Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

drug_profi

#24926 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Poenta u svemu ovome gore sto pisete jeste da se uvijek drzite propisa. Ako vam se desi nevidljivi pjesak, neka je makar objektivno sve na vasoj strani.
Laplace

#24927 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Koristim priliku da poručim gospođi u zelenom golfu trojci da ipak jesam normalan i da to što očekujem da se na zelenom krene za manje od tri sekunde ne znači da sam neki ludak ili manijak. Ono, upali se žuto i za te dvije sekunde vozač koji ima IQ 30 ili veći bi trebao biti u tanju ubaciti u brzinu, a onda kretanje ne traje više od sekunde.

Biće da je to bila ona gospođa padobranac sa podforuma Politika, koja je neki dan pametovala o lijeganju na sirenu (i ne, nisam legao, nego sam poslije tolerisanja pet-šest debelih kašnjenja na zelenom na sljedećem kratko zatrubio - sirenom, ne trubom, trubu nisam ponio.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#24928 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

Manijace jedan! Sta si navalio?! Kreni ranije i saburaj. Kud ti se zuri? Sta trebamo svi, voziti 50 na sat i ugrozavat sebe i ostale divljackom voznjom :-) :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#24929 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

danas degenerik na semaforu ispred mene ,upali se zeleno 5 sec ne krece,ja svirnem,on se okrenu kao sta je ,ja onda legnem na sirenu i jedva krenu jad.vozio je 30na sat 2 km ispred mene ,a ja sa sporim govnetom ne mogu mu nista ...sjetio sam mu se komplet familije dvaput i jebavao sebi sve sto nisam sa svojim autom ,kako bi ga izjebao da ne bi znao gdje mu je glava a gdje guzica ....
Laplace

#24930 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Romeo 80 wrote: 16/12/2019 21:50 Manijace jedan! Sta si navalio?! Kreni ranije i saburaj. Kud ti se zuri? Sta trebamo svi, voziti 50 na sat i ugrozavat sebe i ostale divljackom voznjom :-) :oops:
:D :run: :skoljka:
denimb

#24931 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by denimb »

Ma hebu vas semafori u Sa, trebate to pocupati sve :oops:
vjeshalica

#24932 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

bitanga_sa_otesa wrote: 16/12/2019 21:53 danas degenerik na semaforu ispred mene ,upali se zeleno 5 sec ne krece,ja svirnem,on se okrenu kao sta je ,ja onda legnem na sirenu i jedva krenu jad.vozio je 30na sat 2 km ispred mene ,a ja sa sporim govnetom ne mogu mu nista ...sjetio sam mu se komplet familije dvaput i jebavao sebi sve sto nisam sa svojim autom ,kako bi ga izjebao da ne bi znao gdje mu je glava a gdje guzica ....
I ja sam bogdu svirnula jednom ispred sebe jer sva su vozila otisla on zvjerla po autu i jos mi dize ruku kao sta je...ma nosi se u pm ne izlazi iz kuce pa zvjerlaj i po telefonu i po nailovoj materi semafor ionako kratko traje jos trebam cekat da on skonta sta ce
Travnički Noćni Šetač

#24933 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

denimb wrote: 16/12/2019 23:22 Ma hebu vas semafori u Sa, trebate to pocupati sve :oops:
Ili onako kao kod nas samo im pomijesati svjetla i onda ih moraju ugasiti... :D
semirsar

#24934 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

Travnički Noćni Šetač wrote: 17/12/2019 01:17
denimb wrote: 16/12/2019 23:22 Ma hebu vas semafori u Sa, trebate to pocupati sve :oops:
Ili onako kao kod nas samo im pomijesati svjetla i onda ih moraju ugasiti... :D
jes' i isto k'o kod vaske, svi se nakalemaju na semafore i cekaju da him se krehne zeleno :mrgreen:
DoradO

