Demokratska fronta Željko Komšić

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 21/12/2019 00:16

Pravilo zivota j ako imas dva zla onda uvijek biras ono koje je manje.....na kraju krajeva o cemu vi svi pricate pa ta jebena SDA je na izborima bila najjaca partija.....sjecikese su onoliko koliko im to dzvoli narod. U Beogradu ljudi na ulicama vec mjesecima a kod nas??? Pusti ba @cmoljo suplje ziv bio.
nije to pravilo života, nego izgovor.

ti meni pričaš o šupljoj, a pričaš da narod dozvoljava SDAu jer ih bira. jel to nećemo pričati o izbornim prevarama? jel to nećemo pričati o kupljenim glasovima? jel to nećemo pričati o hutbama?

narod im dozvoljava je poprilično razbijena ubleha prvo koaliranjem šestorke, a onda i reakcijom na ovu Komšićevu bezočnu prevaru.

kod nas nema potrebe da ljudi budu na ulici. Beograd je dopustio sebi da ima pičkoustog diktatora. kod nas ljudi još uvijek biraju različito i to je ono čega najviše i boje kod ove vlade. vidjeli ljudi da može drugačije.

da rezimiramo, LJiljana nije bilo strah u ratu biti hrabar i zaraditi ljiljana, ali sada mora ići u koaliciju sa rastakačima države jer jebiga, oni su manje zlo, i potrudiće se da nas prime u NATO. valjda. nekad. je li bar imao onog obraza kojeg je pokazivao, da to i naglas kaže, pa da ljudi znaju prave razloge osim mutavih i izmišljenih?

đe su nestala muda?

ili je možda nešto drugo u pitanju?
Nespin

#40327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:12, edited 1 time in total.
Chmoljo

#40328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

ma kad skontam, boli me kurac.

SDA je stranka i milje kojoj je Budnjin hotel vrijedniji od cijele istočne Bosne, zajedno sa masovnim grobnicama.

ko sa takvim mentalnim sklopom misli da može dobro dobiti zreo je ludnice. od govana se pita ne pravi.

da ne govorim o onima koji pokušavaju na bilo koji način opravdati ove poteze. svak i+z svojih nekih ličnih razloga. ja samo znam da bih se dobro zapitao šta je sa mnom kada mi provjereni SDAovci lajkaju komentare.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#40329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 21/12/2019 00:00 Žalosno je čitati postove ove sarajevske FGR koja ni po čemu ne odudara od random postova sa poskoka i sličnih portala. Zbog ljudi koji nemaju ni viziju ni plan ala Konaković ovako prosipati hrskaču je smiješno i žalosno.

U međuvremenu, Čović u toplini svoje velelepne hacijende zadovoljno trlja ruke zbog još jednog probosanskog verbalnog sukoba. Ko je ovdje ovca?
Dozvolit ces da ga se iz razicitih razloga pljuje ovdje u odnosu na poskok. Koliko ti znas o vizijama i planovima Konakovica iz svakodnevnog zivota u Sarajevu? Zeljko ti je u koaliciji sa tim Covicem samo da znas. I to iz bosnjacke kvote.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:33 ma kad skontam, boli me kurac.

SDA je stranka i milje kojoj je Budnjin hotel vrijedniji od cijele istočne Bosne, zajedno sa masovnim grobnicama.

ko sa takvim mentalnim sklopom misli da može dobro dobiti zreo je ludnice. od govana se pita ne pravi.

da ne govorim o onima koji pokušavaju na bilo koji način opravdati ove poteze. svak i+z svojih nekih ličnih razloga. ja samo znam da bih se dobro zapitao šta je sa mnom kada mi provjereni SDAovci lajkaju komentare.
:thumbup: :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#40331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:25

Pravilo zivota j ako imas dva zla onda uvijek biras ono koje je manje.....na kraju krajeva o cemu vi svi pricate pa ta jebena SDA je na izborima bila najjaca partija.....sjecikese su onoliko koliko im to dzvoli narod. U Beogradu ljudi na ulicama vec mjesecima a kod nas??? Pusti ba @cmoljo suplje ziv bio.
nije to pravilo života, nego izgovor.

ti meni pričaš o šupljoj, a pričaš da narod dozvoljava SDAu jer ih bira. jel to nećemo pričati o izbornim prevarama? jel to nećemo pričati o kupljenim glasovima? jel to nećemo pričati o hutbama?

narod im dozvoljava je poprilično razbijena ubleha prvo koaliranjem šestorke, a onda i reakcijom na ovu Komšićevu bezočnu prevaru.

kod nas nema potrebe da ljudi budu na ulici. Beograd je dopustio sebi da ima pičkoustog diktatora. kod nas ljudi još uvijek biraju različito i to je ono čega najviše i boje kod ove vlade. vidjeli ljudi da može drugačije.

da rezimiramo, LJiljana nije bilo strah u ratu biti hrabar i zaraditi ljiljana, ali sada mora ići u koaliciju sa rastakačima države jer jebiga, oni su manje zlo, i potrudiće se da nas prime u NATO. valjda. nekad. je li bar imao onog obraza kojeg je pokazivao, da to i naglas kaže, pa da ljudi znaju prave razloge osim mutavih i izmišljenih?

