Željko Komšić - Komšo

Locked
Hank Paldum

#3476 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Komentari današnjih ljevičara na forumu zadnjih 7 dana sve copy&paste uvreda sa poskokovih portala.
Da li bi sutra ti isti ljevičari da se Nikšić i Forto pokažu kao Čovićeve pudlice koristili iste izraze o njima koje koristi Saff portal? Naravno da ne bi. Pametnom dosta.
Novak20

#3477 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

radostan dan wrote: 19/12/2019 16:34 Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Leverage

#3478 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 17:12 Komentari današnjih ljevičara na forumu zadnjih 7 dana sve copy&paste uvreda sa poskokovih portala.
Da li bi sutra ti isti ljevičari da se Nikšić i Forto pokažu kao Čovićeve pudlice koristili iste izraze o njima koje koristi Saff portal? Naravno da ne bi. Pametnom dosta.
Jesil to sam smislio il ti je pomogla učiteljica?
Novak20

#3479 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 17:12 Komentari današnjih ljevičara na forumu zadnjih 7 dana sve copy&paste uvreda sa poskokovih portala.
:lol:

Poskokovci ovo ignoriraju, a što se tiče insinuacija o Nikšiću i Forti možeš ih prosipati glupim i politički nepismenim.

Dovoljno je to da imenovani nisu ušli u vlast SDA/SNSD/HDZ.

Pametnom dosta.
bingov buraz

#3480 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by bingov buraz »

hAZNADAR wrote: 19/12/2019 16:21
bingov buraz wrote: 19/12/2019 12:00
Opet Haznadar o ideologijama :mrgreen:

Treba ti ozbiljan update,nema sovjetskih tenkova na granici,Tito je mrtav,ljudi su sletili na mjesec,Alija je rahmetli i Sjeverna Koreja čak polako napušta komunizam
Jedina ideologija trenutno je srušiti kriminalce na vlasti.
Boli raju kurac za ideologije,hoće da živi život dostojan čovjeka.

Moglo se da ovaj hahar nije prodao tu šansu za svoj kredit.

Razumijem ja da je tebi kao i ostalim našim zemljacima širom globusa najvažnije da Dodik ne pobijedi pa i po cijenu da se sunarodnjaci u domovini pate pod zločinačkim režimom iz vlastite etnije.
Samo kako stvari stoje neće se ko imati boriti protiv Dodika,sistemska greška.
Pogresna predstava dijaspore kao i obicno i kao i obicno to na tepetu u ovakvoj temi. Mozes na prste nabrojati dijasporce aktivne na forumima a znas sve sta zele, sta rade, sta hoce,.. . Zivot dostojan covjeka se ne pravi preko noci,... za to treba nesto mnogo vise od tek promjene vlasti - treba se promijeniti narod. Jer i vlast je iz naroda i sav taj lopovluk kojeg spominjes je dio nase kulture. SDA je najveci lopov samo zato sto je najduze na vlasti, nista bolje nisu ni ostali - pa ako mislis suprotno upri prst, navedi jednu politicku partiju koja je eto postena i drugacija od nas opcenito. Naravno da svi koristimo stele kad mozemo i za sebe i za svoje, naravno da svi idemo laksom putanjom pa i po cijenu mita, naravno da se svi malkice i ogrebemo o drzavu i drustvo, naravno da ne razmisljamo o daljoj buducnosti i potomcima vec samo o danas. Naravno da nas boli q za kolektiv - vec mislimo prvenstveno na sebe i svoje. Kao i Grcka koja nikad nece postati Danska bez obzira koliko novca se tu pumpalo. Kakav narod - takva i vlast. Zato mi mojne suplje o postenju - znamo jako dobro zasto je SDA tolika rak rana i opsesija nekima. Zato sto osim lopovluka i korupcije simbolise i nesto drugo a to nije pretpostavka vec milion puta izrecene predrasude i stereotipi. Zato sto ovdje nije u pitanu politika vec mentalni sklop.

