Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

General War

#26 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by General War »

Haman2 wrote: 17/12/2019 15:38 Nisu mene cetnci poslali u Beograd na studije, ja sam otisao sam jer sam "vjerovao u bratstvo i jedinsvo". Sad vidim u kolikoj sam bio zabludi. Cak i kad je rat poco ja sam vjerovao da ce brzo stati ali kad je JNA skinula titovke i petokrake, bacila ih u blato i zgazila cizmom a natakarila druge kape, tek tada sam postao svjetstan svoje zablude.
Smijesno je citirati Dr. M. Cerica navodeci nekoliko recenica izvadjenih iz konteksta, sto vi obicno cinite, kao i pozivanje na bratstvo nekih gradonacelnika iz Turske ili BiH. A sta je sa vasim bratstvom sa: Rusima, Bugarima, Grcima itd. Bosnjaci sa Turcima nemaju nista zajednicko izuzev vjere.
:lol: :lol: :lol:
hAZNADAR

#27 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by hAZNADAR »

General War wrote: 17/12/2019 16:04
hAZNADAR wrote: [/img]1576591066 user_id=210622]
General War wrote: 16/12/2019 23:35
A sto ziv bio u ovo uvlacis bosance? :?
Bosankom kralju je ocaparena glava da nebi bio podanik..ovo je bosnjacki projekat, sto je tako..imas adresu.
:lol:
Stara a jos aktivna glupost klix Bosanaca. Misle da bosanski kralj nije bio kralj Bosnjana vec samo Bosanaca. :lol:

Usput receno i taj kralj i mnogi njegovi prethodnici su itekako bili vazali sto osmanski, sto ugarski. Pa i Kulin ban toliko nahvaljeni i opjevani, zapamceni,... kad ga je papa pritisnuo - na bilinom polju morao biti malo pragmatican. Neznas ti naravno o tome nista, cim jos vjerujes da Bosnjacima pripadaju samo muslimanski vladari i Kotromanici eksplicitno klix Bosancima. Kako ono bjese ware - tvoj Tvrtko a moj Alija,.. :lol:

Sta sve necete uraditi da se ogradite od islama i time nesto dokazete,.. jos cete i posebnu rasu za sebe izmisliti, neki posaban RH gen. :lol: :roll: Demokratsko je pravo i da se glupira i plasira prosrpska politika ware i samo nastavi - ali je red da se stvari i opisu kakve jesu.
Ja samo cekam ako pozivimo, kad budes opet curak nakrivio i kad po ovom forumu pocnes pricati protiv bosnjaka i muslimana sto su gusile bosanstvo :D
nemam ja sta previse pricati na ovakvim temama. Samo putiti tebe, maxa, bloo da dodjete do izrazaja.

Ti jesi tvrdio da sultani i Alija pripadaju Bosnjacima a Kotromanici eksplicitno Bosancima jerbo nemaju vjeru okupatora. :lol:
Bloo utvrdla da su Bosnjaci Turci zbog par izjava.

Ja uredno biljezim sta je ko kad napisao,... samo izvolite. :)
hAZNADAR

#28 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote: 17/12/2019 15:47 Gospodin Cerić ima još izjava :D ono što je rekao u Rogatici je posebno interesantno. :mrgreen:
Meni je jos interesantnije da je neko na tom nivou pa tu vidi jedino drvo u sumi. Ili mozda zeli da u to vjeruje.

Fakat, na kojim YU forumima jos moderator propagira da su Bosnjaci - Turci? Nisi valjda jedina,...
Bloo
Globalna šefica

#29 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Bloo »

Od njegovih izjava jedna kvalitetna šuma nikla. :mrgreen:
zposao

#30 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by zposao »