#24935 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

:roll: :twisted:
Image
Laplace

#24936 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Jutros iza mene lik u audiju legao na sirenu, kao da se mogu uključiti. Ono, mogao jesam, ali me je prije par godina na istom mjestu zbog uključenja na isti način (vozilo se kretalo istom brzinom i bilo na istom rastojanju kao danas) policija zaustavila i jedva se izvukao da mi ne odreže kaznu (zbog oduzimanja prvenstva prolaza, iako sam se ubacio malo oštrije (i to mi je zamjerio) kako zbog mene ne bi kočio (policajac je tvrdio da jeste kočio) + zato što mi nije radio žmigavac, iako sam bio na traci iz koje mogu samo lijevo).

Prije toga nismo čekali duže od 15 sekundi, a kolone sa obje strane. nekih 5-8 sekundi kasnije se uključujem, a on me pokušava obići sa desne strane pri samom ukključenju (iz trake iz koje može smo desno on ide lijevo).
Naslovnica

#24937 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Laplace wrote: 17/12/2019 10:11 Jutros iza mene lik u audiju legao na sirenu, kao da se mogu uključiti. Ono, mogao jesam, ali me je prije par godina na istom mjestu zbog uključenja na isti način (vozilo se kretalo istom brzinom i bilo na istom rastojanju kao danas) policija zaustavila i jedva se izvukao da mi ne odreže kaznu (zbog oduzimanja prvenstva prolaza, iako sam se ubacio malo oštrije (i to mi je zamjerio) kako zbog mene ne bi kočio (policajac je tvrdio da jeste kočio) + zato što mi nije radio žmigavac, iako sam bio na traci iz koje mogu samo lijevo).

Prije toga nismo čekali duže od 15 sekundi, a kolone sa obje strane. nekih 5-8 sekundi kasnije se uključujem, a on me pokušava obići sa desne strane pri samom ukključenju (iz trake iz koje može smo desno on ide lijevo).
Zamanta mi se čitajući tvoj post.
:-)
Laplace

#24938 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Naslovnica wrote: 17/12/2019 10:13
Laplace wrote: 17/12/2019 10:11 Jutros iza mene lik u audiju legao na sirenu, kao da se mogu uključiti. Ono, mogao jesam, ali me je prije par godina na istom mjestu zbog uključenja na isti način (vozilo se kretalo istom brzinom i bilo na istom rastojanju kao danas) policija zaustavila i jedva se izvukao da mi ne odreže kaznu (zbog oduzimanja prvenstva prolaza, iako sam se ubacio malo oštrije (i to mi je zamjerio) kako zbog mene ne bi kočio (policajac je tvrdio da jeste kočio) + zato što mi nije radio žmigavac, iako sam bio na traci iz koje mogu samo lijevo).

Zamanta mi se čitajući tvoj post.
:-)
To je i bio cilj posta. :D :skoljka:
drug_profi

#24939 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

To ti je isto ko kruzni tok. Udjes i zamanta ti se, pa na kraju izadjes tamo gdje si usao.... :mrgreen:
Naslovnica

#24940 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ne znam šta je bilo u pitanju, ali skoro pa da imam razumijevanja. :D

p.s.
Izvukao vozača iz automobila nasred ceste i pretukao ga pred šokiranim prolaznicima
Incident je snimljen kamerom sa drugog automobila, pa je Carr u konačnici osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog napada
Kamera na automobilu je zabilježila trenutak u kojem je ljutiti vozač izašao iz svog vozila nasred ceste, te napao vozača automobila koji se kretao ispred njegovog.

Vozač Stephen Carr (44) bio je bijesan nakon što se umalo sudario s drugim vozilom u Barnsleyju (Engleska). Međutim, umjesto da ga pusti, bijesni Carr je napao drugog vozača.

Incident je snimljen kamerom sa drugog automobila, pa je Carr u konačnici osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog napada, a dobio je i 20-mjesečnu zabranju upravljanja motornim vozilom. Žrtvi je morao platiti 140 funti.

