Striktno da se samoubije, ako se ubije onda nije to to.
Demokratska fronta Željko Komšić
- MorningStar
#39601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Striktno da se samoubije, ako se ubije onda nije to to.
-
doktor78
-
Škobo Habu
#39603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stani malo? Pa zar nije upravo SDP taj koji je počeo koalirati sa SDA i HSP, a sve u ime "očuvanja države"?palermo wrote: ↑17/12/2019 21:09
Prije sedam-osam, godina jedan Hrvat, bio ministar u kantonalnoj vladi kao član HDZ-a, pa onda bio član HDZ 90-tke i isto ga zapade ministarska pozicija i kako poče 90-tka propadati, srete mene na ulici i pita, ima li kakve šanse da ja pređm u SDP. Danas me niko ne bi to upitao. Kome treba SDP. I naravno da je SDP postao minorna stranka, ali to i jeste najveći problem, odlaskom SDP-a je praktički izgubljena alternativa. Zbog čega, zbog sitnih malih šićardžijskih razloga, kratkog i varljivog osjećaja pobjede, pristaje se na sve i svašta. I gubi se smisao. I razlog postojanja
Zar nije SDP upravo smanjio kriterije dodvoravanjem svemu i svačemu od biračkog tijela kako bi se Zlatkov državnički apetit zadovoljio?
Ateriranje SDP je započelo sa Zlatkom, to je već davno najavio i sam rehmatli Nijaz Duraković. Željko Komšić nije ništa drugo nego jeftina kopija Lagumdžije koji svaki dan kada se prvo probudi pomisli kako mora spašavati državu, pa u svoj toj žurbi zaboravi da ima kredit od dvije hiljade maraka, te mu žena na teku mora kupovati u lokalnom granapu.
Ista demagogija koju je prepisao od Zlatka.
SDP na čelu sa Nikšićem je živ cirkus. Ko njega doživljava ozbiljno? Pa kao premijer Federacije taj čovjek nije uradio ništa, osim ono malo auto-puta što je ostavio iza sebe, čak ga je prozivao njegov prvi sugrađanin i ratni profiter, Enver Bećirović, za namještanje tendera na izgradnji tog istog auto-puta.
Kakva građanska alternativa? Ko je to bio sve ove godine ta "alternativa"? DF? SDP? Niđe veze.Ovo ostalo što si ti napisao je ok, tvoje viđenje rada vlade, ja ne živim u Sarajevu i zaista ne znam je li bolje ili lošije. Vjerovat ću ti da je bolje.
Ali cijena je, po mom mišljenju, prevelika.....i reperkusije na ono što se još zove Bosna i Hercegovina su negativne. A tome nije kriv ni SDA, ni Dino Konaković, ni Fahro, nego ovi koji se predstavljaju kao nekakva građanska alternativa
Tek kada se nađe kompromis između građanskog i nacionalnog moći ćemo govoriti o alternativama. Ovako je to sve lažni Walter k'o i sam Komšić.
- MorningStar
-
palermo
#39605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Škobo Habu wrote: ↑17/12/2019 21:23Stani malo? Pa zar nije upravo SDP taj koji je počeo koalirati sa SDA i HSP, a sve u ime "očuvanja države"?palermo wrote: ↑17/12/2019 21:09
Prije sedam-osam, godina jedan Hrvat, bio ministar u kantonalnoj vladi kao član HDZ-a, pa onda bio član HDZ 90-tke i isto ga zapade ministarska pozicija i kako poče 90-tka propadati, srete mene na ulici i pita, ima li kakve šanse da ja pređm u SDP. Danas me niko ne bi to upitao. Kome treba SDP. I naravno da je SDP postao minorna stranka, ali to i jeste najveći problem, odlaskom SDP-a je praktički izgubljena alternativa. Zbog čega, zbog sitnih malih šićardžijskih razloga, kratkog i varljivog osjećaja pobjede, pristaje se na sve i svašta. I gubi se smisao. I razlog postojanja
Zar nije SDP upravo smanjio kriterije dodvoravanjem svemu i svačemu od biračkog tijela kako bi se Zlatkov državnički apetit zadovoljio?
Ateriranje SDP je započelo sa Zlatkom, to je već davno najavio i sam rehmatli Nijaz Duraković. Željko Komšić nije ništa drugo nego jeftina kopija Lagumdžije koji svaki dan kada se prvo probudi pomisli kako mora spašavati državu, pa u svoj toj žurbi zaboravi da ima kredit od dvije hiljade maraka, te mu žena na teku mora kupovati u lokalnom granapu.