đe su nestala muda?

ili je možda nešto drugo u pitanju?
Hocemo pricati o izbornim prevarama. Ajde mi prostri i jednu jedinu presudu za izbornu prevaru!? Bolan nebio i ja znam da us krali i sta??? Svi sve znaju ali sjede kucama i komentarsiu! I ta prica o raastakacima drzave je pomalo deggutantna jer ih stavljas u isti kos sa SNSD, SDS, HDZ sto je apsolutno netacno ma koliko ih i ja ne volim....u biti ne volim nista sa nacionalnim predznakom ali politika je nesto sasvim drugo. Politika je i onaj trenutak kada je Tito surovao sa cetnicima dok mu je to odgovaralo. Jedini koji i pokazuje MUDA je Zeljko a oni koji ih ne pokazuju su gradjani a pogotovo mladje generacije koje samo palamude po drustvenim mrezama i kukakju kako im ne valja. ja sam 100 puta rekao da ne daj boze da se desi neki novi rat i da nas danasnje generacije brane!
Nespin

#40332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
belfy

#40333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by belfy »

hrasno38 wrote: 20/12/2019 23:34 Boli istina boli.....previse se si se ti kurcio po Klixu pa naletio neko da te malo prizemlji.
kurcio po klixu; kako to gordo zvuci... ali si ti tu da to sasjeces napokon...
Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:13
hrasno38 wrote: 21/12/2019 00:11

Kantonalna vlada je bar sto se mene tice samo kolateralna steta i ja licno nisam bio za njenu smjenu ali za Dinu Konakovica je vec druga prica.
koaliranja sa sjecikesama da bi se otišlo u NATO, jel to?
hebote...
hrasno38

#40334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Nespin wrote: 21/12/2019 00:32 Al najjači su mi Bakir i zelene podrepne muhe sa pričom "Izborni pobjednici", sa 25% osvojenih glasova u kantonu. I da nisu pokrali, bili bi ispod cca 18%... Toliko o volji naroda :D U međuvremenu, "hazreti Budnjo" blagosilja Željku...
Po cemu ga blagosilja. Bolan nebio svaki sljedeci komentar ti je bijedniji i jadniji od predhodnog. Jel to Zeljko rekao da mu se pusti voda??? I sta kazes 25% ali su duplo jaci od svake partije u kantonu...sta bi bilo kad bi bilo.....
hrasno38

#40335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Nespin wrote: 21/12/2019 00:48
Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:33 ma kad skontam, boli me kurac.

Realno i matematički dokazivo. Znači frajer je neplaćenim računima za vodu godišnje krao cca 1 milion. Puta deset godina, deset miliona. Te pare si mogao uložiti u Srebrenicu, na primjer. Mogao si pomoći povratnicima. Na trafici zavrnuli 200 milja minimum. Mogao si od tih para asfaltirati put do pet povratničkih sela, da djeca ne pješače do škole blatnjavom kaljužom. Ne, od tih para će neki veliki biznismen, vjernik, brat mumin, kupiti svom sinu Porsche Panameru. I te takve parazite uspijemo skinuti s leđa i Željko nam ih opet zalijepi. Zašto? Pa da se osveti Dini jer mu je napenalio ženu s posla, jer je parazitirala ko i čovjek joj. Toliko o tome da Željko stavlja dobrobit naroda i države iznad svega. Idi brate zaduži flašu rakije i makni nam se s očiju.
Sta si ti uradio u Sarajevu da se to sprijeci sa Budnjom!? Ajde mudonja da ce cujem! Dino :lol: :lol: :lol: :lol: pa bolan nebio to je covjek koji je prvo devastirao kosarkaski klub Bosna a onda je presao na Kanton Sarajevo. SDA ga je stvorila i o cemu ti pricas. Eno imaju danas skinuti razgovori Dine i kako prijeti ljudima po kantonu. Dino vam moralna vertikaala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
cyprus

#40336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cyprus »

