Svaki element tu ima neku polugu. VSTV je tu najveci problem, pogledajte sta ce biti od ovih prijava u kantonu.
SDA-All about
- madner
#42601 Re: SDA-All about
Ljudi jednostavno podcjenjuju protivnika. SDA je i IZ, ko misli da nije
i pola medija i VSTV i veza sa Erdoganom. Najlakse je SDA skloniti sa izabranih mjesta, ali nakon 23 godine, nema drzavne firme koja nije sada puna njihovih kadrova. Niti ima stranka koja nema nekog dodira sa njihovim ljudima.
Svaki element tu ima neku polugu. VSTV je tu najveci problem, pogledajte sta ce biti od ovih prijava u kantonu.
-
Patton44
#42602 Re: SDA-All about
Koga nemozes pobjedit pridruzi mu se, pa jel
- madner
#42603 Re: SDA-All about
To znaci pristati da nam je ovo mjera.
Znamo da mozemo bolje, tako da to nije opcija.
Znamo da mozemo bolje, tako da to nije opcija.
- Abate Fetel
#42604 Re: SDA-All about
upućeni kažu da je čitav razgovor tekao u halali, daće dragi alah, inšalah a ostalo je kažu bilo nerazumljivo ali se između ostalog spominjala i neka šerbe soba?Prpa.ba wrote: ↑17/12/2019 08:22 Narod nije stoka i narod kaznjava SDA. Drugi je problem sto je SDA najjebenija politicka organizacija na nasim prostorima koja minimalnim ali strateskim izbornim kradjama, formiranjem satelitskih opozicionih stranaka, izmisljanjem nezavisnih kandidata i zaglusujucom medijskom i terenskom propagandom drzi situaciju pod kontrolom. U KS su SDA sa otvorenim satelitima dobili mozda 15 ruku od 35. Druga je stvar sto mahinacijama oni to naguraju do 19.
Narativ da je narod stoka je narativ SPID-ovaca Lagumdzijinog tabora, a zna se po cijem nalogu. Kamera svasta vidi.
Cak i u svjetlu pada Vlade KS, ovaj argument je i dalje podjednako kontraproduktivan i nemojmo pomagati Lagumdziji i Komsicu.
-
Patton44
#42605 Re: SDA-All about
Neznam ja...to kifla kaze.
-
tutku
#42606 Re: SDA-All about
Ma ne treba sve posmatrati kroz KS, a narocito poziciju gradonacelnika koja je svakako protokolarna. Naravno to ne umanjuje da je sramota da sda ima danas gradonacelnika, odnosno veca je sramota da konkretno skaku odrede za gradonacelnika, jednako kao i da je sda daleko najjaca stranka u ks trenutno.
- Banksy
#42607 Re: SDA-All about
Odličan. Kojović stalno pravi istu grešku pravdanja, sasvim pogrešno.
AKO SI PREDRAG ILI IVAN U IZETBEGOVIĆSTANU...
Zašto Kojović mora prolaziti ponižavajući ritual čišćenja? Svaki Srbin kriv je dok ne dokaže suprotno!
Ako se zoveš Predrag ili Ivan, onda se ništa ne podrazumijeva pa makar da si u Sarajevu napravio astronomski opservatorij i riješio problem zagađenosti zraka, nego će ti se vjerovati nakon što se sam izbičuješ
Piše: Franjo Šarčević
Opće mjesto svakog hohštaplera, kriminalca, primitivca, nesposobnjakovića, sitnog ili krupnog prevaranta u ovoj zemlji, primjerice u onom dijelu zemlje koji je strukturno premrežen ljudstvom i ideologijom Stranke demokratske akcije, jest: ja/on sam/je se borio za ovu zemlju, ja/on sam/je nosio pušku.
Tom magičnom rečenicom svaki hohštapler, kriminalac, primitivac, nesposobnjaković, sitni ili krupni prevarant ističe sebe kao moralnu vertikalu, kao nekoga tko voli ovu zemlju, kao njezinog pravog vlasnika, kao građanina prvog reda.
