Željko Komšić - Komšo

Locked
hAZNADAR

#3326 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote: 18/12/2019 15:09
hAZNADAR wrote: 18/12/2019 14:59
Tumacis da li je neka stranka probosanska ili pro-neka druga drzava - na osnovu nepotizma? :lol: Daj Sobo ne farbaj,... to sto ti i slicni pricate nije ni politika ni toboze postenje - to je stanje svijesti.

Naravno da cu uciti ne samo od svedskih, danskih vec inih drugih socijalista u svakom uspjesnom drustvu svijeta.

Da smo imalo nalik na najuspjesnije i najmodernije narode danasnjice - odavno bi i SDA, i SDP i SBiH i SBB i DF, i NS, i SDU i .... uvijek nastupali zajedno u nekim sferama kao u sferi garda prema separatitima. I na drzavnom i lokalnom nivou,.. Borba se moze voditi u drugim sferama ali u nekima se mora zajedno i to je u svijetu default - a tebi etnotorovski ba, jao primitivno ba,.. No sta ja znam, ti si pametniji i dio vrlo uspjesne politike pretpostavljam?
@Haznadaru, ne sisamo ni mi vesla ovamo.

Za mene je pro-bosansko-hercegovačka stranka svaka ona stranka koja štiti interes vlastitih građana i njihovo dostojanstvo.

Ali kako ja tebi da to plastično dokažem kada ti živiš u jednoj od socijalno i ekonomski najuređenijih država na svijetu?
Jeli tebi stititi dostojanstvo pljuvanje po razlicitostima u svom korpusu? Pa tvoj se svijet svodi na dio tvoje carsije gdje se jos vjeruje u zablude i iluzije,.. a svako ko nije u tome, slucajno vecina gradjana - etnotorovci, ovce, grozni dijasporci, bosnjacki nacionalisti,...

Interes vlastitih gradjana? Po cemu je interes tvoje manjine bitniji?

Idi molim te, nepotizma, korpcije, kradje,.... imas u sve i jednoj drzavi i u sve i jednom sistemu. Imas li ijednu jacu probosansku stranku u BiH koje je okusila vlasti - da je skroz postena?

Biti za BiH ili protiv BiH je stvar privatnog opredjeljenja. Svijest nasih ljudi nije na tom nivou da se svaka kradja smatra antidrzavnim cinom.
Hafis

#3327 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Po čemu su SBB, aSDA, GS, DF, onda razni jednonacionalni otpatci od SDA, NIP ...po čemu su one ''probosanske''?
MorningStar

#3328 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/12/2019 15:17
Pa nema skoro svaki glavni grad na svijetu bolji standard od ostatka drzave. Ko ti je to rek’o?
I sto si ti glavni grad?
Da se malo mijenjamo, et ja bih da bude malo Buzim.
Nek malo oni u “beznadje”, de sad ti umanji platu 600 maraka a njemu povecaj.

Preseli sjedista skoro svih federalnih firmi,institucije i sve sto ide sa njima,ambasade,nvo u cekrcice pa ces viditi standarda.
MorningStar

#3329 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:18 Po čemu su SBB, aSDA, GS, DF, onda razni jednonacionalni otpatci od SDA, NIP ...po čemu su one ''probosanske''?
Kazu mi nedamo "njima" da se oCjepe i nedamo treci, vojimo bosnu i mi smo pro bosanski i eto... to je probosanski. Onda malo krades tu bosnu ... al to je u dure jer si pro bosanski.
oaza85

#3330 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:18 Po čemu su SBB, aSDA, GS, DF, onda razni otpatci od SDA, NIP ...po čemu su one ''probosanske''?
Tamo gdje oni vladaju reprezentacija BiH moze nastupati.
Tamo gdje vladaju tvoji, reprezentacija BiH ne moze nastupati.
Nije neka pljacka, al’ vise nego dovoljno da tebe diskvalifikuje iz probosanskih.
Hafis

#3331 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:20
Hafis wrote: 18/12/2019 15:18 Po čemu su SBB, aSDA, GS, DF, onda razni jednonacionalni otpatci od SDA, NIP ...po čemu su one ''probosanske''?
Kazu mi nedamo "njima" da se oCjepe i nedamo treci, vojimo bosnu i mi smo pro bosanski i eto... to je probosanski. Onda malo krades tu bosnu ... al to je u dure jer si pro bosanski.
Kolega, ukrali ste mi riječi iz usta :thumbup:
Hafis

#3332 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

oaza85 wrote: 18/12/2019 15:21
Hafis wrote: 18/12/2019 15:18 Po čemu su SBB, aSDA, GS, DF, onda razni otpatci od SDA, NIP ...po čemu su one ''probosanske''?
Nije neka pljacka, al’ vise nego dovoljno da tebe diskvalifikuje iz probosanskih.
E super, sad si mi objasnio, a ja se ubih da skontam koji je vrag taj ''probosanski''...kad ono nogomet.
MorningStar

#3333 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

O cemu se ovdje pise....... Kao uredu je sto kradu to je normalno kod nas ali su pro bosanski... :lol: Kakvo ludilo do cega smo dosli...
hAZNADAR

#3334 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:15
hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:10

Vrlo jednostavno - probosanski tu znaci da si za drzavu BiH, da postoji, opstane i da je bolja.

