Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote: ↑15/12/2019 01:35
A gledaj Hella starog kastiljca iz centra Madrida
Samo u zadnjih par godina Barca nogirala Beniteza, Lopeteguia, Solaria. Nakon prošlogodišnjeg Clasica na NC gdje je pukla petarda Perez šutnu Lopea ko kera znaš da sam u pravu.
Vrijeme je da i RM jednom uzvrati uslugu, blaugrana ce biti zahvalna
Brzo se zaboravila blamaža i petarda od prije godinu dana, a one od prije par godina da ne pričam.
Barca slabo odigrala klasiko, skroz lose a pogotovo vezni red. Rakitic i Roberto prema naprijed u kreaciji jako lose. Madrid je dobro odigrao mec sto niko nije ocekivao.
Zidan je takticki dobro postavio a Valverde neznalica nije imao odgovor sto nas ne iznenadjuje.
Alba nedovoljno spreman isto kao Semedo koji se tek vratio nakon povrede i to se vidjelo. Rakitic bez dovoljno utakmica, u odsustvu Buskea to nije dobro izgledalo.
Ocekivalo se vise od Griezmana i Suareza koji je bio los.
Pregazilo ih je vrijeme sve redom.
Nevjerovatno losa transfer politika i ignorisanje domacih snaga daju rezultat da Barcelona ni na sta ne lici. Gomila kvalitetnih ali istrosenih igraca vodjenih polutrenerom = mrtva i neubjedljiva igra. Barcelona od stila kojeg su svi ili volili ili mrzili jer je bio predominantan do toga da izgledaju jadno i da ih se vise niko ne plasi, Real dosao na Nou Camp i sakrio im loptu. To se dugo nije desilo .
Messi ce u 2020. godini prestici Pelea po broju golova u jednom klubu. Ne znam kakav je omjer u asistencijama njih dvojice i da li su se vodile statistike u asisencijama u vrijeme kad je Pele igrao.
Iako mnogi smatraju da Ernesto Valverde nije pravi trener za Barcelonu, on ulazi u drugu polovinu svoje treće godine na klupi katalonskog kluba i jasno je da će odraditi ugovor koji je potpisao sa katalonskim gigantom.
Valverde je Barcelonu doveo do dva uzastopna naslova prvaka Španije, a ciljevi su jasni, i ove sezone Barcelona se želi okruniti naslovom.
Uspije li Valverde u tome, zaslužit će novi ugovor, jer je uprava Barcelone više puta pokazala da ga neće smijeniti zbog nastupa u Ligi prvaka, ma kakvi oni bili, no postoji opcija da se Valverde zadrži u Barceloni i nakon završetka ove sezone.
Naime, uprava mu je ponudila jednogodišnje produženje i sve će ovisiti od njega. Svi u klubu žele da Valverde ostane, a ostalo je još da on kaže svoje mišljenje.
Kazu da nema trenutno na trzistu boljeg trenera od Valverdea... a ako im i ove godine osvoji La Ligu, to je to.
Iz ugla fanova: losa igra, negledljive utakmice, debilna taktika...
Iz ugla uprave: nema boljeg sad, osvaja Primeru lik vazda, svjesni su da nema vise Xavija i Inieste
Iz ugla Valverdea: guracu dok me ne otpuste, zasto da se oprostim od 25 miliona eura po sezoni, izvlacim maksimum iz ekipe, ne moze bolje
Entropio wrote: ↑26/12/2019 17:57
Kazu da nema trenutno na trzistu boljeg trenera od Valverdea... a ako im i ove godine osvoji La Ligu, to je to.
Iz ugla fanova: losa igra, negledljive utakmice, debilna taktika...
Iz ugla uprave: nema boljeg sad, osvaja Primeru lik vazda, svjesni su da nema vise Xavija i Inieste
Iz ugla Valverdea: guracu dok me ne otpuste, zasto da se oprostim od 25 miliona eura po sezoni, izvlacim maksimum iz ekipe, ne moze bolje
Odlicna analiza
Samo ne zna se ciji je ugao smiješniji uprave ili samog Valverdea
Mada mislim da ce se on pokupiti na kraju sezone. Jednostavno je preloš trener za klub poput Barcelone koja igra bez trenera tri vec trecu sezonu to nije normalno.
Lako se moze vidjeti ko je dobar trener: Kad hoce da ide iz kluba, top klubovi se otimaju za njega. Valverde ce biti sretan ako bude trenirao AOK ili neki Kurçispor iz Konye.
Barceloni treba brz igrac na sredini terena koji zna iznijeti loptu, brzo osvojiti prostor i tako olaksati Messiju da se vraca po loptu ili da manje trcu kada se ide u kontranapad.
Vidal nakon ove price o tuzbi kontra Barce zvog bonusa i Rakitic su prvi na listi za odlazak. Zbog tog se Barca mora okrenuti dovodjenjem igraca sredine koji moze dosta trcati i pokrivati sredinu a pri tom biti podrska Messiju.
Ako se mogne Willian djabaluka dovesti iz Chelsea (ako mu ugovor istekne) ili za neke male pare, ja bih Williana doveo kao neko prelazno rjesenje za period 2-3 godine.