Ista demagogija koju je prepisao od Zlatka.
SDP na čelu sa Nikšićem je živ cirkus. Ko njega doživljava ozbiljno? Pa kao premijer Federacije taj čovjek nije uradio ništa, osim ono malo auto-puta što je ostavio iza sebe, čak ga je prozivao njegov prvi sugrađanin i ratni profiter, Enver Bećirović, za namještanje tendera na izgradnji tog istog auto-puta.
Kakva građanska alternativa? Ko je to bio sve ove godine ta "alternativa"? DF? SDP? Niđe veze.Ovo ostalo što si ti napisao je ok, tvoje viđenje rada vlade, ja ne živim u Sarajevu i zaista ne znam je li bolje ili lošije. Vjerovat ću ti da je bolje.
Ali cijena je, po mom mišljenju, prevelika.....i reperkusije na ono što se još zove Bosna i Hercegovina su negativne. A tome nije kriv ni SDA, ni Dino Konaković, ni Fahro, nego ovi koji se predstavljaju kao nekakva građanska alternativa
Tek kada se nađe kompromis između građanskog i nacionalnog moći ćemo govoriti o alternativama. Ovako je to sve lažni Walter k'o i sam Komšić.
Mogao bih se sa velikom većinom ovoga što si napisao složiti
- drug_profi
#39606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biba je jos nakon izbora navijala za SDA. Jos prije sestorke. Parafraziram: "nije u redu istisnuti pobjednike izbora..."Toffee karamela wrote: ↑17/12/2019 20:59
Boze me sakloni i sacuvaj...insan koji sa ovim govedom Z. moze svojevoljno sjest za isti stol i jos se selfijati i keslati po meni je malouman...i ona nam ko zadnja nada za nepodizanje ruke u skupstini???hahahaha
- black
#39607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.prometej.ba/clanak/vijesti/b ... ladna-4202
Uzdravlje Bibo, dobro se najedi i napoji, nezgodno je kad je čovjek gladan i kad mu porastu apetiti. I zamoli SDA da nahrani i svog malog Željka, da im maksum ne ostane gladan.
- spreca
#39608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako Komsica ovoliko napadjau lijevi kolko bi ga tek onda napadli desni, da je kojim slucajem situacija drucaija,ali nema grancije da se to kroz pola godine ili godinu i nedesi
koji bi to urnebes bio 
- MorningStar
#39609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sredi komso ulazak u nato - nek se sisa ljevica
- spreca
#39610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uzalud vam ironija sviraci...u Nato cemo svi uci tada kad to kaze NATO a ne kad to mi hocemo nego kad to oni kazu i nece biti hocu necu..zivi bili pa vidiliMorningStar wrote: ↑17/12/2019 22:09Sredi komso ulazak u nato - nek se sisa ljevicazavrnu ruku bakiru , sad ce da kontrolise rad desnice tj. sda i fahra da nebi sta pokusali
![]()
- Prpa.ba
#39611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sto smo se onda sekirali oko ANP-a? 
- Better Man
#39612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić je smeće od čovjeka i moralna nula. Samo budala može takvog idiota podržavati. Upravo zbog takvih smo zadnja rupa na svirali Evrope i svijeta.
- MorningStar
#39613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad si protiv bosne da znas.Better Man wrote: ↑17/12/2019 22:15 Željko Komšić je smeće od čovjeka i moralna nula. Samo budala može takvog idiota podržavati. Upravo zbog takvih smo zadnja rupa na svirali Evrope i svijeta.
- Better Man
#39614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E nek sam ako tako misle ljubimici alkoholičara. Ja sam uvijek bio Bosanac i Hercegovac i nikad ništa drugo i za razliku od alkoholičara, ja imam čist i neukaljan obraz.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 22:25Sad si protiv bosne da znas.Better Man wrote: ↑17/12/2019 22:15 Željko Komšić je smeće od čovjeka i moralna nula. Samo budala može takvog idiota podržavati. Upravo zbog takvih smo zadnja rupa na svirali Evrope i svijeta.
-
baxus
#39615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta kaže na sve ovo Čedomir Jovanović?
Podržava li ga i dalje?
Podržava li ga i dalje?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#39616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić: Koalicija sa SDA “ne”… “ne sami”…”da”
16. Decembra 2019.
Nakon što su predsjednici SDA, SBB-a i DF-a, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili koaliciju, odnosno zajednički nastup na državnom, federalnom te kantonalnom nivou vlasti, reakcije javnosti se ne stišavaju. Ovom sporazumu prethodio je “Sporazum o konstituiranju parlamentarnih većina” potpisan od strane SDA i DF-a, a koji se odnosio federalni i državni nivo.