I više od 24 godine nakon završetka rata ta magična rečenica mnogima je pokriće za svo zlo koje rade ovoj zemlji. Oni drugi, koji nisu hohštapleri... prevaranti, ucijenjeni su i od njih se također traži certifikat borbe, rata i nosanja puške, ukoliko žele da budu građani prvog reda.
Svaki put kad hohštaplersko-primitivno-prevarantska bulumenta okupljena oko Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i drugih velikopatriotskih nosača pušaka želi prikriti svoje loše poteze ili diskvalificirati političke protivnike ili čitave skupine građana ove zemlje, oni posegnu za ovim magičnim rečenicama.
I svaki put oni kojima su te diskvalifikacije upućene pristanu na ta nakaradna pravila prljave igre. Svaki put kad netko iz izetbegović-komšićevskog miljea za Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, kaže da se nije borio u ratu ili da nije bio u BiH za vrijeme rata, poručujući mu na taj način da je manje vrijedan, a implicitno i da je neprijatelj ove zemlje, Kojović ima potrebu da se obrazlaže, da se dokazuje, kako bi nekome opravdao razlog svog postojanja.
Zašto Kojović to radi? Zato što je, ukratko rečeno, svaki Srbin (i Hrvat) u Izetbegovićstanu kriv dok ne dokaže suprotno. Zato Srbin ili Hrvat, posebno ako je političar u ovom dijelu zemlje na koji izetbegovićevci polažu ekskluzivno pravo, mora da prolazi kroz taj samoponižavajući ritual čišćenja, u kojem dokazuje kako voli ovu zemlju, kako je BiH njegova domovina, kako se borio u Armiji BiH ili kako – u najmanju ruku – obožava Armiju BiH i njezinog vrhovnog zapovjednika. Ako se zoveš Amir ili Ejup, tvoje bosanstvo i „ljubav“ prema BiH se podrazumijevaju pa makar da si bogu ukrao nogu. Ako se zoveš Predrag ili Ivan, onda se ništa ne podrazumijeva pa makar da si u Sarajevu napravio astronomski opservatorij i riješio problem zagađenosti zraka, nego će ti se vjerovati nakon što se sam izbičuješ.
Ali Kojović, niti bilo tko drugi, to ne bi trebao raditi, zato što, "svjestan ili ne, na taj način podržava ovaj karikaturalni model multietničnosti gdje si dobar ili prihvatljiv „drugi“ samo ukoliko se dodvoravaš SDA-ovskom tipu etnonacionalističkog emocionalističkog patriotizma" (N.Š.) - i u kojem će te, kao takvog, držati kao vazni kaktus za dokazivanje vansvemirske otvorenosti i multietničnosti.
Ne bi trebao to raditi u ime svih građana koji nisu bili u ratu u BiH – i šta što nisu? Možda su bili u izbjeglištvu, možda su – kao autor ovih redaka – bili u pelenama. Ne bi trebao u ime budućnosti ove zemlje, jer ako je učešće u ratu mjera svih stvari, onda Sarajevo nikada neće u pravom smislu postati glavni grad Bosne i Hercegovine niti će u njega željeti dolaziti oni koji nisu nosili puške, ili čiji roditelji ili djedovi nisu nosili puške, ili su ih nosili na „krivoj strani“. Osim toga, ako je učešće u ratu mjera svih stvari, onda se na duži rok možemo pozdraviti s izgradnjom društva koje će funkcionirati na osnovu kriterija relevantnih za sadašnjost i budućnost.
Treba s radošću čekati dan, pod pretpostavkom da će ikada doći, kada će se pojaviti jaka politička ličnost koja će onima kojima priča počinje i završava s nosanjem puške imati hrabrosti poručiti: Dosta ste nas maltretirali s vašom borbom. Ako ste se borili za državu u kojoj će nečija djeca i unuci morati da vam se klanjaju kao gospodarima, samo zato jer ste se „borili“, onda niste morali ni da se „borite“, to smo mogli imati i bez vaše borbe.
I pri tome ne biti linčovan.