Taj "hahar" nije uradio nista nelegalno - samo nesto sto svi u svijetu rade i sto imas tolerisati i ako se ne slazes. Muski priznati poraz ako si porazen. Mnogi mu daju podrsku za ovo a nisu SDA, a neki mu psuju mrtvu mater, prizivaju smrt djetetu i to se i ovdje na ovom forumu na ovoj temi aminovalo. To ti je boingov buraze ekstremizam pa ti sad pricaj ta ce meni dijasproac soliti pamet - ovakve negativne reakcije na "hahara" jesu ekstremizam i nemaju blage veze sa politikom.
Od svega što sam napisao bih promijenio samo jednu riječ,ne svi zemljaci naravno,retrogradni dio,možeš ih prepoznati i van domovine,uglavnom se nisu snašli tamo gdje jesu,socijala,ganjaju penziju,,ganjaju programe za cenera,Hajat obavezno da bude u paketu,Zvezde Granda su obavezno štivo,od komšija zna dvojicu naših i jednog Srbina (jes Vlah al dobar čoek).Kad treba kod doktora djeca idu da prevode iako je tamo već uveliko treću deceniju.Političku situaciju znaju bolje od pola političara u BiH.
Znači govorim o jednom djelu.Progresivaca ima jednako ako ne i više.Djeca su druga priča,rasturaju na fakultetima, sportu,maksimalno koriste sve prednosti sistema ali njih BiH i ne interesuje baš previše (nažalost).

Je li ovo što sam napisao napad na dijasporu?
Samo da napomenem da mi je sva familija vani,sa obe strane i vidim jako dobro situaciju.

Taj defetizam ja ne kupujem,čuj ne može biti bolje,može biti bolje za godinu dana,prvi put kad neko dobije dvadeset plus godina za korupciju, nepotizam i ostale "vrijednosti"našeg društva,stopa istih će se smanjiti za 90%

Jel misliš da nema Šveđana koji bi krali da znaju da ne postoji šansa da će u zatvor?
Hank Paldum

#3481 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Leverage wrote: 19/12/2019 17:39
Učiteljica davno umrla pokoj joj duši
Hank Paldum

#3482 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Novak20 wrote: 19/12/2019 17:41
:lol:

Poskokovci ovo ignoriraju, a što se tiče insinuacija o Nikšiću i Forti možeš ih prosipati glupim i politički nepismenim.

Dovoljno je to da imenovani nisu ušli u vlast SDA/SNSD/HDZ.

Pametnom dosta.
Znam samo da neki koji se izjašnjavaju Hrvatima i pišu o izbornim zakonima govore graDŽanima "Jesmo li vam rekli kakva je nula od čoveka taj Komšić. Zajebao je nas a zajebao je i vas" a ovi drugi se revanžiraju , "ne znam kako mogu više braniti Sejdu, kako nekome može jedini cilj da zajebe Hrvate" ignorišući činjenicu da se nije išlo protiv Hrvata nego Čovića.
Doduše i onda je ljevičar Damir Nikšić snimio video "Srebrenički pir, drugi put se posvađasmo sa komšijama", sve nešto nećemo sa nacionalistima, građanstvo a nekako se uvijek nađe kompromis sa srpskim i hrvatskim nacionalnim strankama. Znači nije toliko problem ni nacionalizam ni lopovluk, znači postoji kod odbojnosti prema SDA nešto drugo.

Ovo drugo za vlast može samo da dijete smatra pozitivnim činom. Svi znamo kako glasaju u RSu i u kantonima sa hrvatskom većinom, znači bez HDZ i SNSD/SDS neće moći vlast bar narednih 20 godina. Znači ovi ne žele nikad preuzeti odgovornost, politički smisao postojanja poput Halida Genjca.
deny_s

#3483 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by deny_s »

bingov buraz wrote: 19/12/2019 17:42

Treba ti ozbiljan update,nema sovjetskih tenkova na granici,Tito je mrtav,ljudi su sletili na mjesec,Alija je rahmetli i Sjeverna Koreja čak polako napušta komunizam

