Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Kataklinger

#5351 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

Gdje je tacno ovo mjesto gdje lezi rahmetli spomenuti momak (tj gdje pokusavaju da izvuku njegovo tijelo transporterom)? Transporter mogo popit neki veci kalibar hladno, al kakogod neko hrabar je bio u njemu.

I sta je ovo na 4:41, roka se na sve strane a ljudi grupno pretrcavaju ulicu...

Image
archi_a

#5352 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by archi_a »

Mjesto ti je gdje je probijena nova cesta koja ide od kružnog na olimpijskom prema aerodromu, a ljudi koji pretrčavaju, odnosno povlače se prema Mojmilu su borci-civili koji su krenuli da izvuku tijelo ali su se našli u jakoj paljbi.
Kataklinger

#5353 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

To negdje ovdje? Zanima me tacno gdje je ovo mjesto gdje se nalazi tijelo...

Image
archi_a

#5354 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by archi_a »

Image
internazionale

#5355 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by internazionale »

trocadero wrote: 12/12/2019 12:19
Nekako s proljeća wrote: 12/12/2019 08:04
Ramzess Veliki wrote: 12/12/2019 04:27
Neko iz Delti?
Ne. Kabaš sapun se od toplote bio istopio k'o vosak od svijeće. Ne znam što se @trokadero ne javi da potvrdi ili demantuje , eventualno ponudi lokaciju mjesta gdje je neutralisano oklopno vozilo.
Ona , iz helikoptera desetina SDG-e sa Legijom je učestvovala u napadu na Aerodromsko naselje.Čamac je bio registrovani član foruma.
Uh koje prozivanje, zacrvenih se! Ja da pričam a ti da klepaš pare. :D Ništa novo što već nije elaborirano dosad na forumu.Nemam šta napisati...zna se za taj transporter ...ima video, izvučen je. Arkanovci su se ispalili prije Aerodromskih, jebi ga, tvrdo, zajebano ratište, nema ratnog plijena.Zbavi koju Legijinu knjigu ima nekih opisa da tog dijela ratišta.
Naravno ratni zločin je počinjen nad zarobljenikom sa one slike bio on snajperista ili ne.
Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?
Da li su to bivse "autohtone" sarajlije bez kojih ovaj grad "vise nije isti", ili su to lole s Pala, Sokoca, Kalinovika... ili su to bili srbijanci?
Zamolio bih druga Troku da nam da svoje vidjenje, iako je djelimicno dao odgovor u postu koji sam citirao
Dozer

#5356 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:D

Image
archi_a

#5357 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by archi_a »

Sa ove pozicije ova raskrsnica sigurno nije gađana, ali ovako izgleda kad te nacilja. :wink:
trocadero

#5358 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

internazionale wrote: 17/12/2019 10:55
trocadero wrote: 12/12/2019 12:19
Nekako s proljeća wrote: 12/12/2019 08:04
Ne. Kabaš sapun se od toplote bio istopio k'o vosak od svijeće. Ne znam što se @trokadero ne javi da potvrdi ili demantuje , eventualno ponudi lokaciju mjesta gdje je neutralisano oklopno vozilo.
Ona , iz helikoptera desetina SDG-e sa Legijom je učestvovala u napadu na Aerodromsko naselje.Čamac je bio registrovani član foruma.
Uh koje prozivanje, zacrvenih se! Ja da pričam a ti da klepaš pare. :D Ništa novo što već nije elaborirano dosad na forumu.Nemam šta napisati...zna se za taj transporter ...ima video, izvučen je. Arkanovci su se ispalili prije Aerodromskih, jebi ga, tvrdo, zajebano ratište, nema ratnog plijena.Zbavi koju Legijinu knjigu ima nekih opisa da tog dijela ratišta.
Naravno ratni zločin je počinjen nad zarobljenikom sa one slike bio on snajperista ili ne.
Ovo me uvijek interesovalo, koji su bili najzesci borci, koji su najvise tukli Sarajevo?
Da li su to bivse "autohtone" sarajlije bez kojih ovaj grad "vise nije isti", ili su to lole s Pala, Sokoca, Kalinovika... ili su to bili srbijanci?
Zamolio bih druga Troku da nam da svoje vidjenje, iako je djelimicno dao odgovor u postu koji sam citirao
Ne kontam, kakav si djelimični odgovor izvukao iz mog posta?
90minut

