I sta je ovo na 4:41, roka se na sve strane a ljudi grupno pretrcavaju ulicu...

Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?trocadero wrote: ↑12/12/2019 12:19Uh koje prozivanje, zacrvenih se! Ja da pričam a ti da klepaš pare.Nekako s proljeća wrote: ↑12/12/2019 08:04Ne. Kabaš sapun se od toplote bio istopio k'o vosak od svijeće. Ne znam što se @trokadero ne javi da potvrdi ili demantuje , eventualno ponudi lokaciju mjesta gdje je neutralisano oklopno vozilo.
Ona , iz helikoptera desetina SDG-e sa Legijom je učestvovala u napadu na Aerodromsko naselje.Čamac je bio registrovani član foruma.Ništa novo što već nije elaborirano dosad na forumu.Nemam šta napisati...zna se za taj transporter ...ima video, izvučen je. Arkanovci su se ispalili prije Aerodromskih, jebi ga, tvrdo, zajebano ratište, nema ratnog plijena.Zbavi koju Legijinu knjigu ima nekih opisa da tog dijela ratišta.
Naravno ratni zločin je počinjen nad zarobljenikom sa one slike bio on snajperista ili ne.
Ne kontam, kakav si djelimični odgovor izvukao iz mog posta?internazionale wrote: ↑17/12/2019 10:55Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?trocadero wrote: ↑12/12/2019 12:19Uh koje prozivanje, zacrvenih se! Ja da pričam a ti da klepaš pare.Nekako s proljeća wrote: ↑12/12/2019 08:04
Ne. Kabaš sapun se od toplote bio istopio k'o vosak od svijeće. Ne znam što se @trokadero ne javi da potvrdi ili demantuje , eventualno ponudi lokaciju mjesta gdje je neutralisano oklopno vozilo.
Ona , iz helikoptera desetina SDG-e sa Legijom je učestvovala u napadu na Aerodromsko naselje.Čamac je bio registrovani član foruma.Ništa novo što već nije elaborirano dosad na forumu.Nemam šta napisati...zna se za taj transporter ...ima video, izvučen je. Arkanovci su se ispalili prije Aerodromskih, jebi ga, tvrdo, zajebano ratište, nema ratnog plijena.Zbavi koju Legijinu knjigu ima nekih opisa da tog dijela ratišta.
Naravno ratni zločin je počinjen nad zarobljenikom sa one slike bio on snajperista ili ne.
Da li su to bivse "autohtone" sarajlije bez kojih ovaj grad "vise nije isti", ili su to lole s Pala, Sokoca, Kalinovika... ili su to bili srbijanci?
Zamolio bih druga Troku da nam da svoje vidjenje, iako je djelimicno dao odgovor u postu koji sam citirao
Uh, uh...internazionale wrote: ↑17/12/2019 10:55
Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?
Da li su to bivse "autohtone" sarajlije bez kojih ovaj grad "vise nije isti", ili su to lole s Pala, Sokoca, Kalinovika... ili su to bili srbijanci?
Zamolio bih druga Troku da nam da svoje vidjenje, iako je djelimicno dao odgovor u postu koji sam citirao
dedomraz wrote: ↑18/12/2019 00:45 Dozer zeli reci da nisu svi sarajevski Srbi isti.Mislim da je on dijete iz mjesovitog braka(neko od roditelja Srbin).Znao sam dosta takvih iz naselja i bili su dobri borci,tako da ne mozemo reci da su svi sarajevski Srbi isti,ali 90% su bili cetnici.Ima ovaj jedan forumas @dezurni kriticar Srbin koji je bio dobar borac.Svi oni Srbi koji su branili grad 100 puta su mi drazi neko nekakvi vjerski poglavari koji su se sakrivali po podrumima.Nijedan nije uzeo pusku i rekao"Ja cu prvi a ostali za mnom"
Šuti, jezik pregrizo.
trocadero wrote: ↑18/12/2019 00:18Uh, uh...internazionale wrote: ↑17/12/2019 10:55
Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?