Razumijem ja da je tebi kao i ostalim našim zemljacima širom globusa najvažnije da Dodik ne pobijedi pa i po cijenu da se sunarodnjaci u domovini pate pod zločinačkim režimom iz vlastite etnije.
Pogresna predstava dijaspore kao i obicno i kao i obicno to na tepetu u ovakvoj temi. Mozes na prste nabrojati dijasporce aktivne na forumima a znas sve sta zele, sta rade, sta hoce,.. . Zivot dostojan covjeka se ne pravi preko noci,... za to treba nesto mnogo vise od tek promjene vlasti - treba se promijeniti narod. Jer i vlast je iz naroda i sav taj lopovluk kojeg spominjes je dio nase kulture. SDA je najveci lopov samo zato sto je najduze na vlasti, nista bolje nisu ni ostali - pa ako mislis suprotno upri prst, navedi jednu politicku partiju koja je eto postena i drugacija od nas opcenito. Naravno da svi koristimo stele kad mozemo i za sebe i za svoje, naravno da svi idemo laksom putanjom pa i po cijenu mita, naravno da se svi malkice i ogrebemo o drzavu i drustvo, naravno da ne razmisljamo o daljoj buducnosti i potomcima vec samo o danas. Naravno da nas boli q za kolektiv - vec mislimo prvenstveno na sebe i svoje. Kao i Grcka koja nikad nece postati Danska bez obzira koliko novca se tu pumpalo. Kakav narod - takva i vlast. Zato mi mojne suplje o postenju - znamo jako dobro zasto je SDA tolika rak rana i opsesija nekima. Zato sto osim lopovluka i korupcije simbolise i nesto drugo a to nije pretpostavka vec milion puta izrecene predrasude i stereotipi. Zato sto ovdje nije u pitanu politika vec mentalni sklop.

Taj "hahar" nije uradio nista nelegalno - samo nesto sto svi u svijetu rade i sto imas tolerisati i ako se ne slazes. Muski priznati poraz ako si porazen. Mnogi mu daju podrsku za ovo a nisu SDA, a neki mu psuju mrtvu mater, prizivaju smrt djetetu i to se i ovdje na ovom forumu na ovoj temi aminovalo. To ti je boingov buraze ekstremizam pa ti sad pricaj ta ce meni dijasproac soliti pamet - ovakve negativne reakcije na "hahara" jesu ekstremizam i nemaju blage veze sa politikom.
Od svega što sam napisao bih promijenio samo jednu riječ,ne svi zemljaci naravno,retrogradni dio,možeš ih prepoznati i van domovine,uglavnom se nisu snašli tamo gdje jesu,socijala,ganjaju penziju,,ganjaju programe za cenera,Hajat obavezno da bude u paketu,Zvezde Granda su obavezno štivo,od komšija zna dvojicu naših i jednog Srbina (jes Vlah al dobar čoek).Kad treba kod doktora djeca idu da prevode iako je tamo već uveliko treću deceniju.Političku situaciju znaju bolje od pola političara u BiH.
Znači govorim o jednom djelu.Progresivaca ima jednako ako ne i više.Djeca su druga priča,rasturaju na fakultetima, sportu,maksimalno koriste sve prednosti sistema ali njih BiH i ne interesuje baš previše (nažalost).

Samo da napomenem da mi je sva familija vani,sa obe strane i vidim jako dobro situaciju.

Taj defetizam ja ne kupujem,čuj ne može biti bolje,može biti bolje za godinu dana,prvi put kad neko dobije dvadeset plus godina za korupciju, nepotizam i ostale "vrijednosti"našeg društva,stopa istih će se smanjiti za 90%

Jel misliš da nema Šveđana koji bi krali da znaju da ne postoji šansa da će u zatvor?
:thumbup:
Tempo
ZeModerator

#3484 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Tempo »

Hank Paldum wrote: 19/12/2019 17:45
zar nije rahmet joj dusi?
deny_s

#3485 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by deny_s »

Nema to veze ni sa ljevičarima,ni sa desničarima..
Radi se o tome ko si i šta si,il si čovjek ili ....komšo
hAZNADAR

#3486 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Nije to vidjelo ljevice. Ljevicari su u svijetu tolerantni prema svim razlicitostima. Ovi samoprozvani ljevicari imaju prihvatiti i tolerisati i Bosnjooke, muslimane, dijasporu, doslje u grad, ruralne elemente,... a ljude gledati kroz karakter, svjetonazore a ne sta i odakle je. Taj film kod ovih neces gledati.

