LUKA DONČIĆ
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#626 Re: LUKA DONČIĆ
Može on već sad igrati, ali neće ništa da rizikuju.
-
90minut
#627 Re: LUKA DONČIĆ
Vidjelo se to jos sinoc kako skace s one klupe i to samo što je kod njih praksa kad si na 100 odsto da sacekaju jos sedmicu.
- Diwan
#628 Re: LUKA DONČIĆ
Gledam ovaj Trae Young, trpa li trpa. U sjeni je Luke i hajpa koji vlada oko njega, ali ništa manje vrijedan igrač.
-
drastic
- Diwan
#630 Re: LUKA DONČIĆ
Nervira me ona floskula koja je postala kao istinita tvrdnja da je uspjeh 90% rad i 10% talenat, ali u nekoj (onoj)stvari. Možeš se ubiti trenirajuči ali nećeš postati Luka, kao ni recimo Mesi ili bilo koji sportista koji iskače i ima ono 'nešto' što drugi nemaju. Da je tako imali bi na terenu jedno 300 Mesija i isto toliko bilo kojeg igrača koji se rađa a ne stvara. Super taleneti se RAĐAJU, a ne stvaraju i postaju.Gregg Popovich komentarisao igre Luke Dončića:
"Mrzim što ovo moram da kažem, ali on nije Magic Johnson. Ipak, ima nešto njegovo u smislu da ima takav pregled igre", rekao je Popovič, pa je dodao:
"Vodi ga intuicija, a to ne može da se nauči. Odličan je. Ne želim da mu namećem pritisak koji nosi poređenje sa Magicom, jer za to još nije spreman, ali radi đavolski dobar posao", poručuje Gregg.
Naravno da se mora trenirati i to isto toliko kao i ostali, možda i više, ali opet ne stvara se Luka treningom pa makar ne izlazio iz dvorane.
-
90minut
#631 Re: LUKA DONČIĆ
Ne nije u pravu si rad je 95 posto, a talenat 5 predpostavljam da nisi nikad bio dobar u nekom sportu pa te nervira ta floskula.
- Diwan
-
90minut
#633 Re: LUKA DONČIĆ
Idi malo napolje do igrališta vidim imaš pameti dovoljno pa upotrijebi taj mozgic ima da budeš kao Magic ne trebaš uopšte potrcati i šutati po nekoliko sati u danu izvuci ce te talenat sam. 
- Diwan
-
°u°
#636 Re: LUKA DONČIĆ
[quote=Diwan post_id=16138960 time=1577441303 user_id=106447]
[quote]Gregg Popovich komentarisao igre Luke Dončića
"Mrzim što ovo moram da kažem, ali on nije Magic Johnson. Ipak, ima nešto njegovo u smislu da ima takav pregled igre", rekao je Popovič, pa je dodao:
"Vodi ga intuicija, a to ne može da se nauči. Odličan je. Ne želim da mu namećem pritisak koji nosi poređenje sa Magicom, jer za to još nije spreman, ali radi đavolski dobar posao", poručuje Gregg.[/quote]
Nervira me ona floskula koja je postala kao istinita tvrdnja da je uspjeh 90% rad i 10% talenat, ali u nekoj (onoj)stvari. Možeš se ubiti trenirajuči ali nećeš postati Luka, kao ni recimo Mesi ili bilo koji sportista koji iskače i ima ono 'nešto' što drugi nemaju. Da je tako imali bi na terenu jedno 300 Mesija i isto toliko bilo kojeg igrača koji se rađa a ne stvara. Super taleneti se RAĐAJU, a ne stvaraju i postaju.
Naravno da se mora trenirati i to isto toliko kao i ostali, možda i više, ali opet ne stvara se Luka treningom pa makar ne izlazio iz dvorane.
[/quote]
Naravno da nije Magic, mislim na stil igre. A i može ih se poredit samo u istim godinama šta su uradili. Ali jednako je svestran. U nekim stvarima je i bolji od Magica, šut. Za ostalo tek treba vidjeti. Tek je na početku karijere. Najviše, odnosno sve zavisi od njegovog motiva i ambicije. A momak s ovako silnom karijerom a s tek 20ak godina čini mi se da ima i ambiciju i motiv da ostavi veliki trag.
I zdravlje da ga posluži naravno.