Alternativa je zeliti cijepanje BiH drzave i da ti je susjedna drzava bitnija. To svakako nije probosanski. Pa se nadji.

E sad, to sto neki teneki tvrde da Bosnjaci nisu probosanski i da oce raspad - je vec dosta interesantno. :D
A za drzavu si da opstane bude bolja i radi tako sto krades preko privatizacije,donacija,tendera.Sisas drzavne pare uz pomoc privatnika koji su ti u zagrljaju , postavljas idiote neobrazovane na fotelje,instaliras podobne poslusnike po pravosudju da nebi slucajno odgovarao za lopovluke,medije poklopis i tako.

A alternativa je ako se ne slazes sa tim onda si kontra bosne :lol: - kao da slusam glasnogovornika sda.
Ma slusas ti odavno glasove u glavi - drugacije i nebi tako zakljucivao.

Gdje je to kad neko izjavio da je protiv Bosne svako ko ne krade?
Nadji uostalom ti neku probosansku stranku koja je imala ikakav udio u vlasti - da je skroz postena.

To toboze postenje ti ne pali,... i tebi i slicnima su Bosnjaci opcenito protiv BiH i samo sebe smatrate probosanskim. Eto BiH postoji samo zahvaljujuci fgr nadasve postenom i tolerantnom,... aha,.... :D
oaza85

#3335 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:22
E super, sad si mi objasnio.
Kad u Sirokom Brijegu ugostite reprezentaciju BiH u utakmici protiv Hrvatske, pri tome zdusno podrzite drzavu u kojoj zivite, onda ces moc’ reci, ljudi i ja sam probosanski orijentisan, meni je moja drzava najpreca.
hAZNADAR

#3336 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by hAZNADAR »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:20
A ko to ne krade? AKo je to vec kriterij da samo skroz posteni mogu biti probosanski - ima li takvih u BiH? Navedi bar jedne.
Bodkin

#3337 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

oaza85 wrote: 18/12/2019 14:36
MorningStar wrote: 18/12/2019 14:33
oaza85 wrote: 18/12/2019 14:32
Ako sad ne uhljebite Zirduma u kakav konzulat dok je ove guzve, necete nikad. :D
Ko o cemu , SDAovce o uhljebljenju :lol:
Ja ba, i lafo partizani o drzavi za co’jeka, sam’ sto nije.
Sekunda falila da se izbori jos jedna najveca pobijeda nakon one iz’45, al’ eto, zajeba Komso.
Kuku nama, zivot nam vise nema smisla, ode forto. :D
Pobijeda nije. Pobjeda zamalo
Škobo Habu

#3338 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:17
Biti za BiH ili protiv BiH je stvar privatnog opredjeljenja. Svijest nasih ljudi nije na tom nivou da se svaka kradja smatra antidrzavnim cinom.
Namješten tender po stranačkoj direktivi u Švedskoj se zakonski smatra kao šta?

Čin milosrđa?
MorningStar

#3339 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:24

Nadji uostalom ti neku probosansku stranku koja je imala ikakav udio u vlasti - da je skroz postena.

To toboze postenje ti ne pali,... i tebi i slicnima su Bosnjaci opcenito protiv BiH i samo sebe smatrate probosanskim. Eto BiH postoji samo zahvaljujuci fgr nadasve postenom i tolerantnom,... aha,.... :D
Ja u svojoj ti u tudjoj, pa ti netreba moc rasudjivanja i zakljucivanja.

Kako nije pa evo, ovdje se doslo do toga "normalno je da se krade ali su pro bosanski- dje su "nasi" na vlasti tu reprezentacija moze igrati :lol: " :oops:

Kako ces naci kada nemoze niko doci do izrazaja kad SDA hobotnica gura pipke i gusi gdje stigne, evo i ovog "patriote" komsica pa kupise ga za par rata kredita :lol: ej al on je to za ANP uradio i izborni :lol: :lol: i tako ce lakse kontrolisati da bakir ne krade :lol:

Mene klasificiras kao FGR ljevica ovo ono. A ja cu da glasam za konakovica gdje god mogu da zaokruzim eto... samo zato sto sjedne onde u skupstinu i kaze u lice "JE LI TE STID" lopovu... e zato !
Hafis

#3340 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

oaza85 wrote: 18/12/2019 15:25
Hafis wrote: 18/12/2019 15:22

E super, sad si mi objasnio.
Kad u Sirokom Brijegu ugostite reprezentaciju BiH u utakmici protiv Hrvatske, pri tome zdusno podrzite drzavu u kojoj zivite, onda ces moc’ reci, ljudi i ja sam probosanski orijentisan, meni je moja drzava najpreca.
Kužim, nogomet je u pitanju. Hvala na objašnjenju.
A inače, možda bi trebali uvesti i izraz ''prohercegovački''. Mislim, isti je to vrag k'o i probosanski, a i lakše bi se ljudima utjerao u glavu...
oaza85