Ljevicar je onaj koji slijedi tu agendu a to je u kratkim crtama borba za jednakost i prevazilazenje klasnih razlika, solidarnost u drustvu, slobode, borba protiv vjerske, etnicke, nacionalne, seksualne,... diskriminacije. Ljevicar je internacionalista sto znaci da prihvata saradnju svjetskih drustvenih grupa i multikulturalizam gdje se propagira jednakost svih. Ljevicar je naravno i protiv nacionalizma u obliku sovinizma odnosno agresivnog nacionalizma, nedemokratskog ustrja drustva i ideologije superiornosti, nadmocnosti svoje skupine nad drugima. Ljevicar naravno zna razluciti sta je nacionalizam u smislu pripadnosti naciji i drzavi a sta sovinizam. Itd,..

I vrlo bitna stvar. Ljevica je itekako samokriticna i itekako zna granicu, zna se ograditi(najbolja u tome),... sto neces vidjeti ovdje. I na ovoj i na drugim temama vezano za politiku, historiju, drustvo,... mozes samo vidjeti dignute palceve na svaku mogucu glupost, neznanje, nekulturu,.. i ocekivanja moderatorske pristrasnosti. Na ovoj temi konkrento imas dvije strane. Na ovoj strani ima likova koji se zakace na drugoj temi, ne sloze,.. od fgr pljuvaca to neces nikada vidjeti - sto samo po sebi dokazuje da nije u pitanju ni ljevica niti bilo koji politicki svjetonazor, ideologija,... vec samo jedan mentalni sklop, socijalni fenomen.

I onda pogledas ove ovdje drekavce i pljuvace sto pilave o izdaji ljevice. :lol: Samo procitas na drugim temama sta misle o demokratiji, jednoj vjeri, jednom etnosu, razlikama izmedju ljudi poput odakle je ko, jednakosti,... i kako se dokazuju.

Ovo sto je Zeljko uradio je dobro i po tom pitanju - neka se vidi ko uopce ima politicki svjetonazor, a ko je tek odredjena klasna, nostalgicna, socijalna,... grupacija. Zamisli da su neki cekali Valtera. :lol:
agnostic_front

#3487 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

Stokholmska na popusta :D :bih:
Nego, sta kaze stokholmska na izjave komse o zukorlicu, tolerantne, a?
Hank Paldum

#3488 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Tempo wrote: 19/12/2019 18:06
Hank Paldum wrote: 19/12/2019 17:45

zar nije rahmet joj dusi?
Srpkinja bila, šta je tu čudno?
Leverage

#3489 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Leverage »

Znači sam smislio, čestitam.
Bodkin

#3490 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Ja jos nisam procitao smisleno opravdanje za komsica. Uglavnom je “ima gorih” i “da nije covic”. A pricamo o vladi kantona sarajevo :D
hAZNADAR

#3491 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

agnostic_front wrote: 19/12/2019 18:32 Stokholmska na popusta :D :bih:
Nego, sta kaze stokholmska na izjave komse o zukorlicu, tolerantne, a?
Ma bravo, imas aplauz za tribine. Imas li jos nesto moje privatno istaci za ismijati, stigmatizirati,... ? Ja i volim kada se potvrdi ono o cemu pricam. Izjave Komse o jednom Zukorlicu su samo u tvom svijetu jednake ili gore od pljuvanja po Islamu opcenito od strane tkzv ljevicara. Za toleranciju treba mnogo vise od odredjene politicke, socijalne,... podobnosti.
Hank Paldum

#3492 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

Leverage wrote: 19/12/2019 18:40 Znači sam smislio, čestitam.
Ne brini se, napisat će neko sa kime se slažeš isto jedan pametan komentar a tvoje je samo da ga citiraš i uradiš ovo :thumbup: da ispadne da ste obadvojica napisali nešto pametno, samo sabura
agnostic_front

#3493 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

@hAZNADAR Ne znam ja nista, nit sam ljevicar, nit pljujem po islamu.
Kako kod vas kad predsjednik drzave vrijedja jednu bitnu osobu iz religijskog zivota?
hAZNADAR

#3494 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: 19/12/2019 18:45 Ja jos nisam procitao smisleno opravdanje za komsica. Uglavnom je “ima gorih” i “da nije covic”. A pricamo o vladi kantona sarajevo :D
Kome se treba opravdavati? Uradio je ono sto misli da je ispravno, skroz legalno i skroz demokratski. Porazeni mogu samo muski priznati poraz i potruditi se za bolje izborne rezultate sljedeci put. Tvoja opsjednutost sa SDA nema blage veze sa politikom.