Ova zaebancija s citiranjem nije do mene, časna pionirska
[quote]Gregg Popovich komentarisao igre Luke Dončića
"Vodi ga intuicija, a to ne može da se nauči. Odličan je. Ne želim da mu namećem pritisak koji nosi poređenje sa Magicom, jer za to još nije spreman, ali radi đavolski dobar posao", poručuje Gregg.[/quote]
Nervira me ona floskula koja je postala kao istinita tvrdnja da je uspjeh 90% rad i 10% talenat, ali u nekoj (onoj)stvari. Možeš se ubiti trenirajuči ali nećeš postati Luka, kao ni recimo Mesi ili bilo koji sportista koji iskače i ima ono 'nešto' što drugi nemaju. Da je tako imali bi na terenu jedno 300 Mesija i isto toliko bilo kojeg igrača koji se rađa a ne stvara. Super taleneti se RAĐAJU, a ne stvaraju i postaju.
[/quote]
Naravno da nije Magic, mislim na stil igre. A i može ih se poredit samo u istim godinama šta su uradili. Ali jednako je svestran. U nekim stvarima je i bolji od Magica, šut. Za ostalo tek treba vidjeti. Tek je na početku karijere. Najviše, odnosno sve zavisi od njegovog motiva i ambicije. A momak s ovako silnom karijerom a s tek 20ak godina čini mi se da ima i ambiciju i motiv da ostavi veliki trag.
I zdravlje da ga posluži naravno.
Ova zaebancija s citiranjem nije do mene, časna pionirska
-
°u°
#637 Re: LUKA DONČIĆ
Uvijek me interesovalo kako i ko je odredio taj odnos talenta i rada. Na koji način je neko izračunao da je npr Jordanu bilo 5/10...% talenta, a 95/90.... rada?
Talenat moraš brusit radom, ako ne treniraš postaneš Ronaldinho. Ali bez određene količine (po meni velike, tačan procenat nemam pojma) ne možeš postati igrač ranga najvećih.
Talenat moraš brusit radom, ako ne treniraš postaneš Ronaldinho. Ali bez određene količine (po meni velike, tačan procenat nemam pojma) ne možeš postati igrač ranga najvećih.
- Diwan
#638 Re: LUKA DONČIĆ
Takvih izjava koje vremenom postanu istine i nepisano pravilo je u svim sferama života. Glupi ljudi konzumiraju sve što im se stavi na tanjir jer ne razmišljaju svojom glavom i ne vjeruju pored očiju, što se kaže. Takvim ljudima možeš bez problema manipulisati jer nemaju svoj stav, individualnost i osobenost, već su komad bravčeta u gomili.°u° wrote: ↑29/12/2019 11:46 Uvijek me interesovalo kako i ko je odredio taj odnos talenta i rada. Na koji način je neko izračunao da je npr Jordanu bilo 5/10...% talenta, a 95/90.... rada?
-
drastic
#640 Re: LUKA DONČIĆ
vote luka
https://g.co/kgs/5RDTz4
https://g.co/kgs/5RDTz4
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#641 Re: LUKA DONČIĆ
Jasno da je vanserijski materijal u pitanju, ali je neozbiljno već sad ga stavljati ispred Dirka.
Dirk je već upisan u legendu, odnosno okačio patike o klin, Luka treba da pojede još puno pure da bi preskočio Dirka.
Osim toga, Dirk je uzeo titulu sa Mavsima, vidjećemo hoće li to Luki poći za rukom.
Dirk je već upisan u legendu, odnosno okačio patike o klin, Luka treba da pojede još puno pure da bi preskočio Dirka.
Osim toga, Dirk je uzeo titulu sa Mavsima, vidjećemo hoće li to Luki poći za rukom.
-
kakavdanakneiskustvu
#642 Re: LUKA DONČIĆ
Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 08:24 Jasno da je vanserijski materijal u pitanju, ali je neozbiljno već sad ga stavljati ispred Dirka.
- Ironman_88
#643 Re: LUKA DONČIĆ
Dodao bih na to još da je Dirk bio među probijačima leda (iako je i prije njega bilo etabliranih evropskih igrača u ligi) i upravo dobrim dijelom zaslužan što Dončić i evropski igrači danas dolaze na "gotovo" u NBA. To ga čini još većim nego što jeste.
- Diwan
#644 Re: LUKA DONČIĆ
Ne bih rekao da je neozbiljno, posebice ako se uzme u pitanje tko stoji iza izjave. Mislim, nije to izjavio Ferid iz Hrasnog ili foruma. Treba pažljivo čitati šta piše. Pitaj Dirka šta misli o svemu.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 08:24 Jasno da je vanserijski materijal u pitanju, ali je neozbiljno već sad ga stavljati ispred Dirka.
