Demokratska fronta Željko Komšić

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#39701 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Ma nisu za ezdea ali
Bosanski_kralj

#39702 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Palermo piše sve nešto okolo, nikad da kaže konkretne stvari. Mene recimo zanima da li on smatra da je ovaj potez DF-a oko rušenja Vlade ispravan potez, da li smatra da ta Vlada zaslužuje da joj se izglasa nepovjerenje i tako te slične stvari???
Styling

#39703 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 18/12/2019 20:24
MaksprotivMarksa wrote: 18/12/2019 19:25 Ne znam sto radikalno krilo SDA agitira za DF, dobro - izabrat cete Komsica opet umjesto Covica, ali ko ce ziv glasati za DF nakon svega 😁
Vesna Domuz iz Hadzica,Bibija Kerla Sarajevo,Zlatan Begic na prste se mogu nabroj glasaci DF 2020
Ovo troje sada sto imaju u skupstini svi zajedno osvojili manje od 4300 glasova, a sam Dino osvojio 20 000. I njih troje odlucuju o vecini.

Za mene je licno porazno da je neka Bibija Kerla, tupi predmet, uopste u Skupstini sa 1400 glasova i da odlucuje o buducnosti najveceg kantona u drzavi.
putokaz1

#39704 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Kifla je najpopularniji al opet bi na načelnika izgubio od Efendića? :D
Styling

#39705 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 18/12/2019 21:22 Kifla je najpopularniji al opet bi na načelnika izgubio od Efendića? :D
Dino nece na taj nivo. Ali treba izbaciti zajednickog kandidata.
palermo

#39706 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Bosanski_kralj wrote: 18/12/2019 21:13 Palermo piše sve nešto okolo, nikad da kaže konkretne stvari. Mene recimo zanima da li on smatra da je ovaj potez DF-a oko rušenja Vlade ispravan potez, da li smatra da ta Vlada zaslužuje da joj se izglasa nepovjerenje i tako te slične stvari???
Bolan to je demokratija, skupili više ruku i formiraju vladu, izbori će pokazati da li je DF napravio pravu stvar ili nije. Kao što će pokazati i za sve ostale stranke. Ali ova količina frustracije, neodmjerenosti je frapantna. I uvjeren sam neće donijeti neke nove glasove ovim strankama, štaviše samo će odbiti one umjerene glasače a njih je najviše. Jer šta može čovjek pomisliti kada pročita postove ovdje (srećom za ove stranke, forume više mnogo ljudi i ne čita)....uhavizavaju nas, dozivaju pameti, prozivaju, etiketiraju.....ma daj....

A da li je vlada radila dobro ili nije, ja nemam pojma.....kao što objektvno ni ti nemaš pojma iz Krajine, jedino što te rukovodi prilikom donošenja stava je stranački dres. Usput, ja nijednom rječju nisam vrednovao rad ove vlade.
putokaz1

#39707 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ovo će donijeti nove glasove
NIP-u
NS-u
SDP-u
NBL-u
A oduzet SBB-u i DF(Posebno njima)
SDA ostaje skoro ista
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39708 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote: 18/12/2019 21:33 Bolan to je demokratija, skupili više ruku i formiraju vladu, izbori će pokazati da li je DF napravio pravu stvar ili nije. Kao što će pokazati i za sve ostale stranke. Ali ova količina frustracije, neodmjerenosti je frapantna. I uvjeren sam neće donijeti neke nove glasove ovim strankama, štaviše samo će odbiti one umjerene glasače a njih je najviše. Jer šta može čovjek pomisliti kada pročita postove ovdje (srećom za ove stranke, forume više mnogo ljudi i ne čita)....uhavizavaju nas, dozivaju pameti, prozivaju, etiketiraju.....ma daj....

A da li je vlada radila dobro ili nije, ja nemam pojma.....kao što objektvno ni ti nemaš pojma iz Krajine, jedino što te rukovodi prilikom donošenja stava je stranački dres. Usput, ja nijednom rječju nisam vrednovao rad ove vlade.
Već je tolika histerija da imam osjećaj da pišu oni ministri o kojima je Fahro govorio koji su ostali preko noći bez posla i vozača i valja im to reći ženi :D , Ta i takva histerija je u meni probudila isti osjećaj prema šestororki (za koju sam smatrala da treba ostati), kao prema Kurdima kad ih je branio Kiki. Identično... Ono kad braniš, pa uprskaš..
madner

#39709 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Fora je sto sam DF nije imao zamjerke na rad vlade. Pa glasao je za rad iste dok Komso nije napravio drugi dil.

Nije bitan forum, ali na fbu je puno gori izliv bjesa na DF od njihovih glasaca. I onda neko zakljuci nece to skoditi DFu. :D
palermo

#39710 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

drug_profi wrote: 18/12/2019 21:07
palermo wrote: 18/12/2019 18:45

Možda jesmo, možda nismo.....ali ovdje se neskriveno priželjkuje da se ostvare najgori scenariji da bi se dokazalo da se u pravu.

