sto smo po rezultatima PISA testova medju zadnjima!![]()
možeš li ti pokušati ovo objasniti kolegi hrasno38, ja odustajem...
-
kluz franjo
#40445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači to što Željko i Šefik slave da su nešto stavili na papir, mogu mačku o rep okačiti?hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:39Momcino ajde se ti malo raspitaj kako funkcionise drzava BiH u stvarnosti pa cemo nastaviti pricati. Jedno je sta pise na papiru i Ustavu a drugo je u stvarnosti. Jel Ustavni sud zabrano 9 Januar? JESTE. Jel ga RS i dalje slavi? SLAVI! O cemu bolan ti sinko pricas. Jel ti fakat mislis da to funkcionise tako kako pise na papiru. Pa bolan nebio BiH nije implementirala ni jednu jedinu presudu suda za ljudska prava. Ti ces meni objasanjavi kako funkcionise ovaj monstrum od drzave...bjezi bakluz franjo wrote: ↑21/12/2019 13:34Kolega bunk,hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:31 Hahahah gdje vi zivite matere vam.....cuj sta ima skupstina RS-a![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
možeš li ti pokušati ovo objasniti kolegi hrasno38, ja odustajem...![]()
![]()
Jer, "Jedno je sta pise na papiru i Ustavu a drugo je u stvarnosti."
OK. Evo bježim ba...
-
Škobo Habu
#40446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ali se zato ide u NATO svjetlosnom brzinom?hrasno38 wrote: ↑21/12/2019 13:39
Momcino ajde se ti malo raspitaj kako funkcionise drzava BiH u stvarnosti pa cemo nastaviti pricati. Jedno je sta pise na papiru i Ustavu a drugo je u stvarnosti. Jel Ustavni sud zabrano 9 Januar? JESTE. Jel ga RS i dalje slavi? SLAVI! O cemu bolan ti sinko pricas. Jel ti fakat mislis da to funkcionise tako kako pise na papiru. Pa bolan nebio BiH nije implementirala ni jednu jedinu presudu suda za ljudska prava. Ti ces meni objasanjavi kako funkcionise ovaj monstrum od drzave...bjezi ba![]()
![]()
Upravo se o boldanom priča. Nema nama članstva dok se ne provedu reforme na koje smo se obavezali.
- nosara
#40447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
hrasno dominira...
Morate se edukovati prije dolaska na klix, moj ti...
Morate se edukovati prije dolaska na klix, moj ti...
- hrasno38
-
Lopov-eliminator
#40449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Napisah sinoc/danas jedan duzi post, niko od botova se nije smio ni javiti.
Idemo opet s istim pitanjima za fanove DF-a i Zeljka:
1. Zasto ova Vlada KS mora biti oborena da bi nesto proslo na visem nivou sto uopste nije u ingerenciji kantona?
2. Zar se za sve ovo o cemu prica Komsic ne moze boriti na visim nivoima bez rusenja aktuelne Vlade KS?
Dodatak, pitanje br. 3: Koja je, od svih vlada KS koje je predvodila SDA od rata pa do danas, radila bolje od aktuelne vlade KS i zasto?
1. Zasto ova Vlada KS mora biti oborena da bi nesto proslo na visem nivou sto uopste nije u ingerenciji kantona?
2. Zar se za sve ovo o cemu prica Komsic ne moze boriti na visim nivoima bez rusenja aktuelne Vlade KS?
Dodatak, pitanje br. 3: Koja je, od svih vlada KS koje je predvodila SDA od rata pa do danas, radila bolje od aktuelne vlade KS i zasto?
- hrasno38
#40450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1. Ne mora i po meni ne bi trebala osim sto bi se trebao disciplinovati Dino Konakovica i pustiti Fortu da radi svoj posao. Dino Konakovic nije nikava moralna vertikala kojoj treba zaboraviti sve sto je uradio dok je bio do nedavno clan SDA a pogotovo zaboraviti unistavanje kosarkaskog giganta KK Bosne.Lopov-eliminator wrote: ↑21/12/2019 14:30 Napisah sinoc/danas jedan duzi post, niko od botova se nije smio ni javiti.
2. Moze ali ocito da je Kantonalna vlada kolaterlana steta potrebne koalicije samo na drzavnom nivou.
3. NI JEDNA mada je preprano govoriti nakon jedne godine sta je uradila i ova vlada jer vecina stvari je na papiru a u praksi tek ponesto!