-
kakavdanakneiskustvu
#645 Re: LUKA DONČIĆ
trenutno , uz svo poštovanje prema ovome kako igra dončić on normalno nije najbolji evropljanin svih vremena,dirk je postavo visoku letvicu ali nije to dončiću ili giannisu nedostizno
-
Nadzorna_ploca
#646 Re: LUKA DONČIĆ
Lik nije usao ni u play off a vec se prica o nekim goatima i slicno.
De se presaberi molim vas.
De se presaberi molim vas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#647 Re: LUKA DONČIĆ
Ne možeš izjaviti da će Dončić biti najbolji igrač kojeg je Dallas imao čak ni ako si Jerry West. Ne možeš, nije legitimno to reći nakon dvije sezone Luke u NBA.Diwan wrote: ↑08/01/2020 09:44Ne bih rekao da je neozbiljno, posebice ako se uzme u pitanje tko stoji iza izjave. Mislim, nije to izjavio Ferid iz Hrasnog ili foruma. Treba pažljivo čitati šta piše. Pitaj Dirka šta misli o svemu.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 08:24 Jasno da je vanserijski materijal u pitanju, ali je neozbiljno već sad ga stavljati ispred Dirka.
Šta ima Dirk misliti? Vjerovatno je zadovoljan kakvog je igrača dobila njegova ekipa.
Dirk je vanserijska četvorka. Jedna od najboljih ikad u NBA.
Ne uzme li titulu sa Mavsima, Luka će biti samo još jedan showman poput Hardena ili Westbrooka.
Treba malo sačekati da vidimo kuda plovi taj brod...Ameri su poznati po pretjeranom hajpanju.
Sjeti se onog Kineza u NYK, koji hajp je bio, pa gdje je sad, nigdje ga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#648 Re: LUKA DONČIĆ
Potpuno neozbiljno i očekivano.Nadzorna_ploca wrote: ↑08/01/2020 09:49 Lik nije usao ni u play off a vec se prica o nekim goatima i slicno.
De se presaberi molim vas.![]()
Pošto je to izjavio West, onda kao ima težinu.
Da je tako nešto bubnuo Rodman ili Barkley, onda bi bilo bubaju levati
-
kakavdanakneiskustvu
#649 Re: LUKA DONČIĆ
hajp je sa razlogom jer je doncicu nepuna 21 godina a igra kako igra,ali treba sacekati nekoliko sezona pa govoriti o najboljem evropljaninu ikad,a da ne govorim o nečem iznad togaTomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 09:51Ne možeš izjaviti da će Dončić biti najbolji igrač kojeg je Dallas imao čak ni ako si Jerry West. Ne možeš, nije legitimno to reći nakon dvije sezone Luke u NBA.Diwan wrote: ↑08/01/2020 09:44Ne bih rekao da je neozbiljno, posebice ako se uzme u pitanje tko stoji iza izjave. Mislim, nije to izjavio Ferid iz Hrasnog ili foruma. Treba pažljivo čitati šta piše. Pitaj Dirka šta misli o svemu.Tomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 08:24 Jasno da je vanserijski materijal u pitanju, ali je neozbiljno već sad ga stavljati ispred Dirka.
Šta ima Dirk misliti? Vjerovatno je zadovoljan kakvog je igrača dobila njegova ekipa.
Dirk je vanserijska četvorka. Jedna od najboljih ikad u NBA.
Ne uzme li titulu sa Mavsima, Luka će biti samo još jedan showman poput Hardena ili Westbrooka.
Treba malo sačekati da vidimo kuda plovi taj brod...Ameri su poznati po pretjeranom hajpanju.
Sjeti se onog Kineza u NYK, koji hajp je bio, pa gdje je sad, nigdje ga.
-
kakavdanakneiskustvu
#650 Re: LUKA DONČIĆ
daTomahawk11 wrote: ↑08/01/2020 09:52Potpuno neozbiljno i očekivano.Nadzorna_ploca wrote: ↑08/01/2020 09:49 Lik nije usao ni u play off a vec se prica o nekim goatima i slicno.
De se presaberi molim vas.![]()
Pošto je to izjavio West, onda kao ima težinu.
Da je tako nešto bubnuo Rodman ili Barkley, onda bi bilo bubaju levati![]()