Iliti što bi Damir Hadžić vizionarski rekao, važnija mi je partija od države....

e sad ti meni reci da nije tako.....
Grijesis palermo. Ovdje mi, nas nekolicina, pokusavamo da vas uhavizamo jer je istina vrlo ocigledna, a mnogi od vas zive neku drugu realnost.
Nije to problem, uzivajte, nego je problem sto vasi postupci kroz tu drugu "reanost" uticu na pravu realnost i na nas.
Preskočit ću ovaj post....iz poštovanja prema tebi tvom forumskom opusu
last mohicans

#39711 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by last mohicans »

Jao Đonlagica u emisiji "Odgovorite ljudima", rijetko iritantan lik. Kao papagaj ponavlja sefove floskule, spinove i lazi.
Styling

#39712 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

last mohicans wrote: 18/12/2019 21:48 Jao Đonlagica u emisiji "Odgovorite ljudima", rijetko iritantan lik. Kao papagaj ponavlja sefove floskule, spinove i lazi.
Sta ce? I on se nasao u neobranom grozdju. Ni oni najblizi nisu znali za dogovor iz maja. Sada ne znaju sta da kazu. Sve ih je zatekao.
Spejs Radovan

#39713 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spejs Radovan »

Styling wrote: 18/12/2019 21:59
last mohicans wrote: 18/12/2019 21:48 Jao Đonlagica u emisiji "Odgovorite ljudima", rijetko iritantan lik. Kao papagaj ponavlja sefove floskule, spinove i lazi.
Sta ce? I on se nasao u neobranom grozdju. Ni oni najblizi nisu znali za dogovor iz maja. Sada ne znaju sta da kazu. Sve ih je zatekao.
nije znao moj k... sve je to u talu sa pjanom
Styling

#39714 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Spejs Radovan wrote: 18/12/2019 22:05
Styling wrote: 18/12/2019 21:59
nije znao moj k... sve je to u talu sa pjanom
Doduse. Onda je jos gore. Imas zmiju u njedrima sve vrijeme.
Prpa.ba

#39715 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Nemojte tako, danas smo u procesu saradnje sa NATO-om bez prejudiciranja clanstva isto kao sto smo bili jucer, a izborni zakon po volji HDZ-a nije nista blize donosenju nego jucer. Salonci na aparatima. :bih: :thumbup:
Prpa.ba

#39716 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 18/12/2019 18:45 Možda jesmo, možda nismo.....ali ovdje se neskriveno priželjkuje da se ostvare najgori scenariji da bi se dokazalo da se u pravu.
Moze li neki primjer tih prizeljkivanja najgorih scenarija? Ono, da je neko bas lijepo socno zazelio "dabogda neusli u NATO da se vidi da je DF lagao kada je pravdao svoje poteze", Ili ti se od konstatacija i strahovanja da je aminovan zastoj u NATO putu pricinjavaju prizeljkivanja najgoreg scenarija?

Jer ja samo vidim strahovanja da niti ce biti NATO-a niti tramvaja za sarajlijice, a otvorenog antibosanskog djelovanja ne vidim. Pa ako ti nije mrsko da mi pomognes, moje sarajevocentricne naocale mozda zamagljuju istinu. :)
palermo

#39717 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 18/12/2019 22:25
palermo wrote: 18/12/2019 18:45 Možda jesmo, možda nismo.....ali ovdje se neskriveno priželjkuje da se ostvare najgori scenariji da bi se dokazalo da se u pravu.
Moze li neki primjer tih prizeljkivanja najgorih scenarija? Ono, da je neko bas lijepo socno zazelio "dabogda neusli u NATO da se vidi da je DF lagao kada je pravdao svoje poteze", Ili ti se od konstatacija i strahovanja da je aminovan zastoj u NATO putu pricinjavaju prizeljkivanja najgoreg scenarija?

Jer ja samo vidim strahovanja da niti ce biti NATO-a niti tramvaja za sarajlijice, a otvorenog antibosanskog djelovanja ne vidim. Pa ako ti nije mrsko da mi pomognes, moje sarajevocentricne naocale mozda zamagljuju istinu. :)
šteta za naočale....a eto, ja se još nekako držim i sačuvah vid......
DaffyDuck

#39718 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DaffyDuck »

Ma gdje nam je buduci ministar odbrane, onaj što je koju godinu u parlamentu glasao za imenovanje cetnika N. Poplašena. Jadnicak, prevarili ga iz HDZ- SDA koalicije :roll:
Patton44

#39719 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patton44 »

DaffyDuck wrote: 18/12/2019 22:58 Ma gdje nam je buduci ministar odbrane, onaj što je koju godinu u parlamentu glasao za imenovanje cetnika N. Poplašena. Jadnicak, prevarili ga iz HDZ- SDA koalicije :roll:
Tuje, proso provjeru ceka imenovanje.
drug_profi

#39720 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ih naisao jednom ministar obrane na liniju na nisickoj i sere nesto ljudima koji treba da istrce na metak, ali bas ono da budu zavaljeni....
Slusaju oni i kad je zavrsio, odnekud iz mraka se samo zacuo promukli duboki glas "drzte ga zivog!"
Ministar je razgulio nizbrdo sa pratnjom koliko ga noge nose. Bez obzira sto je tu cak bilo jedno sumnjivo minsko polje.