#3341 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

Hafis wrote: 18/12/2019 15:29
Kužim, nogomet je u pitanju. Hvala na objašnjenju.
A inače, možda bi trebali uvesti i izraz ''prohercegovački''. Mislim, isti je to vrag k'o i probosanski, a i lakše bi se ljudima utjerao u glavu...
Ipak je malo vise od nogometa.
Haman2

#3342 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Haman2 »

Vi u Z. Hercegovi uvijek isto. Samo trazenje nacina kako da formiraju Herceg Bosnu. Tudjman se nije uspio izboriti kad je bilo vrijeme a Milosevic jeste. Prosao vlak hafiz efendija.
Hafis

#3343 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

I nije mi jasno kako taj probosanski blok zapadoše isključivo bošnjačka mjesta u VM, ali i u radnim tijelima parlamenta
Ili ne znaju partnerima objasniti tko su oni u stvari, ili je stvar percepcije od strane drugih?
Nemoj pajdo samo opet o reprezntaciji i Širokom brijegu.
Hafis

#3344 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Hafis »

Haman2 wrote: 18/12/2019 15:33 Vi u Z. Hercegovi uvijek isto. Samo trazenje nacina kako da formiraju Herceg Bosnu. Tudjman se nije uspio izboriti kad je bilo vrijeme a Milosevic jeste. Prosao vlak hafiz efendija.
I ti to samo zato što sam pitao da mi se objasni izraz ''probosanski'' ?
oaza85

#3345 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:29
hAZNADAR wrote: 18/12/2019 15:24

Ja u svojoj ti u tudjoj, pa ti netreba moc rasudjivanja i zakljucivanja.

Kako nije pa evo, ovdje se doslo do toga "normalno je da se krade ali su pro bosanski- dje su "nasi" na vlasti tu reprezentacija moze igrati :lol: " :oops:

Kako ces naci kada nemoze niko doci do izrazaja kad SDA hobotnica gura pipke i gusi gdje stigne, evo i ovog "patriote" komsica pa kupise ga za par rata kredita :lol: ej al on je to za ANP uradio i izborni :lol: :lol: i tako ce lakse kontrolisati da bakir ne krade :lol:

Mene klasificiras kao FGR ljevica ovo ono. A ja cu da glasam za konakovica gdje god mogu da zaokruzim eto... samo zato sto sjedne onde u skupstinu i kaze u lice "JE LI TE STID" lopovu... e zato !
Dino, covjek iz naroda.
Sve sto ima stekao postenim radom i odricanjem, sta je samo biznisa pokren’o, ljudi zaposlio, plus govori okolo je li te stid lopove jedan daBil lopove...ku’s postenijeg?
:lol:
MorningStar

#3346 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

oaza85 wrote: 18/12/2019 15:35

Dino, covjek iz naroda.
Sve sto ima stekao postenim radom i odricanjem, sta je samo biznisa pokren’o, ljudi zaposlio, plus govori okolo je li te stid lopove jedan daBil lopove...ku’s postenijeg?
Ono sto je fino rekao, "da sam ja cackalicu ukrao SDA bi me u bukagijama vodala po sarajevu" , eh to to.

Bakir je zaposlio doduse 200ak hiljada , al u njemackoj - da ne zaboravim i zaposlene po drzavnim preduzecima naravno sa clanskom sda.

Nadam se da ce samo sljedece izbore da uzme i to vecinu, pa da onda pljuje ovu stoku u lice.
oaza85

#3347 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by oaza85 »

MorningStar wrote: 18/12/2019 15:37

Dino, covjek iz naroda.
Ono sto je fino rekao, "da sam ja cackalicu ukrao SDA bi me u bukagijama vodala po sarajevu" , eh to to.

Bakir je zaposlio doduse 200ak hiljada , al u njemackoj - da ne zaboravim i zaposlene po drzavnim preduzecima naravno sa clanskom sda.

Nadam se da ce samo sljedece izbore da uzme i to vecinu, pa da onda pljuje ovu stoku u lice.
De bogati, u kojoj nam ligi danas igra ono njegovo cedo kk Bosna? JeL ono neki dan razbise Barselonu il’ Donji Vakuf u cuvenoj majstorici za prvaka kupushnjaka?
Bloo
Globalna šefica

#3348 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bloo »

Dino, covjek iz naroda.

Jel ono Dino ima njaku nekretninu na Poljinama?
MorningStar

#3349 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by MorningStar »

Bloo wrote: 18/12/2019 15:39

Dino, covjek iz naroda.

Jel ono Dino ima njaku nekretninu na Poljinama?
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=187

Dino se udao za pravu :D svaka mu cast :D
Novinarka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović Konaković po mami je, kako kaže, energična Hercegovka, po tati buntovnik, sufija i potomak Merhemića, jedne od najstarijih i najbogatijih sarajevskih porodica.

Razgovarala: Semra Hodžić
Image :D
sinuhe

#3350 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by sinuhe »

Komso jos uvijek hoda okolo i misli da je liberal i ANP salje u Brisel :D
Locked