Kad vako počnu svakog ko kaže kakvu kritiku na Komšićev račun izjednačavat sa Poskokom, HDZ-om i ustašama :lol: :oops:
refffko

#40337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by refffko »

Covjek se podsmijava na kriminal Budnje. Jos malo pa ce ga i braniti. Sta dalje pricati sa takvim?
refffko

#40338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by refffko »

hrasno38 wrote: 21/12/2019 00:50
Nespin wrote: 21/12/2019 00:32 Al najjači su mi Bakir i zelene podrepne muhe sa pričom "Izborni pobjednici", sa 25% osvojenih glasova u kantonu. I da nisu pokrali, bili bi ispod cca 18%... Toliko o volji naroda :D U međuvremenu, "hazreti Budnjo" blagosilja Željku...
Po cemu ga blagosilja. Bolan nebio svaki sljedeci komentar ti je bijedniji i jadniji od predhodnog. Jel to Zeljko rekao da mu se pusti voda??? I sta kazes 25% ali su duplo jaci od svake partije u kantonu...sta bi bilo kad bi bilo.....
Nije rekao, ali je aminovao da na vlast dodju oni koji ce reci da mu se pusti i koji ce mu opet dozvoliti da radi isto. Aminovao je Cesire i slicne.
U sustini, zasto Komsic ne kaze radi cega se priklonio SDA u kantonu? Nemoj mi molim te samo spinova i gluposti, koje je do sad izgovorio. Konkretno.
Nespin

#40339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nespin »

8-)
Chmoljo

#40340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote: 21/12/2019 00:46Ajde mi prostri i jednu jedinu presudu za izbornu prevaru!? Bolan nebio i ja znam da us krali i sta???
kako da čovjek sa tobom komunicira kada ti u dvije rečenice koje slijede jedna drugu uspiješ sam sebe pobiti.

haj vozdra.
Lopov-eliminator

#40341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lopov-eliminator »

DF i Zeljko su sami pokazali da su uvijek bili kvazilijeva ispostava SDA. Kad god je SDA-u falilo ruku da proguraju nesto svoje, na kraju je redovno taj ko dodaje ruke bio DF.

Cini mi se da je DF glasao za smjenu Konakovica kad ga je SDA smjenjivala s pozicije premijera.

Zeljko prica o odbrani drzave, a nikako da neko iz DF-a, isto kao ni on sam, objasni zasto ova Vlada KS mora biti oborena da bi nesto proslo na visem nivou sto uopste nije u ingerenciji kantona.

Zar se za sve ovo o cemu prica Komsic ne moze boriti na visim nivoima bez diranja kantonalne vlasti? Na ovo pitanje fanovi Zeljka Komsica jos uvijek nisu odgovorili.

Taj isti covjek koji se kao biva ziv polomi za drzavu je svoj mandat zastupnika u Parlamentu BiH prespavao uz 0 (slovima: nula) pitanja, prijedloga, diskusija, inicijativa. Naravno, platu od cca 5500 KM nije propustio da uzima za sve ove nule tokom cijelog mandata.

Zasto svoj zastupnicki kapacitet nije iskoristio kao veliki patriota kakvim se predstavlja?

Tacno se vidjelo da DF i Zeljko mijenjaju plocu od onog momenta kad je postalo jasno da partneri unutar BH Bloka, ciji su dio tad bili, nece pristati na koaliciju s SDA na entitetskom i drzavnom nivou, sto je naravno rezultiralo DF-ovim okretanjem ledja partnerima u BH Bloku.

Od tada krece pljuvacina po medijima od strane DF-a. Kazu "bjezite od odgovornosti", a uredno zanemaruju kako su njegovi mentori iz SDA spremili teren u Domu naroda da se izabere vlast koja nista nece moci uraditi zbog blokada u domu naroda.

Kazu iz DF-a "ne moze se biti gore opozicija, a dole pozicija", iako nikad objasnili nisu zasto. Ispade da onda na nizim nivoima od entitetskog izbori uopste ne bi trebali ni postojati, nego samo na visim, pa da se dole samo rasporede po procentima prema rezultatu s viseg nivoa.

To poteze jedno drugo pitanje, zasto kad se dogovarala koalicija u KS unutar BH bloka DF nije s njima od starta dogovarao i nastup na visim nivoima, a obzirom da smatraju da se ne moze biti ovdje pozicija, a gore opozicija i obrnuto? Tada su o visim nivoima cutali, sve dok se nije doslo do moment a kad je postalo izvjesno da partneri iz BH bloka nece popustiti.