Znaci iz prve ruke ovo. Novembar 1994.
Kikibombona

#39721 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Od 27.00, Slavo Kukic rastavio sibicara na proste faktore!

Meni se place sto imamo ovakve ljude, poput Slave i Zlatka, a ne zelimo ih iskoristiti. :(

https://m.youtube.com/watch?v=31NT_oAwj1I

Dio nas je glup ko qrac, drugi dio uhljebljen, treci dio nezainteresovan.

I kaze Slavo: da sutra budu izbori u Sarajevu sve bi bilo isto.

Plasim se da je u pravu, pogled unazad, 30 godina unazad, me u to uvjerava.
doktor78

#39722 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doktor78 »

Apsolutno se slazem sa Kukicem. Citam ovih dana prognoze kako ce na narednim izborima SBB i DF nestati. Nisam ubijedjen u to. Cak i da se to desi,moguce je da ce se pojaviti neka nova stranka koja ce sluziti kao rezervna SDA (mnogi s oprezom gledaju na Hadzikadicevu Platformu).
bunk

#39723 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

palermo wrote: 18/12/2019 22:47
Prpa.ba wrote: 18/12/2019 22:25

šteta za naočale....a eto, ja se još nekako držim i sačuvah vid......
Garant od strane Ambadade SAD i Ambasade GB na dogovor moze biti manjkav samo onome ko misli da je trebalo to da aminuje hipopotamus iz ambasade rusije..
Svakom ko ima zdrav razum fakat da su ambasadori kvinte ovo dogovorili je dovoljan argument.
Hipo nije smio ni u hodniku da bude kad je dogovarano i potpisano.
Prpa.ba

#39725 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 18/12/2019 22:47 šteta za naočale....a eto, ja se još nekako držim i sačuvah vid......
I nije neka steta, jest da treba pomagalo za gledanje ali se ipak sve, hvala Bogu, dobro vidi i ne pricinjavaju mi se stvari poput domacih izdajnika i zluradnika. :)

bunk wrote: 19/12/2019 07:39 Garant od strane Ambasade SAD i Ambasade GB na dogovor moze biti manjkav samo onome ko misli da je trebalo to da aminuje hipopotamus iz ambasade rusije..
Svakom ko ima zdrav razum fakat da su ambasadori kvinte ovo dogovorili je dovoljan argument.
Hipo nije smio ni u hodniku da bude kad je dogovarano i potpisano.
Gdje ste kolega @bunk, nedostajali ste nam na temi o novoj patriotskoj stranci u Bosnjaka, SBB-u i famoznom helikopteru "od 40 miliona, koji je u biti 17 miliona, ali s kamatom je to skuplje, svi mediji prenijeli". Nesto vas nema zadnjih dana, slavila se vertikala? :-D

Nego, jasno je meni da je politicka praksa skoro svuda (pa ponajvise i u TK) takva da se slijepo vjeruje visim instancama, bio to Tihic, Bakir, Kuko, ili Ambasade, ali nemojte zamjeriti nama ostalima sto propitujemo stvari, posebno kada su u pitanju nevidljivi dokumenti vidno drugacijeg imena od ocekivanog, za kojeg svi proglasavaju pobjedu a koji jos nije evaluiran od institucija kojima je namjenjen.

Licno vjerujem (a niko mi ne moze osporiti osim onih koji su vidjeli dokument, dok ne vidimo dokument) da je potpisan nastavak postojeceg stanja uz par kozmetickih reformi(ca). Clanstva u NATO ionako, po rijecima vodje patriotskog bloka i Trojke(+BOSS), nema bez saglasnosti srpske konstitutivne manjine, tako da sve ovo znaci da se nista znacajno nece promijeniti u narednim godinama. Je li to nazadak? Pa i nije, zadrzava se status quo. Da li je to uspjeh? Pa i nije, zadrzava se status quo. Jedini novi moment u ovih godinu dana je da je glasno receno da bez saglasnosti srpske konstitutivne manjine nema ulaska u NATO. A to svako neka tumaci kako hoce, nekad se pazilo na takve finese. :mrgreen:
Post Reply