#5359 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by 90minut »

šta je tebi tesko skontati
Dozer

#5360 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ogromna vecina sarajevskih Srba je zbrisala dalje, za B. Luku i IB, ili za Srbiju, a mnogi i dalje.. Neki odmah u startu, neki nisu uspjeli pa bili mobilisani i bjezali kasnije dalje, a najmanje ih je bilo dobrovoljaca koji su ostali, poput Troke :D
Ogromna vecina onih koji su ravnali grad i siljili svim i svacim su bili brdskoplaninske sorte, ili dobrovoljci iz Srbije.
internazionale

#5361 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by internazionale »

Dozer drug Troka ne rece tako. Malo se sad pravi nevjest pa izbjegava odgovor, a lijepo je napisao da su se ovi srbijanci ispalili kad su vidjeli da je tvrda linija
trocadero

#5362 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

Uh, uh...
Ta grupa hjih petnaestak se zadržala oko mjesec dana i sa lakim naoružanjem nije ni mogla baš puno tuči po Sarajevu.Uglavnom dosta više su nam odmogli zbog zločina, konfrontacije sa našom policijom a neke naše momke dobro zavalili gdje su padale i mrtve glave. Ulazkom u zimu 92 broj tih dobrovoljaca kako je rat odmicao rijetko je premašivao dvocifren broj na tom čitavom ratištu. Tako da Dozer nije u pravu kad kaže da je to bila ogromna većina. :D
A autohtone sarajlije su valjda živele u Sarajevu pa samim tim nisu ni mogli pucati po njemu.Nemoj da se brukaš samim tim negirajući okupatora i agresiju?
Najveći sarajevski gospodin lola Halid ti je šljegao sa Sokoca, Veso Đorem lola iz Kalnovika preporodio sarajevsku kulturnu scenu...tako da je diskutabilno to ko se sve može zvati "sarajlijom." Možda Abu Hamza i mali Abu Hamzići?
Interesantni su oni koji su bili u vašoj vojsci pa tokom rata prebjegli kod nas.Taj broj nije baš mali.Prvo su pucali po nama a onda po vama.E vidiš ti su ga baš "šiljili" iz osvete ili dokazivanja vrag bi ga znao. :shock:

Dozer majka mu stara...po tebi ispade da je za ogromnu većinu u JNA duženje artiljerije i oklopa bilo rezervisano za brđane.Onaj VES što ti je pisao u vojnoj knjižici tu si bio i raspoređen. Pa zar da nam za artiljerijom budu nestručne i pijane bradonje i svoje potamane?
strucnjakdemagog

#5363 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by strucnjakdemagog »

Mislim da niko iz Srbije nije bio na artiljeriji oko SA.
dedomraz

#5364 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dedomraz »

Dozer zeli reci da nisu svi sarajevski Srbi isti.Mislim da je on dijete iz mjesovitog braka(neko od roditelja Srbin).Znao sam dosta takvih iz naselja i bili su dobri borci,tako da ne mozemo reci da su svi sarajevski Srbi isti,ali 90% su bili cetnici.Ima ovaj jedan forumas @dezurni kriticar Srbin koji je bio dobar borac.Svi oni Srbi koji su branili grad 100 puta su mi drazi neko nekakvi vjerski poglavari koji su se sakrivali po podrumima.Nijedan nije uzeo pusku i rekao"Ja cu prvi a ostali za mnom"

strucnjakdemagog

#5365 Re: Snajperisti u Sarajevu..

dedomraz wrote: 18/12/2019 00:45 Dozer zeli reci da nisu svi sarajevski Srbi isti.Mislim da je on dijete iz mjesovitog braka(neko od roditelja Srbin).Znao sam dosta takvih iz naselja i bili su dobri borci,tako da ne mozemo reci da su svi sarajevski Srbi isti,ali 90% su bili cetnici.Ima ovaj jedan forumas @dezurni kriticar Srbin koji je bio dobar borac.Svi oni Srbi koji su branili grad 100 puta su mi drazi neko nekakvi vjerski poglavari koji su se sakrivali po podrumima.Nijedan nije uzeo pusku i rekao"Ja cu prvi a ostali za mnom"

Dozer binasr? :lol:

E pa znamo se onda. :D
strucnjakdemagog

#5366 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Gledam ove snimke, koja loša rezolucija. Da su nam tad bili ovi mobilni telefoni, kakvih bi tek snimaka bilo...
trocadero

