ako cemo zakerati
Ne bih zensko pustila u Indiju samo bnb.
Pa sta je tweeted onda ? Nebitno ne mogu znam kako ce diskusija da traje. Koliko se sjecam nisu joj strana putovanja prvom klasom

Vozio sam se thalysom ista stvar , nego opet veslas okeanom pa onda fensi smensi- carbon fotprint ti je vjerovatno duplo veci cisto zbog mjesta koje zauzmes u 1. Klasi.
Znaš?MorningStar wrote: ↑17/12/2019 12:12Vozio sam se thalysom ista stvar , nego opet veslas okeanom pa onda fensi smensi- carbon fotprint ti je vjerovatno duplo veci cisto zbog mjesta koje zauzmes u 1. Klasi.
Nego kazem nebitno - znam tvoje stavove i ova mala sto kresti okolo ce ti sigurno leci srcu![]()
![]()
MorningStar wrote: ↑17/12/2019 12:15 Eto vidis - cangrizavost prema muskarcima i tako , ono jake zene bla bla bla . Znaci nisam fulio![]()
Bloo wrote: ↑17/12/2019 11:49https://www.welt.de/politik/deutschland ... issen.htmlMorningStar wrote: ↑17/12/2019 11:45Sto ne brise cinjenicu da se vozila prvom klasom al to joj je promaklo da slika
Ps: overcrowding je zapravo dobar jer je mnogo gore sto se tice carbon footprinta da poluprazni vozovi idu.
https://www.welt.de/politik/deutschland ... lasse.html
Kao i obicno nahypano do bola...

Prigovaraju joj sto se voza prvom klasom u vozu. A sto se Tramp i co vozaju sa avionima itd., nikom nista. To je normala.omar little wrote: ↑17/12/2019 13:44 a, sta je to bilo sa tim putovanjem? nisam pratila svijet ovih dana.
Trump se ne kreveji ukrali ste nam buducnost.Senzacionalizam - neka ide u kinu,indiju i afriku pa neka im objasni da trebaju da zaustave industrijalizaciju i tako.Postavio sam ti gore izvore zagadjenja i pogledaj jos koji povecavaju emisije.Sanjarko wrote: ↑17/12/2019 14:35Prigovaraju joj sto se voza prvom klasom u vozu. A sto se Tramp i co vozaju sa avionima itd., nikom nista. To je normala.omar little wrote: ↑17/12/2019 13:44 a, sta je to bilo sa tim putovanjem? nisam pratila svijet ovih dana.
Ma znam da sirotinja sve vise zagadzuje. Ali sta imucni rade da s to suzbije, sprijeci, da se sirotinja uzdigne malo, da nebudu toliki kokuzi koji samo s*ru tj., zagadzuju.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 14:38Trump se ne kreveji ukrali ste nam buducnost.Senzacionalizam - neka ide u kinu,indiju i afriku pa neka im objasni da trebaju da zaustave industrijalizaciju i tako.Postavio sam ti gore izvore zagadjenja i pogledaj jos koji povecavaju emisije.Sanjarko wrote: ↑17/12/2019 14:35Prigovaraju joj sto se voza prvom klasom u vozu. A sto se Tramp i co vozaju sa avionima itd., nikom nista. To je normala.omar little wrote: ↑17/12/2019 13:44 a, sta je to bilo sa tim putovanjem? nisam pratila svijet ovih dana.
Bas je otkrila toplu vodu a to je da imamo ogroman problem sa klimatskim promjenama i emisijama staklenickih plinova - nego rjesenja plan nesto ..
Pridajes joj previse vaznosti - dva tabora (razvijene zemlje koje mogu priustiti razvoj zelenih tehnologija i industrije vs. Zemlje u naglom razvoju i razvoju) imas vec dugo dugo vremena..Ironman_88 wrote: ↑17/12/2019 14:58 Situacija oko Grete je dovela do toga da u vezi klime i zaštite okoliša imaš dva (radikalna) tabora koji se međusobno vrijeđaju i ništa drugo. Neka zdrava diskusija u umjerenoj sredini skoro da i ne postoji, a to nije dobro.
Mislio sam više na javnost, a pod javnost mislim na internet gdje je ta diskusija i dalje najprisutnija i najglasnija. Imaš tabor koji brani Gretu i tabor koji je napada, vrlo mali postotak je onih koje u svemu tome zanima klima i zaštita okoliša.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 15:00Pridajes joj previse vaznosti - dva tabora (razvijene zemlje koje mogu priustiti razvoj zelenih tehnologija i industrije vs. Zemlje u naglom razvoju i razvoju) imas vec dugo dugo vremena..Ironman_88 wrote: ↑17/12/2019 14:58 Situacija oko Grete je dovela do toga da u vezi klime i zaštite okoliša imaš dva (radikalna) tabora koji se međusobno vrijeđaju i ništa drugo. Neka zdrava diskusija u umjerenoj sredini skoro da i ne postoji, a to nije dobro.
