Ilegalni migranti u BiH
-
Zijo77
#9551 Re: Migranti u BiH
Opet kažem da migranti kod nas nisu humanitarni nego politički problem. BiH nije Njemačka. BiH je vrlo krhka i nestabilna država koju Srbi i Hrvati ne vole previše. Invazija momaka iz muslimanskih zemalja na Sarajevo, Bihać, Kladušu, Tuzlu i druge većinski bošnjačke gradove, može taj dio pretvoriti u Gazzu i Zapadnu obalu. To može postati dio BiH prepoznatljiv po nestabilnosti, nesigurnosti, sukobima, čak i radikalizmu. Policija u Sarajevu već sada "zaobilazi" skupine migranata, ne spriječava ih u prosjačenju, nesposobna je pronaći izvršioce kriminalnih radnji jer im ne zna imena i lokacije stanovanja. Treba li dalje da objašnjavam ili nacrtam ovim "humanistima" što pominju smrznute ručice i nogice! Nisam rasista, a ni šovinista. Ali, opstaju samo narodi koji se znaju odbraniti. U našem bošnjačkom slučaju zbog apsolutno propusne državne granice prema Srbij i odnosa vlasti u RS-u, odbrana počinje sa neljubaznošću. Ne dajte im marku i ne osmjehujte im se ukoliko želite dobro svom narodu i svojoj zemlji. U protivnom, merhametluk će se još jednom pokazati kao nedostatak inteligencije!
- escobar__
#9552 Re: Migranti u BiH
Ne.
Ne znam čemu ova pitanja? Ne, ne smatram ni naše bacače pasoša regularnim niti ih opravdavam, te bih i na njima primjenjivao isto ono što bih i prema ilegalcima koji danas slobodno šetaju Bosnom - deportaciju po kratkom postupku.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#9553 Re: Migranti u BiH
Vidio sam ih da se okupljaju tu u blizini iza ledja one picerije Sosse. I sto mi je zanimljivo je kako je dosta zena/djevojaka naivno i glupo. Posmatram kako bez razmisljanja hodaju pored njih, a mobitele drze u ruci! Posmatram i tu migrantsku bagru kako ih kuze i tacno da nije bilo nas par muskih tu na par metara, te zene bi zaplatile samo takoneko_sa_strane wrote: ↑20/12/2019 14:26Prijateljevu kćerku i zeta je presrela grupa migranata takođe na Malti u blizini buregdžinice Nagib i otela im mobitele i novčanike.
- sadie_forever
#9554 Re: Migranti u BiH
Ja to se ubi od islamizma bolan bolan znam ih koji se krste nebil lakse dobil papire,za njih smo saudijci( pricam o afgancima koji su vecina izbjeglica),cim stignu do socijale to se sredjuje i barebse djevojcice i takvi da ti pretvore nesto u gazu daj bogati,,,ako vec glumis inteligenciju shvati razlike izmedju narodaZijo77 wrote: ↑20/12/2019 20:49 Opet kažem da migranti kod nas nisu humanitarni nego politički problem. BiH nije Njemačka. BiH je vrlo krhka i nestabilna država koju Srbi i Hrvati ne vole previše. Invazija momaka iz muslimanskih zemalja na Sarajevo, Bihać, Kladušu, Tuzlu i druge većinski bošnjačke gradove, može taj dio pretvoriti u Gazzu i Zapadnu obalu. To može postati dio BiH prepoznatljiv po nestabilnosti, nesigurnosti, sukobima, čak i radikalizmu. Policija u Sarajevu već sada "zaobilazi" skupine migranata, ne spriječava ih u prosjačenju, nesposobna je pronaći izvršioce kriminalnih radnji jer im ne zna imena i lokacije stanovanja. Treba li dalje da objašnjavam ili nacrtam ovim "humanistima" što pominju smrznute ručice i nogice! Nisam rasista, a ni šovinista. Ali, opstaju samo narodi koji se znaju odbraniti. U našem bošnjačkom slučaju zbog apsolutno propusne državne granice prema Srbij i odnosa vlasti u RS-u, odbrana počinje sa neljubaznošću. Ne dajte im marku i ne osmjehujte im se ukoliko želite dobro svom narodu i svojoj zemlji. U protivnom, merhametluk će se još jednom pokazati kao nedostatak inteligencije!