Novi_Nick wrote: 12/12/2019 18:30 Bosnjackobosanska Podanicka politika i podanicki mentalitet Bosnjackobosanskog naroda i nacije traje vec stotinama godina sve do danas. Plase se izjasnisti, kritikovati, demonstrirati, promijeniti bilo sta, plaseci se da im sa sta nebi, ne daj boze desilo. Podanicka politika i strategija je najveci neprijatelj za Bosanskohercegovacki narod i naciju kao i za njihovu nezavisnu i suverenu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Sta vi dragi forumasi mislite o toj vec stotinama godina vec trajnoj anomaliji, imali li lijeka protiv te anomalije, i dokle sve to u konacnici vodi, kada je u pitanju opstanak Probosanskog naroda i nacije i njihove drzave Bosne i Hercegovine?
:shock:

Alahati šta nadrobi?
Koja nacija i narod?
General War

#31 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by General War »

hAZNADAR wrote: 17/12/2019 16:10
General War wrote: 17/12/2019 16:04
hAZNADAR wrote: [/img]1576591066 user_id=210622]

:lol:
Stara a jos aktivna glupost klix Bosanaca. Misle da bosanski kralj nije bio kralj Bosnjana vec samo Bosanaca. :lol:

Usput receno i taj kralj i mnogi njegovi prethodnici su itekako bili vazali sto osmanski, sto ugarski. Pa i Kulin ban toliko nahvaljeni i opjevani, zapamceni,... kad ga je papa pritisnuo - na bilinom polju morao biti malo pragmatican. Neznas ti naravno o tome nista, cim jos vjerujes da Bosnjacima pripadaju samo muslimanski vladari i Kotromanici eksplicitno klix Bosancima. Kako ono bjese ware - tvoj Tvrtko a moj Alija,.. :lol:

Sta sve necete uraditi da se ogradite od islama i time nesto dokazete,.. jos cete i posebnu rasu za sebe izmisliti, neki posaban RH gen. :lol: :roll: Demokratsko je pravo i da se glupira i plasira prosrpska politika ware i samo nastavi - ali je red da se stvari i opisu kakve jesu.
Ja samo cekam ako pozivimo, kad budes opet curak nakrivio i kad po ovom forumu pocnes pricati protiv bosnjaka i muslimana sto su gusile bosanstvo :D
nemam ja sta previse pricati na ovakvim temama. Samo putiti tebe, maxa, bloo da dodjete do izrazaja.

Ti jesi tvrdio da sultani i Alija pripadaju Bosnjacima a Kotromanici eksplicitno Bosancima jerbo nemaju vjeru okupatora. :lol:
Bloo utvrdla da su Bosnjaci Turci zbog par izjava.

Ja uredno biljezim sta je ko kad napisao,... samo izvolite. :)
Ja nisam to tvrdio iz guzice ko ti svoje argumente, vec na osnovu Bosnjackih politickih predstavnika i vjerskih velikodostojnika...to sto bi ti volio da budes vegeta da se usve mjesas ali da te nigdje nema...ne zavisi od tebe.
E sad sam se zabrinuo kad ti Bakiru posaljes iz sVecke popis "antibosnjaka" na forumu..hoces li po DHL-u ili ces licno? :D
General War

#32 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by General War »

hAZNADAR wrote: 17/12/2019 16:13
Bloo wrote: 17/12/2019 15:47 Gospodin Cerić ima još izjava :D ono što je rekao u Rogatici je posebno interesantno. :mrgreen:
Meni je jos interesantnije da je neko na tom nivou pa tu vidi jedino drvo u sumi. Ili mozda zeli da u to vjeruje.

Fakat, na kojim YU forumima jos moderator propagira da su Bosnjaci - Turci? Nisi valjda jedina,...
Mozda nije jedina po tvoj0oj metodologiji biranja, ali ti si rijedak primjer frustriranog hinje :roll:
hAZNADAR

#33 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by hAZNADAR »

General War wrote: 17/12/2019 16:32

Mozda nije jedina po tvoj0oj metodologiji biranja, ali ti si rijedak primjer frustriranog hinje :roll:
Veca je tvoja frustracija kada opisujes crnjak gdje zivis i drzavu gdje zivis, talibanizaciju, sto nema vise YU,... negoli moja zbog tvojih blesavih upisa.