- Banksy
#42608 Re: SDA-All about
Tačno.Prpa.ba wrote: ↑17/12/2019 08:22
Narod nije stoka i narod kaznjava SDA. Drugi je problem sto je SDA najjebenija politicka organizacija na nasim prostorima koja minimalnim ali strateskim izbornim kradjama, formiranjem satelitskih opozicionih stranaka, izmisljanjem nezavisnih kandidata i zaglusujucom medijskom i terenskom propagandom drzi situaciju pod kontrolom. U KS su SDA sa otvorenim satelitima dobili mozda 15 ruku od 35. Druga je stvar sto mahinacijama oni to naguraju do 19.
Narativ da je narod stoka je narativ SPID-ovaca Lagumdzijinog tabora, a zna se po cijem nalogu. Kamera svasta vidi.
Cak i u svjetlu pada Vlade KS, ovaj argument je i dalje podjednako kontraproduktivan i nemojmo pomagati Lagumdziji i Komsicu.
-
Novak20
#42609 Re: SDA-All about
Da sam bio u vlasti KS godinu dana umjesto Kojovića, na prvu Bakirovu prozivku bih postavio spomen obilježje ubijenim Srbima bačenim u Kazane.
- Abate Fetel
#42610 Re: SDA-All about
kad sam govorio da ove nove stranke učlane što više RVI i boraca pa neka samo fikusi budu ali nek svi znaju da su tu, ali jok prvo rodbina i ostala bagra, pa nakon toga niko i neće.Kojović je sam kriv isto ko i kifla, što više RVI i boraca u stranke taman im po kućama išli i tražili ih.Nije SDA ta koja je "odbranila" ovu državu.Banksy wrote: ↑17/12/2019 09:47Odličan. Kojović stalno pravi istu grešku pravdanja, sasvim pogrešno.
AKO SI PREDRAG ILI IVAN U IZETBEGOVIĆSTANU...
Zašto Kojović mora prolaziti ponižavajući ritual čišćenja? Svaki Srbin kriv je dok ne dokaže suprotno!
Ako se zoveš Predrag ili Ivan, onda se ništa ne podrazumijeva pa makar da si u Sarajevu napravio astronomski opservatorij i riješio problem zagađenosti zraka, nego će ti se vjerovati nakon što se sam izbičuješ
Piše: Franjo Šarčević
Opće mjesto svakog hohštaplera, kriminalca, primitivca, nesposobnjakovića, sitnog ili krupnog prevaranta u ovoj zemlji, primjerice u onom dijelu zemlje koji je strukturno premrežen ljudstvom i ideologijom Stranke demokratske akcije, jest: ja/on sam/je se borio za ovu zemlju, ja/on sam/je nosio pušku.
Tom magičnom rečenicom svaki hohštapler, kriminalac, primitivac, nesposobnjaković, sitni ili krupni prevarant ističe sebe kao moralnu vertikalu, kao nekoga tko voli ovu zemlju, kao njezinog pravog vlasnika, kao građanina prvog reda.
I više od 24 godine nakon završetka rata ta magična rečenica mnogima je pokriće za svo zlo koje rade ovoj zemlji. Oni drugi, koji nisu hohštapleri... prevaranti, ucijenjeni su i od njih se također traži certifikat borbe, rata i nosanja puške, ukoliko žele da budu građani prvog reda.
Svaki put kad hohštaplersko-primitivno-prevarantska bulumenta okupljena oko Bakira Izetbegovića, Željka Komšića i drugih velikopatriotskih nosača pušaka želi prikriti svoje loše poteze ili diskvalificirati političke protivnike ili čitave skupine građana ove zemlje, oni posegnu za ovim magičnim rečenicama.
I svaki put oni kojima su te diskvalifikacije upućene pristanu na ta nakaradna pravila prljave igre. Svaki put kad netko iz izetbegović-komšićevskog miljea za Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, kaže da se nije borio u ratu ili da nije bio u BiH za vrijeme rata, poručujući mu na taj način da je manje vrijedan, a implicitno i da je neprijatelj ove zemlje, Kojović ima potrebu da se obrazlaže, da se dokazuje, kako bi nekome opravdao razlog svog postojanja.