Jebo vas vise carbon footprint. Umjesto da trazite efikasnije motore ili tehnologiju koja pokrece prevozna sredstva, bolji vam je overcrowded voz ili daj naguraj sto vise sjedista u avion i izbaci biznis klasuMorningStar wrote: ↑17/12/2019 11:45Sto ne brise cinjenicu da se vozila prvom klasom al to joj je promaklo da slikaBloo wrote: ↑17/12/2019 11:44Erm, overcrowding je problem sa DB odavno.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 11:27 Provalila se sad malo u njemackoj - slikala se kao nije bilo mjesta u vozu na podu sjedi - pa joj tweet njemacke zeljeznice poslale “kako ti se svidila usluga u prvoj klasi”
Malo zaboravila te carbon footprinte i tako![]()
I kasnjenje itd...ovdje nije Greta problem, već odavno prisutno nezadovoljstvo naroda sa uslugama DB.
A malo se DB zajebao tu.
Ps: overcrowding je zapravo dobar jer je mnogo gore sto se tice carbon footprinta da poluprazni vozovi idu.
Nisam to reko. Ja pokusavam sto vise realan da budem koliko to mogu.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 14:51 Pa treba onda prepisati kini indiji i africi imovinu i tako dalje. Kontas da je u kini i indiji 2.5-3 milijarde ljudi , pravila o zastiti okolisa nema industrija gazi , raste potrosnja - slicno se u africi desava na manjem nivou - i onda dodje greta nece da leti avionom![]()
Pa dobro, ako se već rugaš što je jednom sjela na voz, koliko si ti kao osoba "srezao" carbon footprint? Tek kada budeš imao manji uticaj na okolinu onda bi imao pravo da joj takve stvari spočitavaš.MorningStar wrote: ↑17/12/2019 11:27 Provalila se sad malo u njemackoj - slikala se kao nije bilo mjesta u vozu na podu sjedi - pa joj tweet njemacke zeljeznice poslale “kako ti se svidila usluga u prvoj klasi”
Malo zaboravila te carbon footprinte i tako![]()
Jedna zanimljiva stvar koju skoro svi kritičari Grete Thunberg ponavljaju je to kako je ona iz "bogate" porodice i kako je ona iz "bogate" zemlje, kako ignoriše probleme trećeg svijeta itd itd.SmokingMan wrote: ↑17/12/2019 16:21 Greta je uveliko preskočila časove istorije eksplotisanja država trećeg svijeta od strane kolonijalnih sila. Šta ćemo sa afričkom sirotinjom, stradaloj tokom drugog vala industrijalizacije, čiji veći dio stanovništva i danas dan crpi vodu iz dubokih bunara, a za koje je i neka jeftina kineska česma misaona imenica. Bogati imaju para za egzibicionizam, a afrička sirotinja i dalje mašta da iz štavljene kože uskoči u pristojnu pamučnu odjeću...
Zmaj_od_Panonije wrote: ↑17/12/2019 16:43Jedna zanimljiva stvar koju skoro svi kritičari Grete Thunberg ponavljaju je to kako je ona iz "bogate" porodice i kako je ona iz "bogate" zemlje, kako ignoriše probleme trećeg svijeta itd itd.SmokingMan wrote: ↑17/12/2019 16:21 Greta je uveliko preskočila časove istorije eksplotisanja država trećeg svijeta od strane kolonijalnih sila. Šta ćemo sa afričkom sirotinjom, stradaloj tokom drugog vala industrijalizacije, čiji veći dio stanovništva i danas dan crpi vodu iz dubokih bunara, a za koje je i neka jeftina kineska česma misaona imenica. Bogati imaju para za egzibicionizam, a afrička sirotinja i dalje mašta da iz štavljene kože uskoči u pristojnu pamučnu odjeću...
Prije svega, logika vam nije jača strana, a drugo niste pragmatični već dosta lični i emotivni (ko neke žene jbt).
Ako vam je toliko stalo do tih afričkih plemena, zašto vi ne odete podići proteste ispred ambasade Francuske i Velike Britanije i zašto ih ne napadnete na medijima i ne pokrenete neki štrajk? Zašto to očekujete od tinejdžerke iz Švedske koja veze nema sa Afrikom niti afričkim plemenima? Je li to ona bolja od vas pa se u nju pouzdate za tu borbu? Ili ipak nemate onu mušku stvar u gaćama pa se pouzdate u curicu da vam rješava te probleme? Nejasni ste mi skroz!
Druga stvar je ta što joj nalazite dlaku u jajetu kako bi je diskreditovali, jer kao eto nije dijete savršeno, ima zlonamjerne roditelje koji je eksploatišu, pa pitanje za vas je: Gdje su vaši roditelji? Je li se bore za bilo šta osim za stranačko uhljebljavanje svoje "savršene" djece?