Zar se nije jednom SDP koalirao sa SBiH i Hrvatskom Novom Inicijativom? S´obzirom da se i SBiH tumaci kao probosnjacka i SDA ogranak?
Last edited by hAZNADAR on 19/12/2019 19:10, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3495 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

agnostic_front wrote: 19/12/2019 18:59 @hAZNADAR Ne znam ja nista, nit sam ljevicar, nit pljujem po islamu.
Kako kod vas kad predsjednik drzave vrijedja jednu bitnu osobu iz religijskog zivota?
Nijedan zvanicnik neke vjerske institucije nema postedu od kritike, pogotovo ako je tu aktivna - osim u Iranu mozda.
Cerica i dok je bio reis neznam ko nije kritikovao na gluposti koje je izjavljivao. U Hrvatskoj za Mesica bio medijski i verbalni rat izmedju crkve i drzave. Ne sjecam se da si kritikovao pljuvace po islamu, andricevske prikaze islama i mitomanske predstave o porijeklu, teorije da muslimani ne mogu da slave Kotromanice, strana imena koja asociraju na okupaciju,... i sl.
Sad ti kritika Zukorlicu dokaz netolerancije a ovo drugo - nista? Nego imas li jos koju o stokholmskoj,.. sto bi stao sa time? Dedere :D
spreca

#3496 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

agnostic_front wrote: 19/12/2019 18:59 @hAZNADAR Ne znam ja nista, nit sam ljevicar, nit pljujem po islamu.
Koji i koga?
hAZNADAR

#3497 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

bingov buraz wrote: 19/12/2019 17:42

Dijaspora ti je ogledalo BiH drustva velikom vecinom. Kao da si otkinuo dio korpusa i preselio van a svim sto ima u korpusu. Dijaspora ima sve razlicitosti kao i u domovini i da se to konacno prihvati i ne generalizuje na osnovu jednog dijela.
Ako si Sarajlija napr. - valjda znas da postoje i negativni stereotipi o Sarajlijama kao prevarantima, grebatorima, glumcima,.... ali mi cemo biti ovdje kulturni pa necemo svakog Sarajliju koji se pojavi na taj nacin ismijavati ili diskreditovati.

Naravno da ima Sveda koji bi jamili da znaju da nece u zatvor - ali dosta, dosta,.. manje. Ne samo Sveda vec svih drugih pripadnika naroda u razvijenim drzavama. Nije to u pitanju licno postenje - koliko svijest o kolektivu i zajednickom,.. i to se razvija od malih nogu, maltene mozak ispira time od skole do medija. takodjer i patriotizam i nacionalna svijest. Prosjecan zapadnjak svoju drzavu i naciju cesce dozivljava kao licno svoju kucu i svoju familiju. To je manje izrazeno na jugu Evrope, istoku Evrope a jos manje na Balkanu gdje ljudi vise gledaju sebe i da sebi priuste danas. I kroz to se i kriminal gleda na zapadu - ako ukrades od drzave, budzeta,... poreski obveznici to dozivljavaju kao licnu kradju i licnu stetu. Pa tako i oni koji to rade - znaju sta rade. Kazne su uglavnom blage kao i kod nas. Medjutim ima jedna stvar - stela koja se kod nas kritikuje. U Skandinaviji se osoba koja ima stelu nerjetko tumaci kao sposobna, snalazljiva, inteligentna i da ima dobre socijalne kontakte. Sto ima svoj znacaj u zaposljavanju. Licno sam par puta pitao odjeljenje - zna li ko koga, koga moze preporuciti a da pase tom poslu i strucno i socijalno, da se ustedi na oglasu, i vremenu da se sve molbe obrade - kao sto sam isto naucio od svojih sefova ranije.
agnostic_front