Zašto Kojović to radi? Zato što je, ukratko rečeno, svaki Srbin (i Hrvat) u Izetbegovićstanu kriv dok ne dokaže suprotno. Zato Srbin ili Hrvat, posebno ako je političar u ovom dijelu zemlje na koji izetbegovićevci polažu ekskluzivno pravo, mora da prolazi kroz taj samoponižavajući ritual čišćenja, u kojem dokazuje kako voli ovu zemlju, kako je BiH njegova domovina, kako se borio u Armiji BiH ili kako – u najmanju ruku – obožava Armiju BiH i njezinog vrhovnog zapovjednika. Ako se zoveš Amir ili Ejup, tvoje bosanstvo i „ljubav“ prema BiH se podrazumijevaju pa makar da si bogu ukrao nogu. Ako se zoveš Predrag ili Ivan, onda se ništa ne podrazumijeva pa makar da si u Sarajevu napravio astronomski opservatorij i riješio problem zagađenosti zraka, nego će ti se vjerovati nakon što se sam izbičuješ.
Ali Kojović, niti bilo tko drugi, to ne bi trebao raditi, zato što, "svjestan ili ne, na taj način podržava ovaj karikaturalni model multietničnosti gdje si dobar ili prihvatljiv „drugi“ samo ukoliko se dodvoravaš SDA-ovskom tipu etnonacionalističkog emocionalističkog patriotizma" (N.Š.) - i u kojem će te, kao takvog, držati kao vazni kaktus za dokazivanje vansvemirske otvorenosti i multietničnosti.
Ne bi trebao to raditi u ime svih građana koji nisu bili u ratu u BiH – i šta što nisu? Možda su bili u izbjeglištvu, možda su – kao autor ovih redaka – bili u pelenama. Ne bi trebao u ime budućnosti ove zemlje, jer ako je učešće u ratu mjera svih stvari, onda Sarajevo nikada neće u pravom smislu postati glavni grad Bosne i Hercegovine niti će u njega željeti dolaziti oni koji nisu nosili puške, ili čiji roditelji ili djedovi nisu nosili puške, ili su ih nosili na „krivoj strani“. Osim toga, ako je učešće u ratu mjera svih stvari, onda se na duži rok možemo pozdraviti s izgradnjom društva koje će funkcionirati na osnovu kriterija relevantnih za sadašnjost i budućnost.
Treba s radošću čekati dan, pod pretpostavkom da će ikada doći, kada će se pojaviti jaka politička ličnost koja će onima kojima priča počinje i završava s nosanjem puške imati hrabrosti poručiti: Dosta ste nas maltretirali s vašom borbom. Ako ste se borili za državu u kojoj će nečija djeca i unuci morati da vam se klanjaju kao gospodarima, samo zato jer ste se „borili“, onda niste morali ni da se „borite“, to smo mogli imati i bez vaše borbe.
I pri tome ne biti linčovan.
- Banksy
#42611 Re: SDA-All about
Kakva rodbina, kakav bagra?Abate Fetel wrote: ↑17/12/2019 09:56
kad sam govorio da ove nove stranke učlane što više RVI i boraca pa neka samo fikusi budu ali nek svi znaju da su tu, ali jok prvo rodbina i ostala bagra, pa nakon toga niko i neće.
- Abate Fetel
#42612 Re: SDA-All about
ne pravi se krele, zna se na šta mislim, imali ijedna nova stranka da je oko sebe okupila barem 2 RVI a ne pola familije i rodbine oko predsjednika iste.Banksy wrote: ↑17/12/2019 10:02Kakva rodbina, kakav bagra?Abate Fetel wrote: ↑17/12/2019 09:56
kad sam govorio da ove nove stranke učlane što više RVI i boraca pa neka samo fikusi budu ali nek svi znaju da su tu, ali jok prvo rodbina i ostala bagra, pa nakon toga niko i neće.
- JThomas
#42613 Re: SDA-All about
26,8% glasova za kanton su dobili, i sa dominantno svojim brojačima. ostatak do 51 namire naknadnim malverizacijama i lažnom opozicijom. ja sam se iskreno zijanio da je vlada kakva je (još) i formirana, bio sam ubijeđen da neće. narod jeste kratkovidan, ali nije bukvalno glup na taj način kako se voli reći. po ovom postotku, možda ni prva familija direktno zaposlenih nije sva glasala za njih.