Iz policije tvrde da se radi o jednom od najtežih slučajeva ovakve vrste u posljednjih nekoliko godina, prenosi Daily Mail.

Incident se dogodio 19. novembra prošle godine. Ljutiti vozač je najprije udarao drugi automobil, primoravši žrtvu da otvori vrata.

Drugi muškarac se opirao njegovim pokušajima da ga izvuče na cestu, ali mu to nije pošlo za rukom, pa je završio na podu, pod nogama napadača.
Last edited by Naslovnica on 17/12/2019 11:53, edited 1 time in total.
Laplace

#24941 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Prevod na bosanski: vozač iza je legao na sirenu da bi me nagovorio da uradim nešto zbog čega me policija može kazniti.
Bloo
Globalna šefica

#24942 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Laplace wrote: 16/12/2019 21:25 Koristim priliku da poručim gospođi u zelenom golfu trojci da ipak jesam normalan i da to što očekujem da se na zelenom krene za manje od tri sekunde ne znači da sam neki ludak ili manijak. Ono, upali se žuto i za te dvije sekunde vozač koji ima IQ 30 ili veći bi trebao biti u tanju ubaciti u brzinu, a onda kretanje ne traje više od sekunde.

Biće da je to bila ona gospođa padobranac sa podforuma Politika, koja je neki dan pametovala o lijeganju na sirenu (i ne, nisam legao, nego sam poslije tolerisanja pet-šest debelih kašnjenja na zelenom na sljedećem kratko zatrubio - sirenom, ne trubom, trubu nisam ponio.
Gospođica* :mrgreen: ali hvala na iskazanom poštovanju. Ako me već planiraš "uzimati u usta" ima i opcija mention. ;-) Friško uvedena.
Ne ulazim u auta ispod Golfa petice :oops: i još zeleni.

Poradi i ti na pametovanju.

Očito se izgubio smisao (ako ga je naravno i bilo) mojih opaski. Svi ste nervozni, veliki profesionalni vozači. :mrgreen: Samo vi svoj posao. :mrgreen:
Throttle

#24943 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Što zeleni, jel što je muslimanska boja :lol:
Bloo
Globalna šefica

#24944 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Throttle wrote: 17/12/2019 12:13 Što zeleni, jel što je muslimanska boja :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Bjež ba, ode mi kafa u nos.

Nikad SDA boja auta...ni boja fesa, boja dresa :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#24945 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Elem, upadoh opet kao padobranac. Odoh na "svoje" PF-ove.

:mrgreen:

.... ali aktivno vas čitam. :thumbup: :mrgreen:
Throttle

#24946 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sudeći po boji nicka, Narod zna :lol:
drug_profi

#24947 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Ja sad trubim odmah. Ne cekam vise. Jutros me frajer ispeglao prvo kroz ulicu Grada Čačka da okasnim na semafor, taman da mi se zatvori. Onda okasni sa kretanjem sa semafora (sori Muha sto sam te uzbihuzurio u pola osam), onda hoce nece preko mosta i stade u desnu traku, a hoce pravo. Sve to je ok da na semaforu nije zeleno za desno a crveno za pravo.... da sam imao mitraljez sasuo bih rafal, sirena mi se pregrijala - odmah mi se sajba odledila....
ubuduce tako odledjujem....
Bloo
Globalna šefica

#24948 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bloo »

Throttle wrote: 17/12/2019 12:17 Sudeći po boji nicka, Narod zna :lol:
Najtežih 5 sekundi na semaforu sa vama. :kiss: :mrgreen:
seoBIH

#24949 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Kada trubite, jeste li spremni da izađete iz auta i riješite problem muški?
drug_profi

#24950 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

seoBIH wrote: 17/12/2019 12:20 Kada trubite, jeste li spremni da izađete iz auta i riješite problem muški?
Ja uglavnom trubim curicama i dedama.....tako da nema problema.
Post Reply