#3498 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by agnostic_front »

hAZNADAR wrote: 19/12/2019 19:09
Nijedan zvanicnik neke vjerske institucije nema postedu od kritike, pogotovo ako je tu aktivna - osim u Iranu mozda.
Cerica i dok je bio reis neznam ko nije kritikovao na gluposti koje je izjavljivao. U Hrvatskoj za Mesica bio medijski i verbalni rat izmedju crkve i drzave. Ne sjecam se da si kritikovao pljuvace po islamu, andricevske prikaze islama i mitomanske predstave o porijeklu, teorije da muslimani ne mogu da slave Kotromanice, strana imena koja asociraju na okupaciju,... i sl.
Sad ti kritika Zukorlicu dokaz netolerancije a ovo drugo - nista? Nego imas li jos koju o stokholmskoj,.. sto bi stao sa time? Dedere :D
Pa Komsic rusi vladu zbog sistema vrijednosti koji Zukorlic predstavlja, tako kaze. Ponovio je sigurno 10ak puta kod Senada. Toliko je protiv tog zla koje Zukorlic predstavlja, da zbog 60.000KM rusi vladu. Ako rusis vladu zbog necijeg sistema vrijednosti, to je sigurno neki los sistem vrijednosti, zar ne? Kandidat za reisa predstavlja los sistem vrijednosti?

Sta kaze Jusic iz IZ: "Ocijenio je neprihvatljivim etiketiranje imama od strane političkih i državnih zvaničnika, kao i huškanje javnosti protiv predstavnika Islamske zajednice, čemu smo svjedočili proteklih dana."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/islamsk ... /191216130

Dakle, vi spocitavate tzv. ljevicarima da su netolerantni prema islamu, tako sto branite ljevicara Komsica koji je protiv sistema vrijednosti kandidata za reisa :?
Hank Paldum

#3499 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hank Paldum »

hAZNADAR wrote: 19/12/2019 18:20
Nije to vidjelo ljevice. Ljevicari su u svijetu tolerantni prema svim razlicitostima. Ovi samoprozvani ljevicari imaju prihvatiti i tolerisati i Bosnjooke, muslimane, dijasporu, doslje u grad, ruralne elemente,... a ljude gledati kroz karakter, svjetonazore a ne sta i odakle je. Taj film kod ovih neces gledati.

Ljevicar je onaj koji slijedi tu agendu a to je u kratkim crtama borba za jednakost i prevazilazenje klasnih razlika, solidarnost u drustvu, slobode, borba protiv vjerske, etnicke, nacionalne, seksualne,... diskriminacije. Ljevicar je internacionalista sto znaci da prihvata saradnju svjetskih drustvenih grupa i multikulturalizam gdje se propagira jednakost svih. Ljevicar je naravno i protiv nacionalizma u obliku sovinizma odnosno agresivnog nacionalizma, nedemokratskog ustrja drustva i ideologije superiornosti, nadmocnosti svoje skupine nad drugima. Ljevicar naravno zna razluciti sta je nacionalizam u smislu pripadnosti naciji i drzavi a sta sovinizam. Itd,..

I vrlo bitna stvar. Ljevica je itekako samokriticna i itekako zna granicu, zna se ograditi(najbolja u tome),... sto neces vidjeti ovdje. I na ovoj i na drugim temama vezano za politiku, historiju, drustvo,... mozes samo vidjeti dignute palceve na svaku mogucu glupost, neznanje, nekulturu,.. i ocekivanja moderatorske pristrasnosti. Na ovoj temi konkrento imas dvije strane. Na ovoj strani ima likova koji se zakace na drugoj temi, ne sloze,.. od fgr pljuvaca to neces nikada vidjeti - sto samo po sebi dokazuje da nije u pitanju ni ljevica niti bilo koji politicki svjetonazor, ideologija,... vec samo jedan mentalni sklop, socijalni fenomen.

I onda pogledas ove ovdje drekavce i pljuvace sto pilave o izdaji ljevice. :lol: Samo procitas na drugim temama sta misle o demokratiji, jednoj vjeri, jednom etnosu, razlikama izmedju ljudi poput odakle je ko, jednakosti,... i kako se dokazuju.

Ovo sto je Zeljko uradio je dobro i po tom pitanju - neka se vidi ko uopce ima politicki svjetonazor, a ko je tek odredjena klasna, nostalgicna, socijalna,... grupacija. Zamisli da su neki cekali Valtera. :lol:
Naša "ljevica" se zauzima isto za prava homoseksualaca, slobodu govora, ljudska prava, nezavisne medije međutim samo kod nas imaš taj fenomen da žale za sistemom i žele ga nazad kada su ta prava bila ugnjetavana :-)
Još pravdaju da je sve imalo svoj razlog (nije za nas demokratija, dokaz da smo zaslužili pendrek i diktaturu) a u isto vrijeme se bora za ljudska prava. Samim time je naša tzv. ljevica cirkus u startu. Šta je najinteresantnije da upravo ti isti reaguju kada se aktuelna vlast ponekad ponaša kao u Titinom vremenu npr. fizički napad tjelohranitelja Zvizdića na momka koji mu je dobacivao, hapšenje djevojke koja je Bakiru pokazivala srednji prst. Naravno biraju najlakši put i pominju Erdoganovu diktaturu jer ne žele namjerno priznati da podsjeća na Titino vrijeme.