- sadie_forever
#9555 Re: Migranti u BiH
Ali eto nisu se vratili ni nasi a nece no ovi jer nas zapad treba sve ostalo glumazaescobar__ wrote: ↑20/12/2019 21:09Ne.
Ne znam čemu ova pitanja? Ne, ne smatram ni naše bacače pasoša regularnim niti ih opravdavam, te bih i na njima primjenjivao isto ono što bih i prema ilegalcima koji danas slobodno šetaju Bosnom - deportaciju po kratkom postupku.
-
united bosnae
#9556 Re: Migranti u BiH
Siguran sam da medju svim migrantima pridoslim u BiH ima veliki broj pametnih i vrijednih ljudi. Na kraju krajeva, vecinom su to zdravi momci zivotne dobi od 18 - 30.
Zasto im ne ponuditi radne dozvole. Mozda ce neki od njih raditi poslove koje domaci izbjegavaju. I neka placaju dadjbine i poreze na zaradjeni novac. Stocarstvo, gradilista, cistaci... valjda medju njima ima ljudi koji bi to radili pa makar dok ne nadju nacin da se prebace do svoje zeljene i finalne destinacije.
Po meni su migranti dar koji mi ocito ne znamo iskoristiti. Ljudi nam odlaze - nemamo radne snage za mnoge niskokvalifikovane poslove, a mi pustamo zdave i mlade ljude da prose po nasim ulicama.
Pa amerika je postala ono sto jeste na racun ljudi kao sto su danasnji migranti.
Zasto im ne ponuditi radne dozvole. Mozda ce neki od njih raditi poslove koje domaci izbjegavaju. I neka placaju dadjbine i poreze na zaradjeni novac. Stocarstvo, gradilista, cistaci... valjda medju njima ima ljudi koji bi to radili pa makar dok ne nadju nacin da se prebace do svoje zeljene i finalne destinacije.
Po meni su migranti dar koji mi ocito ne znamo iskoristiti. Ljudi nam odlaze - nemamo radne snage za mnoge niskokvalifikovane poslove, a mi pustamo zdave i mlade ljude da prose po nasim ulicama.
Pa amerika je postala ono sto jeste na racun ljudi kao sto su danasnji migranti.
- escobar__
#9557 Re: Migranti u BiH
Pa definitivno bi dobro došli lokalnim robovlasnicima da rade za starih dobrih 400 KM na crno.
- Maraschino
#9558 Re: Migranti u BiH
Da probamo malo razjasniti neke stvari.escobar__ wrote: ↑20/12/2019 21:09Ne.
Vec u toku rata, mozda i krajem '92.god. skoro sve zapadno-evropske zemlje zatvorile su svoje granice za nase i sve druge izbjeglice sa nasih prostora osim organizovanih prijema iz logora ili nekog sabirnog centra koji se zatvara.
To pravilo vazi i dan danas stim sto se dana te stvari regulisu podnosenjem zahtjeva za vizu. Od kada su zatvorene te EU granice sigurno je na stotine hiljada osoba doslo do EU zemalja preko brda i planina, u raznim kamionima, krijumcareci se ovako ili onako. Zadnji takav val desio se mislim 2004.god. kada je Francuska na neki nacin otvorila svoje granice. Poslije toga je jos desetine hiljada otislo regularno i probalo na ilegalan nacin ostati tamo sto se i danas desava...dakle, mozda smo za nijansu bolji od ovih bijednika.
U vremenu dijeljenja nekih boravisnih dozvola tesko da je neko mogao dobiti boravak ako ne moze da dokaze svoj idenitet i porijeklo. Postupanje sa takvim osobama(kao sto su ovi nesretnici) je najteze. Ti ga mozes zatvoriti i sta onda? Moras znati ko je i odakle je da bi provodio proceduru povratka ili makar neki dokaz da je boravio u srbiji ili CG. Bez toga mu ne mozes nista i moliti Boga samo da negdje ode.