Kad su stranke lijevog spektra dogovarale zajednicke kandidate za predsjednistvo, Zeljko je i tada hinjski okrenuo ledja i predao kandidaturu za clana Predsjednistva, razlog ponovo "borba za drzavu".

Sada prica da je problem sistem vrijednosti Zukorlica, sve bi to bilo i uredu da nema cinjenice da covjek daje podrsku istoj onoj stranci koja je radila i radi puno gore stvari od toga.

Smeta Zeljku "Zukorlic sistem vrijednosti" (sto je izgovor, ali hajde), ali Zeljku zato ne smeta sistem vrijednosti tenderasa, sistematskog uhljebljivanja, siledzija, ljudi koji prijete i psuju kao kocijasi dok udaraju kamere, potkivanja i konstantna pljacka u kojem se kao kod kuce osjecaju upravo oni kojima Zeljko sada daje podrsku i koje sada zeli vratiti na vlast u KS.

Moglo se i prije vidjeti ko je Zeljko, a sad su to vidjeli cak i oni koji su za njega i njegovu stranku do sada lojalno vise puta glasali. Sto je najgore, na zadnjim izborima se nije toliko ni glasalo za njega koliko se glasalo protiv Covica.

Covjek koji se ne smije pojaviti ni na jednoj javnoj debati face-to-face jer bi ga ljudi na drugoj strani intelektualno razvalili. TVSA je nekidan dana imala emisiju, zvali su ljude iz aktuelne vecine i novoformirane koalicije SDA-SBB-DF-BOSS, naravno, dosli su Konakovic, Lejla Brcic iz NS i Garibija iz SDP-a, s druge strane niko nije smio doci, cak ni iz DF-a.

Covjek koji je izdao ono sto je prije govorio i one za koje se deklarativno bori.
Škobo Habu

#40342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 21/12/2019 00:00 Žalosno je čitati postove ove sarajevske FGR koja ni po čemu ne odudara od random postova sa poskoka i sličnih portala. Zbog ljudi koji nemaju ni viziju ni plan ala Konaković ovako prosipati hrskaču je smiješno i žalosno.

U međuvremenu, Čović u toplini svoje velelepne hacijende zadovoljno trlja ruke zbog još jednog probosanskog verbalnog sukoba. Ko je ovdje ovca?
Ovca je onaj koji ne kuži kako je uzrok tog "probosanskog verbalnog sukoba" uzrok sam Komšić. Nema sa tim ništa ni Čović, ni Dodik.

Željko je, kako već rekoh, trojanski konj ubačen među Bošnjake.

I kad vidim da mi drvi tip o fašizmu sa avatarom kluba koji nije ništa drugo do talijanska verzija HŠK Zrinskog, onda mi je posve jasno na čijoj strani treba biti.
Styling

#40343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

refffko wrote: 20/12/2019 23:50
hrasno38 wrote: 20/12/2019 23:46
refffko wrote: 20/12/2019 23:41 Niti sam stranacki aktivan, niti znam bilo koga od politicara, vecinom do sad nisam ni na izbore izlazio. Zaposlen u privatnom sektoru.
Dijete pogunulog borca, Zuc 1993.
Kunem se mrtvim ocem, toliko mi se Sejdo zgadio, ako na slijedecin izborima se opet kandiduje, Covic dobija glas od Bosnjak iz opstine Novo Sarajevo, koji je uzgred dijete sehida.
Pa sad vi kintajte sta me nagnalo na to.
E to je vas Sejdo danas u Sarajevu, omrazeniji lik od Covica i Dodika zajedno.
Nisam znao da si ti Sarajevo....ali godiste koje si naveo i te kako otkriva zasto ovako pises. I nek si ti dva puta naglasio da si dijete sehida iz Novog Sarajeva
Naravno da nisam, ali poznajem jako puno ljudi, normalnih ljudi. Vjeruj, ne bi ti se niti malo svidjelo sta ti o sefu pricaju.
I da, naglasio sam, cisto da budete svjesni kod kakve populacije je vas sef lazov izazvao gnjev. A ovakvih kao ja je puno Sarajevo.
Smeta vam kad vam neko peotiv sefa prica, a kaze da je iz sehidske porodice? Znaci o ratu cemo, samo ako to vama odgovara?
E pa vidis, nije se Sejdo jedini borio u Armiji BiH.
Da se barem borio. Bio logisticar a ljiljana dobio zato sto je hrvat.
Point.

#40344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Chmoljo wrote: 21/12/2019 00:06

i dok vatra pucketa, kraj kamina Čović sav ozaren veli: Sarajevo neće dobiti nove tramvaje...

sit gladnom ne vjeruje. uvijek bilo. vidi se po komentarima ljudi koji više ne žive tu a brane Demagoga.
To se opet loptica baca ka dijaspori?