- Banksy
#42614 Re: SDA-All about
To ''krele'', s familijom,Abate Fetel wrote: ↑17/12/2019 10:04ne pravi se krele, zna se na šta mislim, imali ijedna nova stranka da je oko sebe okupila barem 2 RVI a ne pola familije i rodbine oko predsjednika iste.Banksy wrote: ↑17/12/2019 10:02Kakva rodbina, kakav bagra?Abate Fetel wrote: ↑17/12/2019 09:56
koja rodbina, koja bagra, koje ''pola familije''?
- Styling
#42615 Re: SDA-All about
Jos da su NIP i druge stranke uspjele na vrijeme reagovali pa blokirati pristup sobama sa glasackim listima za pulene SDA na vecini lokacija gdje je SDA uspjela na kraju izvrsiti malverzacije, rezultat u kantonu bi im bio jos gori.,JThomas wrote: ↑17/12/2019 10:05 26,8% glasova za kanton su dobili, i sa dominantno svojim brojačima. ostatak do 51 namire naknadnim malverizacijama i lažnom opozicijom. ja sam se iskreno zijanio da je vlada kakva je (još) i formirana, bio sam ubijeđen da neće. narod jeste kratkovidan, ali nije bukvalno glup na taj način kako se voli reći. po ovom postotku, možda ni prva familija direktno zaposlenih nije sva glasala za njih.
- Abate Fetel
#42616 Re: SDA-All about
EDIT: smanji doživljaj!
- Banksy
#42617 Re: SDA-All about
17% ukupnog biračkog tijela. A i to naštimano.
- Bloo
- Globalna šefica
#42618 Re: SDA-All about
Abate - 14 dana out
-
statixx
- agnostic_front
#42620 Re: SDA-All about
Jos se nije oglasila stozerna, legitimna stranka patriota i pravih Bosnjaka povodom vrijedjanja muslimana od strane nemuslimana, koalicionog partnera? K tomu, uzivalac alkohola. Vrijedja kandidata za reisa i nista
To je ulema, nije neki obicni adzija ili neko, ulema.
- drug_profi
#42621 Re: SDA-All about
Ne znam, Ja kad sam pitao jel po zakonu da se ezan u sabah pusti istom glasnoćom kao u podne, rekose mi da sam islamofob i da mi smetaju dzamije.
Reko smetaju meni samozivi bezobraznici a ne dzamije.
Ali dzaba.
Tako da je vjerovatno do tog tko pita, a ne sta pita.
Ali dzaba.
- bunk
#42622 Re: SDA-All about
Jesil stvarno to pitao?drug_profi wrote: ↑17/12/2019 12:02 Ne znam, Ja kad sam pitao jel po zakonu da se ezan u sabah pusti istom glasnoćom kao u podne, rekose mi da sam islamofob i da mi smetaju dzamije.
Ali dzaba.
- drug_profi
#42623 Re: SDA-All about
Jesam evo ovdje na 50 tema, svaki put se nadje neko da mi tako odgovori.bunk wrote: ↑17/12/2019 12:06Jesil stvarno to pitao?drug_profi wrote: ↑17/12/2019 12:02 Ne znam, Ja kad sam pitao jel po zakonu da se ezan u sabah pusti istom glasnoćom kao u podne, rekose mi da sam islamofob i da mi smetaju dzamije.
Ali dzaba.
![]()
Opstina je odgovorila nesto u smislu da nivo buke ne prelazi dozvoljene granice.
- General War
#42624 Re: SDA-All about
Zaboravih, salko je dobio sa vec unaprijed popunjenim listicima ( bez zajebancije) kruze fotografije popunjenih listica.
Sda...demokratijaaa
- kmirsad
#42625 Re: SDA-All about
Oćigledno će se u narednom periodu međustranački pregovori voditi u ringu.General War wrote: ↑17/12/2019 21:25Zaboravih, salko je dobio sa vec unaprijed popunjenim listicima ( bez zajebancije) kruze fotografije popunjenih listica.![]()
Sda...demokratijaaa
I ostale stranke u Tuzli trebalo da pronđu u svojim redovima majstore borilačkih vještina , za postavljanje na čela gradskih odbora.