Ta grupa hjih petnaestak se zadržala oko mjesec dana i sa lakim naoružanjem nije ni mogla baš puno tuči po Sarajevu.Uglavnom dosta više su nam odmogli zbog zločina, konfrontacije sa našom policijom a neke naše momke dobro zavalili gdje su padale i mrtve glave. Ulazkom u zimu 92 broj tih dobrovoljaca kako je rat odmicao rijetko je premašivao dvocifren broj na tom čitavom ratištu. Tako da Dozer nije u pravu kad kaže da je to bila ogromna većina.![]()
A autohtone sarajlije su valjda živele u Sarajevu pa samim tim nisu ni mogli pucati po njemu.Nemoj da se brukaš samim tim negirajući okupatora i agresiju?
Najveći sarajevski gospodin lola Halid ti je šljegao sa Sokoca, Veso Đorem lola iz Kalnovika preporodio sarajevsku kulturnu scenu...tako da je diskutabilno to ko se sve može zvati "sarajlijom." Možda Abu Hamza i mali Abu Hamzići?
Interesantni su oni koji su bili u vašoj vojsci pa tokom rata prebjegli kod nas.Taj broj nije baš mali.Prvo su pucali po nama a onda po vama.E vidiš ti su ga baš "šiljili" iz osvete ili dokazivanja vrag bi ga znao.![]()
Dozer majka mu stara...po tebi ispade da je za ogromnu većinu u JNA duženje artiljerije i oklopa bilo rezervisano za brđane.Onaj VES što ti je pisao u vojnoj knjižici tu si bio i raspoređen. Pa zar da nam za artiljerijom budu nestručne i pijane bradonje i svoje potamane?
Znamo mi to. "Vikend cetnici" dolazili nekad do ljeta ili jeseni '92, i ginuli k'o muhe. Troka i domaca raja ih zavaljivali k'o bekane, ovi cesto nisu ni znali gdje su linije, odakle se puca, itd.internazionale wrote: ↑17/12/2019 22:47 Dozer drug Troka ne rece tako. Malo se sad pravi nevjest pa izbjegava odgovor, a lijepo je napisao da su se ovi srbijanci ispalili kad su vidjeli da je tvrda linija
Ama zajebavam te medzedetrocadero wrote: ↑18/12/2019 00:18 Uh, uh...
Ta grupa hjih petnaestak se zadržala oko mjesec dana i sa lakim naoružanjem nije ni mogla baš puno tuči po Sarajevu.Uglavnom dosta više su nam odmogli zbog zločina, konfrontacije sa našom policijom a neke naše momke dobro zavalili gdje su padale i mrtve glave. Ulazkom u zimu 92 broj tih dobrovoljaca kako je rat odmicao rijetko je premašivao dvocifren broj na tom čitavom ratištu. Tako da Dozer nije u pravu kad kaže da je to bila ogromna većina.![]()
A autohtone sarajlije su valjda živele u Sarajevu pa samim tim nisu ni mogli pucati po njemu.Nemoj da se brukaš samim tim negirajući okupatora i agresiju?
Najveći sarajevski gospodin lola Halid ti je šljegao sa Sokoca, Veso Đorem lola iz Kalnovika preporodio sarajevsku kulturnu scenu...tako da je diskutabilno to ko se sve može zvati "sarajlijom." Možda Abu Hamza i mali Abu Hamzići?
Interesantni su oni koji su bili u vašoj vojsci pa tokom rata prebjegli kod nas.Taj broj nije baš mali.Prvo su pucali po nama a onda po vama.E vidiš ti su ga baš "šiljili" iz osvete ili dokazivanja vrag bi ga znao.![]()
Dozer majka mu stara...po tebi ispade da je za ogromnu većinu u JNA duženje artiljerije i oklopa bilo rezervisano za brđane.Onaj VES što ti je pisao u vojnoj knjižici tu si bio i raspoređen. Pa zar da nam za artiljerijom budu nestručne i pijane bradonje i svoje potamane?