- muha_sa
#9559 Re: Migranti u BiH
Neum, u camce i iskrcat u Italiji 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9560 Re: Migranti u BiH
Imaju gdje biti da se ne lede ruke i cipele. Drzava im je napravila kamp.sadie_forever wrote: ↑20/12/2019 19:56Neka ti se para zbog jadnika kojima su trenutno cipele zaledjene kao i ruke
Kako nas izbjeglice vzapad doceka treba da ih volimo vise nego rodjenu drzavu,svi mi koji smo dosli kao izbjeglice
-
neko_sa_strane
#9561 Re: Migranti u BiH
I meni nije jasno zbog čega se mnogi ponašaju kao da se ništa ne događa i da se napadi događaju nekom drugom. Prije par dana kada je jedan od migranata napao vozača tramvaja svi koji su bili u tramvaju povukli se u zadnji dio. Šta je ljudima? Zar su svi toliko plašljivi? Kao kakvi isprepadani zombiji koji ne reaguju na napad a očekuju da njima neko priskoči u pomoć ukoliko njih napadnu. Meni su taj sebičluk i nezainteresovanost fascinantni i ja se žderem kada neko ne reaguje a može.Romeo 80 wrote: ↑20/12/2019 21:21Vidio sam ih da se okupljaju tu u blizini iza ledja one picerije Sosse. I sto mi je zanimljivo je kako je dosta zena/djevojaka naivno i glupo. Posmatram kako bez razmisljanja hodaju pored njih, a mobitele drze u ruci! Posmatram i tu migrantsku bagru kako ih kuze i tacno da nije bilo nas par muskih tu na par metara, te zene bi zaplatile samo takoneko_sa_strane wrote: ↑20/12/2019 14:26Prijateljevu kćerku i zeta je presrela grupa migranata takođe na Malti u blizini buregdžinice Nagib i otela im mobitele i novčanike.![]()
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#9562 Re: Migranti u BiH
Posljedica medijskog spinovanja u kome se migranti bez dokumenata i identiteta tretiraju kao nedodirljiva, povlaštena društvena skupina. Pa i na stranicama ovog foruma se naglašavalo da ih se tretira kao "izbjeglice" a ne kao migrante što oni ogromnom većinom jesu.neko_sa_strane wrote: ↑20/12/2019 22:06I meni nije jasno zbog čega se mnogi ponašaju kao da se ništa ne događa i da se napadi događaju nekom drugom. Prije par dana kada je jedan od migranata napao vozača tramvaja svi koji su bili u tramvaju povukli se u zadnji dio. Šta je ljudima? Zar su svi toliko plašljivi? Kao kakvi isprepadani zombiji koji ne reaguju na napad a očekuju da njima neko priskoči u pomoć ukoliko njih napadnu. Meni su taj sebičluk i nezainteresovanost fascinantni i ja se žderem kada neko ne reaguje a može.
-
neko_sa_strane
#9563 Re: Migranti u BiH
Mene interesuje ako nemaju dokumenata kako podižu novac putem Western Union servisa. Takođe netačno je da su zapadne zemlje zatvorile granice 1992. godine jer je masa Mostaraca 1993. godine nakon napada HVO i HV-a uspjela otići i to uglavnom u Švedsku, Norvešku, i nešto manje u Dansku i Holandiju ili iz drugih evropskih zemalja dalje preko okeana.
- Maraschino
-
Zijo77
#9565 Re: Migranti u BiH
Sadie_Forever.... Bolan, bolan, ti ne moraš glumiti inteligenciju! Ne mora to biti isto kao Gazza! Bukvalno si shvatio. Ako na jednom prostoru izmedju Sarajeva, Tuzle i Zenice, kao i na prostoru Krajine, broj migranata naraste na 100.000, a to nije nerealno, šta misliš da će se dešavati? Nema migranata u RS-u i nema ih na većinski hrvatskim prostorima. Bošnjačke vlasti su čak odustale od lokacije kod Petrovca jer tamo Srbi ne daju, a nisu dali ni Hrvati u nekoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici. Dakle, dolazi do gomilanja migranata kod Bošnjaka. Znači, u BiH mogu boraviti samo na strogo ograničenom prostoru, a prema Zapadnoj Evropi ne mogu jer se granice zatvaraju hermetički. Migranti će po logici stvari odabrati BiH kao zemlju u kojoj će "čekati". Ako ništa ne kontaš, nema ti pomoći!