Na sastanku gore pomenutih stranačkih lidera koji je održan 13. decembra ove godine dogovorena je podijela resora koje bi tri koalicijska partnera trebala preuzeti u Vijeću ministara BiH, federlanom nivou kao i u Kantonu Sarajevo. Tom prilikom je najavljeno formiranje nove Vlade KS, te upućen poziv HDZ-u BiH za uspostavu nove vlasti u Federaciji BiH.
Podsjećamo, DF je 2015. godine napustila parlamentarnu većinu na federalnom nivou koju je tada činila zajedno sa HDZ-om BiH i SDA, ostavši dijelom vladajućih većina na državnom i kantonalnom nivou. Krajem iste godine SBB je preuzeo pozicije DF-a na sva tri nivoa, čime je DF definitivno postala dijelom opozicije.
Nakon ovih dešavanja, krajem 2017. godine, na pitanje “biste li koalirali sa SDA”, Željko Komšić je izričito odgovorio:
Ne, ne, ne. (…) Ovakva SDA je nešto što čak ne liči na onu prvobitnu SDA. Ovo je postala firma u koju se ide po posao i po tendere. Dakle, tu vi više čak i ne vidite neku ideologiju. Odnosno vidite, Bakir Izetbegović ima ideologiju, on jedini nije bio komunista od gotovo svih ovih ljudi koji se vrte na političkoj sceni u BiH. Govorim o šefovima, liderima stranaka. On jedini, koliko ja znam, nije bio komunista, on ima ideologiju, po meni to nije dobra ideologija, ali je ima. Ali, stranka njegova, u njoj nema više ideologije. Razumijete, tu se ljudi prijavljuju da bi dobili posao, tendere… To djeluje kao moćna firma.
Željko Komšić, 07.11.2017.
Također, netom nakon Općih izbora 2018. godine Komšić je izjavio:
Kako stvari stoje koalicija sa HDZ-om i SDA na nekom od nivoa vlasti se neće dogoditi, iskreno da vam kažem i da budem najdirektniji.
Željko Komšić, 31.11.2018.
Krajem februara ove godine Željko Komšić je za Televiziju N1 rekao da “Demokratska fronta čiji je predsjednik, sama, sigurno neće formirati vlast sa Strankom demokratske akcije”.
Sami nećemo, to znači da DF sam neće ulaziti u tu vrstu, s nekom strankom, dijelom Bh. bloka može. Mi bismo u tom slučaju bili neki privjesak u toj priči.
Željko Komšić, 27.02.2019.
Nakon što su SDP BiH i NS odbili koaliciju sa SDA, uslijedila je Komšićeva promjena stava, te je 05. aprila ove godine DF potpisao sa SDA pomenuti “Sporazum o konstituiranju parlamentarnih većina”.
Danas je u prostorijama Sekretarijata Demokratske fronte u Sarajevu nakon višednevnih razgovora potpisan Sporazum o konstituisanju parlamentarnih većina između Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte. Sporazum su u ime stranaka potpisali Adil Osmanović, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije i Dženan Đonlagić, potpredsjednik Demokratske fronte.
Saopćenje, Demokratska fronta, 05.04.2019.
Samo 13 dana kasnije, Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Bakir Izetbegović potpisali su u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine zajedničku izjavu kojom su utvrdili “principe i prioritete djelovanja `patriotskog bloka` u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti”.
Svjesni težine historijskog trenutka, prijetnji i izazova koje za Bosnu i Hercegovinu donose promjene na globalnom, regionalnom i unutrašnjem planu (…) Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Stranka demokratske akcije su odlučili da formiraju snažan patriotski politički blok koji će, kao dio zakonodavne i izvršne vlasti na nivou Bosne i Hercegovine i Federacije BiH…
Tekst zajedničke izjave, 17.05.2019.
Cijeli tekst izjave možete pročitati OVDJE, a o ovoj temi Istinomjer je opširnije pisao i u jednoj od svojih ranijih analiza.
Nakon nedavno potpisanog sporazuma o formiranju koalicije sa SDA i SBB-om, Komšić je rekao sljedeće:
Ovo je bosansko-hercegovačka koalicija (…) da ne bi bilo zabune. Evo, kako je rekao gospodin Izetbegović, mi smo postigli dogovor. Koristim priliku da pozovem i predstavnike HDZ, odnosno predsjednika stranke i njegove saradnike da se čim prije pristupi i formiranju Vlade Federacije, odnosno kandidovanju osobe koja treba da bude predsjednik Federacije, čime bi otpočeo cijeli ovaj proces formiranja vlasti na entitetskom nivou.
