Kraj nije po mom ceifu, ali hajde...
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Kaligrafija
- Kaligrafija
#20352 Re: Gledate seriju - preporucite je
Preporuka za His Dark Materials... Ima potencijala... Nije losa...
-
90minut
#20353 Re: Gledate seriju - preporucite je
Happy end bi ti ili?
- Kaligrafija
#20354 Re: Gledate seriju - preporucite je
.....
Last edited by Kaligrafija on 20/12/2019 02:24, edited 1 time in total.
-
90minut
#20355 Re: Gledate seriju - preporucite je
KO NIJE GLEDAO NEK' NE ČITA.
Mislim da ono pismo koje je citala uopšte ne postoji i da joj je to sve u glavi zbog toga što je ubila.
Mislim da ono pismo koje je citala uopšte ne postoji i da joj je to sve u glavi zbog toga što je ubila.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#20356 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam pregled'o sve, al' Witcher je sjajan 
-
90minut
- SanskiBiser
#20358 Re: Gledate seriju - preporucite je
Za fanove koji su prekucali igre i eventualno citali neku od knjiga vrlo lako za pratiti main story arc ali ne znam koliko ce se snaci oni koji ne znaju nista i prvi put se susrecu sa materijalom gurnu te pravo u pricu i akciju bez puno objasnjenja i world buildinga. Mada koliko vidim, sad sam na 4 epizodi, da se iz epizode u epizodu daje sve vise detalja i pravi uzrocno posljedicna veza sa onim sto se desilo u prvoj epizodi i po reviews kazu da je tako do kraja sezone i da zadnja zaokruzi sve dobro. Uzivanje je vidjeti neke tako drage i dobro poznate likove iz igara i knjiga ovako u seriji
I BTW
"FUCK!"
Cekam kompilacije sa FUCK uskoro.
- karanana
#20359 Re: Gledate seriju - preporucite je
pojma nema o witcheru, nista ne znam ni o knjigama ni o igrama.
pocet cu gledati pa sta bog dadne, valjda me nece spetljati toliko. doduse ja sam i GOT tek skonto i donekle spoznao ko je ko nakon jedno 3-4 sezone.
pocet cu gledati pa sta bog dadne, valjda me nece spetljati toliko. doduse ja sam i GOT tek skonto i donekle spoznao ko je ko nakon jedno 3-4 sezone.
- SanskiBiser
#20360 Re: Gledate seriju - preporucite je
ima sisa, guzova i orgija, jaranica noci u bordelima itd ostalo valjda legne nekako, ima i eksplicitnog vadjenja zenskih jajnika na zivo tokom magicne plasticne operacije da je tako nazovemo! Serija je bas radjena za fanove a s obzirom da su procjene da je istih preko 100 miliona mislim da nisu pogrijesili jer prakticno im nisu uopste bitne kritike profi kriticara sve dok fanovima odgovara, SJW i PC kriticari seriju vec prozivaju zbog toksicne vristece muzevnosti, ne znam kako tim ljudima udovoljiti jer glavni uz Geralta i jako mocni protagonisti su upravo dvije zene a tako je i u knjigama.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20362 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma najveća kazna će im biti Trumpov 2nd termSanskiBiser wrote: ↑20/12/2019 23:35ima sisa, guzova i orgija, jaranica noci u bordelima itd ostalo valjda legne nekako, ima i eksplicitnog vadjenja zenskih jajnika na zivo tokom magicne plasticne operacije da je tako nazovemo! Serija je bas radjena za fanove a s obzirom da su procjene da je istih preko 100 miliona mislim da nisu pogrijesili jer prakticno im nisu uopste bitne kritike profi kriticara sve dok fanovima odgovara, SJW i PC kriticari seriju vec prozivaju zbog toksicne vristece muzevnosti, ne znam kako tim ljudima udovoljiti jer glavni uz Geralta i jako mocni protagonisti su upravo dvije zene a tako je i u knjigama.![]()
-
90minut
#20363 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jedva cekam opet meltdown.Velkoski wrote: ↑20/12/2019 23:47Ma najveća kazna će im biti Trumpov 2nd termSanskiBiser wrote: ↑20/12/2019 23:35ima sisa, guzova i orgija, jaranica noci u bordelima itd ostalo valjda legne nekako, ima i eksplicitnog vadjenja zenskih jajnika na zivo tokom magicne plasticne operacije da je tako nazovemo! Serija je bas radjena za fanove a s obzirom da su procjene da je istih preko 100 miliona mislim da nisu pogrijesili jer prakticno im nisu uopste bitne kritike profi kriticara sve dok fanovima odgovara, SJW i PC kriticari seriju vec prozivaju zbog toksicne vristece muzevnosti, ne znam kako tim ljudima udovoljiti jer glavni uz Geralta i jako mocni protagonisti su upravo dvije zene a tako je i u knjigama.![]()
![]()
Inace dobro je da je netflix poceo širiti sliku baš me pocelo bilo nervirati u zadnje vrijeme, a na pocetku mi bilo vrh ono skroz skracena.