Evropska ljevica se brine za prava svih manjina, ovdje ljevica prezire većinu a to je bošnjački narod, i ime im se gadi toliko da su od sebe stvorili sopstveni narod Bosanci.
Evropska ljevica se brine za prava svih religija, ovdje ljevica ignoriše većinsku religiju i smatraju je nazadnom.
Žalosno je da se kod nekih pitanja ta BH ljevica više slaže sa evropskim desničarima nego ljevičarima.
Dok evropska ljevica se brine da stranci imaju časove na svom i njemačkom jeziku naša ljevica se ruga jednom djelu stanovnika sopstvene države kada su modernizirali da se A pretvori u O i od toga naprave šprdanciju pa imamo riječi poput Bošnjooook, noooroood, brooootooo. Da, ljudi govore tako kao što i Dalmatinci, Krajišnici, Crnogorci imaju svoj naglasak, kao što se Teksas razlikuje od Čikaga. U Hrvatskoj djeci puštaju crtane poout Spužva Boba koji priča kao da je iz Dalmacije i to su upakovali kao nešto simpatično dok se kod nas ta ljevica ruga sopstvenim stanovnicima i to iz krajeva gdje je bio genocid.
Naša ljevica ne želi sa nacionalnim strankama, u redu, u drugim zemljama se hvataju sa nacionalistima u koštac i zato i sklapaju koalicije ali ok, ne može svako biti hrabar, ali ako ne želiš onda kakvo je koketiranje sa SDSom, predlaganje grada nastalom poznatom po etničkom čišćenju za evropsku prijestonicu kulture, slikanje sa ustaškim ratnim zločincima? Ako je tako i ne smeta nacionalizam i lopovluk onda se ne mrzi SDA radi toga nego koji narod predstavlja i koja je religija većinska (ne govorim kako ponašanje SDA izgleda u praksi nego samo definiciju)
Pa onda pljuvanje kako većinski narod nije pro-bosanski jer su se izjasnili Bošnjacima a ne Bosancima. To se naravno samo odnosi na Bošnjake. Evo primjer Pedja Kojović i Lana Prlić, on se izjasnio kao Srbin a ona kao Hrvatica, ništa protiv, to podržavam jer BiH je zemlja 3 konstitutivna naroda međutim da li je iko doveo u pitanje njihovu ljubav prema BiH? Da li je iko upitao što nisu pro-BiH jer se nisu izjasnili kao Bosanci? Naravno da ne.

Ovome je prije ili kasnije morao doći kraj, Željko je samo ubrzao stvari, da nije njega nešto bi drugo za 2-3 godine dovelo do apsolutnog kraha
Last edited by Hank Paldum on 19/12/2019 19:37, edited 1 time in total.
Bodkin

#3500 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote: 19/12/2019 19:00
Bodkin wrote: 19/12/2019 18:45 Ja jos nisam procitao smisleno opravdanje za komsica. Uglavnom je “ima gorih” i “da nije covic”. A pricamo o vladi kantona sarajevo :D
Kome se treba opravdavati? Uradio je ono sto misli da je ispravno, skroz legalno i skroz demokratski. Porazeni mogu samo muski priznati poraz i potruditi se za bolje izborne rezultate sljedeci put. Tvoja opsjednutost sa SDA nema blage veze sa politikom.

Zar se nije jednom SDP koalirao sa SBiH i Hrvatskom Novom Inicijativom? S´obzirom da se i SBiH tumaci kao probosnjacka i SDA ogranak?
Razlika je u tome sto je sdp usao u koaliciju da udje u vlast. Btw tad sam prestao glasati za njih
Komsic je OBORIO vladu da bi uveo sda u vlast
Locked