Placa porez u BiH prije svega.
Stoga od dijaspore se ocekuje da se povinuje, jos vrijednije radi (moze i na crno, to BiH gradjane ne zanima), jos vise zaradi i salju dobre svote u BiH
Placa porez u BiH prije svega.
Ljubav za Bosnu i ovakva korumpirana vlast ne mogu ici zajedno. Jel' se to mozda od vase ljubavi trecina Bosanaca razbjezala po svijetu?svi u napad wrote: ↑18/12/2019 00:11 mO k3Jesam umoran od ovih "profesionalaca i dobrovoljnih istrazivaca." Ukratko da mu odgovorim i da se zatvori ova "naucno istrazivacka" tema: NA ZALOST I TUGU TEBI I SLICNIM TEBI IMA JOS PUNO KOJI VOLE BOSNU!!!! Sad na spavanje.
Ako ne mozes pobiti argumente, onda nije trolanje nego istina...Maraschino wrote: ↑18/12/2019 00:12ma trola momacki.
Taj "najbolji" narod kojeg dijaspora voli bira vladuSeyfo wrote: ↑17/12/2019 21:28 Mozes voliti Bosnu tako sto volis zemlju i narod ,za koje mnogi kazu da su najbolji na svijetu. Ali mozes voliti Bosnu a ne voliti njenu vladu, ustav, zvanicnike, zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, penzioni fond. Zato je najlakse dijaspori jer mogu voljeti samo ono prvo,sto je lako voljeti.
isto im daleko kuća i neka se glasuju tamo gdje im je mjesto prebivalištaEdin H. wrote: ↑18/12/2019 00:25Taj "najbolji" narod kojeg dijaspora voli bira vladuSeyfo wrote: ↑17/12/2019 21:28 Mozes voliti Bosnu tako sto volis zemlju i narod ,za koje mnogi kazu da su najbolji na svijetu. Ali mozes voliti Bosnu a ne voliti njenu vladu, ustav, zvanicnike, zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, penzioni fond. Zato je najlakse dijaspori jer mogu voljeti samo ono prvo,sto je lako voljeti.![]()
Ne moze se sjediti na dvije stolice. Neka izaberu ono sta im je draze. U demokraciji se bira samo jedna vlast a ne dvije...L3D3NA wrote: ↑18/12/2019 01:03isto im daleko kuća i neka se glasuju tamo gdje im je mjesto prebivalištaEdin H. wrote: ↑18/12/2019 00:25Taj "najbolji" narod kojeg dijaspora voli bira vladuSeyfo wrote: ↑17/12/2019 21:28 Mozes voliti Bosnu tako sto volis zemlju i narod ,za koje mnogi kazu da su najbolji na svijetu. Ali mozes voliti Bosnu a ne voliti njenu vladu, ustav, zvanicnike, zdravstvo, skolstvo, ekonomiju, penzioni fond. Zato je najlakse dijaspori jer mogu voljeti samo ono prvo,sto je lako voljeti.![]()
![]()
Daj ručicu...¤ jelena ¤ wrote: ↑18/12/2019 11:07 Mda...90 i kusur procenata stanovništva u ovoj državi na popisu reklo da su s vjerom u sebi...
a ja vjernicima vjerujem jer za njih je laganje, bilo to u usmenoj ili pisanoj formi, veliki grijeh.
Popis bio daaavne 2013. godine.
Elem...mnogo se volimo i uopšte se ne vrtimo ukrug, samo naprijed...u prosperitet hrlimo.![]()
Ne može...ti nisi vjernik. Moš ti za ručicu me držat i sve pjevat i to, a vamo...Bloo wrote: ↑18/12/2019 11:09Daj ručicu...¤ jelena ¤ wrote: ↑18/12/2019 11:07 Mda...90 i kusur procenata stanovništva u ovoj državi na popisu reklo da su s vjerom u sebi...
a ja vjernicima vjerujem jer za njih je laganje, bilo to u usmenoj ili pisanoj formi, veliki grijeh.
Elem...mnogo se volimo i uopšte se ne vrtimo ukrug, samo naprijed...u prosperitet hrlimo.![]()
Let us go then, you and I,
When the evening is spread out against the sky
Like a patient etherized upon a table;
Let us go, through certain half-deserted streets,
The muttering retreats
Of restless nights in one-night cheap hotels
And sawdust restaurants with oyster-shells:
Streets that follow like a tedious argument
Of insidious intent
To lead you to an overwhelming question ...
Isti sam ti takavBambiGZ wrote: ↑18/12/2019 11:10 Ima.
Volim ja.
Volim zemlju kojom hodim.
Volim zrak koji disem.
Volim Drinu koju pijem.
Volim Bosnu i Hercegovinu, uz duz i poprijeko, i u koso.
Ne glasam vise ni za koga, jer njih ne volim. Ne dolazim u susret sa strankama i ne zanimaju me.
Vjerujem i svoju vjeru praktikujem u svojoj kuci.
Dijaspora moze doci na kahvu, al' samo kahvu i voz.
Zivim da hodim uzdignute glave sa svojom djecom po brdima i poljima, svim cestama novim i starim, s rupama i bez rupa, po citavoj BIH.
Zivim da disem slobodno i uzivam u toj slobodi zahvaljujuci mojim najmilijim koji su mi to omogucili, kako onim sto su prezivjeli, tako i onim koji su preselili na bolji svijet.
Zivim da plivam slobodno gdje mi volja i u Bosni i u Hercegovini.
Zivim i volim Bosnu i Hercegovinu.
Ako to nekom smeta njegov problem.
Drugu zemlju niti imam niti zelim.
I sta sad?!
¤ jelena ¤ wrote: ↑18/12/2019 11:30Ne može...ti nisi vjernik. Moš ti za ručicu me držat i sve pjevat i to, a vamo...Bloo wrote: ↑18/12/2019 11:09Daj ručicu...¤ jelena ¤ wrote: ↑18/12/2019 11:07 Mda...90 i kusur procenata stanovništva u ovoj državi na popisu reklo da su s vjerom u sebi...
Let us go then, you and I,
When the evening is spread out against the sky
Like a patient etherized upon a table;
Let us go, through certain half-deserted streets,
The muttering retreats
Of restless nights in one-night cheap hotels
And sawdust restaurants with oyster-shells:
Streets that follow like a tedious argument
Of insidious intent
To lead you to an overwhelming question ...
Hocu ako ce 50% kredita leci na moj racunJohn Cleese wrote: ↑18/12/2019 12:17Isti sam ti takavBambiGZ wrote: ↑18/12/2019 11:10 Ima.
Volim ja.
Volim zrak koji disem.
Volim Drinu koju pijem.
Ne glasam vise ni za koga, jer njih ne volim. Ne dolazim u susret sa strankama i ne zanimaju me.
Zivim da hodim uzdignute glave sa svojom djecom po brdima i poljima, svim cestama novim i starim, s rupama i bez rupa, po citavoj BIH.
Zivim da disem slobodno i uzivam u toj slobodi zahvaljujuci mojim najmilijim koji su mi to omogucili, kako onim sto su prezivjeli, tako i onim koji su preselili na bolji svijet.
I sta sad?!
Ho's mi bit zirant za kredit?![]()
hvala svima koji su ovakvi pa nas isti jebu svake izboreBambiGZ wrote: ↑18/12/2019 11:10 Ima.
Volim ja.
Volim zrak koji disem.
Volim Drinu koju pijem.
I sta sad?!