- sadie_forever
#9566 Re: Migranti u BiH
Jbg kao i u svemu oatalom,pusimo,al migranti ce se vratit ne budu li mogli u eu..ne zele oni ostat u bihZijo77 wrote: ↑20/12/2019 23:02 Sadie_Forever.... Bolan, bolan, ti ne moraš glumiti inteligenciju! Ne mora to biti isto kao Gazza! Bukvalno si shvatio. Ako na jednom prostoru izmedju Sarajeva, Tuzle i Zenice, kao i na prostoru Krajine, broj migranata naraste na 100.000, a to nije nerealno, šta misliš da će se dešavati? Nema migranata u RS-u i nema ih na većinski hrvatskim prostorima. Bošnjačke vlasti su čak odustale od lokacije kod Petrovca jer tamo Srbi ne daju, a nisu dali ni Hrvati u nekoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici. Dakle, dolazi do gomilanja migranata kod Bošnjaka. Znači, u BiH mogu boraviti samo na strogo ograničenom prostoru, a prema Zapadnoj Evropi ne mogu jer se granice zatvaraju hermetički. Migranti će po logici stvari odabrati BiH kao zemlju u kojoj će "čekati". Ako ništa ne kontaš, nema ti pomoći!
I jedino sto bi se desilo je da bi vidjao nase cure s njima kao sto i na zapadu rade
-
zrakomlat
#9567 Re: Migranti u BiH
Bravo ZikeZijo77 wrote: ↑20/12/2019 20:49 Opet kažem da migranti kod nas nisu humanitarni nego politički problem. BiH nije Njemačka. BiH je vrlo krhka i nestabilna država koju Srbi i Hrvati ne vole previše. Invazija momaka iz muslimanskih zemalja na Sarajevo, Bihać, Kladušu, Tuzlu i druge većinski bošnjačke gradove, može taj dio pretvoriti u Gazzu i Zapadnu obalu. To može postati dio BiH prepoznatljiv po nestabilnosti, nesigurnosti, sukobima, čak i radikalizmu. Policija u Sarajevu već sada "zaobilazi" skupine migranata, ne spriječava ih u prosjačenju, nesposobna je pronaći izvršioce kriminalnih radnji jer im ne zna imena i lokacije stanovanja. Treba li dalje da objašnjavam ili nacrtam ovim "humanistima" što pominju smrznute ručice i nogice! Nisam rasista, a ni šovinista. Ali, opstaju samo narodi koji se znaju odbraniti. U našem bošnjačkom slučaju zbog apsolutno propusne državne granice prema Srbij i odnosa vlasti u RS-u, odbrana počinje sa neljubaznošću. Ne dajte im marku i ne osmjehujte im se ukoliko želite dobro svom narodu i svojoj zemlji. U protivnom, merhametluk će se još jednom pokazati kao nedostatak inteligencije!
- Cherry-Cherry
#9568 Re: Migranti u BiH
Zijo77 wrote: ↑20/12/2019 23:02 Ako na jednom prostoru izmedju Sarajeva, Tuzle i Zenice, kao i na prostoru Krajine, broj migranata naraste na 100.000, a to nije nerealno, šta misliš da će se dešavati? Nema migranata u RS-u i nema ih na većinski hrvatskim prostorima. Bošnjačke vlasti su čak odustale od lokacije kod Petrovca jer tamo Srbi ne daju, a nisu dali ni Hrvati u nekoj tuzlanskoj mjesnoj zajednici. Dakle, dolazi do gomilanja migranata kod Bošnjaka. Znači, u BiH mogu boraviti samo na strogo ograničenom prostoru, a prema Zapadnoj Evropi ne mogu jer se granice zatvaraju hermetički. Migranti će po logici stvari odabrati BiH kao zemlju u kojoj će "čekati". Ako ništa ne kontaš, nema ti pomoći!
- spreca
#9569 Re: Migranti u BiH
Ja mislim da je to posao Nedzada Brankovica...on je spasilac za sve namjeneMaraschino wrote: ↑20/12/2019 22:30Nisi daleko od dobre ideje.Samo kvalitetne camce i ukljuciti jake ventilatore da ih opuse tamo.