Željko Komšić, 13.12.2019.
Tako, kada su upitanju koaliranja političkih partija u BiH, posljednja dešavanja na političkoj sceni još jedan su dokaz čestih promjena stavova bh. političara čime se još jednom potvrdila teza da je u politici u BiH uvijek sve moguće.
ovim se samo potvrdjuje ona da iza patriJotizma se kriju najvece hulje... selam
- DaffyDuck
#39617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cekaj, jel on sredio da Dodo pitpise ili je Dodo pod misterioznim i slucajnim okolnostima san potpisaoMorningStar wrote: ↑17/12/2019 22:09Sredi komso ulazak u nato - nek se sisa ljevicazavrnu ruku bakiru , sad ce da kontrolise rad desnice tj. sda i fahra da nebi sta pokusali
![]()
- MorningStar
#39618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo procitajDaffyDuck wrote: ↑18/12/2019 00:45Cekaj, jel on sredio da Dodo pitpise ili je Dodo pod misterioznim i slucajnim okolnostima san potpisaoMorningStar wrote: ↑17/12/2019 22:09Sredi komso ulazak u nato - nek se sisa ljevicazavrnu ruku bakiru , sad ce da kontrolise rad desnice tj. sda i fahra da nebi sta pokusali
![]()
![]()
https://ba.voanews.com/a/admiral-foggo ... 07413.html
Komsic zavrce ruku bakiru a bakir dodiku - otaj radTri člana Predsjedništva BiH dogovorili su da će u sjedište NATO saveza poslati Program reformi BiH nakon formiranja vlasti na državnom nivou.
Članovi Predsjedništva BiH nisu postigli dogovor za slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u NATO, dok se novi dokument zove Program reformi BiH.
- ultima_palabra
#39619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sanja Renić ga je najbolje definisala.
-
Novak20
#39620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što je uopće ova Biba postigla u svom životu ? Ima li kakvu struku i zanimanje osim politike ?

Biba više nije gladna
Biba je ogladnila i porasli joj apetiti, ali tu je SDA da je nahrani.
"Tražim pauzu s obzirom na to da su porasli apetiti. Ja sam gladna, a vjerujte, ne bih da dolazi hitna po mene. Ako je ikako moguće pauza za ručak", zavapila je Bibija Biba Kerla u tijeku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo u decembru prošle godine.
Točno godinu dana nakon toga, zastupnica Demokratske fronte Željka Komšića Bibila Biba Kerla konačno se najela. Biba više nije gladna. Nahranio je i napojio SDA nakon što je s ostalim zastupnicima Komšićeve fronte srušila trenutnu vladu Kantona Sarajeva i podržala vladu koju će činiti koalicija SDA-SBB-DF.
SDA je sretna zbog Bibe. Posebno je sretno njezino najekstremnije i najprimitivnije krilo koje personificira Haris Z. Dok je ljudi poput Bibe i njezinog šefa Željka, SDA ne treba da brine za svoju budućnost. A čestiti i pošteni čovjek ove zemlje, čovjek s obrazom koji se ne prodaje za večeru, ne treba da se nada svjetlijoj i normalnijoj budućnosti.
Uzdravlje Bibo, dobro se najedi i napoji, nezgodno je kad je čovjek gladan i kad mu porastu apetiti. I zamoli SDA da nahrani i svog malog Željka, da im maksum ne ostane gladan.
Prometej.ba
- bingov buraz
#39621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izjava decenije
Senad H.
Ko će bolan spriječiti Bakira i Fahru da krčme lovu iz budžeta,3 milijarde su u pitanju
Željko Pudličić
Spriječit će ih Mario Nenadić

Senad H.
Ko će bolan spriječiti Bakira i Fahru da krčme lovu iz budžeta,3 milijarde su u pitanju
Željko Pudličić
-
saale
#39622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Otkud sad 3 mlrdbingov buraz wrote: ↑18/12/2019 09:53 Izjava decenije
Senad H.
Željko Pudličić
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- bingov buraz
#39623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
3 godine do kraja mandata
-
Škobo Habu
-
Novak20
#39625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma znam to. Nije nikada bila vrhunska sportiskinja.
Interesira me ima li nekakvu struku od koje može normalno da živi ili oči i laktove upire samo u politiku.
U svakom slučaju, tebi hvala na odgovoru.
Interesira me ima li nekakvu struku od koje može normalno da živi ili oči i laktove upire samo u politiku.
U svakom slučaju, tebi hvala na odgovoru.