Možda je Komšić trojanski konj da iznutra oslabi SDA, ko zna.
sinuhe

#40345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

I salje li BiH taj ANP kao sto je Komso rekao?
General sjevernoatlantskog pakta Foggo kaze da nije ANP, iz samog dokumenta vidimo da nije ANP -ali Komso kaze da jeste.

Popularni Komso 29.11.2019
"Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkulira po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO-a u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je tačno", kazao je Komšić.
Naveo je kako je riječ o programu, planu koji se šalje u Brisel kako bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo (MAP)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /191129059
Styling

#40346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

sinuhe wrote: 21/12/2019 08:15 I salje li BiH taj ANP kao sto je Komso rekao?
General sjevernoatlantskog pakta Foggo kaze da nije ANP, iz samog dokumenta vidimo da nije ANP -ali Komso kaze da jeste.

Popularni Komso 29.11.2019
"Javnost će moći da vidi dokument. Nije uredu da cirkulira po javnosti, a da nije upućen u sjedište NATO-a u Briselu. Dokument je strukturiran tako kako se strukturira Godišnji nacionalni plan (ANP). Drukčije se zove, to je tačno", kazao je Komšić.
Naveo je kako je riječ o programu, planu koji se šalje u Brisel kako bi se aktivirao Akcioni plan za članstvo (MAP)
https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /191129059
Bog mene ubio ako i oni znaju sta su potpisali.
Point.

#40347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 21/12/2019 00:35

Dozvolit ces da ga se iz razicitih razloga pljuje ovdje u odnosu na poskok. Koliko ti znas o vizijama i planovima Konakovica iz svakodnevnog zivota u Sarajevu? Zeljko ti je u koaliciji sa tim Covicem samo da znas. I to iz bosnjacke kvote.
Sarajevo nije cijela Bosna. Bitnije je šta će Željko uraditi za BiH nego šta će Elmedin uraditi samo za Sarajevo. U široj političkoj perspektivi Željko je važniji od nekog kantonalnog političara kojem se politički domet završava na granici Sarajevskog Kantona.

Uostalom, čudi me ovolika podrška FGR bivšem SDA uhljebu koji svako jutro selami svoju suprugu. Ne vjerujem političaru koji mjenja političku viziju. Ili i za njega važi ona "vuk dlaku mijenja ali ćud nikada".
Sanabija

#40348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Sanabija »

Point. wrote: 21/12/2019 08:42

Sarajevo nije cijela Bosna. Bitnije je šta će Željko uraditi za BiH nego šta će Elmedin uraditi samo za Sarajevo. U široj političkoj perspektivi Željko je važniji od nekog kantonalnog političara kojem se politički domet završava na granici Sarajevskog Kantona.

Uostalom, čudi me ovolika podrška FGR bivšem SDA uhljebu koji svako jutro selami svoju suprugu. Ne vjerujem političaru koji mjenja političku viziju. Ili i za njega važi ona "vuk dlaku mijenja ali ćud nikada".
Prije svih, to važi za Komšića...
Styling

#40349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Point. wrote: 21/12/2019 08:42

Dino nije promijenio politicku viziju, on je i dalje desni centar, ali zeli da radi posteno i za dobrobit gradjana, za razliku od SDA. Program NiP je jasan, nije otisao u socijaldemokrate ili liberale.
Point.

#40350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 21/12/2019 06:37

Ovca je onaj koji ne kuži kako je uzrok tog "probosanskog verbalnog sukoba" uzrok sam Komšić. Nema sa tim ništa ni Čović, ni Dodik.

Željko je, kako već rekoh, trojanski konj ubačen među Bošnjake.

I kad vidim da mi drvi tip o fašizmu sa avatarom kluba koji nije ništa drugo do talijanska verzija HŠK Zrinskog, onda mi je posve jasno na čijoj strani treba biti.
Wow, zadnji pasus je ništa do nasmijati se. Argument vrijedan nula bodova. Ili po talijanskoj verziji zero. Avatar kluba nema nikakve veze ni sa ovom temom ni sa fašizmom. Samo će neuki porediti klub star 120 godina sa nekom navijačkom grupacijom. Kad naučiš razlikovati klub od dijela navijača možemo onda o fudbalu, nema problema. I još poredi sa Zrinjskim :lol:

Jebote, reko bi čovjek skinuli sa vlasti Mahatma Gandhija a ne SDA preletača.
Post Reply