-
aerodinamika
#9570 Re: Migranti u BiH
zrakomlat wrote: ↑21/12/2019 00:06Bravo ZikeZijo77 wrote: ↑20/12/2019 20:49 Opet kažem da migranti kod nas nisu humanitarni nego politički problem. BiH nije Njemačka. BiH je vrlo krhka i nestabilna država koju Srbi i Hrvati ne vole previše. Invazija momaka iz muslimanskih zemalja na Sarajevo, Bihać, Kladušu, Tuzlu i druge većinski bošnjačke gradove, može taj dio pretvoriti u Gazzu i Zapadnu obalu. To može postati dio BiH prepoznatljiv po nestabilnosti, nesigurnosti, sukobima, čak i radikalizmu. Policija u Sarajevu već sada "zaobilazi" skupine migranata, ne spriječava ih u prosjačenju, nesposobna je pronaći izvršioce kriminalnih radnji jer im ne zna imena i lokacije stanovanja. Treba li dalje da objašnjavam ili nacrtam ovim "humanistima" što pominju smrznute ručice i nogice! Nisam rasista, a ni šovinista. Ali, opstaju samo narodi koji se znaju odbraniti. U našem bošnjačkom slučaju zbog apsolutno propusne državne granice prema Srbij i odnosa vlasti u RS-u, odbrana počinje sa neljubaznošću. Ne dajte im marku i ne osmjehujte im se ukoliko želite dobro svom narodu i svojoj zemlji. U protivnom, merhametluk će se još jednom pokazati kao nedostatak inteligencije!![]()
WTF
- vjeshalica
#9571 Re: Migranti u BiH
Samo kad se sjetim domace muškadije kako brane žene po tramvajima kad im džeparoši krenu bunariti po tašnama,ili kad ih namlave ako nose pazar...tačno mi srce zaigra od sreće i ponosaRomeo 80 wrote: ↑20/12/2019 21:21
Vidio sam ih da se okupljaju tu u blizini iza ledja one picerije Sosse. I sto mi je zanimljivo je kako je dosta zena/djevojaka naivno i glupo. Posmatram kako bez razmisljanja hodaju pored njih, a mobitele drze u ruci! Posmatram i tu migrantsku bagru kako ih kuze i tacno da nije bilo nas par muskih tu na par metara, te zene bi zaplatile samo tako![]()
- vjeshalica
#9572 Re: Migranti u BiH
Zasto da forsiramo njih da idu u irgate domacim gazdama? Nek domaci debosi besposobni da skole zavrse fataju se metle i krampe,u drzavu je sigurno uslo barem 1000 ljudi koji ako se pravilno usmjere i skoluju daleko bi bili korisniji drustvu od prosjecnog krezavog "ezdeaoida" koji gleda kako ce prevariti drzavu i uhljebiti se na sisicu sa kupljenom diplomom.united bosnae wrote: ↑20/12/2019 21:39 Siguran sam da medju svim migrantima pridoslim u BiH ima veliki broj pametnih i vrijednih ljudi. Na kraju krajeva, vecinom su to zdravi momci zivotne dobi od 18 - 30.
- vjeshalica
#9573 Re: Migranti u BiH
Nisu smjeli, ali zato ovdje kad dodju na odmor seru pisaju gaze ljude i bacaju otpad gdje stignu._BataZiv_0809 wrote: ↑20/12/2019 19:17 Jeste li vi sto ste bjezali iz Bosne srali po parkovima i presretali prolaznike?
Dakle smiju jer i mi to radimo. Da ne smijemo mi,ne bi smjeli oni.