Rđavom kurcu sve smeta
-
90minut
#20364 Re: Gledate seriju - preporucite je
Inace godinama sam vec preskakao britansku utopia seriju jer su je otkazali i to došla i ona na red u nedostatku novog materijala i ispunila očekivanja, vidim 2015 Fincher trebao raditi US verziju i u zadnji momenat se iskomplikovalo kakva je to šteta malo je reci.
A ima vidim nade isto za 3 sezonu pa eto preporuka ko nije gledao nema greške sigurno.
A ima vidim nade isto za 3 sezonu pa eto preporuka ko nije gledao nema greške sigurno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#20365 Re: Gledate seriju - preporucite je
Al' kako je Cavill skin'o kompletan lik Witchera, genijalno :smajlikojiseklanja:
Ko bude pljuvao po ovome nije dobar u vugla nimalo
Ko bude pljuvao po ovome nije dobar u vugla nimalo
- SanskiBiser
#20366 Re: Gledate seriju - preporucite je
Spavas li mirno @Bloo
Najbolja stvar dobijamo drugu sezonu 2021 sa main story arc a ne na osnovu kratkih prica, prakticno tek serija i pocinje sa drugom sezonom. Ovo je za fanove samo meza bila.
Last edited by SanskiBiser on 21/12/2019 19:41, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20367 Re: Gledate seriju - preporucite je
prvu epizodu odgledao witchera i... onako, nisam bas odusevljen, previse nabijeno i zamrseno... dvije price paralelno se odvijaju i tek se na kraju nazire ko neki spoj... malo previse za prvu epizodu, trebali su to razgoditi... veceras idem na drugu epizodu izaslo na kodiju pa ce mo vidjet dali je to sto su nahvalili bolje od GoTa... jedino scena macevanja witchera me je odusevila, jako dobro izvedeno i pripremljeno 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20368 Re: Gledate seriju - preporucite je
de nek neko otvori temu o witcheru da tamo naglabamo... hvalaa
-
omar little
- zomri
#20370 Re: Gledate seriju - preporucite je
@gerro u "hold my beer" fazonu
- SanskiBiser
#20371 Re: Gledate seriju - preporucite je
The Witcher samo ignoramusi porede sa GoT. Veze s vezom osim sto su High Fantasy zanr. Isto kao kad bi poredio Firefly sa Expanse ili Star Trek sa npr Star Wars.pici wrote: ↑21/12/2019 19:36 prvu epizodu odgledao witchera i... onako, nisam bas odusevljen, previse nabijeno i zamrseno... dvije price paralelno se odvijaju i tek se na kraju nazire ko neki spoj... malo previse za prvu epizodu, trebali su to razgoditi... veceras idem na drugu epizodu izaslo na kodiju pa ce mo vidjet dali je to sto su nahvalili bolje od GoTa... jedino scena macevanja witchera me je odusevila, jako dobro izvedeno i pripremljeno![]()
The Witcher ima znatno vise slicnosti sa LOTR. Kad je GOT krenuo postojali su samo fanovi knjiga uglavnom na angosaksonskom govornom podrucju dok sa The Witcher si imao hit knjige u Poljskoj, Rusiji i Ukrajini tokom 90ih pa si imao seriju poljsku Hexer koja dobrim dijelom ima istu radnju kao i ova serija tj. ova sezona The Witcher samo sa smijesnim budzetom je radjena i efekti izgledaju komicno danas.
Nakon toga idu od 2007 izvrsne igre The Witcher genijalne softverske kuce CDPR u Poljskoj koja je sad vrijedi par milijardi dolara na osnovu The Witcher franšize.
Serija koju netflix radi dolazi na trziste sa vec postojecom internacionalnom fan bazom od preko 100 miliona ljudi, Geralt je video game ikona ovog desetljeca a TW3 se proglasava igrom generacije i desetljeca sa najvise uticaja na gaming industriju u zadnjih 10 godina, igra koja uspostavila nove industrijske standarde a radnja igara se desava nakon radnje u knjigama tako da su igre prakticno fan fiction nastavci na neki nacin.
Kompletna ova serija i ova sezona je radjena ciljano prije svega na postojece fanove i igre i knjiga jer nama nije tesko pratiti radnju, prva epizoda i druga su prilicno nategnute i pate od previse radnje u malo vremena, narocito prva epizoda, serija je sve bolja i bolja iz epizode u epizodu i na kraju se u finalnoj prica fino zaokruzi.
Kompletna ova sezona je na osnovu kratkih prica tako da je trebalo napraviti neki story arc koji povezuje sve to iz epizode u epizodu da bi u finalnoj se to sve fino zaokruzilo i rezultat je sasvim ok ali ovo je tek uvod u glavnu pricu, prakticno citava sezona je prolog za ono sto tek treba da se desi ali je zabavno jer se upoznaju glavni likovi i svijet.
*Critic takes deep breath*
(Internal monologue): I can do this. I can talk about #TheWitcher
w/o bringing up Game of Thrones
*Critic begins typing*
Line 1: The Witcher is Netflix’s Gam-
Critic: FUCK!
PS
Ja dobrog ti avatara novog
-
omar little
- dale cooper
#20373 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jebo vas Witcher. 
- SanskiBiser
- dale cooper
#20375 Re: Gledate seriju - preporucite je
Otvorite temu jer ćete nas handriti ovdje stalno.