#5367 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by trocadero »

strucnjakdemagog wrote: 18/12/2019 00:54

Šuti, jezik pregrizo.
Nije, možda mu je tamo neka baka Srpkinja!
dedomraz

#5368 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by dedomraz »

Evo klipa koji ce se dopasti Troki

WARNING! Graphic Content

Last edited by dedomraz on 20/12/2019 00:15, edited 1 time in total.
strucnjakdemagog

#5369 Re: Snajperisti u Sarajevu..

trocadero wrote: 18/12/2019 01:18
strucnjakdemagog wrote: 18/12/2019 00:54

Šuti, jezik pregrizo.
Nije, možda mu je tamo neka baka Srpkinja!

Pa nije onda slučajno što je bio odličan borac. :D
internazionale

#5370 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by internazionale »

trocadero wrote: 18/12/2019 00:18
Uh, uh...
Ta grupa hjih petnaestak se zadržala oko mjesec dana i sa lakim naoružanjem nije ni mogla baš puno tuči po Sarajevu.Uglavnom dosta više su nam odmogli zbog zločina, konfrontacije sa našom policijom a neke naše momke dobro zavalili gdje su padale i mrtve glave. Ulazkom u zimu 92 broj tih dobrovoljaca kako je rat odmicao rijetko je premašivao dvocifren broj na tom čitavom ratištu. Tako da Dozer nije u pravu kad kaže da je to bila ogromna većina. :D
A autohtone sarajlije su valjda živele u Sarajevu pa samim tim nisu ni mogli pucati po njemu.Nemoj da se brukaš samim tim negirajući okupatora i agresiju?
Najveći sarajevski gospodin lola Halid ti je šljegao sa Sokoca, Veso Đorem lola iz Kalnovika preporodio sarajevsku kulturnu scenu...tako da je diskutabilno to ko se sve može zvati "sarajlijom." Možda Abu Hamza i mali Abu Hamzići?
Interesantni su oni koji su bili u vašoj vojsci pa tokom rata prebjegli kod nas.Taj broj nije baš mali.Prvo su pucali po nama a onda po vama.E vidiš ti su ga baš "šiljili" iz osvete ili dokazivanja vrag bi ga znao. :shock:

Dozer majka mu stara...po tebi ispade da je za ogromnu većinu u JNA duženje artiljerije i oklopa bilo rezervisano za brđane.Onaj VES što ti je pisao u vojnoj knjižici tu si bio i raspoređen. Pa zar da nam za artiljerijom budu nestručne i pijane bradonje i svoje potamane?
:thumbup: Hvala ti, to me je i interesovalo
Znaci srbijanci su se tu i tamo pojavljivali, koji zlocin i tako...
Ali najzesci napadaci na grad su bili oni sto su izasli iz grada, uz pomoc lola iz okolnih mjesta
Za tebe je jasno da si pobjeg'o od abu hamze i hamzica
shalla

#5371 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by shalla »

Ako se pod Abu Hamzići misli na njegovu djecu nešto ne znam da su nam poznati po nekim krimi radnjama ili krugovima, više nego ružna klasifikacija :roll:
PM72

#5372 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Ne provaljujte se u vezi Dozera.
strucnjakdemagog

#5373 Re: Snajperisti u Sarajevu..

PM72 wrote: 18/12/2019 09:29 Ne provaljujte se u vezi Dozera.

Je l' to persiraš dedomraza? To je on napisao, mi se samo nadovezali. :D
Dozer

#5374 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

internazionale wrote: 17/12/2019 22:47 Dozer drug Troka ne rece tako. Malo se sad pravi nevjest pa izbjegava odgovor, a lijepo je napisao da su se ovi srbijanci ispalili kad su vidjeli da je tvrda linija
Znamo mi to. "Vikend cetnici" dolazili nekad do ljeta ili jeseni '92, i ginuli k'o muhe. Troka i domaca raja ih zavaljivali k'o bekane, ovi cesto nisu ni znali gdje su linije, odakle se puca, itd. :lol:
Dozer

#5375 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

trocadero wrote: 18/12/2019 00:18 Uh, uh...

Ama zajebavam te medzede :lol:
Dakle, po gradu su ipak vecinom siljile komsije koje su se popele na brda, a ne vecinom oni s Romanije, Pala, Sokoca, IB + Srbijanci?
Post Reply