- vjeshalica
#9574 Re: Migranti u BiH
Invazija je takva jer RS ne dozvoljava da im se pisa po teritoriji kao sto to upravo ti Bosnjaci ugrozeni sami sebi dozvoljavaju,svojom krivicom i cinjenicom da su se vratili starom zanatu,tj.kradjama medjunarodne pomoci.To nisu krive izbjeglice iz Pakistana ili Bangladesa vec tvoj Kakir koji stiti bosnjacki interes ili FahrO koji je narkobos koji ce se docepati MSa da more bolje raspickati drzavu o praviti tranzit za drogu,i time unistavati drzavu i ljude u njojZijo77 wrote: ↑20/12/2019 20:49 Opet kažem da migranti kod nas nisu humanitarni nego politički problem. BiH nije Njemačka. BiH je vrlo krhka i nestabilna država koju Srbi i Hrvati ne vole previše. Invazija momaka iz muslimanskih zemalja na Sarajevo, Bihać, Kladušu, Tuzlu i druge većinski bošnjačke gradove, može taj dio pretvoriti u Gazzu i Zapadnu obalu. To može postati dio BiH prepoznatljiv po nestabilnosti, nesigurnosti, sukobima, čak i radikalizmu. Policija u Sarajevu već sada "zaobilazi" skupine migranata, ne spriječava ih u prosjačenju, nesposobna je pronaći izvršioce kriminalnih radnji jer im ne zna imena i lokacije stanovanja. Treba li dalje da objašnjavam ili nacrtam ovim "humanistima" što pominju smrznute ručice i nogice! Nisam rasista, a ni šovinista. Ali, opstaju samo narodi koji se znaju odbraniti. U našem bošnjačkom slučaju zbog apsolutno propusne državne granice prema Srbij i odnosa vlasti u RS-u, odbrana počinje sa neljubaznošću. Ne dajte im marku i ne osmjehujte im se ukoliko želite dobro svom narodu i svojoj zemlji. U protivnom, merhametluk će se još jednom pokazati kao nedostatak inteligencije!
Veca je projetnja opstanku drzave SDA i njen ekonomsko kriminalni radikalizam nego lole iz Pakistana i Indije
To nema nikakve veze sa pravljenjem novih Gaza i slicno niti vjerskim fanatiznom i radikalizmom.
Oni ne provode nikakav religijski poziv niti ljude podvode
A ovdje dobro kriminalci sakrivajuci se iza brade i Allaha reketiraju ljude i klanjaju po dzamiji skrnaveci Boga i religiju usput govoreci kako im je Allah dao....
Ove izbjeglice su ekonomske izbjeglice koje hoce vani na neku socijalu ili bolji zivot od onog u prašini nista dalje
I ja cu radije dati marku izbjeglici na ulici nego u kutiju Merhameta
-
Zijo77
#9575 Re: Migranti u BiH
Ovo što ti pišeš je razvodnjavanje i bježanje od problema. To nisu ekonomske izbjeglice nego ilegalni migranti. Medju njima sigurno ima i onih koji su pobjegli od zakona u svojim zemljama. Ti okrenuo priču na Bakira i Fahru. Bakir se uopšte ne izjašnjava o problemu ilegalnih migranata što dovoljno govori o njemu kao politićaru. On se zabavio drugim problemima.
Ti svoju marku slobodno daj kome hočeš, ali ja ti kažem da je pristanak bošnjačkih vlasti da kampovi za migrante budu samo kod Bošnjaka, nevidjena perverzija. To nečeš vidjeti ni na porno kanalima. To je mazohistička perverzija. Pa da smo samo čuli jednu jedinu izjavu Bakirovu da kampovi moraju biti i u RS-u ili u Zapadnoj Hercegovini, ali nismo! Ovako ispada da se slaže da se Bošnjacima pored silnih drugih problema na vrat natovare i ilegalni migranti sa tendencijom da to traje godinama. U Bihaću bi ti ovo mogli možda bolje objasniti!
Ti svoju marku slobodno daj kome hočeš, ali ja ti kažem da je pristanak bošnjačkih vlasti da kampovi za migrante budu samo kod Bošnjaka, nevidjena perverzija. To nečeš vidjeti ni na porno kanalima. To je mazohistička perverzija. Pa da smo samo čuli jednu jedinu izjavu Bakirovu da kampovi moraju biti i u RS-u ili u Zapadnoj Hercegovini, ali nismo! Ovako ispada da se slaže da se Bošnjacima pored silnih drugih problema na vrat natovare i ilegalni migranti sa tendencijom da to traje godinama. U Bihaću bi ti ovo mogli možda bolje objasniti!