Blago moderatoru bloo sto ima tebe kao podrsku. :lol:
General War

#34 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by General War »

hAZNADAR wrote: 17/12/2019 16:55
General War wrote: 17/12/2019 16:32

Veca je tvoja frustracija kada opisujes crnjak gdje zivis i drzavu gdje zivis, talibanizaciju, sto nema vise YU,... negoli moja zbog tvojih blesavih upisa.

Blago moderatoru bloo sto ima tebe kao podrsku. :lol:
E to je to, vidis kako izadjes :wink:
amko761

#35 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by amko761 »

zposao wrote: 17/12/2019 16:19
Novi_Nick wrote: 12/12/2019 18:30 Bosnjackobosanska Podanicka politika i podanicki mentalitet Bosnjackobosanskog naroda i nacije traje vec stotinama godina sve do danas. Plase se izjasnisti, kritikovati, demonstrirati, promijeniti bilo sta, plaseci se da im sa sta nebi, ne daj boze desilo. Podanicka politika i strategija je najveci neprijatelj za Bosanskohercegovacki narod i naciju kao i za njihovu nezavisnu i suverenu drzavu Bosnu i Hercegovinu.

Sta vi dragi forumasi mislite o toj vec stotinama godina vec trajnoj anomaliji, imali li lijeka protiv te anomalije, i dokle sve to u konacnici vodi, kada je u pitanju opstanak Probosanskog naroda i nacije i njihove drzave Bosne i Hercegovine?

Alahati šta nadrobi?
Koja nacija i narod?
:lol: :lol: :lol:
Spejs Radovan

#36 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Spejs Radovan »

pokretaču teme treba pojasnit plemenske običaje.
Novi_Nick

#37 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Novi_Nick »

zposao wrote: 17/12/2019 16:19

Alahati šta nadrobi?
Koja nacija i narod?
Izvini, da li si ti pao s Marsa na ovu temu?
Narod Bosnjaci su ujedno i Bosanci ili Bosanci i Hercegovci, isto kao sto su i najveci dio Bosanaca i Hercegovaca ujedno i Bosnjaci. Mrs u skolu na ucenje o narodnom (etnickom) i drzavnonacionalnom identitetu :D

Primjer
- Srbi kao narod su ujedno i Srbijanci a najveci dio Srbijanaca su u isto vrijeme i Srbi!
Ramzess Veliki

#38 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Ramzess Veliki »

Ima - pokazes vlastitim primjerom. :thumbup:
Ramzess Veliki

#39 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Ramzess Veliki »

Novi_Nick wrote: 18/12/2019 03:00
Primjer
- Srbi kao narod su ujedno i Srbijanci a najveci dio Srbijanaca su u isto vrijeme i Srbi!
Nije istina ... srbijancima se smatraju gradjani Srbije, koji zive u Srbiji. Isti ove nase nazivaju srbima ili karadzicevim srbima, i za njih kazu da su srbi a ne srbijanci, i da ce uvijek ostati srbi ili srbende.
zposao

#40 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by zposao »

Novi_Nick wrote: 18/12/2019 03:00
Izvini, da li si ti pao s Marsa na ovu temu?
Narod Bosnjaci su ujedno i Bosanci ili Bosanci i Hercegovci, isto kao sto su i najveci dio Bosanaca i Hercegovaca ujedno i Bosnjaci. Mrs u skolu na ucenje o narodnom (etnickom) i drzavnonacionalnom identitetu :D

Primjer
Tako se obracaj nekome drugom.
Hafis

#41 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Hafis »

Meni se čini da će prije popisa opet morati raditi bilbordi i mali broooto.
House

#42 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by House »

Hafis wrote: 18/12/2019 12:13 Meni se čini da će prije popisa opet morati raditi bilbordi i mali broooto.
naravno.
Image
Hafis

#43 Re: Dosta vise sa Bosnjackobosanskom Podanickom politikom i mentalitetom!

Post by Hafis »

Sve je to kakiću-pišiću dok mali broooto i seje ne nastupe :)
Post Reply